P. 1
Tugasan Kumpulan

Tugasan Kumpulan

|Views: 152|Likes:
Dipublikasikan oleh Adlia Shah

More info:

Published by: Adlia Shah on Nov 24, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/04/2013

pdf

text

original

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

FAKULTI PENDIDIKAN DAN BAHASA SARJANA MUDA PENGAJARAN (PENDIDIKAN RENDAH) DENGAN KEPUJIAN SEMESTER MEI / 2012

HBEF 2703 KO-KURIKULUM
NAMA AHLI KUMPULAN: NURULNISA BINTI DZULKIFLI 790430-02-5646 MAZRINA BT MANAB 800307-07-5652 NURAINI BT MD. SAAD 800526-02-5516 NORLIA BT MOHD SHAHARI 780615-08-5638 NORASITA BT MAT ZAIN 780620-02-6050 PUSAT PEMBELAJARAN: SEAMEO RECSAM, PULAU PINANG

1

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

TAJUK TUGASAN:
• • Bina satu kumpulan antara 3 – 5 orang setiap satu kumpulan. Kumpulan anda dikehendaki merancang dan melaksanakan suatu aktiviti yang berkaitan dengan aktiviti kokurikulum seperti berikut: Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti yang berkaitan dengan penganjuran seminar / bengkel / pertandingan kelab atau persatuan atau mana-mana organisasi yang berkaitan dengan kokurikulum di sekolah. Atau • • • Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti pertandingan sukan atau temasya sukan sekolah Atau Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti pek bercuti atau perkhemahan di dalam sekolah atau di luar sekolah, Setiap aktiviti yang dirancang mestilah memasukkan sekurang-kurangnya satu unsur permainan tradisional Aktiviti perlulah merangkumi aspek pengurusan sebelum, semasa, dan selepas. Aktiviti sebelum merangkumi penyediaan kertas cadangan, pelantikan jawatankuasa, pemilihan tempat, surat menyurat, dan lain-lain yang berkaitan dengan aktiviti yang akan dilaksanakan kelak. • Aktiviti semasa pula ialah setiap perincian atau penjadualan pelaksanaan aktiviti bermula dari awal sesi hingga akhir. Sila masukkan aktiviti riadah / kesukanan/permainan tradisional dalam jadual aktiviti yang dirancang . • • • • • • • Aktiviti selepas pula ialah aktiviti penulisan refleksi atau laporan berdasarkan keseluruhan aktiviti yang telah dijalankan. Kesemua bahan hendaklah dimuatkan dalam e-portfolio. Lampiran yang berbentuk dokumen, gambar, pelaporan dan catatan perlulah disisipkan bersama dengan dokumen dalam e-portfolio. Markah akan dinilai berdasarkan gaya kreativiti, persembahan, kerelevanan dan kejelasan maklumat yang disampaikan. Sila lihat perincian penilaian portfolio dalam contoh portfolio (rujuk portal). E-Portfolio perlulah disediakan sekurang-kurangnya 25 muka surat. Penghantaran e-portfolio adalah dikendalikan oleh ketua kumpulan yang dilantik dan penulisan Jurnal Reflektif pula perlulah disediakan secara individu oleh setiap ahli dalam kumpulan. Penulisan Jurnal Reflektif berkaitan dengan aktiviti yang disempurnakan di atas perlulah mengandungi 3 hingga 5 muka surat menggunakan font bersaiz 11 jenis Times New Roman atau Arial dengan langkau 1.5 pada setiap baris.

