P. 1
Fadhilah Asmaul Husna

Fadhilah Asmaul Husna

|Views: 15|Likes:
Dipublikasikan oleh mr.surrajj

More info:

Published by: mr.surrajj on Jul 15, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/15/2013

pdf

text

original

ASMA-UL-HUSNA : FADHILAT SERTA KHASIATNYA

Allah s.w.t. telah berfirman yang bermaksud: "ALLAH mempunyai Asmaa-Ul-Husna (nama-nama yang agung yang sesuai dengan sifat-sifat ALLAH S.W.T.), maka bermohonlah kepadaNya dengan menyebut asmaa-ul-husna itu." - (Surah Al-A'raf:180) "Katakanlah: "Serulah ALLAH atau serulah AR-RAHMAN. Dengan nama yang mana saja kamu seru. Dia mempunyai al asmaul husna (nama-nama yang terbaik) "Dialah ALLAH, tiada Tuhan melainkan Dia, Dia mempunyai al-asmaul-husna (nama-nama yang baik)"- (Surah Thaha:8) Dari Abu Hurairah r.a. ia berkata Nabi Muhammad s.a.w. pernah bersabda: "Sesungguhnya Allah s.w.t mempunyai 99 nama, iaitu seratus kurang satu, barangsiapa menghitungnya (menghafal seluruhnya) masuklah ia kedalam syurga" - Riwayat Bukhari

Adapun ASMA-UL-HUSNA adalah merupakan nama-nama Allah s.w.t. yang terkandung didalam Al-Quran dimana pada tiap-tiap nama tersebut mengandungi khasiatnya masing-masing seperti kita akan ketahui dibawah ini:

AL QUDDUUSU Ertinya Yang Maha Suci KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir dengan khalimat ini pada tiap-tiap hari ketika tergelincir matahari sebanyak 100 kali. baginya. Insyaallah akan disembuhkan dengan khalimatNya selama tidak datang ajalnya atau dikurangkan daripada sakitmya. KHASIATNYA: Barangsiapa yang menbacanya 5000 kali tiap-tiap hari. Insyaallah akan diselamatkan daripada bala. Insyaallah akan dimurahkan rezekinya.t. dan jika dibaca 66 kali sampai 66 hari setelah sembahyang fardhu. Insyaallah ia akan terjaga dari sifat lupa dan lalai. AR RAHMAANU KHASIATNYA: AR RAHIIMU Ertinya Kasihsayang kepada hambaNya didunia.w. maka akan menjadi sebutan orang besar dan mendapat kebaikan yang banyak. Insyaallah akan dikayakan dengan sebab atau dengan pintu yang dibukakan Allah s.ALLAHU Ertinya Yang mengeluarkan sekelian makhluk dari tiada menjadi ada. Barangsiapa yang mebacanya tiap-tiap selesai sembahyang fardu sebanyak 100 kali.t.w. AL MU'MINU Ertinya Yang Mengimamkan hambaNya . dan barangsiapa yang berzikir 1000 kali. AL MALIKU Ertinya Yang Mempunyai Kerajaan KHASIATNYA: Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 121 kali kemudian daripada fajar atau tergelincirnya. Insyaallah akan menjadi bersih hatinya. AS SALAAMU Ertinya Sejahtera daripada kekurangan KHASIATNYA: Apabila dibacakan kepada orang yang sakit kepala sebanyak 121 kali atau 136 kali dengan suara yang sekiranya dapat didengar oleh orang yang sakit dan dengan mengangkat kedua belah tangan. Ertinya Yang Kasihsayang kepada orang-orang mukmin pada hari Akhir KHASIATNYA: Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 100 kali. Insyaallah hatinya akan selalu mempunyai sifat kasih sayang akan sesama makhluk Allah s.

AL'AZIIZ Ertinya Yang Menyalahkan. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir sebanyak 40 kali tiap-tiap hari selama 40 hari dan yang lebih baik dibaca setelah sembahyang Subuh. maka ia akan merasa aman dari apa yang ditakutkannya. akan membalas bagi orang zalim itu siksa baginya. Insyaallah tidak akan boleh orang yang zalim dan Allah s. AL MUHAIMINU Ertinya Yang Sangat Menyintai dan Memelihara. . dan tidak dihajatkan dia kepada seseorang dari makhlukNya. maka bacalah sebanyak 5000 kali. Insyaallah akan kuat khafazhnya. KHASIATNYA: Barangsiapa yang membacanya 100 kali setelah sembahyang sunat dua rakaat (terutama diwaktu tengah malam). Insyaallah ia akan selemat dari kebinasaan dan tidak akan merasa takut ia didalam kubur.t. dan apabila dibaca oleh orang yang beriman.w. AL BAARI-U Ertinya Yang Menerbitkan Makhluk.t. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap hari sebanyak 206 kali atau 226 kali pada pagi dan petang. dan barangsiapa yang kehilangan hartanya atau lama ditunggalkan orang yang dikasihinya.JABBAARU Ertinya Yang Sangat Gagah. AL. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir pada siang hari sebanyak 100 kali. Insyaallah akan dibersihkan zahir dan batinnya dan tetap bercahaya hatinya. dan barangsiapa yang apabila dibacanya pada malam hari selama 7 malam berturut-turut dan pada tiap-tiap malam dibaca 100 kali. dan barang siapa yang membacanya sebanyak 145 kali setelah sembahyang Isyak.w.. Insyaallah akan dikayakan dan dimuliakan oleh Allah s.w.KHASIATNYA: Apabila dibacakan akan khalimat ini sebanyak 136 kali oleh orang yang merasa ketakutan akan sesuatu. AL MUSHAWWIRU Ertinya Yang Merupakan Makhluk. Ertinya Yang Menciptakan MakhlukNya. KHASIATNYA: AL KHAALIQU Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap hari sebanyak 662 kali. AL MUTAKABBIRU Ertinya Yang Maha Besar. Insyaallah akan diterangkan hatinya dan dirinya. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir waktu tengah malam sebanyak 731 kali. maka ia akan bertambah imannya. Insyaallah orang yang takabur itu akan tunduk kepadanya. Insyaallah akan disembuhkan segala penyakit dalam tangannya.t. Insyaallah ia akan datang dengan perintah Allah s.

Insyaallah ditunaikan hajatnya kepada raja dan pemerintah dan jika mengkehendaki akan dimarahinya itu. Insyaallah ditunaikan hajatnya. Insyaallah zahir baginya akan mendapat keampunan.t.KHASIATNYA: dikerjakannya. dan apabila berzikir 17 kali. dan zahir baginya pertolongan Allah s. Insyaallah keluar dari hatinya cinta dunia dan kebesaran barang lain daripada Allah s. AL'ALIIMU Ertinya Mengetahui. KHASIATNYA: Barangsiapa yang kekal mewiridkannya tiap-tiap hari atau tiap-tiap selesai sembahyang fardhu yang lima waktu sebanyak 300 kali atau lebih. Insyaallah ditunaikan hajatnya dan barangsiapa yang berzikir sebanyak 20 hari berturut-turut dan tiap-tiap hari 20 kali pada pagi sebelum makan dan minum. dan barangsiapa mengekalkan membacanya pada akhir sujud sembahyang dhuha sebanyak 40 kali. maka berhentilah berbetulan orang yang dituntut. KHASIATNYA: Apabila dibaca tiap-tiap selesai sembahyang Subuh sebanyak 71 kali dengan tangannya dihantarkan keatas dada. KHASIATNYA: Apabila dibaca tiap-tiap hari dan malam sebanyak 306 kali atau lebih.w. maka Insyaallah akan menjadi baik segala perbuatannya atau apa yang Ertinya Sangat Mengampuni. AL GHAFFAARU KHASIATNYA: AL QAHHAARU Barangsiapa yang berzikir sebanyak 336 kali atau lebih. Insyaallah akan dikabul dan hebat baginya kekayaan dan kebesarannya. Barangsiapa yang berzikir 100 kali sambil mengiringi sembahyang Jumaat. Insyaallah akan diberikan padanya faham yang dalam dan sempurna.t. Ertinya Yang Sangat Keras. . KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap setelah selesai sembahyang lima waktu sebanyak 100 kali. AL FATTAHU Ertinya Yang Membuka Khazanah Rahmat. dan barangsiapa yang adanya hajat lalu berzikir 100 kali kemudian mengangkat kedua tangannya dan membuka akan kepalanya. Insyaallah dimudahkan baginya kekayaan yang mudah dan hebat. atas musuhnya. Insyaallah hatinya akan bersih dan bercahaya. AR RAZZAQU Ertinya Yang Sangat Memberi Rezeki. AL WAHHAABU Ertinya Yang Sangat Memberi. Insyaallah akan mendapatkan ilmu ma'rifat dan kasyaf serta iman yang sempurna. KHASIATNYA: Barangsiapa yang mengekalkan membaca tiap-tiap hari 308 kali.w. dimudahkan segala pekerjaan dan keluar cinta dunia dari hatinya.

