Anda di halaman 1dari 8

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013


KALI YANG KE-2

1.0

TUJUAN Pada tahun 2013, White Lotus Partnership akan menjayakan sebuah aktiviti percutian di Pulau Pangkor, Perak bagi meraikan setiap ahli.

2.0

PENGENALAN/LATAR BELAKANG 2.1 White Lotus Partnership adalah sebuah organisasi bebas (masih belum berdaftar). Ditubuhkan pada tahun 2011 dan dianggotai oleh sekumpulan individu yang mempunyai hubungan baik antara satu sama lain. White Lotus Partnership mempunyai beberapa agenda utama dalam memastikan ia terus bergerak dari masa ke semasa. Antara salah satu agenda WLP adalah memelihara hubungan baik sesama ahli, melalui aktiviti percutian berkala. Ia dikenali sebagai Percutian Hari Keluarga White Lotus. Percutian Hari Keluarga White Lotus, sebagaimana yang telah dipersetujui akan diadakan dua tahun sekali di lokasi yang berbeza-beza. Pada tahun 2011 ia telah diadakan di Pulau Langkawi, Kedah. Seterusnya pada tahun 2013, aktiviti percutian ini akan dilaksanakan di Pulau Pangkor, Perak.

2.2

2.3

3.0

MISI

Menjadikan aktiviti percutian ini sebagai penggerak kepada mereka yang lain untuk mengadakan aktiviti ukhwah yang lebih berkesan di masa akan datang !!!

From WL to WL

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013

4.0

MATLAMAT

4.1 Mengemas-kini akaun tahunan dengan aktiviti percutian tersebut. Dana yang terkumpul dapat dialir keluarkan dengan aktiviti yang mempunyai faedah bersama. 4.2 Membincangkan agenda WLP untuk masa akan datang pada malam terakhir percutian.

5.0

OBJEKTIF

5.1 Meraikan ahli WLP yang sudi memberi kerjasama dikala WLP memerlukan. 5.2 Memberi peluang kepada ahli WLP bersama-sama meluangkan masa setelah sekian tidak beramah mesra kerana faktor tempat, masa dan kerjaya. Seterusnya dapat merehatkan minda setelah letih (stress) berkerja dengan kerjaya masing-masing. 5.3 Mengenali kaum keluarga terdekat sesama ahli Ibu-ayah, Isteri dan anak-anak.

6.0

TEMA

From WL to WL
7.0 ANJURAN White Lotus Partnership (WLP)

8.0

TARIKH DAN MASA Program ini akan diadakan pada:

Tarikh : 28, 29 dan 30 November 2013 (Khamis, Jumaat dan Sabtu) Masa : Rujuk Tentatif (jadual aktiviti)

From WL to WL

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013

9.0

TEMPAT PROGRAM Pulau Pangkor, Perak Darul Ridzwan.

*Nama Chalet/Motel/Hotel masih belum ditetapkan kerana dalam proses berurusan dengan pihak terlibat. 10.0 PUBLISITI

10.1 10.2 10.3

Facebook BLOG Personal Invitation: Call/SMS

11.0

PENGLIBATAN AHLI-AHLI PROGRAM

Jumlah peserta = 37 orang 1) 16: ahli WLP 2) 16: isteri/suami/anak ahli WLP 3) 5: Jemputan yang dipersetujui setiap ahli WLP.

12.0

STRUKTUR ORGANISASI Rujuk lampiran A

13.0

TENTATIF PROGRAM Rujuk lampiran B

14.0

MODAL/BELANJAWAN Rujuk Lampiran C

From WL to WL

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013

15.0

PIHAK URUSAN Kepada ahli WLP, sebarang maklumat lanjut, penerangan, pertanyaan dan urusan sila hubungi: 1. 2. 3. 4. 5. En. Azuan Ishak Cik Hidayah Shabuddin En. Sofee Wahab En. Hadi Azizan En. Safwan Heris

16.0

SYOR/ PENUTUP Dengan ini, diharapkan supaya aktiviti percutian yang bakal dijayakan ini mendapat rahmat dan redha Allah s.w.t. Dan sekalung penghargaan serta jutaan terima kasih kepada pihak yang banyak membantu moral dan modal demi menjayakan aktiviti percutian ini. Terima kasih diucapkan, semoga ia akan berjalan dengan lancar, InsyaAllah.

Disediakan oleh: En. Safwan Heris White Lotus Partnership (WLP)

From WL to WL

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013

LAMPIRAN A

STRUKTUR ORGANISASI PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS PARTNERSHIP 2013

Pengarah Percutian Cik Hidayah Shabuddin (Pendang) Timbalan Pengarah En. Safwan Heris (Mergong) Setiausaha En. Azuan Ishak (Langgar) Bendahari En. Hadi Azizan (Datok Kumbar) Runner En. Safwan Heris (Mergong)

Jemputan Ahli White Lotus Partnership 1. En. Sofee Wahab dan Puan Zuzaila Mansur (Jitra) 2. Cik Hidayah Bashah dan suami (Bukit Kayu Hitam) 3. En. Wafiy Latif dan isteri (Pahang) 4. En.Zakiyuddin Tajuddin dan isteri (Guar Chempedak) 5. En. Aswad Halim dan isteri (Gua Musang, Kelantan) 6. En. Zulhelmi Fazilah dan isteri (Kulim) 7. Ust. Abdul Hadi Che Yob dan isteri (P. Langkawi) 8. Ust. Nasiruddin dan isteri (Kuching, Sarawak) 9. Ust. Dzulkhairy dan isteri (Kota Belud, Sabah) 10. Ust. Hafizi dan isteri (Perak) 11. En. Aiman dan isteri (Kuala Selangor) 12. En. Badrul Naim dan isteri (Derang)

Jemputan Bukan Ahli WLP 1. En. Syaher Abu Bakar (Pendang) 2. Puan Sorehah (Perak) 3. Puan Aezzah Fadhilah (Perlis) *Lain-Lain dalam pertimbangan

From WL to WL

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013

LAMPIRAN B TENTATIF/JADUAL/ATURCARA

Terdapat pada salinan asal *(SULIT) LAMPIRAN C

Terdapat pada salinan asal *(SULIT)

LAMPIRAN D

Gambar-Gambar

From WL to WL

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013

From WL to WL

PERCUTIAN HARI KELUARGA WHITE LOTUS 2013

From WL to WL