P. 1
Fail Meja Wak 08

Fail Meja Wak 08

|Views: 77|Likes:
Dipublikasikan oleh Yusri Sairi

More info:

Published by: Yusri Sairi on Aug 12, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/30/2013

pdf

text

original

ISI KANDUNGAN

1. 3. 4. VISI , MISI KETUA PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN GURU SUBJEK
 BAHASA MELAYU TAHUN 3 BESTARI

 JAWI TAHUN 3 BESTARI  PENDIDIKAN MORAL TAHUN 4 BESTARI  PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN TAHUN 6 BESTARI

MAKLUMAT SEKOLAH
NAMA AGENSI KOD SEKOLAH ALAMAT POSKOD NO. TELEFON : : : : : SEK. KEB. MELALAP, TENOM XBA 1323 PETI SURAT 279, TENOM 89908 087 – 302415

VISI
“Sepakat dan Kreatif ke arah melahirkan pelajar yang berketrampilan dan berhemah tinggi”

MISI
Warga Pendidik Sekolah Ini Ingin:
 Menghasilkan pelajar cemerlang dalam bidang akademik dan ko-kurikulum;  Memantapkan suasana persekitaran sekolah yang merangsang P & P;  Memastikan sistem pengurusan berkesan dan budaya kerja bermatlamat serta berfokus;  Saling hormat menghormati sesama;  Mempunyai sikap kekitaan;

FAIL MEJA KETUA PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN
ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. KEB. MELALAP, TENOM KETUA PANITIA PJK

OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT
1. 2.

Menyediakan perancangan / aktiviti tahunan bagi Panitia PJK; Melaksanakan aktiviti/program yang dapat merangsangkan minat murid dalam mata pelajaran PJK; Menyediakan HSP dan menghebahkan sukatan yang terkini kepada guru-guru PJK; Membuat analisi keputusan Ujian Bulanan/Semester PJK dan mencari punca penyelesaian;

3.

4.

Sunaryoh Sipon .Painah Gapid PENOLONG KANAN 1 Pn. Rahimin Rajadi PENOLONG KANAN HEM Pn. Saibah Sabin PENOLONG KANAN KOKURIKULUM Pn.CARTA ORGANISASI GURU BESAR En. Justina Hassan KETUA PANTIA PSK En.

5. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN 1. Merekod keputusan pencapaian murid. Meyediakan HSP Merancang & melaksanakan aktiviti/program Panitia PJK seperti perancangan asal Meminjamkan HSP yang ada dalam fail ketua Panitia dan berusaha mendapatkan HSP yang tiada dalam fail Ketua Panatia PSK Mendapat keputusan ujian PKBS daripada semua guru PJK Penolong Kanan Pentadbiran Guru PJK PJK untuk kegunaan semua guru PJK 3.SENARAI TUGAS. Mengangalisa keputusan dan mencari jalan penyelesaian kepada permasalah murid 6. Menerima dan mengisi borang penerimaan barang Perbincangan dengan semua guru PJK untuk mencari alternatif lain yang lebih berkesan Meminjam barang-barang PJK dengan mengisi Buku Rekod Penggunaan/Pengeluaran Barang . Menyediakan & Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan melengkapkan fail-fail yang berkaitan dengan Panatia PJK 2. Menyediakan Soalan Ujian/PKBS 4.

CARTA ALIRAN KERJA Membuat pelan tindakan Panatia PSK ( 1 tahun) Hantar kepada PK 1 untuk disemak Membuat rujukan semula dengan PK 1 Ya Minta Pengesahan PK 1 Menghantar salinan kepada Guru Besar .

3. 2.PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN 01. Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 1. 5. 4. Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang peminjaman HSP PJK Borang Aktiviti / Program Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Buku Inventori Barang PJK Buku Penggunaan Barang PJK . Jawatankuasa KuriKulum Sekolah 2008 Ketua Panatia PJK Guru Subjek PJK SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 1. 3. 2.

NORMA KERJA TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN Bil. . Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01. Membuat Pelan Tindakan Melaksankan aktiviti/program yang telah dirancang semasa P & P di dalam dan di luar kelas Penyediaan menudahan untuk sesi P & P di dalam dan luar kelas 1 minggu Sepanjang Tahun Sepanjang Tahun Tahap 1 & 2 03. 02.

