Anda di halaman 1dari 1

SH.F.

,,Goce Delcev Manastir


PREGADITJE DITORE

Data _______________ Arsimtar


Lnda Tema msimore Njsia msimore Detyrat operative(qllimet) Dituri dhe aftsi

Urim Suli Informatik Mulltimedia


Nocioni pr multimedijn

Nxnsi duhet:: T njohtohet me nocionin multimedija;

T njohtoet me zbatimin e multimedijs n jeten e prditshme

Rezultatet e pritura

Nxnsit sht i aft ti dalloe audo dhe video fajllat, ti krijoe operacionet themelore me programat per reproduktim te audi dhe video fajllave Informacion kthyes gojor, prgjigje gojore, ndjekje dhe regjistrim t interesit dhe aktivitet t nxnsve gjatt ors, diskutim, kontrollim t ushtrimeve praktikte, vetvlersim dhe vlersim Pun n grupe, form frontale dhe individuale
Shpjegim, diskutim, prezentim, demonstrim

Standardet pr notim

Forma dhe Metodat msimore Mjete msimore

Libr, Kompjuter, Internet Aktivitete t arsimtarit


Hyrje Parashtron pyetje pr at se far multimedija n jetn e prditshme. Zhvillim E shpjegon nocionin multimedija dhe eln diskusion pr at se ku sht prezente multimedija n jetn e prditshme (televizion, internet, celulare, kompjutera). Ju tregon prezentime multimedijale, video klipe me reklama, klime muyikore etj, n ndrkoh i potencon elementet multimedijale. Mbarim Jep detyra n internet t krkojn prezentime dhe klip multimedijale.

Aktivitete t nxensve

Mendon n temn multimedija dh prgjigjet n pyetjt e parashtruara. Krkon n internet klip multimedijale.

Vijimi i ors

Refleksion: