P. 1
perbezaan antara kualitatif dan kuantitatif

perbezaan antara kualitatif dan kuantitatif

|Views: 71|Likes:
Dipublikasikan oleh iralina
membezakan antara kualitatif dan kuantitatif.
membezakan antara kualitatif dan kuantitatif.

More info:

Published by: iralina on Feb 05, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/03/2013

pdf

text

original

Tinjauan Kuantitatif kolerasi Sebab-Akibat Eksperimen Reka Bentuk Penyelidikan Kualitatif Etnografi Kajian Kes Kajian Tindakan Sejarah Gabungan Naratif .

.PERBEZAAN DI ANTARA KAJIAN KUANTITATIF DAN KAJIAN KUALITATIF Kuantitatif Data berbentuk angka yang boleh diukur. Perbezaan Bentuk Kualitatif Data berbentuk perkataan atau ayat yang dikumpul melalui temubual atau yang direkod dalam bentuk gambar atau video.

Kuantitatif Penyelidik Menggunakan Instrument Seperti Soal Selidik Dan Ujian Pencapaian Bagi Memungut Data. Perbezaan Instrumen Kajian Kualitatif Penyelidik Adalah Instrumen Utama Memungut Data. Mendengar Dan Memerhati Sendiri Fenomena Yang Ingin Dikaji. Penyelidik Perlu Berada Dalam Situasi Yang Dikaji. . Instrumen Berfungsi Sebagai Alat Pengukur Dan Menjadi Alat Perantaraan Antara Penyelidik Dan Peserta Kajian.

Kuantitatif Perbezaan Kualitatif Reka bentuk ditetapkan sebelum data dipungut. boleh diubahsuai mengikut keadaan dan keperluan situasi . Reka Bentuk Kajian Reka bentuk bersifat mudah lentur / fleksibel.

Maklumat kajian diperoleh secara langsung daripada peserta kajian. Perbezaan Kualitatif Peserta Kajian Penyelidik adalah sebahagian daripada peserta kajian.Kuantitatif Penyelidik bukan peserta kajian. Peserta kajian adalah sampel yang dipilih dengan menggunakan teknik persampelan tertentu. .

Kuantitatif Penyelidik mengkaji populasi atau sampel yang mewakili populasi. Saiz sampel besar dan dipilih berasaskan kebarangkalian. . Perbezaan Metodologi Kajian Kualitatif Saiz sampel kecil dan dipilih secara bertujuan dan tidak berasaskan kebarangkalian.

terima kasih.Sekian. .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->