. Untuk menumbuhkan kewibawaan orang banyak apabila dibaca setiap hari sebanyak 140 kali. Menyempitkan Rezeki dan Menguranginya bagi seseorang yang disempitkan. KHASIATNYA: Apabila diamalkan setiap hari dalam keadaan khusyuk dan bersih (berwuduk) sebanyak 500 kali pasti dijatuhkan martabat musuh atau lawan penentangnya serta dikabulkan hajatnya. AL BASHIIRU KHASIATNYA: Ertinya Maha Melihat.AL QAABIDHU KHASIATNYA: AL BAASITHU KHASIATNYA: AL KHAAFIDHU Ertinya Yang Menggenggam. Insyaallah akan terhindar dari pengancamnya. Insyaallah akan ditolakkan musuh daripadanya. Ertinya Maha Melapangkan. AR RAAFI'U KHASIATNYA: sebagainya. penipuan dan Ertinya Maha Menang dan memberi kepada yang dikehendakiNya. dan akan disembuhkan pendengarannya daripada penyakit tuli atau pendengarannya akan menjadi baik. Ertinya Yang Menurunkan. Insyaallah akan aman mereka daripadanya dan apabila dibaca 1000 kali pada tiap-tiap hari selama 7 hari. pasti hartanya akan dijaga dari pencuri. AS SAMII'U Ertinya Maha Mendengar. setelah selesai sembahyang dhuha pada hari Khamis.w. Apabila dibaca sebelum sembahyang Jumaat dimulai sebanyak 100 kali pasti fikirannya akan bertambah cerdas dan hatinya akan terbuka. AL MU'IZZU KHASIATNYA: AL MUDZILLU Ertinya Maha Mengangkat.t. Apabila dibaca setiap hari terutama pada malam hari sebanyak 70 kali. Apabila dibaca setiap hari sebanyak 100 kali. perompak. Insyaallah akan diluaskan rezeki dan ilmunya. KHASIATNYA: Apabila dibaca 500 kali . Ertinya Yang Merendahkan atau Menghinakan. maka doanya akan ditunaikan oleh Allah s. KHASIATNYA: Apabila dibaca sebanyak 75 kali kemudian sembahyang dan didalam sujud sebutkan namanya yang ditakuti itu. Apabila dibaca selesai sembahyang dhuha 10 kali.

. Barangsiapa menuliskan atas orang yang sakit demam bacalah sebanyak 3 kali. AL HALIIMU KHASIATNYA: AL'AZHIIMU KHASIATNYA: AL GHAFUURU KHASIATNYA: ASY SYAKUURU Ertinya Yang Maha Halus. Apabila dibaca selama 7 hari dan tiap-tiap hari sebanyak 812 kali. Insyaallah akan datang kepadanya rahmat dengan segala khabar yang Ertinya Maha Penyayang dan Penyabar. Insyaallah usahanya atau perniagaannya akan maju dan akan merasa kejayaan dalam Ertinya Yang Maha Mengetahui atau Waspada. Ertinya Maha Agung. Apabila dibaca setiap hari sebanyak 12 kali maka Insyaallah penyakit akan segera sembuh dan akan terhindar dari kejahatan. Insyaallah akan segera sembuhlah ia. jabatan atau kedudukannya.AL HAKAMU Ertinya Yang Menetapkan Hukum-hukum MakhlukNya. Insyaallah akan dijadikan hatinya tempat rahsia dan hikmah ilmu agama. AL KHABIIRU KHASIATNYA: dikehendaki. Apabila dibaca sesudah sembahyang 5 waktu sebanyak 88 kali pasti ia akan dipelihara dari pangkatnya. Ertinya Yang Sangat Syukur. Apabila dibaca sebanyak 129 kali atau 130 kali. AL'ADLU Ertinya Yang Maha Adil. KHASIATNYA: Apabila dibaca setiap malam sunyi serta suci dari hadas dan najis sebanyak 68 kali. Ertinya Maha Pengampun. AL LATHIIFU KHASIATNYA: pekerjaannya. KHASIATNYA: Apabila dibaca setelah selesai sembahyang lima waktu 104 kali pasti ia akan menjadi pemutus hukum yang adil dan akan merasa tertarik hati orang lain kepadanya.

Insyaallah akan dijaga kedudukannya/jabatannya atau pekerjaannya. dibaca sebanyak 99 kali pasti akan diselamatkan dan terhindar daripada segala gangguan tersebut diatas. AL JALIILU KHASIATNYA: menghairankan. Insyaallah akan mendapat berkat. AL KARIIMU Ertinya Yang Maha Agung dan Mulia. pekerjaannya selama bukan dipecat kerana kecurangan atau kerana makan hasil rasuah dan lain-lain. . pekerjaannya atau kedudukannya akan meningkat dengan sangat Ertinya Mulia atau Yang Maha Pemurah.KHASIATNYA: Apabila menuliskan sebanyak 40 kali oleh orang yang sesak nafas atau penat badan atau dhaif mata dan dihapuskannya dengan iri dan sapukan iri itu kepada badannya atau matanya dan diminumkan. Ertinya Yang Menghisab atau Menghitung. Bacalah sebanyak 777 kali. AL MUQI ITU KHASIATNYA: AL HASIIBU Ertinya Yang menjadikan makanan. AL HAFIIZHU Ertinya Yang Maha Memelihara. Untuk melepaskan rasa haus dan lapar dibaca selama terkena penderitaan itu (bacalah sebanyak-banyaknya) Insyaallah akan sembuh. KHASIATNYA: Untuk menguatkan jabatan atau pekerjaan yang dipegangnya apabila dibaca setiap selesai sembahyang Subuh atau sebelum terbit matahari dan petang (sesudah sembahyang Maghrib).30 pagi) sebanyak 73 kali pasti usahanya. Insyaallah akan dikembalikan lagi jabatannya. Apabila dibaca setiap pagi (jam 2. KHASIATNYA: Apabila dibaca dalam masa 7 hari sesudah melakukan sembahyang hajat sebanyak 1000 kali setiap malam. AL KABIIRU Ertinya Yang Maha Besar. KHASIATNYA: Untuk menjaga keselamatan diri dari binatang buas atau dari hantu malam. KHASIATNYA: Apabila ditulis pada kertas dan direndamkan pada segelas air (tulisannya sebanyak 110 kali) kemudian airnya diminumkan kepada anak kecil. AL'ALIYYU Ertinya Yang Maha Tinggi Martabatnya. Insyaallah dia akan menjadi anak yang cerdas dan pandai.

petang atau malam) sebanyak 128 kali pasti dilepaskan kesulitannya dan dipelihara dari orang yang Ertinya Yang Maha Bijaksana KHASIATNYA: Apabila dibaca setiap pagi (waktu pagi.t. AL HAKIIMU Ertinya Yang Maha Mengamati/Mengintai Apabila dibaca sebanyak 50 kali pada setiap hari. pasti Allah s. Ertinya Maha membangkitkan makhlukNya dihari kemudian.KHASIATNYA: Barangsiapa yang mewiridkan pada tiap-tiap kali hendak tidur sebanyak 270 kali atau lebih. AL WADUUDU Ertinya Maha Mencintai orang-orang yang beriman KHASIATNYA: Apabila dibaca setiap malam sebanyak 11. akan memberinya lapang ilmu dan hikmah.w.000 kali pasti akan dikabulkan segala hajatnya dan akan dicintai orang dan mententeramkan keluarga dalam rumahtangga. Apabila dibaca sebanyak 99 kali. Ertinya Maha Luas KepunyaanNya. Apabila dibaca setelah selesai sembahyang Subuh setiap hari sebanyak 55 kali. insyaallah akan menjadi cerdas akal fikirannya sehingga dengan mudah akan menerima ilmu-ilmu apapun.. Insyaallah semua hajatnya dikabulkan oleh Allah s. Apabila dibaca sebanyak 100 kali dengan tangan diletakkan didada.t. petang atau malam) sebanyak 300kali. AL MAJIIDU KHASIATNYA: AL BAA'ITSU KHASIATNYA: ASY SYAHIIDU Ertinya Yang Maha Mulia dan Maha Luhur. AR RAQIIBU KHASIATNYA: AL MAJIIBU KHASIATNYA: AL WAASI'U KHASIATNYA: hasad. Insyaallah segala harta dan barangnya akan aman dari kecurian dan lain-lain. Apabila dibaca setiap pagi (waktu pagi. maka Insyaallah akan mendapat kemurahan dan kemuliaan dunia akirat.w. . Ertinya Yang Memperkenankan. Insyaallah semuanya akan terasa aman dan tenteram semua anggota keluarganya. Ertinya Maha Menyaksikan.

. Insyaallah apa yang direncanakan itu akan terwujud atau berhasil dengan baik. dibaca sebanyak-banyaknya (keduanya AL QAWIYYU dan AL QAWIYYU). Maka banyak-banyaklah membaca khalimah ini dan juga apabila dibaca pada tiap-tiap hari atau malam sebanyak 66 kali atau lebih. Insyaallah akan dibukakan baginya pintu kebaikan dan rezekinya. dan Membalasnya. Apabila dibaca setiap hari.KHASIATNYA: AL HAQQU KHASIATNYA: AL WAKIILU Apabila dibaca setiap malam sebanyak 319 kali pasti akan menyedarkan orang atau keluarga selalu menentangnya atau membangkang. Insyaallah kekuatan akan pulih seperti semula. maka bacalah sebanyak 1000 kali. AL MUHSHII KHASIATNYA: AL MUBDI-U Ertinya Yang Terpuji. Apabila dibaca setelah selesai sembahyanh Maghrib dan Subuh sebanyak 62 kali. angin ribut.Insyaallah ia akan tunduk. Insyaallah segala perkataan dan perbuatannya akan selalu Ertinya Yang Memperhitungkan setiap amal makhlukNya. Ertinya Yang Menzahirkan MakhlukNya. dibaca setiap hari sebanyak 470 kali. AL HAMIIDU KHASIATNYA: terpuji. Apabila dibacakan 20 kali kepada roti atau makanan lainnya kemudian kepada orang yang dikehendakinya. KHASIATNYA: Untuk menjayakan segala yang dirancangkan. Ertinya Maha Besar. Insyaallah akan dilepaskan ia daripadanya. KHASIATNYA: Untuk mengembalikan kekuatan terutama diwaktu dalam pertempuran. AL QAWIYYU KHASIATNYA: AL MATIINU Ertinya Yang Maha Kuat. Ertinya Maha Melaksanakan Urusan MakhlukNya. maka Insyaallah keimanannya akan semakin bertambah. Ertinya Maha Sempurna KekuatanNya. KHASIATNYA: Dapat menjaga ketakutan daripada marabahaya seperti bencana banjir. gempa bumi dan lain-lain. Apabila dizalimi orang.

Apabila dibaca sebanyak 400 kali tiap-tiap pagi dan petang maka akan terang hatinya. Ertinya Maha Agung dan Mulia. akan kembali lagi. Ertinya Mendapat apa yang dikehendakiNya.t. maka Insyaallah akan dapat menundukkan nafsu dan akan berbuat taat. Apabila dibaca sebanyak 490 kali atau lebih. Insyaallah dengan kehendak dan izin Allah s. Apabila dibaca setiap hari sebanyak 58 kali. . KHASIATNYA: Apabila dibaca keduanya (Ya Hayyu Ya Qayyuum) setiap hari diwaktu malam yang sunyi sebanyak 1000 kali.w. Untuk menumbuhkan kepercayaan pada diri sendiri. Insyaallah akan terhindar dari penyakit. KHASIATNYA: Apabila dibaca setiap ba'da sembahyang lima waktu sebanyak 190 kali dalam masa satu bulan dan berpuasa pada hari Isnin dan Khamis. Ertinya Yang Berdiri Sendiri. Apabila dibaca sebanyak 300. Ertinya Yang Hidup. AL MUHYI KHASIATNYA: AL MUMIITU KHASIATNYA: AL HAYYU KHASIATNYA: AL QAYYUUM Ertinya Yang Menghidupkan. dibaca setiap sebelum sembahyang fardhu lima waktu sebanyak 124 kali.000 kali.AL MU'IIDU Ertinya Yang Mengembalikan. Insyaallah segala hajatnya akan dikabulkan dan akan diberi keturunan. KHASIATNYA: Untuk mengembalikan atau mencari sesuatu yang hilang. Insyaallah akan dikabulkan hajatnya dan akan menjadi hartawan dan dermawan serta disenangi kawan dan disegani lawan juga besar kewibawaannya. Ertinya Yang Mematikan. AL WAAJIDU KHASIATNYA: AL MAAJIDU KHASIATNYA: AL WAAHIDU Ertinya Zat yang menemukan apa yang Dia kehendaki. pasti akan memperolehi kemuliaan dan mengingkat darjatnya berkat nama yang dibaca.

AL MUQTADIRU KHASIATNYA: AL MUQADDIMU Ertinya Maha Kuasa atas segala sesuatu. Insyaallah ia akan mendapat hidayah dan petunjuk dari Allah s. . KHASIATNYA: Untuk menyegarakan apa yang diinginkan. Insyaallah akan dikabulkan hajatnya. Apabila dibaca 100 kali setelah bangun tidur. dibaca setiap hari sebanyak 37 kali. Apabila dibaca sebanyak 200 kali setelah melaksanakan sembahyang sunat dua rakaat ketika dalam keadaan dha'ir. Insyaallah akan mendapat Ertinya Yang Sangat Kuasa.ASH SHAMADU Ertinya Tempat bergantung bagi semua makhlukNya. dibaca setiap hari sebanyak 184 kali pasti dengan cepat tercapai apa yang diinginkannya dan barangsiapa yang mewiridkan / membacakan ketika masuk kemedan perang. AL MUAKHHIRU Ertinya Zat yang mengakhirkan. Insyaallah akan dibukakan pintu taufiq dan taubat baginya. pasti akan mendapat ilmuilmu yang jarang dimiliki oleh orang biasa. KHASIATNYA: Agar terbukanya segala ilmu. AL QAADIRU KHASIATNYA: kekuatan. Insyaallah tidak akan mendapat kemudhratan.w. Untuk mendatangkan hajat. KHASIATNYA: AL AWWALU KHASIATNYA: AL AKHIIRU KHASIATNYA: AZH ZHAHIIRU Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 300 kali atau lebih. Dibacakan sebanyak 313 kali dalam waktu tiga hari (disertai puasa selama tiga hari juga). Ertinya Yang kemudian dan tiada berkesudahan. dibaca setiap ba'da sembahyang fardu sebanyak 1106 kali dalam masa satu bulan. Ertinya Maha Nyata. Ertinya Zat yang mendahulukan. Apabila dibaca setiap selesai sembahyang Isyak sebanyak 1000 kali. KHASIATNYA: Untuk memohon apa saja yang dihajatkan. Ertinya Yang terdahulu dengan tiada permulaan. Insyaallah hatinya akan bersih dan bertambah kebaikan diakhir umurnya.Insyaallah akan dikabulkan segala macam hajatnya.t.

pasti akan dikabulkan ilmu-ilmu yamg jarang dimiliki oleh manusia. Baca sebanyak-banyaknya setiap saat supaya disenangi manusia yang kenal padanya. Ertinya Maha Menerima Taubat. Ertinya Zat yang berhak membalas setiap perbuatan dosa dengan azabNya. jabatan atau kedudukan. Untuk mengembalikan kejalan yang lurus. Agar terbuka hatinya. Ertinya Zat yang mempunyai kekuasaan. Untuk memudahkan apa saja yang diinginkannya. . Insyaallah akan berhasil segala apa yang diinginkan. ALBARRU KHASIATNYA: AT TAWWAABU KHASIATNYA: AL MUNTAQIMU KHASIATNYA: AL 'AFUWWU KHASIATNYA: Ertinya Maha menguasai dan mengurus semua urusan makhlukNya. dibacanya sesuadah sembahyang fardu lima waktu sebanyak-banyaknya. Insyaallah akan dijaga dari penjahat yang hasad padanya dalam hal pekerjaan. KHASIATNYA: Untuk ilmu yang jarang dimiliki oleh manusia baisa. AL WAALIYY KHASIATNYA: AL MUTA'AALII KHASIATNYA: tinggi. dibaca setiap pagi dan petang sebanyak-banyaknya. dibaca setiap ba'da sembahyang fardu lima waktu sebanyak 30 kali.AL BAATHINU Ertinya Zat yang Maha Ghaib. Insyaallah ia akan mendapat hasil yang baik dan mendapat darjat yang lebih Ertinya Yang Maha Berbuat Baik. dibaca setelah selesai sembahyang fardu lima waktu ditengah malam sebanyak 212 kali. pasti hatinya akan terbuka atau futuh. dengan dibaca sebanyak-banyaknya. Untuk menolak perbuatan aniaya dari orang zalim. dibaca setiap saat. Ertinya Yang memberi maaf. AL MAALIKUL MULKI KHASIATNYA: Untuk mengawetkan pekerjaan atau mempertahankan jabatan atau kedudukannya. Ertinya Yang Maha Tinggi. Apabila dibaca tiap-tiap hari siang atau malam sebanyak 541 kali.

Insyaallah akan selamat dari perbuatan mereka itu. . Ertinya Yang menolak bahaya dan lain-lain.t. Apabila dibaca 209 kali atau lebih. Insyaallah isterinya itu akan menaruh belas kasihan yang sangat dalam dan akan diberi anak yang soleh. Ertinya Yang Maha Kaya. Insyaallah akan dikumpulkan segala maksudnya. AL MUGHNII KHASIATNYA: AL MAANI ' U Ertinya Zat yang mempunyai Ketinggian Kemuliaan yang Sempurna. KHASIATNYA: Untuk menyembuhkan penyaklit dan menghilangkan kesusahan. dibacakan setiap ba'da sembahyang sunat Subuh (sebelum fardu Subuh) sebanyak 161 kali. Insyaallah akan berhasil. penyakit tersebut akan segera sembuh. Apabila dibaca pada tiap-tiap hari sebanyak 1000 kali.t. KHASIATNYA: Untuk menolak perlakuan orang jahat dan orang zalim. Insyaallah akan segera sembuh dari Ertinya Zat yang memberi kekayaan.DZUL JALAALI wal IKRAAMI KHASIATNYA: AL MUQSITHU KHASIATNYA: AL JAAMI'U KHASIATNYA: AL GHANIYYU KHASIATNYA: pemyakitnya. Insyaallah akan memjadi kaya berkat kurniaan Allah s.w. Insyaallah dengan izin dan kehendak Allah s. asma ini dibaca setiap hari. Juga barangsiapa yang berzikir dengan hati ketika jimak dengan isterinya. Untuk mendatangkan hajat. Insyaallah akan terpelihara dari was-was syaitan laknatullah dalam ibadah. Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 300 kali. KHASIATNYA: Untuk menyembuhkan penyakit (yang bertahun-tahun tidak dapat disembuhkan) asma ini dibaca setiap hari sebamyak 1001 kali. Insyaallah akan dipenuhi segala hajatnya. Ertinya Yang sangat Adil. ADH DHAARU Ertinya Yang menyampaikan mudharat.w. Ertinya Yang Mengumpulkan. dibaca setiap hari sebanyak 65 kali dalam masa satu bulan. Apabila dibacakan pada orang yang sakit atau mendapat bala dirinya dan orang lain sebanyak 1060 kali. AN NAAFI ' U Ertinya Yang memberi manfaat.

Insyaallah akan diterangkan hatinya dan anggotanya. Ertinya Yang menciptakan yang belum wujud sebelumnya. KHASIATNYA: Untuk mengawtkan pekerjaan atas usahanya. AL BAAQII Ertinya Yang menerangi. Ertinya Yang Memberi Petunjuk. baca asma ini setiap saat banyak-banyak. . jauh dari kerugian dan kejatuhan jumlah. Insyaallah usaha akan maju.AN NUURU KHASIATNYA: AL BADII ' U KHASIATNYA: direncanakan. Ertinya Sangat Sabar. pasti pekerjaannya awet (kekal). Untuk menambah kecerdasan berfikir. Insyaallah. Untuk tercapai apa yang telah direncanakannya asma ini dibaca setiap ba'da sembahyang fardu sebanyak 500 kali. pasti akan berjaya apa yang Ertinya Maha Kekal. juga untuk membangun jiwa besar dan sabar dalam menghadapi segala urusan asma ini dibaca setiap saat terutama dalam menghadapi segala kesulitan masalah apa saja. KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir sebanyak 100 kali pada tiap-tiap hari sebelum tebit matahari. Insyaallah ia tidak akan dapat bala pada hari itu. asma ini dibaca setiap pagi dan petang. Apabila dibaca pada tiap-tiap hari siang atau malam. pasti segala urusan akan berhasil dengan baik. AL WAARITSU KHASIATNYA: AR RASYIIDU KHASIATNYA: AS SABUURU Ertinya Yang kembali kepadaNya sekali makhluk. Asma ini untuk memajukan usaha apabila dibaca setiap malam sebanyak 707 kali.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->