P. 1
Pidato B Jawa

Pidato B Jawa

|Views: 11|Likes:
Dipublikasikan oleh Afif Asfar
Java's task
Java's task

More info:

Published by: Afif Asfar on Feb 03, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/03/2014

pdf

text

original

TUGAS B.

JAWA (Membuat Pidato)

Ass. Wr.wb. Sugeng enjing Kulo aturaken matur suwun kagem Saderek-saderek sedanten ingkang sudi nyisih aken wedalipun ngrawuhi pidato meniko. Saderek-saderek sedanten…….. Minurut pengamatan kalian kulo raosaken akhir-akhir meniko kathah wargo ingkang kirang menghargai negeri nasionalipun inggih puniko negeri “tercinta”Indonesia. Hal meniko sanget ngrisauaken yen diterus-terusaken saget dados masalah ingkang serius…….. Saderek-saderek, kawulo mudho sedanten…….. Wonten jaman sakniki sampun kathah “pengikisan” kebangsaan nasionalisme! Meniko disebabaken kathah kawulo mudho ingkang ngelalekaken jatidirinipun dados wargo Indonesia sebabipun poro kawulo mudho luwih condong marang pergaulan utawi budoyobudoyo Barat ingkang ndugi saking media cetak, elektronik, ingkang rupo: acara-acara televisi, majalah, surat kabar, utawi kathah wargo luwih seneng mundhut produk-produk luar negeri disebabaken regoipun luwih mirah lan kualitasipun luwih sae…….. Saderek-saderek sebongso lan setanah air………. Masalah-masalah meniko saget diicalaken lan saget mbangsulaken raos cinta tanah air negeri “tercinta” Indonesia meniko kalian salah sawijine coro inggih puniko mundhut barang-barang produksi Indonesia, menghormati jasanipun poro Pahlawan lan poro Pejuang, tindak dhateng Museum-museum Nasional utawi monumen-monumen perjuangan Kulo raos meniko ingkang saget kulo sampekaken……. mugi- mugi saget ndhatengaken perubahan lan saget mbangsulaken utawi nguataken roso Nasionalisme kito sedanten. Matur suwun kulo sampekaken……… Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

M.NUR AZIZ A.A IX C 20

Mugi-mugi mimpi kulo lan kito sami saget dipun sembadani dening Allah. hambokbilih anggen kula matur menika wonten kekiranganipun kula nyuwun pangapunten.. mongko kota niki bakal dados kota ingkang ijo lan sehat. lingkungane aman. Bapak/Ibu guru ingkang kula hormati.. Panggonan ~ poro rawuh padhos nafkah. Kagem kulo. kulo tanggungjawab marang lingkungan sekitar kulo. lan nyaman kangge sinau. nyaman. lingkungan ijo berarti kulo saget main lan seneng-seneng karo konco-konco.Assalamu’alaikum Wr. Puniko wau urun rembug kulo. Kelas dadi nyaman kanggo sinau lan muleh sekolah tanpo kringetan. Wb. Wassalamu’alaikum Wr. mugi-mugi saget maringi manfaat dateng kito sami. lan lingkungan kang sehat. Sugeng enjing.Kito.warga sekolah.. lan “the place where your future begins” kados papan kang dipampang wonteng ngajenge sekolahan. Bilih kito purun disiplin. lan sehat? Jawabane inggih puniko “Kito. Sinten ingkang badhe tanggung jawab njogo lingkungan sekolah niki lan dan Sangata dadi resik.. tebih sangking polusi.. ijo. Lan diwiwiti sangking sekolah niki. kebersihan lan lingkungan sehat Kota Sangata saget diwujudaken. Poro rawuh ingkang munulyo. Akhirul kalam. Poro rawuh ingkang minulyo.. Ingkang diarani “Ijo” puniko mboten mung salah sijining werno. Sugeng enjing .. Panggonan ~ anakanak nulis cito-citone. Poro rawuh ingkang minulyo.. Kula aturaken matur suwun kagem saderek-saderek sedanten ingkang sudi nyisih aken wedalipun ngrawuhi pidato menika. bilih kito duweni coro ingkang bedo-bedo. Wb. Boten kesupen para kanca-kanca inkang minulya. lan pemerintah”.. Contone.. Masyarakat lan pemerintah tanggungjawab ning lingkungane. Ting pundhi-pundhi cukul wit-witan. nanging wonteng hubungane kalian seger. lan suket. poro rawuh tanggungjawab marang lingkungane dewe-dewe. Panggonan ~ poro rawuh gesang. mongko kito saget wujudaken sekolah kito dadi sekolah iji. Kulo percados bilih poro rawuh sarujuk kaleh usulan kulo ndadhosake sekolah niki ijo lan resik. nanging tujuane podho. Mboten wonten macet dan sampah pating semerawut wonteng dalan. manas wonten ngisore srengenge tanpo kuawatir kulit dadi ireng. Wit ageng-ageng kinoto rapi wonten tengen lan kiwane trotoar dalan.. Kulo percados. wohwohan. masyarakat.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->