Anda di halaman 1dari 3

Testim Diturie Natyre

Emri mbiemri ______________________


1. Nje dite derrkuci Cufo dhe arushi Tipi dolen shetitje ne pyll. Sa bukur ishte atje ! Po ju femije ju pelqen
natyra? (3p)
C eshte natyra?_____________________________________
Grupo : zogu, lule, gur, diell, qiell, lepurush, djale.

Natyre e gjalle

Natyre jo e gjalle

2. Duke shetitur Cufoja e Tipi, pane shume peme, lule, zogj, shkembinj etj.
Ploteso : (4p)
Trupat zene __________________________________________
Trupat kane___________________________________________
Baza e cdo trupi eshte ___________________________________
Disa trupa e ruajne ______________________________________

3. Sheno Po ose Jo . (3p)


Te gjithe trupat perbehen nga e njejta lende ________.
Prej nje lende perftohen trupa te ndryshem __________.
Prej nje lende perftohen vetem nje trup __________.

4. Ploteso (4p)
Druri

metal
Lenda
Qelqi

5.Pergjigju pytejeve: (3p)


Pse xhamat e dritareve jane prej qelqi?

5.Pergjigju pyetjeve:(3p)
Pse xhamat e dritareve jane prej qelq

Plastike

Testim Diturie Natyre


Pse telat I bejme prej metali?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nga dallojne lengjet e gazet nga trupat e ngurte?

6. Cilat veti te lendes ju kujtojne keto fjali(5p)


-Hedhim nje shishe qelqi ne toke:____________
_Dritaret behen prej qelqi:_______________________
_ Te njejten sasi uji e hedhim ne nje ene te ndryshme;_____________________________________
_Anojme enen e mbushur me uje:_____________________________________________________
_Shtypim pistonin e shiringes pasi bllokojme daljen:_______________________________________

7. Pasi shetiten Cufoja dhe Tipi u freskuan ne ujin e burimit.(3p)


Sheno veti te ujit :_____________________________________________________________________

8. Qarko trupat qe perzihen me ujin(2p)


Kripe,rere, sheqer,oriz,vaj,alkool,uthull,qumesht.

9.Sheno po ose jo .(2p)


Trupat prej qelqi pershkohen nga uji .____
Lendet prej plastike jane te lehta.____
Metalit te ftohte I japim cdo lloj forme._____
Druri I djegur ndryshon edhe lenden edhe trupin .______

10.Ploteso tabelen :(6p)


Vetite e qelqit

Vetite e plastikes

Vetite e metalit

11.Ploteso:(4p)
Ku eshte me I paster ajri ?___________________________________________________________
Mbeturinat mund te _______________________________________________________________
Shendeti yne varet nga ______________________________________________________________

Testim Diturie Natyre


12. Ploteso :Cufoja dhe Tipi u kenaqen nga shetitja e tyre ne ajer te paster. Shkruani nje mesazh per nje
mjedis te paster e te shendetshem.:(2p)
_____________________________________________________________________________________________

NOTA
PIKET

4
0-10

5
11-18

6
19-25

7
26-30

8
31-34

9
35-38

10
39-41