Anda di halaman 1dari 23

TEKS PENGERUSI MAJLIS UNTUK ACARA : BERCERITA DARI KISAH AL-QURAN SEKOLAH RENDAH MAJLIS TADARUS AL-QURAN ( MTQ

) SEKOLAH-SEKOLAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT FIRQAH/DAERAH PPD PETALING PERDANA TAHUN 2012M/1433H Assalamualaikum wbt. Yang dimuliakan, para hakim, guru-guru pengiring serta para peserta sekalian. Alhamdulillah pada hari ini kita dapat hadir dalam Majlis Tadarus Al-Quran Sekolah-Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia Peringkat Firqah/ Daerah PPD Petaling Perdana - Tahun 2012 Untuk Acara : “ BERCERITA DARI KISAH ALBagi QURAN ” Kategori Sekolah Rendah ( Lelaki / Perempuan ). kitab…Al-Fatihah. Sebelum saya memulakan pertandingan ini, saya dengan ini memperkenalkan para barisan Hakim yang akan menghakimi pertandingan Bercerita Dari Kisah AlQuran Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana adalah seperti berikut : Ketua Hakim : _____________________________________________ 1. Hakim Bahagian Isi : _____________________________________________ 2. Hakim Bahagian Bahasa : _____________________________________________ 3. Hakim Bahagian Penyampaian : _____________________________________________ Tahun 2012. Mereka

memberkati majlis pada hari ini, sama-sama kita mulakan dengan bacaan ummul

Seterusnya, saya menjemput Ketua Hakim untuk menerangkan syarat-syarat pertandingan secara ringkas dan tepat. Dipersilakan ___________________________________________________ Memulakan Pertandingan # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Persembahan ) Bagi memulakan / Meneruskan majlis, saya menjemput peserta yang mendapat Nombor Giliran ____1______ untuk membuat persembahan. Tajuk Cerita yang akan disampaikan bertajuk : ________________________________________ Dipersilakan. ## ( Setelah Peserta Menamatkan Persembahan ) Terima kasih diucapkan kepada peserta yang mendapat Nom. Giliran : ( 1 ) yang yang telah membuat persembahannya sebentar tadi. # (Meneruskan Peserta Membuat Persembahan ) Bagi meneruskan majlis, saya menjemput peserta yang mendapat Nombor Giliran _______2___ untuk membuat persembahan. Tajuk Cerita yang akan disampaikan bertajuk : ________________________________________ Dipersilakan.

## # ( Memperkenalkan Peserta Setelah Membuat Persembahan ) Peserta yang mendapat Undian Giliran ( …1.. ) yang telah membuat persembahan tadi adalah : Nama : ………………………………………………………. Dari Sekolah : ………………………………………………

# (Meneruskan Peserta Membuat Persembahan )

Segala kesilapan harap di maafi. Menamatkan Pertandingan: Alhamdulillah. saya menjemput peserta yang mendapat Nombor Giliran _______3___ untuk membuat persembahan. Sekian terima kasih. majlis ini sudah sampai ke penghujungnya. TEKS PENGERUSI MAJLIS UNTUK ACARA : . Semoga Allah Taala memberkati majlis kita pada hari ini.Bagi meneruskan majlis. Tajuk Cerita yang akan disampaikan bertajuk : ________________________________________ Dipersilakan.

Sekolah-Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia Peringkat Firqah/Daerah PPD Tahun 2012 Untuk Acara : “ SYARAHAN AGAMA ” Kategori Sekolah Menengah ( Lelaki / Bagi memberkati majlis pada hari ini. Hakim Bahagian Isi : _____________________________________________ 2. para hakim. Hakim Bahagian Penyampaian : _____________________________________________ .Tahun 2012. Hakim Bahagian Bahasa : _____________________________________________ 3. saya dengan ini memperkenalkan para barisan Hakim yang akan menghakimi pertandingan Syarahan Agama ( Teks ) Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana . Yang dimuliakan. Sebelum saya memulakan pertandingan ini. Mereka adalah seperti berikut : Ketua Hakim : _____________________________________________ 1. sama-sama kita mulakan dengan bacaan ummul kitab…Al-Fatihah.SYARAHAN AGAMA ( TEKS ) SEKOLAH MENENGAH MAJLIS TADARUS AL-QURAN ( MTQ ) SEKOLAH-SEKOLAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT FIRQAH/DAERAH PPD PETALING PERDANA TAHUN 2012M/1433H Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah pada hari ini kita dapat hadir dalam Majlis Tadarus Al-Quran Petaling Perdana ( TEKS / SPONTAN ) Perempuan ). guru-guru pengiring serta para peserta sekalian.

