P. 1
Teks Pembawa Acara Tahlilan Dalam Bahasa Jawa

Teks Pembawa Acara Tahlilan Dalam Bahasa Jawa

|Views: 8,015|Likes:
Dipublikasikan oleh julio_pallante
Contoh teks pembawa acara / mc acara tahlilan pengajian dalam bahasa jawa.
Contoh teks pembawa acara / mc acara tahlilan pengajian dalam bahasa jawa.

More info:

Published by: julio_pallante on Feb 26, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/07/2013

pdf

text

original

Teks Pembawa Acara Tahlilan dalam Bahasa Jawa

Assalamu'alaikum Wr. Wb. Alhamdulillah, Alhamdulllahilladzi anzala sakinata fiiqulubil mu'minin liyazdaadu iimanan ma'aa immanihim. Asyhadu anlaa ilaaha ilallaah wahdahu laa syari kalah, wa asyhadu anna muhammadan 'abduhu warosulu la nabiyya ba'dah.

Allohumma sholli 'ala sayyidina Muhammad, wa'ala alihi wasohbihi waman tabi'ahum biihsanin ilaa yaumiddin. qoolallahu ta'ala fil qur'anil kariim, a'udzubillaahi minashaitonirrojiim, bismillah hirrohmaanirrohiim :

amma ba'du : almukarrom poro alim, poro kyai, soho poro ustadz, ingkang kawulo mulya aken poro sepuh pini sepuh, ingkang kawulo mulya aken poro hadirin sedoyo jamaah tahlil, wabil khusus shohibul bait, shohibul hajat, Bapak ..........sekeluarga alhamdulillah, monggo kito aturan puji syukur dumateng ngarsanipun Allah SWT kanthi ucapan Alhamdulillahirobbil 'aalamiin, ingkang sampun paring pinten-pinten kenikmatan dumateng kulo panjenengan sedoyo, dene menopo kulo panjenengan sedoyo saget angrawuhi jamaah rutin wonten dalemipun Bapak ...... kanthi kawontenan sehat wal afiat mboten wonten rubedo menopo-menopo, Mugi-mugi kehadiran kulo panjenengan sedoyo estu-estu dicatet kalian Allah SWT dadoso amalan hasanah fiddini waddunya wal aakhirah, Amin 2X sak lajengipun sholawat lan salam monggo kito aturaken dumateng junjungan kito kanjeng nabi Muhammad SAW, biqouli Allahumma sholli 'alaa Muhammad... ingkang sampun paring pitedah dumateng kulo panjenengan sedoyo arupi diinul Islam, arupi agami Islam, Mugi2 dalu menika ngantos akhir hayat kulo panjenengan sedoyo tetep netepi agami Islam, lan mbenjang wonten yaumil qiyaamah, kulo panjenengan sedoyo dadoso umatipun Muhammad ingkang angsal syafaatipun kanjeng nabi Muhammad SAW. Amin 2X yaa robbal 'alamin ... Bapak-bapak poro rawuh ingkang kawulo mulyaaken, dalu menika Bapak .... kagungan hajat inggih punika, kirim doa dumateng leluhuripun ingkang asma :

. Akhiru kalam.... dumateng panjenenganipun Bapak .. mekaten kolo wau waosan yasin........ dalu menika pembacaan yasin lan tahlil kulo pasrahaken dumateng panjenenganipun Bapak ...... Almarhum Bapak............ kawulo aturan. selaku pranoto acoro...... tahlil. lan mangke dipun tutup do'a kalian panjenenganipun Bapak ...... pinaraan ugi hidangan mboten nocoki dumateng panjenengan jedoyo....... Bapak .. Allahumma sholli alaa Muhammad. lan 5....1....Wb... Amin .. Almarhum Bapak... .. ngaturaken agunging panuwun atas kerawuhan lan doa kulo panjenengan sami... nyuwun pangapunten mbok bilih wonten kirang langkung atur kulo dumateng panjenengan sedoyo. Bismillahirrohmaanirrohim. PEMBACAAN YASIN DAN TAHLIL PEMBACAAN DOA ISTIRAHAT Assalamu'alaikum Wr... Almarhumah Ibu.. 3.. 4. estu-estu dipun terami kalian Allah SWT.. menopo ingkang dados niat lan hajatipun Bapak . .. ila hadrotin nabi mustofa Muhammad shollallohu 'alaihi wasallam wa'ala alihi wasohbihi wa azwajihi wadhurriyya tihi ajma'in. Wb. Saklajengipun waosan yasin lan tahlilipun.. ALFAATIHAH.. Monggo pakempalan dalu menika kito mulai kanthi pembukaan ummul qur'an shurotul fatihah. 2. shohibul hajat..... Bapak-bapak poro rawuh ingkang kawulo mulyaaken.. Bapak-bapak poro rawuh ingkang kawulo mulyaaken. lan doa sampun kolo lan panjenengan lampahi kanthi lancar lan gangsar.. lan nyuwun ngapunten mbok bilih anggenipun paring panghormatan.... Assalamu'alaikum Wr.. Kulo piyambak. Atas Nami shohibul bait.. billahi taufiq wal hidayah. Mugi-Mugi..

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->