Membuat penilaian kepada semua murid melalui ujian bulanan/peperiksaan semester untuk mengetahui tahap pencapaian murid dalam kemahiran yang diajar. Melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran mengikut perancangan tahunan dan harian yang telah disediakan.FAIL MEJA GURU SUBJEK BAHASA MELAYU TAHUN 3 BESTARI ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. TENOM GURU SUBJEK BAHASA MELAYU OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT 1. 3. MELALAP. 2. Mengesan kelemahan murid dan menjalankan aktiviti pemulihan semasa di dalam kelas serta memberi bimbingan kepada semua murid. . KEB.

Kanan 1 Pn.Sunaryoh Sipon . Saibah Sabin Ketua Panitia BM Pn.CARTA ORGANISASI GURU BESAR En. Kanan HEM Pn. Justina Hassan Guru Subjek BM 3B En. Kanan KoKum Pn. Painah Gapid Pen. Saibah Sabin Pen.Rahimin Rajadi Pen.

Menyemak latihan murid. 5. 2. Mengajar subjek BM bagi kelas yang ditetapkan oleh pihak Pentadbir. membuat analisis untuk menilai pencapaian murid-murid. Merekod keputusan pencapaian murid.SENARAI TUGAS. Memeriksa jawapan murid. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan 1. Menyediakan dan melengkap rancangan tahunan dan harian. Penolong Kanan Pentadbiran 2. Menyediakan BBB P & P Bahasa Melayu. 4. Menyediakan soalansoalan latihan. meningkatkan mutu pengajaran dan pembelajaran. 4. 1. 6. Menyediakan soalansoalan ujian bulanan dan PKBS. 3. 3. .

CARTA ALIRAN KERJA Menerima jadual waktu kelas dan persendirian Menyemak jadual waktu agar tidak ada pertembungan Membuat rujukan semula dengan PK 1 Buat pembetulan Semak semula Sah Tiada pertembungan Meminta Pengesahan daripada PK1 Menghanta r salinan jadual waktu kepada PK 1 .

Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang Peminjaman HSP Bahasa Melayu Borang Aktiviti/Program Panitia Bahasa Melayu NORMA KERJA . SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 4. Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. 5. 6. 3. 2.PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN 01. Jawatankuasa Kurikulum Sekolah 2008 Panitia Bahasa Melayu Guru Subjek Bahasa Melayu SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 1.

03. 720 minit 210 unit FAIL MEJA .TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI GURU SUBJEK BAHASA MELAYU TAHUN 3B Bil. Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01. 02. kertas jawapan 150 minit 60 minit 60 minit 300 minit 24 unit 96 unit 210 unit 96 unit 05. 720 minit 210 unit 08. Menyediakan rekod pengajaran Menyediakan BBB Membuat soalan-soalan latihan Memeriksa buku latihan dan buku kerja murid Menyediakan soalan-soalan untuk kerja rumah Menyemak kerja rumah yang telah dibuat dirumah Membuat soalan ujian bulanan dan peperiksaan PKBS Menyemak murid. 07. 04. 60 minit 210 unit 210 unit 300 minit 06.

KEB. Melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran mengikut perancangan tahunan dan harian yang telah disediakan. Membuat penilaian kepada semua murid melalui ujian bulanan/peperiksaan semester untuk mengetahui tahap pencapaian murid dalam kemahiran yang diajar. 5. Mengesan kelemahan murid dan menjalankan aktiviti pemulihan semasa di dalam kelas serta memberi bimbingan kepada semua murid. 6. MELALAP.GURU SUBJEK JAWI TAHUN 3BESTARI ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. . TENOM GURU SUBJEK JAWI OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT 4.

Painah Gapid Pen.Sunaryoh Sipon SENARAI TUGAS.Rahimin Rajadi Pen. Saibah Sabin Pen. Saibah Sabin Ketua Panitia BM Pn. Justina Hasan Guru Subjek Jawi 3B En.CARTA ORGANISASI GURU BESAR En. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN . Kanan HEM Pn. Kanan KoKum Pn. Kanan 1 Pn.

11. membuat analisis untuk menilai pencapaian murid-murid. meningkatkan mutu pengajaran dan pembelajaran. Mengajar subjek Jawi bagi kelas yang ditetapkan oleh pihak Pentadbir. Menyediakan BBB P & P Jawi 9. 1. Memeriksa jawapan murid.Menyemak latihan murid. Penolong Kanan Pentadbiran 8. Menyediakan soalansoalan latihan. CARTA ALIRAN KERJA Menerima jadual waktu kelas dan persendirian .Merekod keputusan pencapaian murid. 10. 2. 4.TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan 7. 3. 12.Menyediakan soalansoalan ujian bulanan dan PKBS. Menyediakan dan melengkap rancangan tahunan dan harian.

