P. 1
Drama Sunda

Drama Sunda

|Views: 544|Likes:
Dipublikasikan oleh Iing Doang

More info:

Published by: Iing Doang on Feb 17, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/05/2015

pdf

text

original

Dihiji poe aya jelema beunghar tapi sombong, nempo jelema teuboga mulungan sampah di hareupeun imahna.

: “Heh keur naon maneh kadieu pamulung, bau, kucel, miskin deuih..” Pamulung : " Punten pak abdi tibang bade nyandakan sampah nu di dieu Bu Sartono : “ aya naon sih pa diluar ngan rebut wae, ngagandengkeun deuihh,,!! Pa Sartono Bu Sartono : Iyeu tah aya pemulung dek mulungan sampah..!! : Ihhhhh… kade tah pak mulungan samapah tung tung namah maling weh..!! Pamulung : Astagfirulloh abdimah sanes rek kitu pak, Bu, abdi mah tibang bade mulungan samaph doing… Pak Sartono : Heg tah pulungan sampah, ngan kade weh anu aralusna tong di bawa,, Bu Sartono : Nya pak anu aralusn naman cuang jualan abeh boga duit..! Pa Sartono : Geus geus mangkat mangkat nam dasar gembel, bau Pamulung : Nya Pak Mangga Assalamualaikum….

Pak. Sartono

Sipamulung balik ka imahna nyaritakeun ka awewena manehna geus di hina ku jelema beunghar nu sombong, keur mulungan sampah : Pak tos uih… : Nya bu tadi meni nyeri hate teh dihina ku jelema beunghar…!! Awewe Pamulung : Astagfirulloh piraku pak, kajeun urang mah sabar we pasrah ka Allah keg e pasti aya babalesna.. Pamulung Awewe Pamulung : Nya bu,, dahar sareng naon atuh..??!! : Aya beuleum sampe Pak jeung jagong baruruk

Awewe Pamulung Pamulung

heeh meureun pak hayangan paeh dan hirupn nateh malarat wae.jeung uyah.. Si pamulung hamper ka tabrak ku mobilna si jelema beunghar. aprok deui jeung si jelema beunghar.. : Sabar we pak abdi ge palay sanes teu hoyong kumaha atuh da kayana kawas kieu… Pamulung : Nya kajeun lah… Poe na deui si pamulung mulungan sampah di jalan raya... Pamulung Awewe Pamulung : Duh iraha dahar jeung lauk ngeunah tur ni’mat.. Pamulung Pa Sartono : Astagfirulloh.!! Bu Sartono : Huhhh gadag ngan jelema eta wae..??!! Pamulung Pak Sartono : Nya atuh bu abdiman teu gaduh acis.!! Dina poe na isuk-isuk awewena pamulung rek magkat ka pasar dek neangan sesa-sesa sayuran nu aya di pasar. daek maneh ngagantian.. Awewe Pamulung : Pa Abdi mangkat heula nya ka pasar. da tibang sakie sakiena ma’lum we nya pak... maneh tah nu budge urang ngalakson wae ge… Bu Sartono : Ihhh mangkat nam tong deukeut deukeut jeung mobil urang bisi lecet. bade neangan sayuran nu tos sesa… . jeung di olah jadi sayur. Pa Sartono Pamulung Pa Sartono : Awas-awas-awas (tidit-tidit bari ngalakson) : Astagfirulloh al azim : Dasar pamulung bego ngahalangan-ngahalangan jalan wae bosen hirup maneh.. Bapak nu nabrak na oge : Heh maneh ka malah nyalahkeun ka urang.!! : Mantakna mangkat nam ulah deukeut deukeut dasar bau.

.. maneh geus bau kucel dasar pamulung ka komplek iyeu bau tercemar gara-gara maneh kadieu… Awewe Pamulung : Hayu pak cunag mangkat dari pada di dieu di hina . Pamulung : Abdimah tibang bade mulungan sampah doang pak.?? Bu Sartono : Nya masalah pisan. aprok jeung Bu Sartono di pasar Bu Sartono : Duhh Saha iyeu nu nabrak ( Bari di lieuk) Ihh Manehhh si bau dasar.Pamulung Awewe Pamulung Pamulung : Nya Mangga Bu… : Assalamualaikum : Wa’alaikumsalam Teu kungsi lila awewe si Pamulung nepi ka pasar. Masalah sareng Bapak.!!! Awewe Pamulung Bu Sartono : Astagfirulloh.. Punten atuh Bu.! Awewe Pamulung Bu Sartono : Iyeu bu balanjaan ku abdi tos di pulungan.. (Sabari mulungan balanjaan Bu Sartono) Bu Sartono : Buru-buru bersihan tah balanjaan.. : Kadieukeun ges maneh mangkat tong deukeutdeukeut bau Poena deui. geuleuh meureun di cabakan ku maneh. mangkat nam te pantes pamulung aya di tempat nu alus.... pamulung mulungan sampah di komplek perumahan. aprok jeung Pa Sartono. Pa Sartono : Aduhh pamulung bau kucel aya di tempat nu alus kieu. garagara maneh di tabrak… Awewe Pamulung : Maaf atuh bu.!! : Punten-punten tah balanjaan urang barahe.. mun leumpang teh make mata atuhh .

PESEN Jadi jelema ulah sok sombong..!! Pa Sartono : Nuhun nya Bu. Abdi ge menta maaf bilih aya salah. pamulung jeung awewena pamulung hirup babrengan tur bahagia.. pa sartono. tapi teu sombong. RENGSE . Pa sartono jadi teu boga nanaon. Pa Sartono jeung Bu Sartono bingung rek cicing dimana. Tapi pamulung jeung awewe na manggih ka bahagiaan. Pa Sartono jeung Bu Sartono dating ka ikmah pamulung erek menta maaf anu ges di lakukeun ka pamulung eta waktu keur beunghar keneh… Pa Sartono Pamulung + Awewena Pa Sartono Pamulung Bu Sartono : Assalamualaikum : Wa’alaikum salam : Punten : Mangga oh pa Sartono bade naon nya Pak. boboroning imah baju gee lap. saperti Pa Sartono jeung Bu Sartono.. Akibat do’ana pamulung di kabulkeun. abdi sareng bapak mah ikhlas. batur... bu sartono. tur beunghar.!! Akhirna. jeung ngahina wae.? Awewe Pamulung : (bari nantungkeun bu Sartono jeung pa Sartono) ku abdi tos di maafkankeun. bias nateh ngahina jeng ngahina Pamulung : Nya Bu (ngomong duaan di tukangeun Pa Sartono jeung Bu Sartono) di doakeun sing malarat… Akhirna Pak Sartono Jeung Bu Sartono malarat.wae ku jelama beunghar anu te boga sopan santun jeng etika. keur jelema eta anu sombong. Pamulung : Wios te kudu ..?? : (Bari lutut ka pamulung jeung awewena) abdi sareng bapak bade menta maaf ka bapa sareng ibu tos ngahina jeung caci maki bapak sareng ibu. gede hulu. ka sombongan bakal mawa kahancuran. kumaha catana abdi ngabales ka baikan ibu sareng bapak.

DRAMA BAHASA SUNDA SI KAYA NU SOMBONG JEUNG SI MISKIN NU BEUNGHAR Disusun ku : Kelompok 5 Feri Irawan Ela Nurlaela Roni Tri Apandi Vera Permatasari Hendar Herdiansyah Pa Sartono Bu Sartono Pamulung Awewe Pamulung Prolog SMPN 2 PANGKALAN KARAWANG 2013 .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->