HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

FAKULTI PENDIDIKAN DAN BAHASA SARJANA MUDA PENGAJARAN (PENDIDIKAN RENDAH) DENGAN KEPUJIAN SEMESTER MEI / 2012

HBEF 2703 KO-KURIKULUM
NAMA AHLI KUMPULAN: NURULNISA BINTI DZULKIFLI 790430-02-5646 MAZRINA BT MANAB 800307-07-5652 NURAINI BT MD. SAAD 800526-02-5516 NORLIA BT MOHD SHAHARI 780615-08-5638 NORASITA BT MAT ZAIN 780620-02-6050 PUSAT PEMBELAJARAN: SEAMEO RECSAM, PULAU PINANG

1

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

TAJUK TUGASAN:
• • Bina satu kumpulan antara 3 – 5 orang setiap satu kumpulan. Kumpulan anda dikehendaki merancang dan melaksanakan suatu aktiviti yang berkaitan dengan aktiviti kokurikulum seperti berikut: Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti yang berkaitan dengan penganjuran seminar / bengkel / pertandingan kelab atau persatuan atau mana-mana organisasi yang berkaitan dengan kokurikulum di sekolah. Atau • • • Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti pertandingan sukan atau temasya sukan sekolah Atau Merancang dan melaksanakan suatu aktiviti pek bercuti atau perkhemahan di dalam sekolah atau di luar sekolah, Setiap aktiviti yang dirancang mestilah memasukkan sekurang-kurangnya satu unsur permainan tradisional Aktiviti perlulah merangkumi aspek pengurusan sebelum, semasa, dan selepas. Aktiviti sebelum merangkumi penyediaan kertas cadangan, pelantikan jawatankuasa, pemilihan tempat, surat menyurat, dan lain-lain yang berkaitan dengan aktiviti yang akan dilaksanakan kelak. • Aktiviti semasa pula ialah setiap perincian atau penjadualan pelaksanaan aktiviti bermula dari awal sesi hingga akhir. Sila masukkan aktiviti riadah / kesukanan/permainan tradisional dalam jadual aktiviti yang dirancang . • • • • • • • Aktiviti selepas pula ialah aktiviti penulisan refleksi atau laporan berdasarkan keseluruhan aktiviti yang telah dijalankan. Kesemua bahan hendaklah dimuatkan dalam e-portfolio. Lampiran yang berbentuk dokumen, gambar, pelaporan dan catatan perlulah disisipkan bersama dengan dokumen dalam e-portfolio. Markah akan dinilai berdasarkan gaya kreativiti, persembahan, kerelevanan dan kejelasan maklumat yang disampaikan. Sila lihat perincian penilaian portfolio dalam contoh portfolio (rujuk portal). E-Portfolio perlulah disediakan sekurang-kurangnya 25 muka surat. Penghantaran e-portfolio adalah dikendalikan oleh ketua kumpulan yang dilantik dan penulisan Jurnal Reflektif pula perlulah disediakan secara individu oleh setiap ahli dalam kumpulan. Penulisan Jurnal Reflektif berkaitan dengan aktiviti yang disempurnakan di atas perlulah mengandungi 3 hingga 5 muka surat menggunakan font bersaiz 11 jenis Times New Roman atau Arial dengan langkau 1.5 pada setiap baris.

2

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN

SENARAI KANDUNGAN
Penghargaan
1

Perancangan Kertas Cadangan Aktiviti Sukan Tahunan 1.1 Pendahuluan 1.2 Matlamat 1.3 Objektif 1.4 Nama program 1.5 Tarikh 1.6 Hari 1.7 Masa 1.8 Tempat 1.9 Penyertaan 1.10 1.11 1.12 1.13 1.14 1.15 Perasmian Jadual aktiviti sukan Pengisian program Senarai AJK kepegawaian Pegawai Kejohanan Olahraga dan Sukaneka Anggaran perbelanjaan

2

Pelaporan Aktiviti Sukan Tahunan 2.1 Latar belakang aktiviti
2.2 Tentatif program