Menyemak jadual waktu agar tidak ada pertembungan Membuat rujukan semula dengan PK 1 Buat pembetulan Semak semula Sah Tiada pertembungan Meminta Pengesahan daripada PK1 Menghanta r salinan jadual waktu kepada PK 1 PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN .

Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang Peminjaman HSP Jawi Borang Aktiviti/Program Panitia Bahasa Melayu NORMA KERJA TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI . Jawatankuasa Kurikulum Sekolah 2008 Panitia Bahasa Melayu Guru Subjek Jawi SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 4. Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran.01. 8. SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 7. 9. 6. 5.

GURU SUBJEK JAWI TAHUN 3BESTARI Bil. 60 minit 210 unit 210 unit 300 minit 06. 03. Menyediakan rekod pengajaran Menyediakan BBB Membuat soalan-soalan latihan Memeriksa buku latihan dan buku kerja murid Menyediakan soalan-soalan untuk kerja rumah Menyemak kerja rumah yang telah dibuat dirumah Membuat soalan ujian bulanan dan peperiksaan PKBS Menyemak murid. 720 minit 210 unit 08. 02. 04. 720 minit 210 unit FAIL MEJA GURU SUBJEK PENDIDIKAN MORAL . 07. Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01. kertas jawapan 150 minit 60 minit 60 minit 300 minit 24 unit 96 unit 210 unit 96 unit 05.

KEB. Melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran mengikut perancangan tahunan dan harian yang telah disediakan. 9.ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. TENOM GURU SUBJEK PENDIDIKAN MORAL OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT 7. MELALAP. 8. CARTA ORGANISASI . Mengesan kelemahan murid dan menjalankan aktiviti pemulihan semasa di dalam kelas serta memberi bimbingan kepada semua murid. Membuat penilaian kepada semua murid melalui ujian bulanan/peperiksaan semester untuk mengetahui tahap pencapaian murid dalam kemahiran yang diajar.

KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN . Kanan HEM Pn.Sunaryoh Sipon SENARAI TUGAS. Saibah Sabin Ketua Panitia PM Pn. Kanan KoKum Pn. Minnie Mukui Pen.GURU BESAR En.Rahimin Rajadi Pen. Painah Gapid Pen. Kanan 1 Pn. Justina Hassan Guru Subjek PM 4B En.

3. Memeriksa jawapan murid. CARTA ALIRAN KERJA Menerima jadual waktu kelas dan persendirian Menyemak Membuat Meminta Sah rujukan semula Pengesahan jadual waktu Tiada pertembungan agar tidakPK1 daripadaPK 1 dengan ada Semak semula pertembungan Buat pembetulan . 1. 4.Merekod keputusan pencapaian murid.Menyediakan dan melengkap rancangan tahunan dan harian. meningkatkan mutu pengajaran dan pembelajaran. 2.Menyediakan soalansoalan ujian bulanan dan PKBS.Menyemak latihan murid. Penolong Kanan Pentadbiran 14.Menyediakan soalansoalan latihan. Menyediakan BBB P & P PM 15. 18.TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan 13. membuat analisis untuk menilai pencapaian murid-murid. 16. 17. Mengajar subjek PM bagi kelas yang ditetapkan oleh pihak Pentadbir.

Menghanta r salinan jadual waktu kepada PK 1 PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN .

Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. 9. SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 10. Jawatankuasa Kurikulum Sekolah 2008 Panitia Pendidikan Moral Guru Subjek Pendidikan Moral SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 7. 8. 12. 11. Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang Peminjaman HSP PM Borang Aktiviti/Program Panitia PM NORMA KERJA TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI GURU SUBJEK PM TAHUN 4 BESTARI .01.

Menyediakan rekod pengajaran Menyediakan BBB Membuat soalan-soalan latihan Memeriksa buku latihan dan buku kerja murid Menyediakan soalan-soalan untuk kerja rumah Menyemak kerja rumah yang telah dibuat dirumah Membuat soalan ujian bulanan dan peperiksaan PKBS Menyemak murid.Bil. 720 minit 210 unit FAIL MEJA GURU SUBJEK PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN TAHUN 6 . 04. 720 minit 210 unit 08. 02. 07. kertas jawapan 150 minit 60 minit 60 minit 300 minit 24 unit 96 unit 210 unit 96 unit 05. 60 minit 210 unit 210 unit 300 minit 06. Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01. 03.

