P. 1
Fadhilah Asmaul Husna

Fadhilah Asmaul Husna

|Views: 15|Likes:
Dipublikasikan oleh mr.surrajj

More info:

Published by: mr.surrajj on Jul 15, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/15/2013

pdf

text

original

ASMA-UL-HUSNA : FADHILAT SERTA KHASIATNYA

Allah s.w.t. telah berfirman yang bermaksud: "ALLAH mempunyai Asmaa-Ul-Husna (nama-nama yang agung yang sesuai dengan sifat-sifat ALLAH S.W.T.), maka bermohonlah kepadaNya dengan menyebut asmaa-ul-husna itu." - (Surah Al-A'raf:180) "Katakanlah: "Serulah ALLAH atau serulah AR-RAHMAN. Dengan nama yang mana saja kamu seru. Dia mempunyai al asmaul husna (nama-nama yang terbaik) "Dialah ALLAH, tiada Tuhan melainkan Dia, Dia mempunyai al-asmaul-husna (nama-nama yang baik)"- (Surah Thaha:8) Dari Abu Hurairah r.a. ia berkata Nabi Muhammad s.a.w. pernah bersabda: "Sesungguhnya Allah s.w.t mempunyai 99 nama, iaitu seratus kurang satu, barangsiapa menghitungnya (menghafal seluruhnya) masuklah ia kedalam syurga" - Riwayat Bukhari

Adapun ASMA-UL-HUSNA adalah merupakan nama-nama Allah s.w.t. yang terkandung didalam Al-Quran dimana pada tiap-tiap nama tersebut mengandungi khasiatnya masing-masing seperti kita akan ketahui dibawah ini:

AS SALAAMU Ertinya Sejahtera daripada kekurangan KHASIATNYA: Apabila dibacakan kepada orang yang sakit kepala sebanyak 121 kali atau 136 kali dengan suara yang sekiranya dapat didengar oleh orang yang sakit dan dengan mengangkat kedua belah tangan. Ertinya Yang Kasihsayang kepada orang-orang mukmin pada hari Akhir KHASIATNYA: Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 100 kali.w. Insyaallah akan menjadi bersih hatinya. AL QUDDUUSU Ertinya Yang Maha Suci KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir dengan khalimat ini pada tiap-tiap hari ketika tergelincir matahari sebanyak 100 kali. KHASIATNYA: Barangsiapa yang menbacanya 5000 kali tiap-tiap hari. AL MALIKU Ertinya Yang Mempunyai Kerajaan KHASIATNYA: Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 121 kali kemudian daripada fajar atau tergelincirnya. Insyaallah akan diselamatkan daripada bala. AR RAHMAANU KHASIATNYA: AR RAHIIMU Ertinya Kasihsayang kepada hambaNya didunia. maka akan menjadi sebutan orang besar dan mendapat kebaikan yang banyak. Insyaallah ia akan terjaga dari sifat lupa dan lalai. baginya. dan jika dibaca 66 kali sampai 66 hari setelah sembahyang fardhu.t. Insyaallah akan dikayakan dengan sebab atau dengan pintu yang dibukakan Allah s.t. Barangsiapa yang mebacanya tiap-tiap selesai sembahyang fardu sebanyak 100 kali.ALLAHU Ertinya Yang mengeluarkan sekelian makhluk dari tiada menjadi ada.w. Insyaallah akan disembuhkan dengan khalimatNya selama tidak datang ajalnya atau dikurangkan daripada sakitmya. AL MU'MINU Ertinya Yang Mengimamkan hambaNya . dan barangsiapa yang berzikir 1000 kali. Insyaallah akan dimurahkan rezekinya. Insyaallah hatinya akan selalu mempunyai sifat kasih sayang akan sesama makhluk Allah s.