2

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

SENARAI KANDUNGAN
Penghargaan
1

Perancangan Kertas Cadangan Aktiviti Sukan Tahunan 1.1 Pendahuluan 1.2 Matlamat 1.3 Objektif 1.4 Nama program 1.5 Tarikh 1.6 Hari 1.7 Masa 1.8 Tempat 1.9 Penyertaan 1.10 1.11 1.12 1.13 1.14 1.15 Perasmian Jadual aktiviti sukan Pengisian program Senarai AJK kepegawaian Pegawai Kejohanan Olahraga dan Sukaneka Anggaran perbelanjaan

2

Pelaporan Aktiviti Sukan Tahunan 2.1 Latar belakang aktiviti
2.2 Tentatif program

2.3 Acara yang dipertandingkan pada 26-27 Jun 2012 2.4 Acara yang dipertandingkan pada 30 Jun 2012 2.5 Keputusan keseluruhan 2.6 Kesimpulan 3 Bukti/ Dokumentasi
a) Gambar aktiviti sukan b) Buku program

c) Surat jemputan

3

Semoga Allah membalas segala kebaikan di atas segala jasa yang telah dicurahkan. faedah dan pengetahuan untuk diaplikasikan di sekolah kelak.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKALUNG PENGHARGAAN ‫بسم ال الرحمن الرحيم‬ Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani. tugasan yang telah diamanahkan ini dapat disiapkan mengikut masa yang telah ditetapkan. Seterusnya tidak dilupakan kepada ahli keluarga kami yang banyak membantu. Salam ukhuwah. berkorban. Selawat dan salam untuk Junjungan Besar Nabi Muhammad S. Nurulnisa bt Dzulkifli Nuraini bt Md. Namun begitu. Abdul Halim yang sanggup berkongsi masalah sekiranya kami terdapat kemusykilan dalam meyiapkan tugasan yang telah diamanahkan ini.A. Sekian. Sesungguhnya tugasan ini adalah sebahagian daripada syarat Sarjana Muda Pengajaran KPMOUM.W. Saad Mazrina bt Manab Norlia bt Mohd Shahari Norasita bt Mat Zain 4 . dipanjatkan kesyukuran kehadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya. Tidak lupa juga tutor saya En. memberi dorongan serta semangat demi menjayakan tugasan ini. terima kasih sekalung budi. penyediaan tugasan ini telah memberi banyak ilmu. Dengan penuh rasa rendah diri. Sekalung jutaan terima kasih dirakamkan untuk rakan-rakan seperjuangan yang telah bekerjasama dan tolong-menolong untuk menyiapkan tugasan ini bersama-sama.

30 TENGAHARI TEMPAT: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 14120 SIMPANG AMPAT.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN KERTAS CADANGAN SUKAN TAHUNAN TARIKH: 30 JUN 2012 HARI: SABTU JAM : 8.1 PENDAHULUAN 5 .00 PAGI – 12. SEBERANG PERAI SELATAN PULAU PINANG ANJURAN: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 1.

dapat memupuk budaya bersukan agar menjadi murid yang aktif dan cerdas dari segi mental dan fizikal. Selain itu. emosi. 1.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Sekolah adalah institusi pendidikan utama bukan sahaja menumpukan bidang akademik atau kurikulum.4 6 NAMA PROGRAM : . malah diberikan tanggungjawab turut memfokuskan bidang kokurikulum. Sukan bukan sahaja wadah untuk mengasah bakat dan kebolehan murid.3 OBJEKTIF a) Membangunkan modal insan melalui penyertaan yang menyeluruh di kalangan murid melalui kegiatan sukan. Antara cabang kokurikulum yang begitu aktif sejak dahulu ialah sukan dan permainan. Pertumbuhan murid seharusnya dikembangkan dengan pelbagai potensi dan tidak sewajarnya terhad dalam aspek pencapaian akademik. 1. c) Melahirkan murid yang berbakat. 1. berpotensi dan berkebolehan dalam bidang sukan. d) Membolehkan murid menyebar dan menggunakan ilmu pengetahuan yang ada dalam bidang sukan. Bersukan dapat mengatasi masalah disiplin di kalangan murid sekolah. aktiviti kokurikulum ini dapat melahirkan modal insan yang sihat dan cergas di kalangan murid melalui kegiatan sukan di sekolah. Hal ini dapat dikesan menerusi penghayatan kita terhadap apa-apa yang terkandung dalam Falsafah Pendidikan Kebangsaan yang menjadi tonggak kepada prinsip sistem pendidikan Negara yang bermatlamat untuk melahirkan pelajar yang seimbang dari segi jasmani.2 MATLAMAT Dalam masa jangkan yang panjang. rohani dan intelek. tetapi dapat menjurus kepada hala tuju membentuk masyarakat bersatu padu. aman dan sejahtera di samping dapat mengeratkan hubungan antara guru dengan ibu bapa dan menceriakan sekolah ketika berlangsungnya sesuatu kejohanan. b) Melahirkan murid yang mengamalkan gaya hidup sihat dan cergas. Sememangya pencapaian dan kecemerlangan akademik sangat penting. tetapi mengisikan mereka dengan pembinaan sahsiah peribadi serta memberikan peluang kepada mereka menggilap bakat dalam sukan yang digemari sepanjang tahun.