2.3 Acara yang dipertandingkan pada 26-27 Jun 2012 2.4 Acara yang dipertandingkan pada 30 Jun 2012 2.5 Keputusan keseluruhan 2.6 Kesimpulan 3 Bukti/ Dokumentasi
a) Gambar aktiviti sukan b) Buku program

c) Surat jemputan

3

Seterusnya tidak dilupakan kepada ahli keluarga kami yang banyak membantu. memberi dorongan serta semangat demi menjayakan tugasan ini. Abdul Halim yang sanggup berkongsi masalah sekiranya kami terdapat kemusykilan dalam meyiapkan tugasan yang telah diamanahkan ini. Saad Mazrina bt Manab Norlia bt Mohd Shahari Norasita bt Mat Zain 4 . Dengan penuh rasa rendah diri. berkorban. dipanjatkan kesyukuran kehadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya. penyediaan tugasan ini telah memberi banyak ilmu. Sesungguhnya tugasan ini adalah sebahagian daripada syarat Sarjana Muda Pengajaran KPMOUM.A. Selawat dan salam untuk Junjungan Besar Nabi Muhammad S.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKALUNG PENGHARGAAN ‫بسم ال الرحمن الرحيم‬ Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani. Sekian. faedah dan pengetahuan untuk diaplikasikan di sekolah kelak. terima kasih sekalung budi. Namun begitu. Tidak lupa juga tutor saya En. tugasan yang telah diamanahkan ini dapat disiapkan mengikut masa yang telah ditetapkan. Salam ukhuwah. Nurulnisa bt Dzulkifli Nuraini bt Md. Sekalung jutaan terima kasih dirakamkan untuk rakan-rakan seperjuangan yang telah bekerjasama dan tolong-menolong untuk menyiapkan tugasan ini bersama-sama.W. Semoga Allah membalas segala kebaikan di atas segala jasa yang telah dicurahkan.

1 PENDAHULUAN 5 .00 PAGI – 12.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN KERTAS CADANGAN SUKAN TAHUNAN TARIKH: 30 JUN 2012 HARI: SABTU JAM : 8. SEBERANG PERAI SELATAN PULAU PINANG ANJURAN: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 1.30 TENGAHARI TEMPAT: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 14120 SIMPANG AMPAT.

rohani dan intelek. Hal ini dapat dikesan menerusi penghayatan kita terhadap apa-apa yang terkandung dalam Falsafah Pendidikan Kebangsaan yang menjadi tonggak kepada prinsip sistem pendidikan Negara yang bermatlamat untuk melahirkan pelajar yang seimbang dari segi jasmani. tetapi mengisikan mereka dengan pembinaan sahsiah peribadi serta memberikan peluang kepada mereka menggilap bakat dalam sukan yang digemari sepanjang tahun. malah diberikan tanggungjawab turut memfokuskan bidang kokurikulum. 1. dapat memupuk budaya bersukan agar menjadi murid yang aktif dan cerdas dari segi mental dan fizikal. 1. Bersukan dapat mengatasi masalah disiplin di kalangan murid sekolah. Sememangya pencapaian dan kecemerlangan akademik sangat penting. Sukan bukan sahaja wadah untuk mengasah bakat dan kebolehan murid. Selain itu. aktiviti kokurikulum ini dapat melahirkan modal insan yang sihat dan cergas di kalangan murid melalui kegiatan sukan di sekolah.4 6 NAMA PROGRAM : . d) Membolehkan murid menyebar dan menggunakan ilmu pengetahuan yang ada dalam bidang sukan. Antara cabang kokurikulum yang begitu aktif sejak dahulu ialah sukan dan permainan. emosi.3 OBJEKTIF a) Membangunkan modal insan melalui penyertaan yang menyeluruh di kalangan murid melalui kegiatan sukan. aman dan sejahtera di samping dapat mengeratkan hubungan antara guru dengan ibu bapa dan menceriakan sekolah ketika berlangsungnya sesuatu kejohanan. tetapi dapat menjurus kepada hala tuju membentuk masyarakat bersatu padu.2 MATLAMAT Dalam masa jangkan yang panjang. Pertumbuhan murid seharusnya dikembangkan dengan pelbagai potensi dan tidak sewajarnya terhad dalam aspek pencapaian akademik. 1. c) Melahirkan murid yang berbakat. b) Melahirkan murid yang mengamalkan gaya hidup sihat dan cergas. berpotensi dan berkebolehan dalam bidang sukan.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Sekolah adalah institusi pendidikan utama bukan sahaja menumpukan bidang akademik atau kurikulum.

6 HARI : Sabtu 1.5 TARIKH : 30 Jun 2012 1.00 pagi – 12.9 PENYERTAAN : Semua murid SK Seri Tasek 1.8 TEMPAT : Padang Sekolah Kebangsaan Seri Tasek 1.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Sukan Tahunan SK Seri Tasek Kali ke-39 1. Mohamed Sani bin Bakar ( Pengurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill) 7 .10 PERASMIAN OLEH : En.30 tengahari 1.7 MASA : 8.

13.18.17 Mei 12.16 Mei 11.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 1.14.20 Jun) Kuning dan Hijau (Selasa dan Khamis – 10.11 JADUAL AKTIVITI SUKAN TAHUNAN 03 Mei 2012 : Perbincangan AJK Induk Sukan Tahunan 04 Mei 2012 : Perjumpaan Rumah Sukan (Guru rumah sukan dan murid tahap 2) 15 Mei 2012 : Mesyuarat pertama sukan tahunan dan pembahagian tugas AJK Kerja 09 Mei 2012 : Latihan Rumah Sukan hingga 22 Jun 2012 Merah dan Biru (Isnin dan Rabu – 9.15.19. Lim (Tindakan Ketua Rumah) 25 Jun 2012 : Sukantara (pagi) Mesyuarat kedua sukan tahunan (laporan oleh setiap Ketua AJK Kerja) 26 Jun 2012 : Saringan acara akhir padang 27 Jun 2012 : Saringan acara akhir balapan dan acara akhir sukaneka 28 Jun 2012 : Raptai lintas hormat perbarisan Tarik tali – saringan 29 Jun 2012 : Raptai penuh lintas hormat perbarisan 30 Jun 2012 : KEJOHANAN OLAHRAGA SK SERI TASEK 2012 05 Julai 2012 : Mesyuarat Post Mortem Kejohanan Olahraga SK Seri Tasek 2012 8 .14.21 Jun) 20 Jun 2012 : Serahan senarai nama akhir peserta rumah sukan untuk setiap acara kepada Penyelaras Sukan – En.

Susanti bt Samsudin (Rumah Kuning) Pn. Noorhasimah bt Ismail (Penolong Kanan Pentadbiran) Pn. Latha A/P Lecthumanan (Rumah Merah) Pn Che Su bt Ashaari (Rumah Hijau) Pn.Hj Abdul Nasir Bin Jamaludin ( Guru Besar) 1. Faridah bt Termazi (Penolong Kanan Kokurikulum) Pn.12 PENGISIAN PROGRAM : Acara dipertandingkan:a) Sukaneka Prasekolah b) Acara Akhir Balapan c) Acara Jemputan d) Acara Akhir Tarik Tali e) Acara Pegawai 1. Rohalina bt Sharudin (Rumah Biru) JAWATANKUASA KERJA AHLI JAWATANKUASA NAMA GURU BERTUGAS Tn. Noorhasimah bt Ismail (PK Pentadbiran) Pn. Faeezah bt Ariffin : Pn.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 1.13 SENARAI AJK PENGELOLA KEJOHANAN OLAHRAGA PENGERUSI NAIB PENGERUSI : Tn.Hj Abdul Nasir Bin Jamaludin ( Guru Besar) : Pn. Marzuki b Dahaman : En. Hamidah bt Ahmad (PK HEM) 9 PENYAMBUT TETAMU . Faridah bt Termazi (PK Kokurikulum) Pn. Hamidah bt Ahmad (Penolong Kanan HEM) SETIAUSAHA PENOLONG S/U BENDAHARI AHLI JAWATANKUASA : En. Lim Chiew Boon : Pn. Pn.

