P. 1
Fail Meja Wak 08

Fail Meja Wak 08

|Views: 77|Likes:
Dipublikasikan oleh Yusri Sairi

More info:

Published by: Yusri Sairi on Aug 12, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/30/2013

pdf

text

original

ISI KANDUNGAN

1. 3. 4. VISI , MISI KETUA PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN GURU SUBJEK
 BAHASA MELAYU TAHUN 3 BESTARI

 JAWI TAHUN 3 BESTARI  PENDIDIKAN MORAL TAHUN 4 BESTARI  PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN TAHUN 6 BESTARI

MAKLUMAT SEKOLAH
NAMA AGENSI KOD SEKOLAH ALAMAT POSKOD NO. TELEFON : : : : : SEK. KEB. MELALAP, TENOM XBA 1323 PETI SURAT 279, TENOM 89908 087 – 302415

VISI
“Sepakat dan Kreatif ke arah melahirkan pelajar yang berketrampilan dan berhemah tinggi”

MISI
Warga Pendidik Sekolah Ini Ingin:
 Menghasilkan pelajar cemerlang dalam bidang akademik dan ko-kurikulum;  Memantapkan suasana persekitaran sekolah yang merangsang P & P;  Memastikan sistem pengurusan berkesan dan budaya kerja bermatlamat serta berfokus;  Saling hormat menghormati sesama;  Mempunyai sikap kekitaan;

FAIL MEJA KETUA PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN
ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. KEB. MELALAP, TENOM KETUA PANITIA PJK

OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT
1. 2.

Menyediakan perancangan / aktiviti tahunan bagi Panitia PJK; Melaksanakan aktiviti/program yang dapat merangsangkan minat murid dalam mata pelajaran PJK; Menyediakan HSP dan menghebahkan sukatan yang terkini kepada guru-guru PJK; Membuat analisi keputusan Ujian Bulanan/Semester PJK dan mencari punca penyelesaian;

3.

4.

CARTA ORGANISASI GURU BESAR En. Sunaryoh Sipon . Justina Hassan KETUA PANTIA PSK En.Painah Gapid PENOLONG KANAN 1 Pn. Saibah Sabin PENOLONG KANAN KOKURIKULUM Pn. Rahimin Rajadi PENOLONG KANAN HEM Pn.

Mengangalisa keputusan dan mencari jalan penyelesaian kepada permasalah murid 6. Merekod keputusan pencapaian murid.SENARAI TUGAS. Menyediakan Soalan Ujian/PKBS 4. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN 1. Meyediakan HSP Merancang & melaksanakan aktiviti/program Panitia PJK seperti perancangan asal Meminjamkan HSP yang ada dalam fail ketua Panitia dan berusaha mendapatkan HSP yang tiada dalam fail Ketua Panatia PSK Mendapat keputusan ujian PKBS daripada semua guru PJK Penolong Kanan Pentadbiran Guru PJK PJK untuk kegunaan semua guru PJK 3. 5. Menyediakan & Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan melengkapkan fail-fail yang berkaitan dengan Panatia PJK 2. Menerima dan mengisi borang penerimaan barang Perbincangan dengan semua guru PJK untuk mencari alternatif lain yang lebih berkesan Meminjam barang-barang PJK dengan mengisi Buku Rekod Penggunaan/Pengeluaran Barang .

CARTA ALIRAN KERJA Membuat pelan tindakan Panatia PSK ( 1 tahun) Hantar kepada PK 1 untuk disemak Membuat rujukan semula dengan PK 1 Ya Minta Pengesahan PK 1 Menghantar salinan kepada Guru Besar .

3. Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang peminjaman HSP PJK Borang Aktiviti / Program Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Buku Inventori Barang PJK Buku Penggunaan Barang PJK . 5.PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN 01. 4. 3. Jawatankuasa KuriKulum Sekolah 2008 Ketua Panatia PJK Guru Subjek PJK SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 1. 2. 2. SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 1.

NORMA KERJA TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN Bil. 02. Membuat Pelan Tindakan Melaksankan aktiviti/program yang telah dirancang semasa P & P di dalam dan di luar kelas Penyediaan menudahan untuk sesi P & P di dalam dan luar kelas 1 minggu Sepanjang Tahun Sepanjang Tahun Tahap 1 & 2 03. . Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01.

Mengesan kelemahan murid dan menjalankan aktiviti pemulihan semasa di dalam kelas serta memberi bimbingan kepada semua murid. 2. MELALAP. 3. TENOM GURU SUBJEK BAHASA MELAYU OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT 1. .FAIL MEJA GURU SUBJEK BAHASA MELAYU TAHUN 3 BESTARI ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. Melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran mengikut perancangan tahunan dan harian yang telah disediakan. Membuat penilaian kepada semua murid melalui ujian bulanan/peperiksaan semester untuk mengetahui tahap pencapaian murid dalam kemahiran yang diajar. KEB.

Saibah Sabin Pen. Saibah Sabin Ketua Panitia BM Pn. Kanan 1 Pn. Justina Hassan Guru Subjek BM 3B En. Kanan HEM Pn.Rahimin Rajadi Pen. Kanan KoKum Pn.Sunaryoh Sipon . Painah Gapid Pen.CARTA ORGANISASI GURU BESAR En.

Menyediakan soalansoalan ujian bulanan dan PKBS. 3. 4. Penolong Kanan Pentadbiran 2. 3. Merekod keputusan pencapaian murid. Menyediakan dan melengkap rancangan tahunan dan harian. 5. Menyediakan BBB P & P Bahasa Melayu. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan 1. Memeriksa jawapan murid. Mengajar subjek BM bagi kelas yang ditetapkan oleh pihak Pentadbir. Menyemak latihan murid. 6. membuat analisis untuk menilai pencapaian murid-murid. Menyediakan soalansoalan latihan. 1.SENARAI TUGAS. meningkatkan mutu pengajaran dan pembelajaran. . 2. 4.

CARTA ALIRAN KERJA Menerima jadual waktu kelas dan persendirian Menyemak jadual waktu agar tidak ada pertembungan Membuat rujukan semula dengan PK 1 Buat pembetulan Semak semula Sah Tiada pertembungan Meminta Pengesahan daripada PK1 Menghanta r salinan jadual waktu kepada PK 1 .

2.PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN 01. Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang Peminjaman HSP Bahasa Melayu Borang Aktiviti/Program Panitia Bahasa Melayu NORMA KERJA . 5. SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 4. 3. Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. 6. Jawatankuasa Kurikulum Sekolah 2008 Panitia Bahasa Melayu Guru Subjek Bahasa Melayu SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 1.

Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01. 03. Menyediakan rekod pengajaran Menyediakan BBB Membuat soalan-soalan latihan Memeriksa buku latihan dan buku kerja murid Menyediakan soalan-soalan untuk kerja rumah Menyemak kerja rumah yang telah dibuat dirumah Membuat soalan ujian bulanan dan peperiksaan PKBS Menyemak murid. 07. 60 minit 210 unit 210 unit 300 minit 06. 720 minit 210 unit FAIL MEJA . kertas jawapan 150 minit 60 minit 60 minit 300 minit 24 unit 96 unit 210 unit 96 unit 05.TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI GURU SUBJEK BAHASA MELAYU TAHUN 3B Bil. 720 minit 210 unit 08. 04. 02.

MELALAP. Melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran mengikut perancangan tahunan dan harian yang telah disediakan. . KEB. 5.GURU SUBJEK JAWI TAHUN 3BESTARI ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. TENOM GURU SUBJEK JAWI OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT 4. Mengesan kelemahan murid dan menjalankan aktiviti pemulihan semasa di dalam kelas serta memberi bimbingan kepada semua murid. Membuat penilaian kepada semua murid melalui ujian bulanan/peperiksaan semester untuk mengetahui tahap pencapaian murid dalam kemahiran yang diajar. 6.

Saibah Sabin Pen. Kanan KoKum Pn. Painah Gapid Pen.Rahimin Rajadi Pen.Sunaryoh Sipon SENARAI TUGAS. Saibah Sabin Ketua Panitia BM Pn. Justina Hasan Guru Subjek Jawi 3B En.CARTA ORGANISASI GURU BESAR En. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN . Kanan 1 Pn. Kanan HEM Pn.

Menyediakan soalansoalan latihan. Memeriksa jawapan murid. Penolong Kanan Pentadbiran 8. 11. 4. 1. 2.Menyemak latihan murid.Merekod keputusan pencapaian murid. CARTA ALIRAN KERJA Menerima jadual waktu kelas dan persendirian . Mengajar subjek Jawi bagi kelas yang ditetapkan oleh pihak Pentadbir.TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan 7. membuat analisis untuk menilai pencapaian murid-murid. 10. Menyediakan dan melengkap rancangan tahunan dan harian. meningkatkan mutu pengajaran dan pembelajaran. 12. 3.Menyediakan soalansoalan ujian bulanan dan PKBS. Menyediakan BBB P & P Jawi 9.

Menyemak jadual waktu agar tidak ada pertembungan Membuat rujukan semula dengan PK 1 Buat pembetulan Semak semula Sah Tiada pertembungan Meminta Pengesahan daripada PK1 Menghanta r salinan jadual waktu kepada PK 1 PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN .

6. SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 7. Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang Peminjaman HSP Jawi Borang Aktiviti/Program Panitia Bahasa Melayu NORMA KERJA TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI . Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. 9. 8. Jawatankuasa Kurikulum Sekolah 2008 Panitia Bahasa Melayu Guru Subjek Jawi SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 4. 5.01.

GURU SUBJEK JAWI TAHUN 3BESTARI Bil. kertas jawapan 150 minit 60 minit 60 minit 300 minit 24 unit 96 unit 210 unit 96 unit 05. Menyediakan rekod pengajaran Menyediakan BBB Membuat soalan-soalan latihan Memeriksa buku latihan dan buku kerja murid Menyediakan soalan-soalan untuk kerja rumah Menyemak kerja rumah yang telah dibuat dirumah Membuat soalan ujian bulanan dan peperiksaan PKBS Menyemak murid. 720 minit 210 unit 08. 720 minit 210 unit FAIL MEJA GURU SUBJEK PENDIDIKAN MORAL . 03. 02. 60 minit 210 unit 210 unit 300 minit 06. 04. 07. Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01.

KEB. 9. Melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran mengikut perancangan tahunan dan harian yang telah disediakan.ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. CARTA ORGANISASI . Membuat penilaian kepada semua murid melalui ujian bulanan/peperiksaan semester untuk mengetahui tahap pencapaian murid dalam kemahiran yang diajar. MELALAP. Mengesan kelemahan murid dan menjalankan aktiviti pemulihan semasa di dalam kelas serta memberi bimbingan kepada semua murid. 8. TENOM GURU SUBJEK PENDIDIKAN MORAL OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT 7.

Saibah Sabin Ketua Panitia PM Pn. Kanan 1 Pn. Minnie Mukui Pen. Justina Hassan Guru Subjek PM 4B En. Kanan KoKum Pn. Kanan HEM Pn. Painah Gapid Pen.Sunaryoh Sipon SENARAI TUGAS.GURU BESAR En.Rahimin Rajadi Pen. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN .

16. 1. membuat analisis untuk menilai pencapaian murid-murid. 17. CARTA ALIRAN KERJA Menerima jadual waktu kelas dan persendirian Menyemak Membuat Meminta Sah rujukan semula Pengesahan jadual waktu Tiada pertembungan agar tidakPK1 daripadaPK 1 dengan ada Semak semula pertembungan Buat pembetulan . 2.Menyediakan soalansoalan latihan.Menyediakan dan melengkap rancangan tahunan dan harian. Memeriksa jawapan murid. meningkatkan mutu pengajaran dan pembelajaran.TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan 13. 18. Mengajar subjek PM bagi kelas yang ditetapkan oleh pihak Pentadbir. Penolong Kanan Pentadbiran 14. Menyediakan BBB P & P PM 15. 4.Merekod keputusan pencapaian murid.Menyediakan soalansoalan ujian bulanan dan PKBS. 3.Menyemak latihan murid.

Menghanta r salinan jadual waktu kepada PK 1 PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN .

12. 8.01. Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. Jawatankuasa Kurikulum Sekolah 2008 Panitia Pendidikan Moral Guru Subjek Pendidikan Moral SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 7. SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 10. 11. 9. Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang Peminjaman HSP PM Borang Aktiviti/Program Panitia PM NORMA KERJA TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI GURU SUBJEK PM TAHUN 4 BESTARI .

Bil. Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01. 720 minit 210 unit FAIL MEJA GURU SUBJEK PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN TAHUN 6 . 720 minit 210 unit 08. Menyediakan rekod pengajaran Menyediakan BBB Membuat soalan-soalan latihan Memeriksa buku latihan dan buku kerja murid Menyediakan soalan-soalan untuk kerja rumah Menyemak kerja rumah yang telah dibuat dirumah Membuat soalan ujian bulanan dan peperiksaan PKBS Menyemak murid. 02. kertas jawapan 150 minit 60 minit 60 minit 300 minit 24 unit 96 unit 210 unit 96 unit 05. 60 minit 210 unit 210 unit 300 minit 06. 03. 04. 07.

MELALAP. TENOM GURU SUBJEK PJK OBJEKTIF BAHAGIAN / UNIT 10. Melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran mengikut perancangan tahunan dan harian yang telah disediakan. 12.ORGANISASI BAHAGIAN UNIT : : SEK. KEB. Membuat penilaian kepada semua murid melalui ujian bulanan/peperiksaan semester untuk mengetahui tahap pencapaian murid dalam kemahiran yang diajar. 11. Mengesan kelemahan murid dan menjalankan aktiviti pemulihan semasa di dalam kelas serta memberi bimbingan kepada semua murid. CARTA ORGANISASI .

Justina Hasan Guru Subjek PJK 6D En.Sunaryoh Sipon Pen. Kanan 1 Pn. Kanan KoKum Pn.Rahimin Rajadi Pen. Kanan HEM Pn. Painah Gapid Pen.GURU BESAR En.Sunaryoh Sipon SENARAI TUGAS. KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN . Saibah Sabin Ketua Panitia PJK En.

Menyediakan BBB P & P PJK 21.Merekod keputusan pencapaian murid. 1. 3. CARTA ALIRAN KERJA Menerima jadual waktu kelas dan persendirian Menyemak Membuat Meminta Sah rujukan semula Pengesahan jadual waktu Tiada pertembungan agar tidakPK1 daripadaPK 1 dengan ada Semak semula pertembungan Buat pembetulan . 22.Menyediakan dan melengkap rancangan tahunan dan harian. Mengajar subjek PJK bagi kelas yang ditetapkan oleh pihak Pentadbir. Memeriksa jawapan murid. membuat analisis untuk menilai pencapaian murid-murid. 24.Menyediakan soalansoalan ujian bulanan dan PKBS.Menyediakan soalansoalan latihan. 2. 23. Penolong Kanan Pentadbiran 20. 4.TUGAS PEGAWAI ATASAN YANG ADA HUBUNGAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KUASA YANG DIBERI TUGAS PEGAWAI YANG LAIN YANG ADA HUBUNGAN Menerima arahan daripada Guru Besar berdasarkan Surat Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang dikeluarkan 19. meningkatkan mutu pengajaran dan pembelajaran.Menyemak latihan murid.

Menghanta r salinan jadual waktu kepada PK 1 PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN .

Pekeliling-pekeliling Am Pentadbiran. 14. 15. 12. SENARAI JAWATANKUASA YANG DIANGGOTAI 13.01. Borang Analisi Ujian/Ujian Peperiksaan Borang Peminjaman HSP PJK Borang Aktiviti/Program Panitia PJK NORMA KERJA TUGAS YANG DIJALANKAN SEBAGAI . Jawatankuasa Kurikulum Sekolah 2008 Panitia Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan Guru Subjek Pendidikan Jasmani Dan kesihatan SENARAI BORANG YANG DIGUNAKAN 10. 11.

720 minit 210 unit . 03. kertas jawapan 150 minit 60 minit 60 minit 300 minit 24 unit 96 unit 210 unit 96 unit 05. Jenis Kerja Masa Yang Diambil (Minit) Jumlah Unit Yang Boleh Dijalankan Dalam Seminggu 01. 04. Menyediakan rekod pengajaran Menyediakan BBB Membuat soalan-soalan latihan Memeriksa buku latihan dan buku kerja murid Menyediakan soalan-soalan untuk kerja rumah Menyemak kerja rumah yang telah dibuat dirumah Membuat soalan ujian bulanan dan peperiksaan PKBS Menyemak murid.GURU SUBJEK PJK TAHUN 6 Bil. 60 minit 210 unit 210 unit 300 minit 06. 07. 720 minit 210 unit 08. 02.

Butir-Butir Diri Guru .

12. Tarikh Mula Mengajar di Sekolah ini : 15.1995 Akhir 14. Tarikh disahkan dalam jawatan 11. Tarikh Mula Berkhidmat : 13.2000 7. No. Melalap. Tenom Mula 03.97 : 10. Jantina 3. Nama 2.08.08. KWSP : 61149623 : : : SPM SIJIL PERGURUAN MALAYSIA PSR – PM 9.07 6. Kad Pengenalan 4. Rumah : 13.97 11. Kelulusan : (i) Akademik (ii) Ikhtisas (iii) Opsyen 8. Keb. No. Tarikh Masuk Ke Jawatan Pencen : 12.08. Tenom Tel.2000 13. Sekolah/ Tempat Bertugas Sekolah SK Melalap. No Fail Jabatan 5. Cukai : : : : : SUNARYOH SIPON Lelaki 700101-12-6743 JB(sb)C2-04/24420 7329207. No.1. Tarikh Lantik dan Jawatan : 13. & KESIHATAN JAWI Tahun 3 BESTARI 4 BESTARI 6BESTARI & DINAMIK 3 BESTARI . Mata Pelajaran Yang Diajar : Mata Pelajaran BAHASA MELAYU PENDIDIKAN MORAL PENDIDIKAN JAS. Alamat Penuh : Sek.08.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->