HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

FAKULTI PENDIDIKAN DAN BAHASA SARJANA MUDA PENGAJARAN (PENDIDIKAN RENDAH) DENGAN KEPUJIAN SEMESTER MEI / 2012

HBEF 2703 KO-KURIKULUM
NAMA AHLI KUMPULAN: NURULNISA BINTI DZULKIFLI 790430-02-5646 MAZRINA BT MANAB 800307-07-5652 NURAINI BT MD. SAAD 800526-02-5516 NORLIA BT MOHD SHAHARI 780615-08-5638 NORASITA BT MAT ZAIN 780620-02-6050 PUSAT PEMBELAJARAN: SEAMEO RECSAM, PULAU PINANG

1

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

TAJUK TUGASAN:
• • Bina satu kumpulan antara 3 – 5 orang setiap satu kumpulan. Kumpulan anda dikehendaki merancang dan melaksanakan suatu aktiviti yang berkaitan dengan aktiviti kokurikulum seperti berikut: Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti yang berkaitan dengan penganjuran seminar / bengkel / pertandingan kelab atau persatuan atau mana-mana organisasi yang berkaitan dengan kokurikulum di sekolah. Atau • • • Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti pertandingan sukan atau temasya sukan sekolah Atau Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti pek bercuti atau perkhemahan di dalam sekolah atau di luar sekolah, Setiap aktiviti yang dirancang mestilah memasukkan sekurang-kurangnya satu unsur permainan tradisional Aktiviti perlulah merangkumi aspek pengurusan sebelum, semasa, dan selepas. Aktiviti sebelum merangkumi penyediaan kertas cadangan, pelantikan jawatankuasa, pemilihan tempat, surat menyurat, dan lain-lain yang berkaitan dengan aktiviti yang akan dilaksanakan kelak. • Aktiviti semasa pula ialah setiap perincian atau penjadualan pelaksanaan aktiviti bermula dari awal sesi hingga akhir. Sila masukkan aktiviti riadah / kesukanan/permainan tradisional dalam jadual aktiviti yang dirancang . • • • • • • • Aktiviti selepas pula ialah aktiviti penulisan refleksi atau laporan berdasarkan keseluruhan aktiviti yang telah dijalankan. Kesemua bahan hendaklah dimuatkan dalam e-portfolio. Lampiran yang berbentuk dokumen, gambar, pelaporan dan catatan perlulah disisipkan bersama dengan dokumen dalam e-portfolio. Markah akan dinilai berdasarkan gaya kreativiti, persembahan, kerelevanan dan kejelasan maklumat yang disampaikan. Sila lihat perincian penilaian portfolio dalam contoh portfolio (rujuk portal). E-Portfolio perlulah disediakan sekurang-kurangnya 25 muka surat. Penghantaran e-portfolio adalah dikendalikan oleh ketua kumpulan yang dilantik dan penulisan Jurnal Reflektif pula perlulah disediakan secara individu oleh setiap ahli dalam kumpulan. Penulisan Jurnal Reflektif berkaitan dengan aktiviti yang disempurnakan di atas perlulah mengandungi 3 hingga 5 muka surat menggunakan font bersaiz 11 jenis Times New Roman atau Arial dengan langkau 1.5 pada setiap baris.

2

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

SENARAI KANDUNGAN
Penghargaan
1

Perancangan Kertas Cadangan Aktiviti Sukan Tahunan 1.1 Pendahuluan 1.2 Matlamat 1.3 Objektif 1.4 Nama program 1.5 Tarikh 1.6 Hari 1.7 Masa 1.8 Tempat 1.9 Penyertaan 1.10 1.11 1.12 1.13 1.14 1.15 Perasmian Jadual aktiviti sukan Pengisian program Senarai AJK kepegawaian Pegawai Kejohanan Olahraga dan Sukaneka Anggaran perbelanjaan

2

Pelaporan Aktiviti Sukan Tahunan 2.1 Latar belakang aktiviti
2.2 Tentatif program