5 TARIKH : 30 Jun 2012 1.8 TEMPAT : Padang Sekolah Kebangsaan Seri Tasek 1.30 tengahari 1. Mohamed Sani bin Bakar ( Pengurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill) 7 .10 PERASMIAN OLEH : En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Sukan Tahunan SK Seri Tasek Kali ke-39 1.6 HARI : Sabtu 1.9 PENYERTAAN : Semua murid SK Seri Tasek 1.00 pagi – 12.7 MASA : 8.

Lim (Tindakan Ketua Rumah) 25 Jun 2012 : Sukantara (pagi) Mesyuarat kedua sukan tahunan (laporan oleh setiap Ketua AJK Kerja) 26 Jun 2012 : Saringan acara akhir padang 27 Jun 2012 : Saringan acara akhir balapan dan acara akhir sukaneka 28 Jun 2012 : Raptai lintas hormat perbarisan Tarik tali – saringan 29 Jun 2012 : Raptai penuh lintas hormat perbarisan 30 Jun 2012 : KEJOHANAN OLAHRAGA SK SERI TASEK 2012 05 Julai 2012 : Mesyuarat Post Mortem Kejohanan Olahraga SK Seri Tasek 2012 8 .HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 1.20 Jun) Kuning dan Hijau (Selasa dan Khamis – 10.21 Jun) 20 Jun 2012 : Serahan senarai nama akhir peserta rumah sukan untuk setiap acara kepada Penyelaras Sukan – En.14.13.19.16 Mei 11.18.11 JADUAL AKTIVITI SUKAN TAHUNAN 03 Mei 2012 : Perbincangan AJK Induk Sukan Tahunan 04 Mei 2012 : Perjumpaan Rumah Sukan (Guru rumah sukan dan murid tahap 2) 15 Mei 2012 : Mesyuarat pertama sukan tahunan dan pembahagian tugas AJK Kerja 09 Mei 2012 : Latihan Rumah Sukan hingga 22 Jun 2012 Merah dan Biru (Isnin dan Rabu – 9.15.14.17 Mei 12.

Hj Abdul Nasir Bin Jamaludin ( Guru Besar) 1. Faeezah bt Ariffin : Pn. Faridah bt Termazi (PK Kokurikulum) Pn.13 SENARAI AJK PENGELOLA KEJOHANAN OLAHRAGA PENGERUSI NAIB PENGERUSI : Tn.12 PENGISIAN PROGRAM : Acara dipertandingkan:a) Sukaneka Prasekolah b) Acara Akhir Balapan c) Acara Jemputan d) Acara Akhir Tarik Tali e) Acara Pegawai 1. Pn. Noorhasimah bt Ismail (PK Pentadbiran) Pn. Hamidah bt Ahmad (Penolong Kanan HEM) SETIAUSAHA PENOLONG S/U BENDAHARI AHLI JAWATANKUASA : En. Susanti bt Samsudin (Rumah Kuning) Pn. Latha A/P Lecthumanan (Rumah Merah) Pn Che Su bt Ashaari (Rumah Hijau) Pn. Rohalina bt Sharudin (Rumah Biru) JAWATANKUASA KERJA AHLI JAWATANKUASA NAMA GURU BERTUGAS Tn.Hj Abdul Nasir Bin Jamaludin ( Guru Besar) : Pn. Faridah bt Termazi (Penolong Kanan Kokurikulum) Pn. Lim Chiew Boon : Pn. Hamidah bt Ahmad (PK HEM) 9 PENYAMBUT TETAMU . Marzuki b Dahaman : En. Noorhasimah bt Ismail (Penolong Kanan Pentadbiran) Pn.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 1.

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN AJK PIBG PENGACARA MAJLIS En. Rosfanizam Pasukan TKRS SKST BUKU PROGRAM / JEMPUTAN Pn. Norzehan bt Ismail Pn. Zarina bt Idris Pn. Nurulnisa bt Dzulkifli PERSIAPAN TEMPAT 10 En. Norzehan bt Ismail Pn. Zamri b Nayan En. Hj Mohamad Noor En. Zamri bin Nayan Pn. Abd Samat b Fadzil . Mohamad Fazli b Ramli HADIAH Pn. Saidin PEMBUKAAN / PENUTUP En. Khairiyah bt Abdul Rahman Pn. Hasnah bt Ismail En. Noorhayati bt Yusof Puteri Islam SKST PUBLISITI / TAJAAN / DERMA Tuan Guru Besar Barisan Pentadbiran AJK PIBG KAWALAN KESELAMATAN Tn. Maheran bt Aris JAMUAN & MINUMAN Pn. Suwarni bt Talib Pn. Norzila bt Saher Pn. Siti Aishah bt Md. Isa Pn. Hjh Rokiah bt Aziz Pn.

Tajudin b Osman Pasukan Pengakap PENYEDIAAN TRACK / PADANG En. Rosfanizam b Abu Seman Tn. Nisha Arjunan Pn. Abdul Nasir b Jamaludin (Guru Besar) Pn. Ahmad Azhar b Ab Hamid En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Semua guru lelaki Pasukan TKRS SKST KEBERSIHAN Guru Khemah Sukan Pekerja Swasta DOKUMENTASI Cik Noordiana bt Rashid Cik Kamalia bt Abdul Karim Pn.14 PEGAWAI KEJOHANAN OLAHRAGA DAN SUKANEKA JURI RAYUAN : Tn. Hayati Haslinda bt Yusof En. Hj Mohammad Noor Othman 1. Noorhasimah bt Ismail (PK Pentadbiran) 11 . Hj. Shariza bt Ismail 8 orang ahli PBSM PERALATAN En. Lim Chiew Boon En. Rosli b Abdul Rahim En. Saidin PERTOLONGAN CEMAS Pn. Mohamad Fazli SIARAYA En. Hamzah b Zainol En. Abdul Ghani b Awang Puteh En. Marzuki b Dahaman En.

Lim Chiew Boon En. Latha A/P Lecthumanan Pn. Hjh Hamidah bt Ahmad (PK HEM) PENGERUSI TEKNIK: Pn. Abd Samat b Fadzil Pn. Mohd Fazli b Ramli PENGURUS PESERTA / PANGGILAN : En. Noorhayati bt Yusof Pn. Hashimah bt Abdul Rahman Pn. Rohalina bt Sharudin Pn. Suwarni bt Abu Talib RUMAH KUNING : Pn. Marzuki b Dahaman En. Shaiful Azlan b Awang En. Mohd Jasmee b Alias PENGURUS PESERTA RUMAH SUKAN: RUMAH MERAH : Pn. Zaidatul Ana bt Ngah En. Zaiton bt Embong 12 . Che Su bt Ashaari Pn. Nor Zais b Ismail Pn.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Pn. Che Tom b Abd Hamid RUMAH BIRU : Pn. Faridah bt Termazi (PK Kokurikulum) PELEPAS (BALAPAN & SUKANEKA) : En. Susanti bt Samsudin Cik Kamalia bt Abd Karim Pn. Ismail b Ahmad Pn. Roslina bt Hassan RUMAH HIJAU : Pn. Rosfanizam bt Abu Seman En. Nik Aini bt Nik Muhamad En. Faeezah bt Ariffin En.

Marzuki b Dahaman En. Zuraini bt Ismail HAKIM BALAPAN Pn. 2. Sarina bt Zakaria 6 orang belia PENCATAT STATISTIK Cik Hjh Haslina Pn. Abdul Ghani b Awang Puteh En.15 ANGGARAN PERBELANJAAN BIL 1. Noor Ermi Ekhzam 2 pengakap SKST HAKIM SUKANEKA TAHAP 1 & 2 En. Lim Chiew Boon En.029. Mohamad Fazli En. Hamzah PENCATAT PAPAN MARKAH En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Pn. Hayati Haslinda HAKIM SUKANEKA PRA SEKOLAH En.00 . Che Sam Pn.00 RM 910. Mawarni bt Anas Fodzi Pn. Adrian Sani 2 orang belia PENCATAT MASA Pn. Marzuki b Dahaman En. 13 PERKARA Tempahan Medal Hadiah Sukaneka (294 x RM 3. Rosli b Abdul Rahim En. Nurulnisa bt Dzulkifli Pn.50) JUMLAH RM 1.50) (260 x RM 3. Azlina bt Zainal Abidin 2 orang belia PENGADIL LORONG En. Tajudin b Osman ACARA PEGAWAI En. Ahmad Azhar En. Ahmad Azhar ACARA TARIK TALI En. Lim Chiew Boon 1.

00 RM 30.00 RM 500.00 RM 100.30 TENGAHARI TEMPAT: 14 .00 ) + RM 200. 4. 10.00 RM 50.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 3.00 RM 200.00) Cenderahati Perasmi Lain-lain Runcit JUMLAH RM 100. 8.00 RM 400.00 RM 30. 5.00) Dokumentasi Kain Rentang Hadiah Acara Pegawai ( 6 x RM 5.00 Saguhati kepada rumah sukan (4 x RM 100. Jamuan VIP Sewa Khemah dan lori (6 x RM 50.394.00 PAGI – 12.00 RM 3. 9.00 LAPORAN SUKAN TAHUNAN 2012 TARIKH: 30 JUN 2012 HARI: SABTU JAM : 8. 7. 6.

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 14120 SIMPANG AMPAT. 15 . biru dan kuning. hijau. balapan. Murid-murid akan mempertahan dan menaikkan rumah mereka dalam pelbagai acara yang dijalankan agar menjadi johan. Pada tiap-tiap tahun acara sukan tahunan wajib dijalankan di setiap sekolah. 2. Muridmurid yang berpotensi dan berbakat akan menyertai acara sukan yang telah ditetapkan. Selain itu sukan ini dapat melahirkan murid yang aktif dan cergas dalam bidang kesukanan daripada tahun 1 sehingga tahun 6.1 LATAR BELAKANG AKTIVITI Sukan tahunan ini diadakan pada 30 Jun 2012 di SK Seri Tasek merupakan kali yang ke-39 tahun. Acara sukan tahunan ini merangkumi acara padang. Dalam sukan tahunan ini terdapat empat buah rumah yang akan dipertandingkan iaitu rumah merah.00 pagi hingga 12.2 TENTATIF PROGRAM Program kejohanan sukan dijalankan pada pukul 8.30 tengahari. SEBERANG PERAI SELATAN PULAU PINANG ANJURAN: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 2. sukaneka dan sukantara.

Mohamed Sani b Bakar (Penguurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill) viii) Ikrar kejohanan sukan tahunan ix) Para peserta keluar perbarisan x) Persembahan senamrobik xi) Acara balapan individu tahap 1 xii) Sukaneka murid prasekolah xiii) xiv) xvi) xvii) xviii) xix) Acara balapan individu murid tahap 2 Acara jemputan Acara tarik tali Acara pegawai Ucapan perasmian penutup Upacara penyampaian hadiah xv) Acara lari berganti 2. 2. 8. 4. 9. Hj Abdul Nasir b Jamaludin) vi) Ucapan YDP PIBG (En. 7. 6.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN i) Para peserta berkumpul di padang ii) Para jemputan mengambil tempat iii) Ketibaan tetamu Kehormat iv) Perarakan perbarisan v) Ucapan Guru Besar SK Seri Tasek (Tn. Norhiesham b Ismail) vii) Ucapan perasmian kejohaanan En. 5.3 ACARA YANG DIPERTANDINGKAN PADA 26-27 JUN 2012 NO 1. 16 ACARA LOMPAT TINGGI LOMPAT TINGGI LOMPAT TINGGI LOMPAT JAUH LOMPAT JAUH LOMPAT JAUH LONTAR PELURU LONTAR PELURU LONTAR PELURU L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P TAHUN 4 5 6 4 5 6 4 5 6 . 3.

13. 12. 9. 23. 19. 6.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 10. 20. 17. 15. 21. 4. 10. 18. 26. 24. 30. 2. 8. 13. 16. 3. 27. 22. 15. 12. 25. ACARA 50 M 5OM 75 M 75 M 100 M 100 M SUKANEKA PRASEKOLAH SUKANEKA PRASEKOLAH 100 M 100 M 100 M 100 M 100 M 100 M 4 X 100 M (JEMPUTAN) 4 X 100 M (JEMPUTAN) 200 M 200 M 200 M 200 M 200 M 200 M TARIK TALI 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M ACARA PEGAWAI L/P P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L/P TAHUN 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 TERBUKA TERBUKA 4 4 5 5 6 6 TERBUKA 4 4 5 5 6 6 17 . 14. 7. 80 M LARI BERPAGAR 80 M LARI BERPAGAR 80 M LARI BERPAGAR 4 X 200 M 4 X 200 M 4 X 200 M SUKANEKA TAHAP 1 & 2 L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P 4 5 6 4 5 6 2. 5. 14. 29. 16. 11.4 ACARA YANG DIPERTANDINGKAN PADA 30 JUN 2012 BIL 1. 28. 11.

Pengurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill dan persmian penutup oleh Guru Besar SK Seri Tasek. murid dan kakitangan sekolah telah membuahkan hasil yang memuaskan. Malah penganjurannya berjaya menarik minat pihak luar termasuk PPD yang telah memberikan maklum balas yang sangat memuaskan. Sukan ini telah dirasmikan oleh En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 2. Sesungguhnya komitmen yang dicurahkan oleh semua guru.5 KEPUTUSAN KESELURUHAN TEMASYA SUKAN TAHUNAN 2012 RUMAH MERAH KUNING HIJAU BIRU MATA TERKUMPUL 287 296 298 272 KEDUDUKAN 3 2 1 4 ANUGERAH HIASAN RUMAH SUKAN KESELURUHAN PERBARISAN 2.6 KESIMPULAN Temasya sukan tahunan pada kali sangat meriah dengan hiasan rumah sukan yang indah dan perbarisan yang unik sekali. Semua guru dan murid telah membuat persiapan dari awal lagi untuk menghias rumah sukan dan perbarisan masing-masing. Sukan tahunan telah berjalan dengan lancar dan Berjaya dilangsungkan. 18 . Mohamed Sani b Bakar. Semua guru dan murid telah berpuas hati dengan keputusan yang telah ditetapkan oleh pihak juri.

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN LAMPIRAN 19 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN GAMBAR-GAMBAR TEMASYA SUKAN TAHUNAN ACARA SUKANEKA 20 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA TARIK TALI ACARA PERASMIAN 21 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN PERBARISAN RUMAH SUKAN 22 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN HIASAN RUMAH SUKAN 23 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA PRASEKOLAH ACARA SENAMROBIK 24 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA JEMPUTAN ACARA PEGAWAI ACARA LARIAN 25 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA PENYAMPAIAN HADIAH 26 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN OLAHRAGAWAN OLAHRAGAWATI HADIAH UNTUK PEMENANG 27 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN BUKU PROGRAM SUKAN TAHUNAN 2012 28 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SURAT JEMPUTAN 29 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 30 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 31 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKIAN. TERIMA KASIH 32 .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->