Anda di halaman 1dari 31

Clinica de medicina estetica Sancos

Clinica "SANCOS" - fondat la 16 ianuarie 1987 este prima Clinic privat acreditat n Republica Moldova de ctre Consiliul Naional de Evaluare i Acreditare n medicin i unica instituie medical din R.Moldova certificat de ctre organismele internaionale Certificatul ISO 9001: 2000. Clinica "SANCOS" dispune de cinci secii n care lucreaz 40 medici i 52 asistente medicale. Avantajele competitive a Clinicii "SANCOS" sunt: servicii eficiente, preuri accesibile,plasament corespunztor, promovare adecvat, personal profesionist,ambian plcut, prestarea serviciilor calitativ i operativ.

Istoricul institutiei
1987-anul infiintarii Clinicii de Medicina Estetica 1996-Inregistrarea marcii Sancos 2001-2004 Clinica Sancos Laureat al Premiului de Stat in domeniul calitatii,productivitatii si competitivitatii. 2002-Sancos-prima clinica privata acreditata in RM

2003-Certificare Internationala pentru Managementul de Calitate a serviciilor UNI ES ISO 9001-2000


2007-Premiul International Excelence en Business Management(Bruxelles).

2008-Laureat al concursului Marca Comerciala a anului 2008,Medalia de bronz,nominatia-lider. 2009-Lureat al Concursului Marca Comerciala a anului 2009 ,medalia de bronz,nominatia-Profi. 2010-Cistigatorul Concursului National Marca Comerciala a anului 2010,detinator Gran-Pri Mercurul de Aur,in nominatia Profi. 2011--Cistigatorul Concursului National Marca Comerciala a anului 2011,detinator Gran-Pri Mercurul de Aur,in nominatia Frumusete si Sanatate

Valeriu Oglind director al Clinicii de medicin estetic SANCOS Din 1996, este director al Clinicii de medicin estetic SANCOS. Urmeaz o serie de specializri n Institutul Central de Dermatologie i la Academia de Frumusee (Moscova, 19861997), n clinici particulare din Frana, Belgia, Israel, SUA, Italia i Germania (1997-2003). Este doctorand n domeniul medicinii cu tema Managementul n medicina estetic i laureat al Premiului de stat n domeniul calitii i competitivitii pentru anii 2001, 2002 i 2003. I-au fost atribuite titlurile Businessmanul anului 2001, VIP n domeniul artei i frumuseii - 2002, VIP n domeniul medicinii 2003. Este preedinte al Societii de chirurgie estetic i cosmetologie din R. Moldova.

n prezent "SANCOS" activeaz n baza contractelor de lung durat, care asigur stabilitate financiar asigurare social att pentru clienii clinicii, ct si pentru angajaii si.

n 5 Secii ale clinicii activeaz 3 profesori, 7 Doctori n Siine Medicale, 42 medici i peste 50 surori mediclae.

Pe parcursul a 26 ani de activitate Clinica "SANCOS" a acumulat peste 100 de diplome de onoare, de merite i participri active la Congrese, Conferine i simpozioane naionale i Internaionale.

Necesitile pe care le satisface


Clinica Sancos dispune de vaste servicii in domeniul:cosmetologiei dermatologice,chirurgiei plastice si de reconstructie,medicina traditionala. Necesitatile pe care le satisface sint de ordin estetic,medical,psihologic.

Structura gamei de servicii


Chirurgie plastica| Chirurgia obezitatii|
Laboratorul de corecie a vederii| Cardiologie| Endocrinologie| Dermato-oncologie| Fizioterapie| Stomatologie| Mamologie| Otorinolaringologie| Trichologie| Reumatologie| Traumatologie| Proctologie| Psihoterapie| USG diagnosticare| Teste de laborator| Reflexoterapie| Chirurgie vasculara|

Dermatologie|
Cosmetologie|

Cosmetologie faciala|
Cosmetologie corporala| Medote si servicii| Ginecologie| Urologie| Neurologie| Doctor de familie| Oftamologie| Gastroentilogie |

Flebologie

Marketing necesar de utilizat pentru acest tip de servicii


Marketing direct

Social Media Marketing

One to one marketing

Merchandising-ul

Mixul de Marketing
Produsul-Serviciile oferite de catre Clinica de estetica Sancos sint foarte diverse si variate.Orice problema de ordin estetic si dermatologic poate fi rezolvata aici. Pretul pentru serviciile acordate sint constante,practic nefiind comparabile cu cele din alte clinici private.Insa spre exemplu in cazul unui transplant mamar pretul va fi in jurul la 2000 EU,la clinica Medpark fiind in jur de 40000 lei,iar peste hotare o astfel de interventie costa peste 3000 EU. Plasament-clinica estetica Sancos se afla in sectorul Riscani al orasului Chisinau pe str. bd. Moscova, 16.Plasarea este reusita,fiind intr-un loc accesibil tuturor. Promovare-Clinica Sancos deja reprezinta un brand in RM si ei cistiga foarte mult de pe urma numelui.Pentru a se promova clinica mereu se afla in continua dezvoltare aducind la noi in tara noi metode si tehnici de infrumusetare care citiva ani in urma pareau un vis.

Implicarea companiei n marketingul social-etic


Clinica Sancos si-a deschis usile cu ocazia zilei de combatere a maladiei HIV.Aceasta avind loc in cadrul companiei Tendinta Zero, inceputa in anul 2011 si care va continua pina in 2015. Clinica Sancos a oferit gratuit servicii de masurare a glicemiei in singe cu ocazia zilei mondiale de combatere a diabetului zaharat.

De 7 ani susin Universitatea de Medicin prin acceptarea studenilor la practic.

Factorii de macro si micromediu


Firma achizitioneaza de la furnizorii sai tehnica,produse cosmetologice care sint importate din urmatoarele tari Frana, Israel, Italia, Statele Unite ale Americii (SUA), Germania Europa Centrala/de Est, America de Nord, Orientul Mijlociu .
Clientii-Potentialii clienti ai clinicii cuprind virsta de 25-45 de ani. Pina acum au realizat peste 20.000 operatii si au trecut pragul clinicii peste 2.500.000 de clienti.Personalul clinicii constitue 3 profesori,7 doctori in medicina,42 de medici si 50 asistente medicale. Concurentii-cei mai importanti concurenti sunt:Centrul de Medicina estetica si Laser Medazur,Galaxia,MedPark,clinica de chirurgie estitica Doctor Cotea,Estetic Sana,ExtraMed,On Clinic etc. Furnizorii de forta de munca-Angajaii particip la diferite conferine, masterclass i treninguri profesionale. De 7 ani susin Universitatea de Medicin prin acceptarea studenilor la practic.

Factori demografici-din punct de vedere demografic clinica se afla intr-un loc accesibil tuturor,cu acces variat la transportul public si unde se poate ajunge din oricare loc al orasului.

Factorii economici-este unul in continua crestere,dat fiind faptul ca Sancos deja reprezinta un brand si a reusit sa-si fidelizeze sute de clienti.Pe an ce trece tehnologia avanseaza,apar noi tratamente revolutionare ce necesita investitii,astfel si pretul la servicii cresc.

Mediul tehnologic-clinica dispune de tehnici revolutionre,cum ar fi laserul,aparate de remodelare etc.Domeniul frumusetii si a chirurgiei estetice mereu investeste in tehnologie deoarece ele dau un rezultat mai performant si duce la atragerea mai multor clienti.Mereu clinica se strui sa dispuna ea prima pe piata de o anumita tehnica nou aparuta.

Mediul cultural-deobicei clientii clinicii sunt persoane cu un statul mediu spre inalt.Persoane care i-si permit sa achite o interventie chirurgicala care este intradevar necesara din punct de vedere medical sau care poate fi doar un simplu moft.Des se adreseaza la clinica persoane ce muncesc peste hotare.

Mediul politic-statul nu a sustinul clinica.Ea fiind deschisa si dezvoltata din resursele personale.

Mediul juridic-ca forma organizatorica clinica este S.R.L. Mediul natural-este unul favorabil,obisnuit,comod pentru clienti,furnizori,angajatori etc.Nu influenteaza activitatea clinicii.

In anul 2004 numarul de clienti ai clinicii constituia- peste 1.000.000. In anul 2011 numarul clientilor depaseste cifra de 2.500.000.

Aceste cifre demonstreaza ca puterea de cumparare a consumatorilor a crescut considerabil.Daca 10 ani in urma tatuajul la buze si sprincene era ceva rar intilnit,astazi tot mai multe femei aleg sa si-l faca.Acelasi lucru il observam in cazul implantului mamar.

Analiza Swot
Puncte forte
26 de ani pe piata Brandul,clienti fideli

P.De slabciune
Lista reclamei in ultimul timp Preturi mari

Oportunitati
Dezvotarea rapida a tehnicii Aparitia pe piata a unor cosmetice revolutionare Efectuarea unor promotii ce ar atrage si mai multi clienti Un forum online in care sa fie prezentate lucrarile inainte-dupa a medicilor

Amenintari
Concurenta Pierderea clientilor

Medici notorii care activeaza Gama vasta a serviciilor

O structurare mai buna a siteului Activitatea slaba online

Rezultate proaste in urma unor interventii Infectarea neintentionata a pacientilor Malpraxis

Calitatea serviciilor care au fost demonstrate pe parcursul anilor Amplasarea comoda Nr. Mare de clienti,echipament performant

Lipsa preturilor pe site

Lipsa panourilor publicitare

Caracteristica Concurentilor
Fondat n 2008 i deschis n 2011, Spitalul Internaional Medpark a urcat rapid n topul instituiilor private din Moldova datorit tehnologiilor moderne i serviciilor de nalt calitate pe care le ofer. Spitalul Medpark este o investiie st rin, provenit n totalitate de la in vestitori din SUA i Turcia. n mo mentul fondrii companiei, n 2008, aceasta aveaun singur angajat, pentr u ca astzi spitalul sa aib 222 de angajai full time i 137 part time. Peste 50.000 de pacieni au vizitat spitalul de la deschidere i sau efectuat peste 500.000 de examinri.