Tajuk Syarahan ( Teks ) yang akan disampaikan bertajuk : ________________________________________ Dipersilakan. saya menjemput peserta yang mendapat Nombor Giliran ____1______ untuk membuat persembahan.Seterusnya. Giliran : ( 1 ) yang telah membuat persembahannya sebentar tadi. Dari Sekolah : ……………………………………………… # ( Meneruskan Peserta Membuat Pesembahan ) .. saya menjemput Ketua Hakim untuk menerangkan syarat-syarat pertandingan secara ringkas dan tepat. Dipersilakan ___________________________________________________ Memulakan Pertandingan # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Pesembahan ) Bagi memulakan / Meneruskan majlis. ## ( Setelah Peserta Menamatkan Persembahan ) Terima kasih diucapkan kepada peserta yang mendapat Nom. ) yang telah membuat persembahan tadi adalah : Nama : ………………………………………………………. # ( Meneruskan Peserta Membuat Pesembahan ) Bagi meneruskan majlis. ## # ( Memperkenalkan Peserta Setelah Membuat Persembahan ) Peserta yang mendapat Undian Giliran ( …1. Tajuk Syarahan ( Teks ) yang akan disampaikan bertajuk : ________________________________________ Dipersilakan. saya menjemput peserta yang mendapat Nombor Giliran ____2______ untuk membuat persembahan.

Semoga Allah Taala memberkati majlis kita pada hari ini. majlis ini sudah sampai ke penghujungnya. Segala kesilapan harap di maafi. . saya menjemput peserta yang mendapat Nombor Giliran ____3______ untuk membuat persembahan. Sekian terima kasih. Tajuk Syarahan ( Teks ) yang akan disampaikan bertajuk : ________________________________________ Dipersilakan. Menamatkan Pertandingan: Alhamdulillah.Bagi meneruskan majlis.

para hakim.TEKS PENGERUSI MAJLIS UNTUK ACARA : TILAWAH AL-QURAN SEKOLAH RENDAH MAJLIS TADARUS AL-QURAN ( MTQ ) SEKOLAH-SEKOLAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT FIRQAH/DAERAH PPD PETALING PERDANA TAHUN 2012M/1433H Assalamualaikum wbt. Sebelum saya memulakan pertandingan ini. seperti berikut : Ketua Hakim : _____________________________________________ 1. Hakim Bahagian Tajwid : _____________________________________________ 2. Alhamdulillah pada hari ini kita dapat hadir dalam Majlis Tadarus Al-Quran Sekolah-Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia Peringkat Firqah /Daerah PPD Petaling Perdana Tahun 2012 Untuk Acara : “ TILAWAH AL-QURAN ” Kategori Sekolah Rendah ( Lelaki / Perempuan ). Hakim Bahagian Suara : _____________________________________________ Mereka adalah . Bagi memberkati majlis pada hari ini. saya dengan ini memperkenalkan para barisan Hakim yang akan menghakimi pertandingan Tilawah Al-Quran Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana Tahun 2012. Yang dimuliakan. sama-sama kita mulakan dengan bacaan ummul kitab…Al-Fatihah. Hakim Bahagian Fasohah : _____________________________________________ 3. guru-guru pengiring serta para peserta sekalian.