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN AJK PIBG PENGACARA MAJLIS En. Isa Pn. Suwarni bt Talib Pn. Mohamad Fazli b Ramli HADIAH Pn. Hjh Rokiah bt Aziz Pn. Zamri b Nayan En. Zamri bin Nayan Pn. Zarina bt Idris Pn. Noorhayati bt Yusof Puteri Islam SKST PUBLISITI / TAJAAN / DERMA Tuan Guru Besar Barisan Pentadbiran AJK PIBG KAWALAN KESELAMATAN Tn. Siti Aishah bt Md. Saidin PEMBUKAAN / PENUTUP En. Rosfanizam Pasukan TKRS SKST BUKU PROGRAM / JEMPUTAN Pn. Norzehan bt Ismail Pn. Hj Mohamad Noor En. Norzila bt Saher Pn. Nurulnisa bt Dzulkifli PERSIAPAN TEMPAT 10 En. Hasnah bt Ismail En. Maheran bt Aris JAMUAN & MINUMAN Pn. Abd Samat b Fadzil . Khairiyah bt Abdul Rahman Pn. Norzehan bt Ismail Pn.

Marzuki b Dahaman En. Ahmad Azhar b Ab Hamid En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Semua guru lelaki Pasukan TKRS SKST KEBERSIHAN Guru Khemah Sukan Pekerja Swasta DOKUMENTASI Cik Noordiana bt Rashid Cik Kamalia bt Abdul Karim Pn. Mohamad Fazli SIARAYA En. Saidin PERTOLONGAN CEMAS Pn. Hj.14 PEGAWAI KEJOHANAN OLAHRAGA DAN SUKANEKA JURI RAYUAN : Tn. Noorhasimah bt Ismail (PK Pentadbiran) 11 . Rosli b Abdul Rahim En. Rosfanizam b Abu Seman Tn. Shariza bt Ismail 8 orang ahli PBSM PERALATAN En. Abdul Nasir b Jamaludin (Guru Besar) Pn. Hj Mohammad Noor Othman 1. Hayati Haslinda bt Yusof En. Abdul Ghani b Awang Puteh En. Hamzah b Zainol En. Tajudin b Osman Pasukan Pengakap PENYEDIAAN TRACK / PADANG En. Nisha Arjunan Pn. Lim Chiew Boon En.

Faridah bt Termazi (PK Kokurikulum) PELEPAS (BALAPAN & SUKANEKA) : En. Noorhayati bt Yusof Pn. Che Su bt Ashaari Pn. Zaidatul Ana bt Ngah En. Susanti bt Samsudin Cik Kamalia bt Abd Karim Pn. Ismail b Ahmad Pn. Mohd Fazli b Ramli PENGURUS PESERTA / PANGGILAN : En. Zaiton bt Embong 12 . Roslina bt Hassan RUMAH HIJAU : Pn. Abd Samat b Fadzil Pn. Lim Chiew Boon En. Che Tom b Abd Hamid RUMAH BIRU : Pn. Faeezah bt Ariffin En.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Pn. Latha A/P Lecthumanan Pn. Marzuki b Dahaman En. Rosfanizam bt Abu Seman En. Rohalina bt Sharudin Pn. Nor Zais b Ismail Pn. Mohd Jasmee b Alias PENGURUS PESERTA RUMAH SUKAN: RUMAH MERAH : Pn. Suwarni bt Abu Talib RUMAH KUNING : Pn. Shaiful Azlan b Awang En. Hjh Hamidah bt Ahmad (PK HEM) PENGERUSI TEKNIK: Pn. Hashimah bt Abdul Rahman Pn. Nik Aini bt Nik Muhamad En.

Nurulnisa bt Dzulkifli Pn. Zuraini bt Ismail HAKIM BALAPAN Pn. Hamzah PENCATAT PAPAN MARKAH En. Lim Chiew Boon En. Marzuki b Dahaman En. Sarina bt Zakaria 6 orang belia PENCATAT STATISTIK Cik Hjh Haslina Pn. Noor Ermi Ekhzam 2 pengakap SKST HAKIM SUKANEKA TAHAP 1 & 2 En. 2. Ahmad Azhar En. Mawarni bt Anas Fodzi Pn.00 RM 910. Marzuki b Dahaman En. Adrian Sani 2 orang belia PENCATAT MASA Pn.029.15 ANGGARAN PERBELANJAAN BIL 1.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN Pn. Mohamad Fazli En. Azlina bt Zainal Abidin 2 orang belia PENGADIL LORONG En. Tajudin b Osman ACARA PEGAWAI En. Che Sam Pn. Rosli b Abdul Rahim En.50) JUMLAH RM 1. Ahmad Azhar ACARA TARIK TALI En.00 . Abdul Ghani b Awang Puteh En. Hayati Haslinda HAKIM SUKANEKA PRA SEKOLAH En. Lim Chiew Boon 1.50) (260 x RM 3. 13 PERKARA Tempahan Medal Hadiah Sukaneka (294 x RM 3.

00) Dokumentasi Kain Rentang Hadiah Acara Pegawai ( 6 x RM 5.00 RM 30.00 PAGI – 12.394.00 RM 400. 8.00 RM 3. 4. 10.00 Saguhati kepada rumah sukan (4 x RM 100.00 RM 200. 7.00 RM 30.00 RM 500. 6.30 TENGAHARI TEMPAT: 14 .00 RM 50.00 RM 100.00 LAPORAN SUKAN TAHUNAN 2012 TARIKH: 30 JUN 2012 HARI: SABTU JAM : 8. 5.00) Cenderahati Perasmi Lain-lain Runcit JUMLAH RM 100. Jamuan VIP Sewa Khemah dan lori (6 x RM 50.00 ) + RM 200.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 3. 9.

Muridmurid yang berpotensi dan berbakat akan menyertai acara sukan yang telah ditetapkan. Acara sukan tahunan ini merangkumi acara padang. sukaneka dan sukantara.00 pagi hingga 12. Pada tiap-tiap tahun acara sukan tahunan wajib dijalankan di setiap sekolah. balapan. Selain itu sukan ini dapat melahirkan murid yang aktif dan cergas dalam bidang kesukanan daripada tahun 1 sehingga tahun 6.2 TENTATIF PROGRAM Program kejohanan sukan dijalankan pada pukul 8.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 14120 SIMPANG AMPAT. 2. Murid-murid akan mempertahan dan menaikkan rumah mereka dalam pelbagai acara yang dijalankan agar menjadi johan. Dalam sukan tahunan ini terdapat empat buah rumah yang akan dipertandingkan iaitu rumah merah. hijau. 15 . biru dan kuning.1 LATAR BELAKANG AKTIVITI Sukan tahunan ini diadakan pada 30 Jun 2012 di SK Seri Tasek merupakan kali yang ke-39 tahun. SEBERANG PERAI SELATAN PULAU PINANG ANJURAN: SEKOLAH KEBANGSAAN SERI TASEK 2.30 tengahari.

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN i) Para peserta berkumpul di padang ii) Para jemputan mengambil tempat iii) Ketibaan tetamu Kehormat iv) Perarakan perbarisan v) Ucapan Guru Besar SK Seri Tasek (Tn. 3. 5. 16 ACARA LOMPAT TINGGI LOMPAT TINGGI LOMPAT TINGGI LOMPAT JAUH LOMPAT JAUH LOMPAT JAUH LONTAR PELURU LONTAR PELURU LONTAR PELURU L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P TAHUN 4 5 6 4 5 6 4 5 6 . Mohamed Sani b Bakar (Penguurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill) viii) Ikrar kejohanan sukan tahunan ix) Para peserta keluar perbarisan x) Persembahan senamrobik xi) Acara balapan individu tahap 1 xii) Sukaneka murid prasekolah xiii) xiv) xvi) xvii) xviii) xix) Acara balapan individu murid tahap 2 Acara jemputan Acara tarik tali Acara pegawai Ucapan perasmian penutup Upacara penyampaian hadiah xv) Acara lari berganti 2. Norhiesham b Ismail) vii) Ucapan perasmian kejohaanan En. 9. Hj Abdul Nasir b Jamaludin) vi) Ucapan YDP PIBG (En. 7. 4. 6. 2. 8.3 ACARA YANG DIPERTANDINGKAN PADA 26-27 JUN 2012 NO 1.

27. 6. 28. 21. 16. 3. 22. 7. ACARA 50 M 5OM 75 M 75 M 100 M 100 M SUKANEKA PRASEKOLAH SUKANEKA PRASEKOLAH 100 M 100 M 100 M 100 M 100 M 100 M 4 X 100 M (JEMPUTAN) 4 X 100 M (JEMPUTAN) 200 M 200 M 200 M 200 M 200 M 200 M TARIK TALI 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M 4 X 100 M ACARA PEGAWAI L/P P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L P L/P TAHUN 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 TERBUKA TERBUKA 4 4 5 5 6 6 TERBUKA 4 4 5 5 6 6 17 . 23.4 ACARA YANG DIPERTANDINGKAN PADA 30 JUN 2012 BIL 1. 2. 12. 14. 18. 19. 26. 13. 8. 25. 15. 17. 20. 11. 10. 4. 30. 11. 14. 15. 5. 24. 9. 29.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 10. 16. 80 M LARI BERPAGAR 80 M LARI BERPAGAR 80 M LARI BERPAGAR 4 X 200 M 4 X 200 M 4 X 200 M SUKANEKA TAHAP 1 & 2 L/P L/P L/P L/P L/P L/P L/P 4 5 6 4 5 6 2. 13. 12.

Semua guru dan murid telah berpuas hati dengan keputusan yang telah ditetapkan oleh pihak juri. Sukan tahunan telah berjalan dengan lancar dan Berjaya dilangsungkan.HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 2.5 KEPUTUSAN KESELURUHAN TEMASYA SUKAN TAHUNAN 2012 RUMAH MERAH KUNING HIJAU BIRU MATA TERKUMPUL 287 296 298 272 KEDUDUKAN 3 2 1 4 ANUGERAH HIASAN RUMAH SUKAN KESELURUHAN PERBARISAN 2. Sesungguhnya komitmen yang dicurahkan oleh semua guru.6 KESIMPULAN Temasya sukan tahunan pada kali sangat meriah dengan hiasan rumah sukan yang indah dan perbarisan yang unik sekali. Malah penganjurannya berjaya menarik minat pihak luar termasuk PPD yang telah memberikan maklum balas yang sangat memuaskan. Semua guru dan murid telah membuat persiapan dari awal lagi untuk menghias rumah sukan dan perbarisan masing-masing. murid dan kakitangan sekolah telah membuahkan hasil yang memuaskan. 18 . Sukan ini telah dirasmikan oleh En. Pengurus Perhubungan Awam Nibong Tebal Paper Mill dan persmian penutup oleh Guru Besar SK Seri Tasek. Mohamed Sani b Bakar.

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN LAMPIRAN 19 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN GAMBAR-GAMBAR TEMASYA SUKAN TAHUNAN ACARA SUKANEKA 20 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA TARIK TALI ACARA PERASMIAN 21 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN PERBARISAN RUMAH SUKAN 22 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN HIASAN RUMAH SUKAN 23 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA PRASEKOLAH ACARA SENAMROBIK 24 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA JEMPUTAN ACARA PEGAWAI ACARA LARIAN 25 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN ACARA PENYAMPAIAN HADIAH 26 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN OLAHRAGAWAN OLAHRAGAWATI HADIAH UNTUK PEMENANG 27 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN BUKU PROGRAM SUKAN TAHUNAN 2012 28 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SURAT JEMPUTAN 29 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 30 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN 31 .

HBEF 2703 KO-KURIKULUM TUGASAN BERKUMPULAN SEKIAN. TERIMA KASIH 32 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful