Anda di halaman 1dari 5

KERTAS CADANGAN PERTANDINGAN KEBERSIHAN DAN KECERIAAN KELAS SESI 2011 SEKOLAH KEBANGSAAN SUNGAI KERTAS

1.

TUJUAN Anugerah ini adalah satu program yang dijalankan di peringkat sekolah yang bertujuan untuk memberi penghargaan kepada muridmurid dan guru-guru yang telah bertungkus-lumus menceriakan kelas. Anugerah ini diberikan kepada kelas yang telah menunjukkan contoh dalam aspek kebersihan dan keceriaan kerana ini adalah satu visi SKSK. Dengan adanya anugerah seperti ini, ia diharapkan akan memberi dorongan dan inspirasi kepada murid dan guru untuk lebih berjaya di masa akan datang.

2.

LATAR BELAKANG 2.1 Inisiatif merupakan pencetus ispirasi dan guru telah melihat bagaimana murid dapat mengembalikan semangat, keyakinan dan keazaman mereka. Apakata guru terus membincangkan suatu sikap yang akan menyebabkan murid menjadi individu yang sentiasa selangkah kehadapan dalam kehidupan mereka? 2.3 Sebanyak 6 buah kelas akan diberikan penghargaan pada setiap seminggu kerana telah menunjukkan prestasi yang baik dalam aspek kebersihan dan keceriaan.

3.

OBJEKTIF PROGRAM 3.1 Objektif program adalah seperti berikut: i. Melahirkan lebih ramai murid yang cemerlang dan mewujudkan budaya persaingan yang sihat dalam pengurusan kelas.. ii. Menjadikan pemangkin dalam usaha menjadikan sekolah lebih kondusif sebagai tempat menimba ilmu. iii. Melahirkan murid yang mementingkan aspek kebersihan dalam kehidupan seharian. iv. Memupuk budaya bekerjasama dan semangat kekitaan di kalangan guru dan murid di sekolah. v. Menjadikan SKSK lebih berdaya saing dalam aspek 3K.

4.

IMPLIKASI KEWANGAN 4.1 Peruntukan kewangan bagi melaksanakan Pertandingan Kelas Efektif dan Ceria ialah sebanyak RM .Maklumat terperinci dalam LAMPIRAN A.

5.

CADANGAN PELAKSANAAN PROGRAM 5.1 Kelas yang berjaya akan diberikan anugerah ini pada waktu perhimpunan hari Isnin oleh Guru Besar atau Penolong Kanan Petang.

6.

SASARAN 6.2 Fokus diberikan kepada kelas yang kondusif dari segi aspek kebersihan,keceriaan dan pengurusan. 6.3 Kategori terbahagi kepada Tahap 1 dan Tahap 2.

7.

JAWATANKUASA PELAKSANA PROGRAM PENGERUSI : En. Azhar b. Hj. Ahmad (Guru Besar) TIMBALAN PENGERUSI :En. Normayadi b. Othman (Penolong Kanan Hal Ehwal Murid) NAIB PENGERUSI : Pn. Noor Sofiah bt. Mohamed Ismail (Penolong Kanan Petang) PENYELARAS JAWATANKUASA : Pn. Noraini bt. Geroda : 1)Pn. Farhana bt. Che Ani 2)Pn. Siti Sabariah bt. Mohd. Hasan 3)Pn.Aishah bt. Senawi 4)Pn. Rosnani bt. Che Haron

8.

PENUTUP 8.1 Kertas cadangan untuk mengadakan Pertandingan Kelas Efektif dan Ceria 2011 dikemukakan untuk pertimbangan dan kelulusan.

9.

ULASAN KETUA JABATAN/PIHAK SEKOLAH

10.

SYOR Guru Besar SKSK dipohon menimbang dan bersetuju: 10.1 Mengadakan Pertandingan Kelas Efektif dan Ceria. 10.2 Dengan anggaran peruntukkan sebanyak RM .

PERMOHONAN INI DIPERSETUJUI / TIDAK DIPERSETUJUI.

.................................................. (AZHAR B. HJ. AHMAD) Guru Besar, Sekolah Kebangsaan Sungai Kertas, Gombak.

LAMPIRAN A.

KOS PELAKSANAAN PERTANDINGAN KELAS EFEKTIF DAN CERIA. BIL 1 2 JUMLAH BESAR JUMLAH YANG DIPOHON IALAH ITEM HARGA (RM) KUANTITI JUMLAH KOS (RM)

LAMPIRAN B SENARAI NAMA PENERIMA INISIATIF MURID CEMERLANG TERAS 5A.

BIL 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

NAMA MURID SITI NOR HAFIZA BT. SAMSURI MOHAMAD AMIR FADHULLAH RAJA FITRIYATUL KHAIRIYAH BT. RAJA CHULAN AISHA SOFEA BT. KADIR NIK NUR FAZREEN MUHAMMAD HAZIM B. NASARUDIN AINA NAJWA SYAFIQAH BT. IRWAN NUR AZILA AIDA BT. ALIAS AMILIA DAYANA BT. DZULKIFLI AINAA

KELAS 1 AMAL 1 AMAL 1 AMAL 1 AMAL

Anda mungkin juga menyukai