## ( Setelah Peserta Menamatkan Bacaan ) Terima kasih diucapkan kepada peserta yang mendapat Nom. Bahagian Tarannum : _____________________________________________ Seterusnya.4. Surah yang akan dibaca adalah dari Surah ____________ Bermula ayat :__________. ## # ( Memperkenalkan Peserta Setelah Membuat Persembahan ) Peserta yang mendapat Undian Giliran ( 1 ) yang telah membaca ayat-ayat AlQuran tadi adalah : . saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. saya menjemput Ketua Hakim untuk menerangkan syarat-syarat pertandingan secara ringkas dan tepat. Dipersilakan. saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. Dipersilakan. Giliran : ( 1 ) yang yang telah membaca ayat-ayat Al-Quran sebentar tadi. Surah yang akan dibaca adalah dari Surah ____________ Bermula ayat :__________._____1_____ untuk memulakan bacaan ayat-ayat Al-Quran._____2_____ untuk memulakan bacaan ayat-ayat Al-Quran. # ( Meneruskan Peserta Membuat Bacaan ) Bagi meneruskan majlis. Dipersilakan ___________________________________________________ Memulakan Pertandingan # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Bacaan ) Bagi memulakan majlis.

# ( Meneruskan Peserta Membuat Bacaan ) Bagi meneruskan majlis. Dipersilakan. majlis ini sudah sampai ke penghujungnya._____3_____ untuk memulakan bacaan ayat-ayat Al-Quran. Sekian terima kasih. Segala kesilapan harap di maafi. Dari Sekolah : ………………………………………………. Menamatkan Pertandingan: Alhamdulillah. TEKS PENGERUSI MAJLIS UNTUK ACARA : TILAWAH AL-QURAN SEKOLAH MENENGAH . saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. Semoga Allah Taala memberkati majlis kita pada hari ini.Nama : ………………………………………………………. Surah yang akan dibaca adalah dari Surah ____________ Bermula ayat :__________.

Hakim Bahagian Fasohah : _____________________________________________ 3. para hakim. guru-guru pengiring serta para peserta sekalian. saya dengan ini memperkenalkan para barisan Hakim yang akan menghakimi pertandingan Tilawah Al-Quran Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana . Alhamdulillah pada hari ini kita dapat hadir dalam Majlis Tadarus Al-Quran Dan Festival Nasyid . Hakim Bahagian Suara : _____________________________________________ 4. Bagi memberkati majlis pada hari ini. Hakim Bahagian Tajwid : _____________________________________________ 2. Sebelum saya memulakan pertandingan ini. Bahagian Tarannum : _____________________________________________ Seterusnya. saya menjemput Ketua Hakim untuk menerangkan syarat-syarat pertandingan secara ringkas dan tepat.Sekolah-Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia QURAN ” Kategori Sekolah Menengah ( Lelaki / Perempuan ). Yang dimuliakan.MAJLIS TADARUS AL-QURAN ( MTQ ) SEKOLAH-SEKOLAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT FIRQAH/DAERAH PPD PETALING PERDANA TAHUN 2012M/1433H Assalamualaikum wbt. sama-sama kita mulakan dengan bacaan ummul kitab…Al-Fatihah.Tahun 2012 Untuk Acara : “ TILAWAH AL- . seperti berikut : Ketua Hakim : _____________________________________________ 1. Dipersilakan ___________________________________________________ Memulakan Pertandingan # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Bacaan ) Mereka adalah Peringkat Daerah Firqah/PPD Petaling Perdana .Tahun 2012.

Surah yang akan dibaca adalah dari Surah ____________ Bermula ayat :__________. saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. Giliran : ( 1 ) yang yang telah membaca ayat-ayat Al-Quran sebentar tadi. Dipersilakan. # ( Meneruskan Peserta Membuat Bacaan ) Bagi meneruskan majlis. saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. Surah yang akan dibaca adalah dari Surah ____________ Bermula ayat :__________._____2_____ untuk memulakan bacaan ayat-ayat Al-Quran. Dipersilakan. ## ( Setelah Peserta Menamatkan Bacaan ) Terima kasih diucapkan kepada peserta yang mendapat Nom._____3_____ untuk memulakan bacaan ayat-ayat Al-Quran.Bagi memulakan majlis. Surah yang akan dibaca adalah dari Surah ____________ Bermula ayat :__________. # ( Meneruskan Peserta Membuat Bacaan ) Bagi meneruskan majlis. saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. ## # ( Memperkenalkan Peserta Setelah Membuat Persembahan ) Peserta yang mendapat Undian Giliran ( 1 ) yang telah membaca ayat-ayat AlQuran tadi adalah : Nama : ………………………………………………………. Dipersilakan. Dari Sekolah : ………………………………………………. Menamatkan Pertandingan: ._____1_____ untuk memulakan bacaan ayat-ayat Al-Quran.

Sekian terima kasih. Segala kesilapan harap di maafi. Semoga Allah Taala memberkati majlis kita pada hari ini. majlis ini sudah sampai ke penghujungnya. TEKS PENGERUSI MAJLIS UNTUK ACARA : HAFAZAN AL-QURAN SEKOLAH RENDAH MAJLIS TADARUS AL-QURAN ( MTQ ) SEKOLAH-SEKOLAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT FIRQAH/DAERAH PPD PETALING PERDANA TAHUN 2012M/1433H .Alhamdulillah.

Assalamualaikum wbt. Dipersilakan ___________________________________________________ Memulakan Pertandingan # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Bacaan Hafazan ) . sama-sama kita mulakan dengan bacaan ummul kitab…Al-Fatihah. saya dengan ini memperkenalkan para barisan Hakim yang akan menghakimi pertandingan Hafazan Al-Quran ( Sekolah Rendah ) Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana . guru-guru pengiring serta para peserta sekalian. Yang dimuliakan.Tahun 2012. saya menjemput Ketua Hakim untuk menerangkan syarat-syarat pertandingan secara ringkas dan tepat. Bagi memberkati majlis pada hari ini. Mereka adalah seperti berikut : Ketua Hakim : _____________________________________________ 1 2 3 4 Bahagian Hafaz Lancar : _____________________________________________ Bahagian Tajwid : _____________________________________________ Bahagian Fasohah : _____________________________________________ Bahagian Suara Gaya : _____________________________________________ Seterusnya. Sebelum saya memulakan pertandingan ini. para hakim.Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana QURAN ” Tahun 2012 Untuk Acara : “ HAFAZAN ALKategori Sekolah Rendah ( Lelaki / Perempuan ). Alhamdulillah pada hari ini kita dapat hadir dalam Majlis Tadarus Al-Quran Sekolah-Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia .

_____1_____ Dipersilakan. # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Bacaan Hafazan ) Bagi meneruskan majlis. Menamatkan Pertandingan: untuk memulakan Ujian Hafazan ayat-ayat Al-Quran. saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. . untuk memulakan Ujian Hafazan ayat-ayat Al-Quran. # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Bacaan Hafazan ) Bagi meneruskan majlis._____2_____ Dipersilakan. Giliran : ( 1 ) yang yang telah membaca Ujian Hafazan ayat-ayat Al-Quran sebentar tadi. ## ( Setelah Peserta Menamatkan Bacaan Hafazan ) Terima kasih diucapkan kepada peserta yang mendapat Nom. saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. Dari Sekolah : ……………………………………………… untuk memulakan Ujian Hafazan ayat-ayat Al-Quran. ) yang telah membaca ayat-ayat Hafazan Al-Quran tadi adalah : Nama : ………………………………………………………. saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom.Bagi memulakan majlis._____3_____ Dipersilakan. ## # ( Memperkenalkan Peserta Setelah Membuat Persembahan ) Peserta yang mendapat Undian Giliran ( …1..

Semoga Allah Taala memberkati majlis kita pada hari ini. Sekian terima kasih. majlis ini sudah sampai ke penghujungnya. Segala kesilapan harap di maafi. TEKS PENGERUSI MAJLIS UNTUK ACARA : HAFAZAN AL-QURAN SEKOLAH MENENGAH MAJLIS TADARUS AL-QURAN ( MTQ ) SEKOLAH-SEKOLAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT FIRQAH/DAERAH PPD PETALING PERDANA .Alhamdulillah.

Alhamdulillah pada hari ini kita dapat hadir dalam Majlis Tadarus Al-Quran Sekolah-Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia . Sebelum saya memulakan pertandingan ini. Dipersilakan ___________________________________________________ Memulakan Pertandingan # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Bacaan Hafazan ) Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana . guru-guru pengiring serta para peserta sekalian. saya menjemput Ketua Hakim untuk menerangkan syarat-syarat pertandingan secara ringkas dan tepat. Yang dimuliakan. Bahagian Suara Gaya : _____________________________________________ Seterusnya. Mereka adalah seperti berikut : ( Lelaki / Perempuan ). Bahagian Tajwid : _____________________________________________ 3.Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana Tahun 2012 Untuk Acara : “ HAFAZAN ALQURAN ” Kategori Sekolah Menengah bacaan ummul kitab…Al-Fatihah. saya dengan ini memperkenalkan para barisan Hakim yang akan menghakimi pertandingan Hafazan Al-Quran ( Sekolah Rendah ) Ketua Hakim : _____________________________________________ 1. Bagi memberkati majlis pada hari ini. para hakim. Bahagian Fasohah : _____________________________________________ 4.Tahun 2012. sama-sama kita mulakan dengan . Bahagian Hafaz Lancar : _____________________________________________ 2.TAHUN 2012M/1433H Assalamualaikum wbt.

saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom._____3_____ Dipersilakan. untuk memulakan Ujian Hafazan ayat-ayat Al-Quran. saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. Dari Sekolah : ……………………………………………… untuk memulakan Ujian Hafazan ayat-ayat Al-Quran. untuk memulakan Ujian Hafazan ayat-ayat Al-Quran._____2_____ Dipersilakan._____1_____ Dipersilakan. Menamatkan Pertandingan: . saya menjemput peserta yang mendapat giliran Nom. ## ( Setelah Peserta Menamatkan Bacaan Hafazan ) Terima kasih diucapkan kepada peserta yang mendapat Nom. # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Bacaan Hafazan ) Bagi meneruskan majlis.. ) yang telah membaca ayat-ayat Hafazan Al-Quran tadi adalah : Nama : ……………………………………………………….Bagi memulakan majlis. # ( Memulakan / Meneruskan Peserta Membuat Bacaan Hafazan ) Bagi meneruskan majlis. Giliran : ( 1 ) yang yang telah membaca Ujian Hafazan ayat-ayat Al-Quran sebentar tadi. ## # ( Memperkenalkan Peserta Setelah Membuat Persembahan ) Peserta yang mendapat Undian Giliran ( …1.

Semoga Allah Taala memberkati majlis kita pada hari ini. majlis ini sudah sampai ke penghujungnya. Segala kesilapan harap di maafi.Alhamdulillah. Sekian terima kasih. TEKS PENGERUSI MAJLIS UNTUK ACARA : NASYID SEKOLAH MENENGAH FESTIVAL NASYID SEKOLAH-SEKOLAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT FIRQAH/DAERAH PPD PETALING PERDANA TAHUN 2012M/1433H .

Tahun 2012 Untuk Acara : “ FESTIVAL . guru-guru pengiring serta para peserta sekalian. saya dengan ini memperkenalkan para barisan Hakim yang akan menghakimi pertandingan adalah seperti berikut : Ketua Hakim : _____________________________________________ 1 Bahagian Lagu : _____________________________________________ _____________________________________________ 2 Bahagian Suara : _____________________________________________ _____________________________________________ 3 Bahagian Lirik : _____________________________________________ ______________________________________________ 4 Bahagian Persembahan : _____________________________________________ _____________________________________________ Seterusnya. Sebelum saya memulakan pertandingan ini. para hakim. Alhamdulillah pada hari ini kita dapat hadir dalam Majlis Tadarus Al-Quran Dan Festival Nasyid . Yang dimuliakan.Sekolah-Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia NASYID ” Kategori Sekolah Menengah ( BERKUMPULAN ). sama-sama kita mulakan dengan bacaan ummul kitab…Al-Fatihah. Bagi memberkati majlis pada hari ini.Assalamualaikum wbt. saya menjemput Ketua Hakim untuk menerangkan syarat-syarat pertandingan secara ringkas dan tepat. Dipersilakan ___________________________________________________ Memulakan Pertandingan Nasyid ( Sekolah Menengah ) Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana Tahun 2012. Mereka Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana .

Giliran : ( 1 ) yang yang telah membuat persembahan sebentar tadi. Dipersilakan. saya menjemput Kumpulan yang mendapat giliran Nom. ._____1_____ untuk memulakan persembahan. saya menjemput Kumpulan yang mendapat giliran Nom. Menamatkan Pertandingan: Alhamdulillah. Sekian terima kasih.# ( Memulakan / Meneruskan Kumpulan Membuat Persembahan ) Bagi memulakan majlis. # ( Meneruskan Kumpulan Membuat Persembahan ) Bagi meneruskan majlis. majlis ini sudah sampai ke penghujungnya. ## # ( Memperkenalkan Kumpulan Setelah Membuat Persembahan ) Kumpulan yang mendapat Undian Giliran ( 1 ) yang telah membuat persembahan tadi adalah : Nama Kumpulan : ………………………………………………………. ## ( Setelah Kumpulan Menamatkan Persembahan ) Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan yang mendapat Nom. Dipersilakan. Semoga Allah Taala memberkati majlis kita pada hari ini._____3_____ untuk memulakan persembahan. Dipersilakan. Sekolah : ……………………………………………… # ( Meneruskan Kumpulan Membuat Persembahan ) Bagi meneruskan majlis._____2_____ untuk memulakan persembahan. Segala kesilapan harap di maafi. saya menjemput Kumpulan yang mendapat giliran Nom.

.TEKS PENGERUSI MAJLIS UNTUK ACARA : NASYID SEKOLAH RENDAH FESTIVAL NASYID SEKOLAH-SEKOLAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PERINGKAT FIRQAH/DAERAH PPD PETALING PERDANA TAHUN 2012M/1433H Assalamualaikum wbt.

Bagi memberkati majlis pada hari ini. Bahagian Suara : _____________________________________________ _____________________________________________ 3. Sebelum saya memulakan pertandingan ini. Bahagian Lagu : _____________________________________________ _____________________________________________ 2. Mereka Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana .Tahun 2012 Untuk Acara : “ FESTIVAL ( BERKUMPULAN ). saya menjemput Ketua Hakim untuk menerangkan syarat-syarat pertandingan secara ringkas dan tepat.Yang dimuliakan. Bahagian Persembahan : _____________________________________________ _____________________________________________ Seterusnya.Sekolah-Sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia NASYID ” Kategori Sekolah Rendah ummul kitab…Al-Fatihah. saya dengan ini memperkenalkan para barisan Hakim yang akan menghakimi pertandingan adalah seperti berikut : Ketua Hakim : _____________________________________________ 1. Dipersilakan ___________________________________________________ Memulakan Pertandingan # ( Memulakan / Meneruskan Kumpulan Membuat Persembahan ) Nasyid ( Sekolah Rendah ) Peringkat Firqah/Daerah PPD Petaling Perdana Tahun 2012. Bahagian Lirik : _____________________________________________ ______________________________________________ 4. Alhamdulillah pada hari ini kita dapat hadir dalam Majlis Tadarus Al-Quran Dan Festival Nasyid . sama-sama kita mulakan dengan bacaan . guru-guru pengiring serta para peserta sekalian. para hakim.

saya menjemput Kumpulan yang mendapat giliran Nom. ## ( Setelah Kumpulan Menamatkan Persembahan ) Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan yang mendapat Nom. Sekolah : ……………………………………………… # ( Meneruskan Kumpulan Membuat Persembahan ) Bagi meneruskan majlis. Sekian terima kasih. Dipersilakan. Segala kesilapan harap di maafi. ## # ( Memperkenalkan Kumpulan Setelah Membuat Persembahan ) Kumpulan yang mendapat Undian Giliran ( 1 ) yang telah membuat persembahan tadi adalah : Nama Kumpulan : ………………………………………………………. Giliran : ( 1 ) yang yang telah membuat persembahan sebentar tadi.Bagi memulakan majlis. Semoga Allah Taala memberkati majlis kita pada hari ini. # ( Meneruskan Kumpulan Membuat Persembahan ) Bagi meneruskan majlis. Menamatkan Pertandingan: Alhamdulillah. Dipersilakan. . majlis ini sudah sampai ke penghujungnya. saya menjemput Kumpulan yang mendapat giliran Nom. Dipersilakan._____3_____ untuk memulakan persembahan. saya menjemput Kumpulan yang mendapat giliran Nom._____1_____ untuk memulakan persembahan._____2_____ untuk memulakan persembahan.