Clinica de chirurgie estetica Doctor Cotea este prima clinic specializat exclusiv n chirurgie estetic, proiect moldoromn.

Centrul Sntii Familiei Galaxia, instituie medico-sanitar privat, instituit n anul 1998, la etapa organizrii primelor ntreprinderi private n domeniul medicinii n Republic, a parcurs calea de dezvoltare i consolidare a colectivului, devenind o instituie solicitat de ctre pacieni pentru serviciile medicale prestate.

Cele mai utilizate servicii la Sancos sunt:


Consultatia si setul complet de servicii pentru ingrijirea tenului,liposuctia,inlaturarea ridurilor,remodelarea urechilor. Foarte solicitati sunt si medicii de familie. Medicii de familie deservesc peste 8000 de persoane.

Principalele criterii de segmentare a pietii


Segmentarea sociodemografica Segmentarea psihografica Segmentarea comportamentala

Sexul Venitul Virsta Clasa sociala

Stilul de viata Valorile Personalitatea

Avantajele cautate in serviciul Atitudinea Statutul de fidelitate.

Sloganele
Sancos Calea spre perfectiune

Medpark Sanatatea dumneavoastra-prioritatea noastra

Strategie de marketing de creare a unui nou serviciu


Compania ROWE a lansat pe piata Romania Cryogen si Oxy 2, doua echipamente inovatoare din domeniul frumusetii care le vor ajuta pe doamne si domnisoare sa fie suple si sa intampine sarbatorile aratand cat mai bine. Cryogen este un echipament ce foloseste criolipoliza, laser soft si vacuum pentru remodelarea siluetei. In urma unui singur tratament de criolipoliza de 30 minute cu echipamentul Cryogen, se elimina intre 25-40% din celulele adipoase din zona respectiva, adica minimum 100 de milioane de celule grase care dispar.

1.Reclama la televizor,in reviste,internet referitor la aparitia unui aparat revolutionar pe piata si specificarea faptului ca clinica data este unica care il detine. 2.Informarea clientilor fideli ai clinicii,care in trecut au dorit sa rezolve ploblema cu surplusul de kg,dar nu au obtinut rezultatele dorite.

3.Reclama in cadrul emisiunilor televizate cu o rata inalta de audienta.


4.Elaborarea unor promotii in care clientii ar beneficia de reduceri sau de o sedinta gratis.

5.Reclama pe internet,pe siteul propriu de efectuat o prezentare cit ma clara,cu imagini ce arata rezultatele.

Caracteristica brandului
Denumirea mrcii conine mbinarea de cuvinte SAN - sntate i COS - cosmetologie. Logotipul a fost creat de Alexandru Macovei. Sigla reprezint denumirea Sancos, scris n dou rnduri de culoare neagr i roie, aranjate pe fundalul unei picturi de culoare galben, ce simbolizeaz vitalitatea.

Politica de pret a companiei


Clinica se orienteaza, n stabilirea nivelului preului pentru propriile servicii, dup: costuri, cerere (valoarea perceput de consumator) i concuren.
Preurilor sint relativ stabile. Gradul de mobilitate a preului este relativ scazut. n pre sunt incluse materialele consumabile de cea mai bun calitate, unice, aduse special pentru pacieni din USA stabilizator implant, de exemplu. innd cont de calitate, condiii excepionale, dar i de garania operatorie i post operatorie, tarife practicate de clinica sunt foarte mici comparativ cu alte ri europene sau chiar din CSI, preurile sunt mici doarece includ un profit minim.

Site-ul
Site-ul clinicii are un desing frumos ce utilizeaza o cromatica calda dintre culorile:rosu,verde si predomina galbenul.
Pe site sint indicate toate serviciile pe care le ofera clinica.Din pacate nu sint scrise preturile cu toate ca rubrica preturi exista. Un mare avantaj este diversitatea pozelor cu interventiile efectuate,diplome,premii etc.

Strategii de marketing pentru dezvoltarea companiei


Consultatii online

Prezenta activa pe retelele de socializare

Oferirea unor reduceri cu ocazia sarbatorilor

Achitarea in rate la unele servicii

Consultatii gratuite pentru copiii de virsta prescolara

Implicarea in companii de prevenire a bolilor sexualtransmisibile.Efectuarea unor brosuri referitor la acestea.Astfel imaginea clinicii v-a creste mult

Laclinic este o clinica estetica din Suedia,in orasul Montreux.S-a deschis in anul 2002.Este una din cele mai vestite clinici din lume.