2.3 Acara yang dipertandingkan pada 26-27 Jun 2012 2.4 Acara yang dipertandingkan pada 30 Jun 2012 2.5 Keputusan keseluruhan 2.6 Kesimpulan 3 Bukti/ Dokumentasi
a) Gambar aktiviti sukan b) Buku program

c) Surat jemputan

3

A.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKALUNG PENGHARGAAN ‫بسم ال الرحمن الرحيم‬ Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani. berkorban. faedah dan pengetahuan untuk diaplikasikan di sekolah kelak. Salam ukhuwah. memberi dorongan serta semangat demi menjayakan tugasan ini. Saad Mazrina bt Manab Norlia bt Mohd Shahari Norasita bt Mat Zain 4 . Semoga Allah membalas segala kebaikan di atas segala jasa yang telah dicurahkan. Nurulnisa bt Dzulkifli Nuraini bt Md. Tidak lupa juga tutor saya En. Sesungguhnya tugasan ini adalah sebahagian daripada syarat Sarjana Muda Pengajaran KPMOUM. tugasan yang telah diamanahkan ini dapat disiapkan mengikut masa yang telah ditetapkan. Sekalung jutaan terima kasih dirakamkan untuk rakan-rakan seperjuangan yang telah bekerjasama dan tolong-menolong untuk menyiapkan tugasan ini bersama-sama. Abdul Halim yang sanggup berkongsi masalah sekiranya kami terdapat kemusykilan dalam meyiapkan tugasan yang telah diamanahkan ini. penyediaan tugasan ini telah memberi banyak ilmu. terima kasih sekalung budi.W. Namun begitu. Sekian. Seterusnya tidak dilupakan kepada ahli keluarga kami yang banyak membantu. Selawat dan salam untuk Junjungan Besar Nabi Muhammad S. dipanjatkan kesyukuran kehadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya. Dengan penuh rasa rendah diri.

30 TENGAHARI TEMPAT: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 14120 SIMPANG AMPAT.1 PENDAHULUAN 5 . SEBERANG PERAI SELATAN PULAU PINANG ANJURAN: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 1.00 PAGI – 12.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN KERTAS CADANGAN SUKAN TAHUNAN TARIKH: 30 JUN 2012 HARI: SABTU JAM : 8.

tetapi dapat menjurus kepada hala tuju membentuk masyarakat bersatu padu. 1. 1. Antara cabang kokurikulum yang begitu aktif sejak dahulu ialah sukan dan permainan. Hal ini dapat dikesan menerusi penghayatan kita terhadap apa-apa yang terkandung dalam Falsafah Pendidikan Kebangsaan yang menjadi tonggak kepada prinsip sistem pendidikan Negara yang bermatlamat untuk melahirkan pelajar yang seimbang dari segi jasmani. dapat memupuk budaya bersukan agar menjadi murid yang aktif dan cerdas dari segi mental dan fizikal. berpotensi dan berkebolehan dalam bidang sukan. Bersukan dapat mengatasi masalah disiplin di kalangan murid sekolah. Selain itu. emosi. aman dan sejahtera di samping dapat mengeratkan hubungan antara guru dengan ibu bapa dan menceriakan sekolah ketika berlangsungnya sesuatu kejohanan. malah diberikan tanggungjawab turut memfokuskan bidang kokurikulum. Pertumbuhan murid seharusnya dikembangkan dengan pelbagai potensi dan tidak sewajarnya terhad dalam aspek pencapaian akademik.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Sekolah adalah institusi pendidikan utama bukan sahaja menumpukan bidang akademik atau kurikulum.2 MATLAMAT Dalam masa jangkan yang panjang. rohani dan intelek. Sememangya pencapaian dan kecemerlangan akademik sangat penting. c) Melahirkan murid yang berbakat. d) Membolehkan murid menyebar dan menggunakan ilmu pengetahuan yang ada dalam bidang sukan. aktiviti kokurikulum ini dapat melahirkan modal insan yang sihat dan cergas di kalangan murid melalui kegiatan sukan di sekolah.3 OBJEKTIF a) Membangunkan modal insan melalui penyertaan yang menyeluruh di kalangan murid melalui kegiatan sukan. Sukan bukan sahaja wadah untuk mengasah bakat dan kebolehan murid.4 6 NAMA PROGRAM : . b) Melahirkan murid yang mengamalkan gaya hidup sihat dan cergas. tetapi mengisikan mereka dengan pembinaan sahsiah peribadi serta memberikan peluang kepada mereka menggilap bakat dalam sukan yang digemari sepanjang tahun. 1.

00 pagi – 12.9 PENYERTAAN : Semua murid SK Seri Tasek 1.6 HARI : Sabtu 1.8 TEMPAT : Padang Sekolah Kebangsaan Seri Tasek 1.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Sukan Tahunan SK Seri Tasek Kali ke-39 1.10 PERASMIAN OLEH : En.7 MASA : 8.30 tengahari 1.5 TARIKH : 30 Jun 2012 1. Mohamed Sani bin Bakar ( Pengurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill) 7 .

19.18.13.21 Jun) 20 Jun 2012 : Serahan senarai nama akhir peserta rumah sukan untuk setiap acara kepada Penyelaras Sukan – En.16 Mei 11.14.15.11 JADUAL AKTIVITI SUKAN TAHUNAN 03 Mei 2012 : Perbincangan AJK Induk Sukan Tahunan 04 Mei 2012 : Perjumpaan Rumah Sukan (Guru rumah sukan dan murid tahap 2) 15 Mei 2012 : Mesyuarat pertama sukan tahunan dan pembahagian tugas AJK Kerja 09 Mei 2012 : Latihan Rumah Sukan hingga 22 Jun 2012 Merah dan Biru (Isnin dan Rabu – 9.20 Jun) Kuning dan Hijau (Selasa dan Khamis – 10.17 Mei 12. Lim (Tindakan Ketua Rumah) 25 Jun 2012 : Sukantara (pagi) Mesyuarat kedua sukan tahunan (laporan oleh setiap Ketua AJK Kerja) 26 Jun 2012 : Saringan acara akhir padang 27 Jun 2012 : Saringan acara akhir balapan dan acara akhir sukaneka 28 Jun 2012 : Raptai lintas hormat perbarisan Tarik tali – saringan 29 Jun 2012 : Raptai penuh lintas hormat perbarisan 30 Jun 2012 : KEJOHANAN OLAHRAGA SK SERI TASEK 2012 05 Julai 2012 : Mesyuarat Post Mortem Kejohanan Olahraga SK Seri Tasek 2012 8 .14.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 1.

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 1. Pn. Hamidah bt Ahmad (PK HEM) 9 PENYAMBUT TETAMU . Susanti bt Samsudin (Rumah Kuning) Pn. Marzuki b Dahaman : En.13 SENARAI AJK PENGELOLA KEJOHANAN OLAHRAGA PENGERUSI NAIB PENGERUSI : Tn.Hj Abdul Nasir Bin Jamaludin ( Guru Besar) : Pn. Faeezah bt Ariffin : Pn. Lim Chiew Boon : Pn. Rohalina bt Sharudin (Rumah Biru) JAWATANKUASA KERJA AHLI JAWATANKUASA NAMA GURU BERTUGAS Tn.Hj Abdul Nasir Bin Jamaludin ( Guru Besar) 1. Latha A/P Lecthumanan (Rumah Merah) Pn Che Su bt Ashaari (Rumah Hijau) Pn.12 PENGISIAN PROGRAM : Acara dipertandingkan:a) Sukaneka Prasekolah b) Acara Akhir Balapan c) Acara Jemputan d) Acara Akhir Tarik Tali e) Acara Pegawai 1. Faridah bt Termazi (Penolong Kanan Kokurikulum) Pn. Faridah bt Termazi (PK Kokurikulum) Pn. Noorhasimah bt Ismail (Penolong Kanan Pentadbiran) Pn. Noorhasimah bt Ismail (PK Pentadbiran) Pn. Hamidah bt Ahmad (Penolong Kanan HEM) SETIAUSAHA PENOLONG S/U BENDAHARI AHLI JAWATANKUASA : En.

Hasnah bt Ismail En. Suwarni bt Talib Pn. Khairiyah bt Abdul Rahman Pn. Isa Pn. Norzehan bt Ismail Pn. Rosfanizam Pasukan TKRS SKST BUKU PROGRAM / JEMPUTAN Pn. Zamri b Nayan En. Zarina bt Idris Pn. Abd Samat b Fadzil . Mohamad Fazli b Ramli HADIAH Pn. Zamri bin Nayan Pn. Hjh Rokiah bt Aziz Pn. Siti Aishah bt Md. Saidin PEMBUKAAN / PENUTUP En. Nurulnisa bt Dzulkifli PERSIAPAN TEMPAT 10 En. Maheran bt Aris JAMUAN & MINUMAN Pn. Norzehan bt Ismail Pn.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN AJK PIBG PENGACARA MAJLIS En. Hj Mohamad Noor En. Noorhayati bt Yusof Puteri Islam SKST PUBLISITI / TAJAAN / DERMA Tuan Guru Besar Barisan Pentadbiran AJK PIBG KAWALAN KESELAMATAN Tn. Norzila bt Saher Pn.

Mohamad Fazli SIARAYA En. Ahmad Azhar b Ab Hamid En. Hayati Haslinda bt Yusof En. Noorhasimah bt Ismail (PK Pentadbiran) 11 . Saidin PERTOLONGAN CEMAS Pn. Nisha Arjunan Pn. Hj. Lim Chiew Boon En.14 PEGAWAI KEJOHANAN OLAHRAGA DAN SUKANEKA JURI RAYUAN : Tn. Rosli b Abdul Rahim En. Hamzah b Zainol En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Semua guru lelaki Pasukan TKRS SKST KEBERSIHAN Guru Khemah Sukan Pekerja Swasta DOKUMENTASI Cik Noordiana bt Rashid Cik Kamalia bt Abdul Karim Pn. Tajudin b Osman Pasukan Pengakap PENYEDIAAN TRACK / PADANG En. Abdul Nasir b Jamaludin (Guru Besar) Pn. Hj Mohammad Noor Othman 1. Shariza bt Ismail 8 orang ahli PBSM PERALATAN En. Rosfanizam b Abu Seman Tn. Abdul Ghani b Awang Puteh En. Marzuki b Dahaman En.

Faeezah bt Ariffin En. Marzuki b Dahaman En. Ismail b Ahmad Pn. Mohd Fazli b Ramli PENGURUS PESERTA / PANGGILAN : En. Zaiton bt Embong 12 . Zaidatul Ana bt Ngah En. Hashimah bt Abdul Rahman Pn. Susanti bt Samsudin Cik Kamalia bt Abd Karim Pn. Nor Zais b Ismail Pn. Che Tom b Abd Hamid RUMAH BIRU : Pn. Rohalina bt Sharudin Pn. Latha A/P Lecthumanan Pn. Abd Samat b Fadzil Pn. Rosfanizam bt Abu Seman En. Lim Chiew Boon En. Hjh Hamidah bt Ahmad (PK HEM) PENGERUSI TEKNIK: Pn. Suwarni bt Abu Talib RUMAH KUNING : Pn. Mohd Jasmee b Alias PENGURUS PESERTA RUMAH SUKAN: RUMAH MERAH : Pn. Shaiful Azlan b Awang En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Pn. Nik Aini bt Nik Muhamad En. Che Su bt Ashaari Pn. Faridah bt Termazi (PK Kokurikulum) PELEPAS (BALAPAN & SUKANEKA) : En. Roslina bt Hassan RUMAH HIJAU : Pn. Noorhayati bt Yusof Pn.

