ETIKA BERPAKAIAN Cara berpakaian melambangkan keperibadian kita serta nilai-nilai dan etika yang murni.

Oleh itu, cara berpakaian yang sopan, bersih, kemas dan bersesuaian adalah ditekankan. pakaian yang bersih, menutup aurat, sopan mencerminkan akhlak seorang Muslim sebenar. Di sekolah juga terdapat etika berpakaian tersendiri untuk keseragaman dan melambangkan keperibadian murni murid.

PAKAIAN MURID LELAKI MENGIKUT PERATURAN SEKOLAH -Rambut hendaklah kemas dan pendek, tidak melebihi paras telinga untuk rambut belakang, serta sisi kiri dan kanan tidak tebal dan tidak mencecah telinga. Side burn tidak melebihi separuh dari paras telinga. -Baju sekolah, kemeja kain kapas bewarna putih. -Tali leher sekolah yang dijual di kedai buku, sentiasa diikat kemas. -Lencana dan tanda nama dijahit pada sebelah kiri baju, lencana di poket dan tanda nama di atas poket. -Seluar panjang biru gelap. -Kasut kanvas bewarna putih dan berstokin putih. PAKAIAN MURID PEREMPUAN ISLAM MENGIKUT PERATURAN SEKOLAH -Tudung bewarna putih tanpa hiasan dan kerongsang. Tudung mesti melepasi paras bahu dan tidak singkat, saiz tudung mestilah bersesuaian dengan saiz badan. anak tudung bewarna putih. -lencana dan tanda nama dijahit di dada pada tudung sebelah kiri, lencana di atas, tanda nama di bawah. -baju kurung teluk belanga kain kapas bewarna putih. Kaki baju paras lutut.

-kain kapas bewarna biru tua. -kuku pendek, inai tidak dibenarkan. Segala jenis barang perhiasan tidak dibenarkan. -Kasut kanvas bewarna putih dan berstokin putih. PAKAIAN MURID PEREMPUAN BUKAN ISLAM MENGIKUT PERATURAN SEKOLAH -Tidak dibenarkan mewarnakan rambut. -Bagi rambut panjang hendaklah diikat kemas menggunakan getah rambut. -Baju kemeja putih dan baju blaus biru tua. -Lencana dan tanda nama dijahit di dada pada baju blaus sebelah kiri, lencana di atas, tanda nama di bawah. -Labuh baju blaus hendaklah melepasi paras lutut dan tidak singkat. -Kasut kanvas bewarna putih dan berstokin putih. PAKAIAN PENDIDIKAN JASMANI DAN SUKAN -Seluar trek bewarna biru tua yang dijual di kedai buku sekolah. -baju T rumah sukan masing masing. Bagi murid lelaki, baju T hendaklah dikemaskan ke dalam seluar (tuck in) -Kasut kanvas bewarna putih. -Murid perempuan islam mestilah memakai tudung semasa bersukan, bewarna hitam dan tidak berenda. LAIN-LAIN PERKARA -Murid dilarang menggunakan alat solek dan barang kemas termasuk barang perhiasan bukan emas. -Penampilan rupa juga perlu kemas dan bersih. -Murid dilarang keras membawa telefon bimbit dan permainan elektronik, tablet, psp, laptop ke sekolah. Sekiranya ingkar alatan tersebut akan dirampas dan disimpan, hanya ibu bapa sahaja yang dibenarkan menuntutnya.