P. 1
boso jowo

boso jowo

|Views: 56|Likes:
Dipublikasikan oleh albab

More info:

Published by: albab on Dec 08, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/29/2013

pdf

text

original

I. Pilihen salah satu siji wangsulan sing bener ! 1.

Menawa matur marang wong sing luweh tuwa kudu ............. a. Ngoko b. Seru c. Andhap asor 2. Menawa diparingi kudu ............... a. Matur nuwun b. Matur wilujeng c. Andhap asor 3. Wayang kulit uga di arani wayang .................... a. Purwa b. Wong c. Gedhog 4. Wong sing ngelakokake wayang di arani ................ a. Dhalang b. Waranggana c. Pangrawit 5. Panggonan kanggo nyimpen samubarang sing ngandut sejarah disebut ........... a. Kerajinan b. Museum c. Guwa 6. Barang- barang kuno kudu ......... a. Dienggo pameran b. Di dol c. Disimpen lan dilestareake 7. Taman wisata tanjung kodhok dumuning ing ............ a. Bojonegoro b. Lamongan c. Tuban 8. Ojo dadi bocah kang dowo tangane, dawa tangane tegese ......... a. Seneng tetulung b. Seneng jupuk duwete liyane c. Dawa seneng ngerasani 9. Nyambut gawe bebarengan resik –resik lingkungan utawa ndandani dalan diarani ...... a. Gotong royong b. Gugur gunung c. Kerja paksa 10. Siti loro sirahe, dene simbah gerah .......... a. Sirahe b. Endhase c. Mustakane 11. Sandhangan swara ing aksara jawa diarani ......... a. Wulu b. Taling, wulu c. Pepet lan taling 12. Sandhangan swara ing dhuwur yaiku .......... a. Wulu, taling b. Wulu, taling tarung c. Pepet, taling 13. Yen ditulis latin ............ a. Sapi kuru b. Sapi lemu c. Sapi nusu 14. Yen ditulis latin yaiku ........

b. Suku 15. Yen ditulis latin yaiku ........ a. Kupu b. Suku 16. Tembung seng during owah saka asale diarani .......... a. Tembung andhahan b. Tembung silihan lingga 17. Tembung sing owah saka asale diarani ......... a. Tembung lingga b. Tembung andhahan silihan 18. Ing kalebu tembung lingga yaiku .......... a. Sapu b. Nyapu 19. Sing kalebu tembung andhahan yaiku ........... a. Tangis b. Adus 20. Tembung makani, tembung linggane .............. a. Pakan b. Makan II. Isehono titik – titik nganggo tembung sing mathuk ! 1. Amarga playon, Dio tibo sikile .... 2. Dani sambat sirahe krasa .... 3. Wetenge krasa ... digosok lenga putih. 4. Udane ... sewengi muput ora terang – terang. 5. Wit gedhang iku arane .... 6. Yen nandhur gedhang, sing ditandur .... 7. Pak dhe arep lungo menyang Surabaya, basa kramane ..... 8. Bapak isih turu, yen dikramaake .... 9. Yen ditulis latin yaiku .... 10. Heleme biru, yen ditulis nganggo aksara jawa yaiku .... Wangsulana pitakon ing ngisor iki ! 1. ... regane buku iki ? Tembung pitakon sing cocok yaiku ? 2. ... jenengmu ? Tembung pitakon sing cocok yaiku ?

a. Kupu

c. Suru c. Suru c. Tembung

c. Tembung

c. Makani

c. Nyapu c. Pakani

III.

Sinta tuku nasi 4. Coba sebutno 2 wae panggonana pariwisata ing kutha Tuban ? 5. A 15. JAWA KELAS III Romawi I 1. Aku biso kanggo bahan gawe gula. Aku salah sawijining wit – witan. A 14. Singkat 5x3 =15 Uraian 5x5 = 25 I. a. Negara maju KUNCI JAWABAN BHS. A 19. Sapa 3.C 11. Owahana dadi basa krama a. A 3. B Romawi II 1. Aku bisa ditandur ing sawah ! Jenengku ? 5. B 8. III. awakku wujude kaya empring. Tebu 5. B 18. SKOR PENILAIAN PG 20X1. C 2.3. sinta tumbas sekol 4. Jaran / Kuda 4. Tulisen nganggo aksara jawa a. Mules / kembung 4. B 6. Terserah korektor 3. B 9. A 10. Pira 2. . Ngelu 3. Deres 5. Terserah korektor 2. Terserah korektor 5. Ngunjuk Romawi IV 1. b. sikilku papat. Romawi III 1. B 13.5=30 Isian 10x 3 =30 J. Sepatu biru b. A 16.C 7. suaraku mbeker. A 5. II. Debog 6. Garapen miturut prentahe ! 1. Pak dhe badhe tindak dateng Surabaya 8. Simbah ngombe jamu b. Tuku tali 10. Loro / catu 2. Simbah ngombe jamu. Aku bangsane kewan. IV. A 4. C 12. Bapak taseh tilem / sare 9. Simbah ngunjuk jampi b. Gawea panutupan layang kanggo kanca ? 3. C 20. a. ngombe kromo inggile opo ? IV. aku bisa nggeret andhong jenengku ? 4. Uwit 7. Gawea pambukane layang kanggo kanca ? 2. C 17.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->