Marzuki b Dahaman En. Ahmad Azhar ACARA TARIK TALI En.00 RM 910. Rosli b Abdul Rahim En. Nurulnisa bt Dzulkifli Pn. Mawarni bt Anas Fodzi Pn.50) JUMLAH RM 1. Tajudin b Osman ACARA PEGAWAI En.15 ANGGARAN PERBELANJAAN BIL 1. Zuraini bt Ismail HAKIM BALAPAN Pn. Azlina bt Zainal Abidin 2 orang belia PENGADIL LORONG En. Sarina bt Zakaria 6 orang belia PENCATAT STATISTIK Cik Hjh Haslina Pn. Noor Ermi Ekhzam 2 pengakap SKST HAKIM SUKANEKA TAHAP 1 & 2 En. Ahmad Azhar En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Pn. Lim Chiew Boon En. Adrian Sani 2 orang belia PENCATAT MASA Pn. 2. Che Sam Pn. Hamzah PENCATAT PAPAN MARKAH En. Marzuki b Dahaman En. Hayati Haslinda HAKIM SUKANEKA PRA SEKOLAH En.00 . Abdul Ghani b Awang Puteh En.029. Mohamad Fazli En. 13 PERKARA Tempahan Medal Hadiah Sukaneka (294 x RM 3. Lim Chiew Boon 1.50) (260 x RM 3.

30 TENGAHARI TEMPAT: 14 .00 Saguhati kepada rumah sukan (4 x RM 100. 9. 6.00 RM 30. 10.00 RM 500.00 LAPORAN SUKAN TAHUNAN 2012 TARIKH: 30 JUN 2012 HARI: SABTU JAM : 8.00) Cenderahati Perasmi Lain-lain Runcit JUMLAH RM 100.00) Dokumentasi Kain Rentang Hadiah Acara Pegawai ( 6 x RM 5.394.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 3. 7.00 RM 3.00 ) + RM 200.00 RM 50.00 RM 200. 4. 5.00 RM 30. 8. Jamuan VIP Sewa Khemah dan lori (6 x RM 50.00 PAGI – 12.00 RM 100.00 RM 400.

30 tengahari.00 pagi hingga 12. hijau. Selain itu sukan ini dapat melahirkan murid yang aktif dan cergas dalam bidang kesukanan daripada tahun 1 sehingga tahun 6. 15 . balapan. SEBERANG PERAI SELATAN PULAU PINANG ANJURAN: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 2. Dalam sukan tahunan ini terdapat empat buah rumah yang akan dipertandingkan iaitu rumah merah. Pada tiap-tiap tahun acara sukan tahunan wajib dijalankan di setiap sekolah. Acara sukan tahunan ini merangkumi acara padang. Murid-murid akan mempertahan dan menaikkan rumah mereka dalam pelbagai acara yang dijalankan agar menjadi johan. biru dan kuning.2 TENTATIF PROGRAM Program kejohanan sukan dijalankan pada pukul 8.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 14120 SIMPANG AMPAT. Muridmurid yang berpotensi dan berbakat akan menyertai acara sukan yang telah ditetapkan. 2. sukaneka dan sukantara.1 LATAR BELAKANG AKTIVITI Sukan tahunan ini diadakan pada 30 Jun 2012 di SK Seri Tasek merupakan kali yang ke-39 tahun.

2.3 ACARA YANG DIPERTANDINGKAN PADA 26-27 JUN 2012 NO 1.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN i) Para peserta berkumpul di padang ii) Para jemputan mengambil tempat iii) Ketibaan tetamu Kehormat iv) Perarakan perbarisan v) Ucapan Guru Besar SK Seri Tasek (Tn. Norhiesham b Ismail) vii) Ucapan perasmian kejohaanan En. 3. 4. 8. 16 ACARA LOMPAT TINGGI LOMPAT TINGGI LOMPAT TINGGI LOMPAT JAUH LOMPAT JAUH LOMPAT JAUH LONTAR PELURU LONTAR PELURU LONTAR PELURU L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P TAHUN 4 5 6 4 5 6 4 5 6 . Hj Abdul Nasir b Jamaludin) vi) Ucapan YDP PIBG (En. 5. 6. 9. Mohamed Sani b Bakar (Penguurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill) viii) Ikrar kejohanan sukan tahunan ix) Para peserta keluar perbarisan x) Persembahan senamrobik xi) Acara balapan individu tahap 1 xii) Sukaneka murid prasekolah xiii) xiv) xvi) xvii) xviii) xix) Acara balapan individu murid tahap 2 Acara jemputan Acara tarik tali Acara pegawai Ucapan perasmian penutup Upacara penyampaian hadiah xv) Acara lari berganti 2. 7.

