Anda di halaman 1dari 50

MASJID AL AQSA

Bumi Israk dan Mikraj

Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hambaNya pada suatu malam dari Masjid Haram ke Masjid Aqsa yang telah kami berkati sekelilingnya agar kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda2 (kebesaran) Kami. Sesungguhnya dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. (Surah Al-Isra : 1)

BAITUL MAQDIS SEBAGAI TANAH SUCI


Maksudnya: Wahai kaumku! Masuklah kamu ke tanah suci yang telah Allah perintahkan bagi kamu sekalian (AlMaidah:21)
Muaz bin Jabal menyatakan sebagaimana yang diriwayatkan oleh Ibnu Asakir; tanah suci adalah wilayah di antara Arisy dan Furat kerana di dalamnya ada Masjid al-Aqsa, kiblat pertama umat Islam dan tanah suci ketiga.

Bumi yang diberkati

Maksudnya:Dan telah kami tundukkan untuk Sulaiman angin yang sangat kencang tiupannya yang berhembus dengan perintahnya ke negeri yang Kami telah memberkatinya (al-Anbiya:81)

Para ulama menyatakan bumi berkat adalah Syam (Syria lama) yang turut merangkumi Palestin. Diberkati kerana kebanyakan Nabi berasal dari negeri ini selain tanahnya yang

1. :17 2. :81 3. :731

KIBLAT PERTAMA UMAT ISLAM


- 441

Bumi Mahsyar


Maksudnya: Dan dengarlah (apa yang diterangkan kepadamu sekarang ini tentang hari kiamat), hari (malaikat yang menjadi penyeru), menyeru (makhluk-makhluk yang telah mati) dari tempat yang dekat yang dapat di dengar oleh semuanya (Qaf:41)
Para ahli tafsir berpendapat; Malaikat Israfil akan meniup sangkakala di atas kubah Baitul Maqdis dan mengikut pandangan ulama pada kawasan inilah seluruh manusia akan berkumpul.

: . , : :

Kota Suci yang ketiga


: : : "

Dari Abu Darda menceritakan Rasulullah telah bersabda,

Janganlah kamu bersusah payah bermusafir kecuali ke tiga buah masjid : Masjidil Haram dan Masjidku ini (Nabawi) dan Masjid al Aqsa. (Al Syaikhain)

Solat di Masjid Haram (pahalanya) 100,000 kali solat, solat di Masjidku 1,000 kali solat dan solat di Baitul Maqdis 500 kali. (Riwayat Hafidz al Munzir, dari At Tabarani)

Masjid Kedua Di Bina Selepas Masjid al-Haram : : . : :

Dari Abi Dzar al Ghifari,Saya pernah bertanya kepada Rasulullah. Wahai Rasulullah, masjid apa yang pertama diletak (dibangunkan) di bumi? Baginda bersabda: Masjidil Haram. Saya bertanya lagi, kemudian apa? Baginda bersabda : Masjid Aqsa. Saya bertanya. Berapa lama antara keduanya? Baginda bersabda 40 tahun.

Peperangan Mukmin dan Musyrik dan Dajjal bunuh


:
Maksudnya: Kamu akan memerangi orang2 Musyrik di Sungai Jordan, Kamu disebelah timur (Sg Jordan) dan mereka di sebelah barat (Sg Jordan) sehinggalah akhirnya kamu dapat membunuh Dajjal.

Bumi Mujahid

: Sentiasa akan ada sekelompok dari umatku yang sentiasa berjuang bersama2 kebenaran, mencabar dan menentang musuh2 mereka. Musuh2
mereka tidak dapat memberi mudarat kepada mereka sehingga Allah mendatangkan keputusannya.Mereka tetap dalam keadaan demikian. Maka para sahabat bertanya,Dimanakah mereka? Jawab Rasulullah. Di Baitul Maqdis dan sekitarnya
(Riwayat Bukhari)

Mengenali Yahudi

120
Maksudnya: Tidak akan redha selamalamanya, orang Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu semua mengikuti agama mereka

Harun berkata, Hai anak ibuku. Sesungguhnya kaum ini telah menganggap ku lemah dan hampir-hampir mereka membunuhku..
Al araf 150

Dan kerana kekafiran mereka (terhadap Isa) dan tuduhan mereka terhadap Maryam dengan kedustaan besar (zina). Dan kerana ucapan mereka, Sesungguhnya kami telah membunuh Al-Masih, Isa putera Maryam, Rasul Allah.(Surah An-Nisa :156-157)

Petikan dari Talmud

Israel bertanya kepada Tuhannya : Mengapa Engkau ciptakan makhluk selain bangsa pilihanMu (Yahudi) ? Tuhan menjawab : Supaya kamu menaiki belakang mereka, menghisap darah mereka, membakar yang baik, mencemari yang suci dan menghancurkan segala yang dibangunkan.

Jews May Rob and Kill Non- Jews Sanhedrin 57a . When a Jew murders a gentile ("Cuthean"), there will be no death penalty. What a Jew steals from a gentile he may keep.

Non-Jewish Children are Sub-Human (Yebamoth 98a) All gentile children are animals.

Berpegang Teguh Dengan Ajaran Yahudi

Hakikat Mereka

Yahudi adalah bangsa yang sentiasa merencanakan program dengan perancangan yang kemas untuk mencapai sasaran dan tujuan jahat mereka. Mereka tidak segan-silu untuk menggunakan apa jua cara demi mencapai objektif mereka.

Kemunculan Gerakan Zionis

ZIONISME

Zion = nama bukit di sekitar Baitul Maqdis Zion = Bumi yang dijanjikan atau Tanah suci yang diidamkan

Dasar

Kitab Taurat

Kepada Nabi Musa

Kitab Talmud

Dianggap sebagai interpretasi Taurat Setelah 150 tahun, Rabi Yudas menghimpunkan wahyu2 yang tercicir dinamakan Mishnah (tafsir & pelengkap Taurat) Diubahsuai di biara2 Palestin & Babylonia kitab Gemara Mishnah + Gemara = Talmud, bererti Kitab ajaran agama & keperibadian Yahudi.

Matlamat Zionisme

Menguasai dunia Menghancurkan semua nilai selain Yahudi 3 Langkah utama :1) Mendirikan negara Yahudi di Palestin 2) Memberikan khidmat kepada Yahudi international 3) Menjadikan dunia dalam genggaman Yahudi

Protokol Zionis
1) 2) 3)

4)
5) 6)

7)
8) 9)

Menguasai ekonomi dunia Menyusup ke dalam sistem pemerintahan Menghancurkan agama & sebarkan atheisme Menguasai media international & penerbitan Menggunakan organisasi rahsia Menyebarkan perpecahan & peperangan Mempropagandakan slogan yang memikat Menguasai lembaga pendidikan tinggi Mempropagandakan anti-semitisme

Dasar Perjuangan

Mereka harus dihadapi dengan Aqidah, Ukhuwah dan Kekuatan yang dimotivasikan oleh Islam itu sendiri.
Kerjasama dan perjuangan yang dimotivasikan oleh agama dan Talmud tidak boleh dihadapi dengan Arabisme, Nasionalisme dan lain-lainnya.

Menteri Pertahanan Israel

3 Kelemahan umat Islam kini. Tidak mengkaji sejarah umat Islam dahulu Tidak membuat perancangan dengan teliti MALAS

Janganlah umat Islam bermimpi untuk mengalahkan Yahudi sehingga bilangan mereka yang solat subuh berjemaah di masjid menyamai bilangan yang datang untuk solat Jumaat.

Iman Mental Material Ketinggalan dalam semua aspek kehidupan ..ibarat buih!

REMAJA DUNIA ISLAM

REMAJA DUNIA ISLAM

PERMASALAHAN REMAJA

KRISIS AKIDAH KRISIS IBADAH KRISIS AKHLAK


GANGSTERISME VANDALISME PONDAN/LELAKI LEMBIK/TOMBOY/GAY ROKOK/DADAH

STRATEGI MUSUH ISLAM

peperangan bersenjata peperangan pemikiran & ideologi serangan akhlaq & kebudayaan

Diserang dan dijajah dengan : 1. Kekuatan tentera 2. Kekuatan ekonomi 3. Kekuatan media elektronik .

GOLONGAN SASARAN
JANIN DI DALAM PERUT GOLONGAN KANAK-KANAK GOLONGAN PEMUDA/PEMUDI /REMAJA/REMAJI/MAHASISWA/SISWI GOLONGAN DEWASA GOLONGAN TUA WARGA EMAS.

KEJAHILAN PELAJAR

GANSTERISME VANDALISME PONDAN/LELAKI LEMBUT/TOMBOY/GAY ROKOK/DADAH FILEM LUCAH DAN LAIN-LAIN.

BAGAIMANA MENGHADAPINYA

MURAQABATULLAH

Apasal la aku malas sembahyang, Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang, Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang, Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang...

Apasal la aku malas sembahyang, Main bola aku sanggup sampai petang, Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang, Apa, aku ingat masuk syurga boleh hutang...?

BERFIKIR SEBELUM BERTINDAK

KESAN JANGKA PENDEK KESAN JANGKA PANJANG


IBU BAPA ADIK BERADIK SEKOLAH MARUAH DIRI

FIKIRKAN

PERKEMBANGAN DI NEGARA
Julai 1992 Kerajaan bimbang kerana perokok remaja, bertambah dari 12% ke 26.9%.

Mei 1994

Langkah perundangan dan penguatkuasaan yang lebih ketat

Feb 2004

Lebih ramai perokok remaja

PANDAI MEMILIH RAKAN

RAKAN MEMBANTU
BANTUAN BANTUAN BANTUAN BANTUAN MENTAL/ILMU FIZIKAL ROHANI DOA

DARI MANA KITA BERMULA


INSAF DAN SEDAR

MENERIMA DAN MENJADIKAN AMALAN

BERMINAT

MENGIKUT DAN CUBA MENERIMA

BERTANYA DAN MENELITI

INGAT SEBELUM TERLAMBAT

TERIMA KASIH