CARTA ORGANISASI . MELALAP. Mengesan kelemahan murid dan menjalankan aktiviti pemulihan semasa di dalam kelas serta memberi bimbingan kepada semua murid. KEB. 11. Melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran mengikut perancangan tahunan dan harian yang telah disediakan. TENOM GURU SUBJEK PJK OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT 10.ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. Membuat penilaian kepada semua murid melalui ujian bulanan/peperiksaan semester untuk mengetahui tahap pencapaian murid dalam kemahiran yang diajar. 12.

Rahimin Rajadi Pen. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN . Justina Hasan Guru Subjek PJK 6D En.Sunaryoh Sipon Pen. Kanan 1 Pn. Painah Gapid Pen. Kanan HEM Pn.Sunaryoh Sipon SENARAI TUGAS. Kanan KoKum Pn.GURU BESAR En. Saibah Sabin Ketua Panitia PJK En.

Menyemak latihan murid. Memeriksa jawapan murid. CARTA ALIRAN KERJA Menerima jadual waktu kelas dan persendirian Menyemak Membuat Meminta Sah rujukan semula Pengesahan jadual waktu Tiada pertembungan agar tidakPK1 daripadaPK 1 dengan ada Semak semula pertembungan Buat pembetulan . Penolong Kanan Pentadbiran 20.TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan 19.Merekod keputusan pencapaian murid. Menyediakan BBB P & P PJK 21.Menyediakan soalansoalan latihan. meningkatkan mutu pengajaran dan pembelajaran. 1. 24. 2.Menyediakan soalansoalan ujian bulanan dan PKBS. 23. membuat analisis untuk menilai pencapaian murid-murid.Menyediakan dan melengkap rancangan tahunan dan harian. Mengajar subjek PJK bagi kelas yang ditetapkan oleh pihak Pentadbir. 3. 4. 22.

Menghanta r salinan jadual waktu kepada PK 1 PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN .

SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 13. 15.01. 12. Jawatankuasa Kurikulum Sekolah 2008 Panitia Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Guru Subjek Pendidikan Jasmani Dan kesihatan SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 10. Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. 14. 11. Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang Peminjaman HSP PJK Borang Aktiviti/Program Panitia PJK NORMA KERJA TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI .

04. 07. 60 minit 210 unit 210 unit 300 minit 06. kertas jawapan 150 minit 60 minit 60 minit 300 minit 24 unit 96 unit 210 unit 96 unit 05. 720 minit 210 unit .GURU SUBJEK PJK TAHUN 6 Bil. 02. Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01. Menyediakan rekod pengajaran Menyediakan BBB Membuat soalan-soalan latihan Memeriksa buku latihan dan buku kerja murid Menyediakan soalan-soalan untuk kerja rumah Menyemak kerja rumah yang telah dibuat dirumah Membuat soalan ujian bulanan dan peperiksaan PKBS Menyemak murid. 720 minit 210 unit 08. 03.

Butir-Butir Diri Guru .

08. No Fail Jabatan 5. Keb.2000 13.1995 Akhir 14. Sekolah/ Tempat Bertugas Sekolah SK Melalap. Mata Pelajaran Yang Diajar : Mata Pelajaran BAHASA MELAYU PENDIDIKAN MORAL PENDIDIKAN JAS.2000 7. Kad Pengenalan 4. Tarikh Mula Mengajar di Sekolah ini : 15. No. Tenom Tel.07 6. Tenom Mula 03.08. Melalap. KWSP : 61149623 : : : SPM SIJIL PERGURUAN MALAYSIA PSR – PM 9. Alamat Penuh : Sek.1.08. Tarikh Lantik dan Jawatan : 13. Rumah : 13. Jantina 3. Tarikh Mula Berkhidmat : 13. Tarikh Masuk Ke Jawatan Pencen : 12. Kelulusan : (i) Akademik (ii) Ikhtisas (iii) Opsyen 8. & KESIHATAN JAWI Tahun 3 BESTARI 4 BESTARI 6BESTARI & DINAMIK 3 BESTARI . Nama 2.08.97 11.97 : 10.12. Cukai : : : : : SUNARYOH SIPON Lelaki 700101-12-6743 JB(sb)C2-04/24420 7329207. Tarikh disahkan dalam jawatan 11. No. No.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->