3. 30. 13. 5. 13. 6. 19. 18. 7. 2. 15. 15. 20. 28. 23. 10. 16. 27. 12. 4. 14. 80 M LARI BERPAGAR 80 M LARI BERPAGAR 80 M LARI BERPAGAR 4 X 200 M 4 X 200 M 4 X 200 M SUKANEKA TAHAP 1 & 2 L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P 4 5 6 4 5 6 2.4 ACARA YANG DIPERTANDINGKAN PADA 30 JUN 2012 BIL 1. 11. 24. 17. 21.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 10. 26. 11. 29. 12. 16. 25. 8. 9. 22. 14. ACARA 50 M 5OM 75 M 75 M 100 M 100 M SUKANEKA PRASEKOLAH SUKANEKA PRASEKOLAH 100 M 100 M 100 M 100 M 100 M 100 M 4 X 100 M (JEMPUTAN) 4 X 100 M (JEMPUTAN) 200 M 200 M 200 M 200 M 200 M 200 M TARIK TALI 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M ACARA PEGAWAI L/P P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L/P TAHUN 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 TERBUKA TERBUKA 4 4 5 5 6 6 TERBUKA 4 4 5 5 6 6 17 .

Malah penganjurannya berjaya menarik minat pihak luar termasuk PPD yang telah memberikan maklum balas yang sangat memuaskan. Pengurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill dan persmian penutup oleh Guru Besar SK Seri Tasek. murid dan kakitangan sekolah telah membuahkan hasil yang memuaskan. Semua guru dan murid telah berpuas hati dengan keputusan yang telah ditetapkan oleh pihak juri. Sesungguhnya komitmen yang dicurahkan oleh semua guru.5 KEPUTUSAN KESELURUHAN TEMASYA SUKAN TAHUNAN 2012 RUMAH MERAH KUNING HIJAU BIRU MATA TERKUMPUL 287 296 298 272 KEDUDUKAN 3 2 1 4 ANUGERAH HIASAN RUMAH SUKAN KESELURUHAN PERBARISAN 2. Sukan ini telah dirasmikan oleh En. Sukan tahunan telah berjalan dengan lancar dan Berjaya dilangsungkan.6 KESIMPULAN Temasya sukan tahunan pada kali sangat meriah dengan hiasan rumah sukan yang indah dan perbarisan yang unik sekali. Semua guru dan murid telah membuat persiapan dari awal lagi untuk menghias rumah sukan dan perbarisan masing-masing.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 2. 18 . Mohamed Sani b Bakar.

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN LAMPIRAN 19 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN GAMBAR-GAMBAR TEMASYA SUKAN TAHUNAN ACARA SUKANEKA 20 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA TARIK TALI ACARA PERASMIAN 21 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN PERBARISAN RUMAH SUKAN 22 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN HIASAN RUMAH SUKAN 23 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA PRASEKOLAH ACARA SENAMROBIK 24 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA JEMPUTAN ACARA PEGAWAI ACARA LARIAN 25 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA PENYAMPAIAN HADIAH 26 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN OLAHRAGAWAN OLAHRAGAWATI HADIAH UNTUK PEMENANG 27 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN BUKU PROGRAM SUKAN TAHUNAN 2012 28 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SURAT JEMPUTAN 29 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 30 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 31 .

TERIMA KASIH 32 .HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKIAN.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful