P. 1
TUGAS WAWANCARA

TUGAS WAWANCARA

|Views: 11|Likes:
Dipublikasikan oleh Dini Islamiana

More info:

Published by: Dini Islamiana on Feb 27, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/12/2014

pdf

text

original

TUGAS WAWANCARA B.

INDONESIA Nama : - DINI ISLAMIANA - EGI PRATAMA Kelas : X-D Judul : Pengabdian Mulia Menjadi Seorang Dokter Narasumber : Dr. Bellathrix Dina Ong Egi Narasumber : Wilujeng sumping bu dokter, : Eh , wilujeng sumping jang,

Dini : Punten bu tiasa nyungkeun waktosna sakedap, abdi sareng rerencangan gaduh pancen ti guru Basa Sunda kanggo ngawawancara. Manawi bu dokter kersa di wawancara ? Narasumber Dini Narasumber Egi Narasumber : Muhun magga neng : Punten pami jenengan ibu teh saha ? : Nami lengkep abdi Bellathrix Dina Ong , panggilanana bu Dina : Dupi ibu tempat sareng tanggal lahirna dimana ? : Ibu dilahirkeun di Jakarta , 23 Mei 1970

Dini : Ibu teh lulusan fakultas kedokteran universitas mana ? Jeung taun angkatan sabaraha ibu teh ? Narasumber Egi Narasumber teh Dini Narasumber Egi : Ibu teh alumni fakultas kedokteran Universitas Gadjah Mada angkatan taun ‘93 : Tos sabaraha tahun janten dokter ? : Ibu janten dokter ti taun 1995 janten kirang leuwih tos 17 taun ibu janten dokter

: Ti taun sabaraha ibu di angkat janten dokter di RS Karya Bhakti teh? : SK mah taun 1994 ngalaksanakeun tugas taun 1995 : Visi misi ibu naon wae ?

Narasumber : Saleresna mah panggilan hate we jang,ibu hoyong nulungan sasami jalmi anu meryogikeun tanaga ibu di bidang kasehatan Dini Narasumber keliling Egi : Salain di RS ieu, ibu dinas dimana deui ? : Di RS ieu sareng di RS pamarentah PMI Bogor , ibu oge ngarangkap di puskesmas

: Bu,dupi Tugas janten dokter teh naon wae ?

Narasumber : Nya tugas utama na mah mere pelayanan kasehatan ka pasien anu ngagaduhan panyawat , nganalisa panyawat pasien , sareng mere pelayanan kasehatan nu meliputi promotif, preventif, kuratif dan rehabilitatif pikeun ningkatkeun darajat kasehatan masyarakat umum Dini Narasumber Egi : Kabanggaan janten dokter teh naon bu ? : Ibu bangga janten dokter teh,lantaran tiasa nulungan papada jalmi : Susah seneng na janten dokter teh naon bu ?

Narasumber : Seneng na mah ibu tiasa nulungan papada jalmi,tiasa ngaleungitkeun panyawat. Susah namah lamun dina ngarawat pasien,sering aya pasien anu protes ku kinerja urang . Jadi dokter mah tong sieun ku getih, ulah bauan, kedah tahan banting. Dini : Pangalaman naon wae anu kantos ku ibu salami janteun dokter ?

Narasumber : Pangalaman mah seueur nyaeta, sering latihan program kasehatan contona, pemberantasan penyakit, imunisasi, KB, terus sering keliling kota jeung ngadakeun seminar kasehatan. Egi Narasumber Dini Narasumber ka cukupan. Egi : Lamun dinas kaluar biasana dinas kamana wae? : Ka cianjur, kaluar daerah contona ka padalarang. : Naon wae kendala janteun perawat teh? : Kendalana nyaeta, ibu gaduh elmu tapi fasilitas ti pamarentah na terbatas,teu acan

: Kira-kira pasien anu dongkap dina sadinten aya sabaraha?

Narasumber : Tina sadinten aya kira-kira 250 orang, eta teh ka asup paseien rawat inap, pasien umum, jamkesmas sareng gakinda. Dini : Panyawat naon wae nu sering di aleman ku pasien?

Narasumber : Panyawat nu seseuernamah biasana panyawat endemik contona muntaber, tifus, DBD, infeksi saluran pernapasan . Egi Narasumber Dini : Panyawat parah naon anu pernah di alaman ku pasien? : Panyawat parah mah panyawat jantung sareng kolera. : Bu, kumaha pami aya pasien anu teu gaduh biaya?

Narasumber : Da tos aya jamkesmas ti pusat, terus aya deui gakinda, dana na aya ti pamarentah kabupaten, janteun mayarna gratis asal nyandak KTP sareng kartu kaluarga. Egi : Naon wae kiat-kiat pamarentah kanggo ningkatkeun kasehatan masyarakat?

Narasumber : Kiat-kiat na nyaeta nyadiakeun fasilitas kasehatan di puskesmas atawa rumah sakit, minimal pamarentah promosi kasehatan supaya masyarakat teh sadar yen kasehatan teh penting

Dini

: Bu, kiat-kiat naon wae sankan urang jauh tina panyawat?

Narasumber : Kiat-kiat na saklah sahiji na urang kedah nganggo masker, ngawasuh panangan pami bade tuang, ngajaga stamina,tuang tuangeun anu sehat, bersih, higienis, poko namah ngajaga leuwih alus tibatan ngobatan. Dini&Egi Narasumber : Panginteun sakitu patarosan ti urang sadaya, hatur nuhun kana waktos na bu . : Muhun sami-sami neng , jang.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->