w. Insyaallah akan disembuhkan segala penyakit dalam tangannya. dan barang siapa yang membacanya sebanyak 145 kali setelah sembahyang Isyak. AL BAARI-U Ertinya Yang Menerbitkan Makhluk. AL MUHAIMINU Ertinya Yang Sangat Menyintai dan Memelihara. Insyaallah akan diterangkan hatinya dan dirinya. Insyaallah ia akan datang dengan perintah Allah s. KHASIATNYA: Barangsiapa yang membacanya 100 kali setelah sembahyang sunat dua rakaat (terutama diwaktu tengah malam). maka ia akan merasa aman dari apa yang ditakutkannya. .JABBAARU Ertinya Yang Sangat Gagah. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap hari sebanyak 206 kali atau 226 kali pada pagi dan petang. Insyaallah akan kuat khafazhnya. maka ia akan bertambah imannya.KHASIATNYA: Apabila dibacakan akan khalimat ini sebanyak 136 kali oleh orang yang merasa ketakutan akan sesuatu.t. AL MUTAKABBIRU Ertinya Yang Maha Besar. Insyaallah ia akan selemat dari kebinasaan dan tidak akan merasa takut ia didalam kubur. dan barangsiapa yang apabila dibacanya pada malam hari selama 7 malam berturut-turut dan pada tiap-tiap malam dibaca 100 kali. AL'AZIIZ Ertinya Yang Menyalahkan. Insyaallah tidak akan boleh orang yang zalim dan Allah s. Ertinya Yang Menciptakan MakhlukNya.w. Insyaallah orang yang takabur itu akan tunduk kepadanya. AL.w.t. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir waktu tengah malam sebanyak 731 kali. Insyaallah akan dibersihkan zahir dan batinnya dan tetap bercahaya hatinya. dan tidak dihajatkan dia kepada seseorang dari makhlukNya. maka bacalah sebanyak 5000 kali. AL MUSHAWWIRU Ertinya Yang Merupakan Makhluk. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir sebanyak 40 kali tiap-tiap hari selama 40 hari dan yang lebih baik dibaca setelah sembahyang Subuh. dan apabila dibaca oleh orang yang beriman.t. akan membalas bagi orang zalim itu siksa baginya.. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir pada siang hari sebanyak 100 kali. dan barangsiapa yang kehilangan hartanya atau lama ditunggalkan orang yang dikasihinya. Insyaallah akan dikayakan dan dimuliakan oleh Allah s. KHASIATNYA: AL KHAALIQU Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap hari sebanyak 662 kali.

KHASIATNYA: dikerjakannya. Insyaallah zahir baginya akan mendapat keampunan. AL'ALIIMU Ertinya Mengetahui. AR RAZZAQU Ertinya Yang Sangat Memberi Rezeki. Ertinya Yang Sangat Keras. dan apabila berzikir 17 kali. Insyaallah dimudahkan baginya kekayaan yang mudah dan hebat. dan barangsiapa mengekalkan membacanya pada akhir sujud sembahyang dhuha sebanyak 40 kali. AL WAHHAABU Ertinya Yang Sangat Memberi. Barangsiapa yang berzikir 100 kali sambil mengiringi sembahyang Jumaat. KHASIATNYA: Barangsiapa yang kekal mewiridkannya tiap-tiap hari atau tiap-tiap selesai sembahyang fardhu yang lima waktu sebanyak 300 kali atau lebih. dan zahir baginya pertolongan Allah s. KHASIATNYA: Apabila dibaca tiap-tiap selesai sembahyang Subuh sebanyak 71 kali dengan tangannya dihantarkan keatas dada. . Insyaallah keluar dari hatinya cinta dunia dan kebesaran barang lain daripada Allah s. Insyaallah akan dikabul dan hebat baginya kekayaan dan kebesarannya. Insyaallah ditunaikan hajatnya. maka Insyaallah akan menjadi baik segala perbuatannya atau apa yang Ertinya Sangat Mengampuni.w.t. Insyaallah hatinya akan bersih dan bercahaya. KHASIATNYA: Apabila dibaca tiap-tiap hari dan malam sebanyak 306 kali atau lebih. Insyaallah akan mendapatkan ilmu ma'rifat dan kasyaf serta iman yang sempurna. maka berhentilah berbetulan orang yang dituntut.w. dimudahkan segala pekerjaan dan keluar cinta dunia dari hatinya.t. dan barangsiapa yang adanya hajat lalu berzikir 100 kali kemudian mengangkat kedua tangannya dan membuka akan kepalanya. Insyaallah ditunaikan hajatnya kepada raja dan pemerintah dan jika mengkehendaki akan dimarahinya itu. Insyaallah ditunaikan hajatnya dan barangsiapa yang berzikir sebanyak 20 hari berturut-turut dan tiap-tiap hari 20 kali pada pagi sebelum makan dan minum. KHASIATNYA: Barangsiapa yang mengekalkan membaca tiap-tiap hari 308 kali. AL FATTAHU Ertinya Yang Membuka Khazanah Rahmat. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap setelah selesai sembahyang lima waktu sebanyak 100 kali. AL GHAFFAARU KHASIATNYA: AL QAHHAARU Barangsiapa yang berzikir sebanyak 336 kali atau lebih. atas musuhnya. Insyaallah akan diberikan padanya faham yang dalam dan sempurna.

t. AS SAMII'U Ertinya Maha Mendengar. Apabila dibaca setiap hari terutama pada malam hari sebanyak 70 kali. . dan akan disembuhkan pendengarannya daripada penyakit tuli atau pendengarannya akan menjadi baik. Menyempitkan Rezeki dan Menguranginya bagi seseorang yang disempitkan. Apabila dibaca sebelum sembahyang Jumaat dimulai sebanyak 100 kali pasti fikirannya akan bertambah cerdas dan hatinya akan terbuka. KHASIATNYA: Apabila diamalkan setiap hari dalam keadaan khusyuk dan bersih (berwuduk) sebanyak 500 kali pasti dijatuhkan martabat musuh atau lawan penentangnya serta dikabulkan hajatnya. penipuan dan Ertinya Maha Menang dan memberi kepada yang dikehendakiNya. AL MU'IZZU KHASIATNYA: AL MUDZILLU Ertinya Maha Mengangkat.w. AL BASHIIRU KHASIATNYA: Ertinya Maha Melihat. Insyaallah akan diluaskan rezeki dan ilmunya. Ertinya Yang Menurunkan. Insyaallah akan terhindar dari pengancamnya. pasti hartanya akan dijaga dari pencuri. perompak. KHASIATNYA: Apabila dibaca sebanyak 75 kali kemudian sembahyang dan didalam sujud sebutkan namanya yang ditakuti itu. Ertinya Maha Melapangkan. Insyaallah akan aman mereka daripadanya dan apabila dibaca 1000 kali pada tiap-tiap hari selama 7 hari. AR RAAFI'U KHASIATNYA: sebagainya. Insyaallah akan ditolakkan musuh daripadanya. Apabila dibaca selesai sembahyang dhuha 10 kali. Apabila dibaca setiap hari sebanyak 100 kali. maka doanya akan ditunaikan oleh Allah s. KHASIATNYA: Apabila dibaca 500 kali . setelah selesai sembahyang dhuha pada hari Khamis. Untuk menumbuhkan kewibawaan orang banyak apabila dibaca setiap hari sebanyak 140 kali.AL QAABIDHU KHASIATNYA: AL BAASITHU KHASIATNYA: AL KHAAFIDHU Ertinya Yang Menggenggam. Ertinya Yang Merendahkan atau Menghinakan.

Barangsiapa menuliskan atas orang yang sakit demam bacalah sebanyak 3 kali. Apabila dibaca sebanyak 129 kali atau 130 kali. Apabila dibaca sesudah sembahyang 5 waktu sebanyak 88 kali pasti ia akan dipelihara dari pangkatnya. Apabila dibaca setiap hari sebanyak 12 kali maka Insyaallah penyakit akan segera sembuh dan akan terhindar dari kejahatan. AL LATHIIFU KHASIATNYA: pekerjaannya. Insyaallah usahanya atau perniagaannya akan maju dan akan merasa kejayaan dalam Ertinya Yang Maha Mengetahui atau Waspada. Insyaallah akan datang kepadanya rahmat dengan segala khabar yang Ertinya Maha Penyayang dan Penyabar. Apabila dibaca selama 7 hari dan tiap-tiap hari sebanyak 812 kali. AL'ADLU Ertinya Yang Maha Adil. Ertinya Maha Pengampun. AL KHABIIRU KHASIATNYA: dikehendaki. Insyaallah akan dijadikan hatinya tempat rahsia dan hikmah ilmu agama. Ertinya Yang Sangat Syukur. AL HALIIMU KHASIATNYA: AL'AZHIIMU KHASIATNYA: AL GHAFUURU KHASIATNYA: ASY SYAKUURU Ertinya Yang Maha Halus. . KHASIATNYA: Apabila dibaca setelah selesai sembahyang lima waktu 104 kali pasti ia akan menjadi pemutus hukum yang adil dan akan merasa tertarik hati orang lain kepadanya. KHASIATNYA: Apabila dibaca setiap malam sunyi serta suci dari hadas dan najis sebanyak 68 kali. jabatan atau kedudukannya. Insyaallah akan segera sembuhlah ia. Ertinya Maha Agung.AL HAKAMU Ertinya Yang Menetapkan Hukum-hukum MakhlukNya.

KHASIATNYA: Untuk menjaga keselamatan diri dari binatang buas atau dari hantu malam. AL KABIIRU Ertinya Yang Maha Besar. Apabila dibaca setiap pagi (jam 2. Insyaallah akan dijaga kedudukannya/jabatannya atau pekerjaannya. AL MUQI ITU KHASIATNYA: AL HASIIBU Ertinya Yang menjadikan makanan. AL KARIIMU Ertinya Yang Maha Agung dan Mulia. pekerjaannya atau kedudukannya akan meningkat dengan sangat Ertinya Mulia atau Yang Maha Pemurah. pekerjaannya selama bukan dipecat kerana kecurangan atau kerana makan hasil rasuah dan lain-lain. KHASIATNYA: Untuk menguatkan jabatan atau pekerjaan yang dipegangnya apabila dibaca setiap selesai sembahyang Subuh atau sebelum terbit matahari dan petang (sesudah sembahyang Maghrib). Insyaallah akan mendapat berkat. KHASIATNYA: Apabila ditulis pada kertas dan direndamkan pada segelas air (tulisannya sebanyak 110 kali) kemudian airnya diminumkan kepada anak kecil. Bacalah sebanyak 777 kali. dibaca sebanyak 99 kali pasti akan diselamatkan dan terhindar daripada segala gangguan tersebut diatas.30 pagi) sebanyak 73 kali pasti usahanya. AL HAFIIZHU Ertinya Yang Maha Memelihara. KHASIATNYA: Apabila dibaca dalam masa 7 hari sesudah melakukan sembahyang hajat sebanyak 1000 kali setiap malam.KHASIATNYA: Apabila menuliskan sebanyak 40 kali oleh orang yang sesak nafas atau penat badan atau dhaif mata dan dihapuskannya dengan iri dan sapukan iri itu kepada badannya atau matanya dan diminumkan. Insyaallah dia akan menjadi anak yang cerdas dan pandai. Ertinya Yang Menghisab atau Menghitung. AL JALIILU KHASIATNYA: menghairankan. AL'ALIYYU Ertinya Yang Maha Tinggi Martabatnya. Untuk melepaskan rasa haus dan lapar dibaca selama terkena penderitaan itu (bacalah sebanyak-banyaknya) Insyaallah akan sembuh. . Insyaallah akan dikembalikan lagi jabatannya.

Apabila dibaca sebanyak 99 kali. Apabila dibaca sebanyak 100 kali dengan tangan diletakkan didada. Ertinya Yang Memperkenankan.000 kali pasti akan dikabulkan segala hajatnya dan akan dicintai orang dan mententeramkan keluarga dalam rumahtangga. insyaallah akan menjadi cerdas akal fikirannya sehingga dengan mudah akan menerima ilmu-ilmu apapun. akan memberinya lapang ilmu dan hikmah. Insyaallah semua hajatnya dikabulkan oleh Allah s. Ertinya Maha membangkitkan makhlukNya dihari kemudian. Insyaallah segala harta dan barangnya akan aman dari kecurian dan lain-lain.t. Insyaallah semuanya akan terasa aman dan tenteram semua anggota keluarganya.KHASIATNYA: Barangsiapa yang mewiridkan pada tiap-tiap kali hendak tidur sebanyak 270 kali atau lebih. maka Insyaallah akan mendapat kemurahan dan kemuliaan dunia akirat. petang atau malam) sebanyak 128 kali pasti dilepaskan kesulitannya dan dipelihara dari orang yang Ertinya Yang Maha Bijaksana KHASIATNYA: Apabila dibaca setiap pagi (waktu pagi. Ertinya Maha Menyaksikan. petang atau malam) sebanyak 300kali. Apabila dibaca setelah selesai sembahyang Subuh setiap hari sebanyak 55 kali. AL HAKIIMU Ertinya Yang Maha Mengamati/Mengintai Apabila dibaca sebanyak 50 kali pada setiap hari. AL WADUUDU Ertinya Maha Mencintai orang-orang yang beriman KHASIATNYA: Apabila dibaca setiap malam sebanyak 11.. Ertinya Maha Luas KepunyaanNya.w. AR RAQIIBU KHASIATNYA: AL MAJIIBU KHASIATNYA: AL WAASI'U KHASIATNYA: hasad.t. AL MAJIIDU KHASIATNYA: AL BAA'ITSU KHASIATNYA: ASY SYAHIIDU Ertinya Yang Maha Mulia dan Maha Luhur.w. pasti Allah s. . Apabila dibaca setiap pagi (waktu pagi.

Insyaallah apa yang direncanakan itu akan terwujud atau berhasil dengan baik. AL QAWIYYU KHASIATNYA: AL MATIINU Ertinya Yang Maha Kuat. dan Membalasnya. Apabila dibaca setiap hari. Apabila dizalimi orang. maka Insyaallah keimanannya akan semakin bertambah. AL HAMIIDU KHASIATNYA: terpuji. KHASIATNYA: Untuk menjayakan segala yang dirancangkan.Insyaallah ia akan tunduk. . Ertinya Maha Sempurna KekuatanNya. gempa bumi dan lain-lain. Apabila dibacakan 20 kali kepada roti atau makanan lainnya kemudian kepada orang yang dikehendakinya. Insyaallah kekuatan akan pulih seperti semula. Ertinya Maha Besar. Apabila dibaca setelah selesai sembahyanh Maghrib dan Subuh sebanyak 62 kali. dibaca sebanyak-banyaknya (keduanya AL QAWIYYU dan AL QAWIYYU). Insyaallah akan dibukakan baginya pintu kebaikan dan rezekinya. Insyaallah segala perkataan dan perbuatannya akan selalu Ertinya Yang Memperhitungkan setiap amal makhlukNya. Insyaallah akan dilepaskan ia daripadanya.KHASIATNYA: AL HAQQU KHASIATNYA: AL WAKIILU Apabila dibaca setiap malam sebanyak 319 kali pasti akan menyedarkan orang atau keluarga selalu menentangnya atau membangkang. Maka banyak-banyaklah membaca khalimah ini dan juga apabila dibaca pada tiap-tiap hari atau malam sebanyak 66 kali atau lebih. angin ribut. dibaca setiap hari sebanyak 470 kali. KHASIATNYA: Dapat menjaga ketakutan daripada marabahaya seperti bencana banjir. KHASIATNYA: Untuk mengembalikan kekuatan terutama diwaktu dalam pertempuran. AL MUHSHII KHASIATNYA: AL MUBDI-U Ertinya Yang Terpuji. Ertinya Maha Melaksanakan Urusan MakhlukNya. Ertinya Yang Menzahirkan MakhlukNya. maka bacalah sebanyak 1000 kali.

Untuk menumbuhkan kepercayaan pada diri sendiri.t. Apabila dibaca sebanyak 400 kali tiap-tiap pagi dan petang maka akan terang hatinya. Ertinya Yang Mematikan. Insyaallah segala hajatnya akan dikabulkan dan akan diberi keturunan. akan kembali lagi.AL MU'IIDU Ertinya Yang Mengembalikan. Insyaallah akan terhindar dari penyakit. KHASIATNYA: Apabila dibaca setiap ba'da sembahyang lima waktu sebanyak 190 kali dalam masa satu bulan dan berpuasa pada hari Isnin dan Khamis. KHASIATNYA: Untuk mengembalikan atau mencari sesuatu yang hilang. Ertinya Yang Berdiri Sendiri.w. Insyaallah akan dikabulkan hajatnya dan akan menjadi hartawan dan dermawan serta disenangi kawan dan disegani lawan juga besar kewibawaannya. Apabila dibaca setiap hari sebanyak 58 kali. dibaca setiap sebelum sembahyang fardhu lima waktu sebanyak 124 kali. Ertinya Yang Hidup. Insyaallah dengan kehendak dan izin Allah s. Apabila dibaca sebanyak 300. Apabila dibaca sebanyak 490 kali atau lebih. AL MUHYI KHASIATNYA: AL MUMIITU KHASIATNYA: AL HAYYU KHASIATNYA: AL QAYYUUM Ertinya Yang Menghidupkan. pasti akan memperolehi kemuliaan dan mengingkat darjatnya berkat nama yang dibaca. maka Insyaallah akan dapat menundukkan nafsu dan akan berbuat taat. . Ertinya Mendapat apa yang dikehendakiNya. KHASIATNYA: Apabila dibaca keduanya (Ya Hayyu Ya Qayyuum) setiap hari diwaktu malam yang sunyi sebanyak 1000 kali. Ertinya Maha Agung dan Mulia.000 kali. AL WAAJIDU KHASIATNYA: AL MAAJIDU KHASIATNYA: AL WAAHIDU Ertinya Zat yang menemukan apa yang Dia kehendaki.

dibaca setiap hari sebanyak 184 kali pasti dengan cepat tercapai apa yang diinginkannya dan barangsiapa yang mewiridkan / membacakan ketika masuk kemedan perang.Insyaallah akan dikabulkan segala macam hajatnya. AL QAADIRU KHASIATNYA: kekuatan. dibaca setiap hari sebanyak 37 kali. Insyaallah ia akan mendapat hidayah dan petunjuk dari Allah s. . Ertinya Maha Nyata. Insyaallah akan mendapat Ertinya Yang Sangat Kuasa. KHASIATNYA: Untuk memohon apa saja yang dihajatkan. AL MUAKHHIRU Ertinya Zat yang mengakhirkan. Ertinya Yang kemudian dan tiada berkesudahan. Apabila dibaca 100 kali setelah bangun tidur. Untuk mendatangkan hajat. KHASIATNYA: AL AWWALU KHASIATNYA: AL AKHIIRU KHASIATNYA: AZH ZHAHIIRU Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 300 kali atau lebih. Dibacakan sebanyak 313 kali dalam waktu tiga hari (disertai puasa selama tiga hari juga). AL MUQTADIRU KHASIATNYA: AL MUQADDIMU Ertinya Maha Kuasa atas segala sesuatu. Apabila dibaca setiap selesai sembahyang Isyak sebanyak 1000 kali.ASH SHAMADU Ertinya Tempat bergantung bagi semua makhlukNya. Insyaallah hatinya akan bersih dan bertambah kebaikan diakhir umurnya. Apabila dibaca sebanyak 200 kali setelah melaksanakan sembahyang sunat dua rakaat ketika dalam keadaan dha'ir. pasti akan mendapat ilmuilmu yang jarang dimiliki oleh orang biasa. KHASIATNYA: Untuk menyegarakan apa yang diinginkan. Insyaallah tidak akan mendapat kemudhratan. KHASIATNYA: Agar terbukanya segala ilmu. Ertinya Zat yang mendahulukan. Insyaallah akan dibukakan pintu taufiq dan taubat baginya.t. Insyaallah akan dikabulkan hajatnya.w. dibaca setiap ba'da sembahyang fardu sebanyak 1106 kali dalam masa satu bulan. Ertinya Yang terdahulu dengan tiada permulaan.

Insyaallah ia akan mendapat hasil yang baik dan mendapat darjat yang lebih Ertinya Yang Maha Berbuat Baik. Untuk memudahkan apa saja yang diinginkannya. Ertinya Zat yang berhak membalas setiap perbuatan dosa dengan azabNya. dibaca setiap pagi dan petang sebanyak-banyaknya. dibaca setelah selesai sembahyang fardu lima waktu ditengah malam sebanyak 212 kali. Ertinya Zat yang mempunyai kekuasaan. Baca sebanyak-banyaknya setiap saat supaya disenangi manusia yang kenal padanya. Untuk menolak perbuatan aniaya dari orang zalim. dibaca setiap ba'da sembahyang fardu lima waktu sebanyak 30 kali. Insyaallah akan dijaga dari penjahat yang hasad padanya dalam hal pekerjaan. KHASIATNYA: Untuk ilmu yang jarang dimiliki oleh manusia baisa. dibacanya sesuadah sembahyang fardu lima waktu sebanyak-banyaknya. pasti akan dikabulkan ilmu-ilmu yamg jarang dimiliki oleh manusia. Apabila dibaca tiap-tiap hari siang atau malam sebanyak 541 kali.AL BAATHINU Ertinya Zat yang Maha Ghaib. . Ertinya Maha Menerima Taubat. dibaca setiap saat. Insyaallah akan berhasil segala apa yang diinginkan. dengan dibaca sebanyak-banyaknya. Agar terbuka hatinya. AL MAALIKUL MULKI KHASIATNYA: Untuk mengawetkan pekerjaan atau mempertahankan jabatan atau kedudukannya. Untuk mengembalikan kejalan yang lurus. AL WAALIYY KHASIATNYA: AL MUTA'AALII KHASIATNYA: tinggi. jabatan atau kedudukan. Ertinya Yang memberi maaf. pasti hatinya akan terbuka atau futuh. Ertinya Yang Maha Tinggi. ALBARRU KHASIATNYA: AT TAWWAABU KHASIATNYA: AL MUNTAQIMU KHASIATNYA: AL 'AFUWWU KHASIATNYA: Ertinya Maha menguasai dan mengurus semua urusan makhlukNya.

ADH DHAARU Ertinya Yang menyampaikan mudharat. KHASIATNYA: Untuk menolak perlakuan orang jahat dan orang zalim. Apabila dibaca pada tiap-tiap hari sebanyak 1000 kali. Insyaallah akan dipenuhi segala hajatnya. .w. Insyaallah akan segera sembuh dari Ertinya Zat yang memberi kekayaan. Ertinya Yang sangat Adil. Insyaallah dengan izin dan kehendak Allah s. Insyaallah isterinya itu akan menaruh belas kasihan yang sangat dalam dan akan diberi anak yang soleh. Insyaallah akan selamat dari perbuatan mereka itu.t.t. Insyaallah akan dikumpulkan segala maksudnya. Apabila dibaca 209 kali atau lebih. Insyaallah akan berhasil. Untuk mendatangkan hajat. KHASIATNYA: Untuk menyembuhkan penyaklit dan menghilangkan kesusahan. AL MUGHNII KHASIATNYA: AL MAANI ' U Ertinya Zat yang mempunyai Ketinggian Kemuliaan yang Sempurna. Ertinya Yang Maha Kaya. dibaca setiap hari sebanyak 65 kali dalam masa satu bulan.w. Insyaallah akan terpelihara dari was-was syaitan laknatullah dalam ibadah. Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 300 kali. penyakit tersebut akan segera sembuh. dibacakan setiap ba'da sembahyang sunat Subuh (sebelum fardu Subuh) sebanyak 161 kali. Apabila dibacakan pada orang yang sakit atau mendapat bala dirinya dan orang lain sebanyak 1060 kali. Ertinya Yang menolak bahaya dan lain-lain. KHASIATNYA: Untuk menyembuhkan penyakit (yang bertahun-tahun tidak dapat disembuhkan) asma ini dibaca setiap hari sebamyak 1001 kali.DZUL JALAALI wal IKRAAMI KHASIATNYA: AL MUQSITHU KHASIATNYA: AL JAAMI'U KHASIATNYA: AL GHANIYYU KHASIATNYA: pemyakitnya. Ertinya Yang Mengumpulkan. Insyaallah akan memjadi kaya berkat kurniaan Allah s. AN NAAFI ' U Ertinya Yang memberi manfaat. Juga barangsiapa yang berzikir dengan hati ketika jimak dengan isterinya. asma ini dibaca setiap hari.

baca asma ini setiap saat banyak-banyak. Apabila dibaca pada tiap-tiap hari siang atau malam. jauh dari kerugian dan kejatuhan jumlah. pasti segala urusan akan berhasil dengan baik. . AL WAARITSU KHASIATNYA: AR RASYIIDU KHASIATNYA: AS SABUURU Ertinya Yang kembali kepadaNya sekali makhluk. Untuk menambah kecerdasan berfikir. Ertinya Yang Memberi Petunjuk. Insyaallah usaha akan maju.AN NUURU KHASIATNYA: AL BADII ' U KHASIATNYA: direncanakan. KHASIATNYA: Untuk mengawtkan pekerjaan atas usahanya. asma ini dibaca setiap pagi dan petang. Untuk tercapai apa yang telah direncanakannya asma ini dibaca setiap ba'da sembahyang fardu sebanyak 500 kali. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir sebanyak 100 kali pada tiap-tiap hari sebelum tebit matahari. Insyaallah. pasti akan berjaya apa yang Ertinya Maha Kekal. Ertinya Sangat Sabar. Asma ini untuk memajukan usaha apabila dibaca setiap malam sebanyak 707 kali. pasti pekerjaannya awet (kekal). Ertinya Yang menciptakan yang belum wujud sebelumnya. Insyaallah ia tidak akan dapat bala pada hari itu. Insyaallah akan diterangkan hatinya dan anggotanya. juga untuk membangun jiwa besar dan sabar dalam menghadapi segala urusan asma ini dibaca setiap saat terutama dalam menghadapi segala kesulitan masalah apa saja. AL BAAQII Ertinya Yang menerangi.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->