SYARAT-SYARAT DAN PERATURAN PERTANDINGAN FUTSAL.  Objektif Pertandingan.

1. Merapatkan tali silaturahim melalui sukan. 2. Melahirkan belia remaja yang sihat dan berpotensi dalam sukan Futsal. 3. Menyenarai pendekkan pemain yang berpotensi dalam untuk menyertai pemilihan PIALA BELIA FUTSAL BAWAH 18 TAHUN . 4. Menghindari belia remaja dari salah laku dan pengunaan dadah dan alcohol. “BELIA MAJU SIHAT DAN BERSIH TANPA DADAH & ALKOHOL “

Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab atas risiko kemalangan yang dihadapi setiap pemain. Seorang pemain hanya berhak mewakili 1 pasukan sahaja . 4. 5.  Peraturan pertandingan. Setiap pasukan mesti mempunyai jersi atau pakaian yang sama setiap kali bermain. Pertandingan akan di laksanakan dalam sistem liga. Terbuka kepada semua individu dibawah umur 18 tahun atau lahir pada tahun 1994. 1.  Peraturan Pertandingan . . Johan dan naib johan setiap kumpulan layak meneruskan pertandingan dalam sistem kalah mati. Setiap pasukan hanya boleh mendaftar 8 pemain sahaja. 1. 2. 2. Syarat Pertandingan. 3.

3. Pihak penganjur atau pegawai pertandingan mempunyai kuasa untuk memberhentikan perlawanan sekiranya berlaku keadaan di luar kawalan.  Kekasaran yang melampau . . Setiap keputusan yang dibuat oleh pengadil adalah muktamad. 4. 2. Pihak penganjuran berhak meminda atau membuat keputusan atas kesesuaian dan keselamatan mengikut keadaan semasa pertandingan.  Bantahan .1.  Panganjur berhak menyingkirkan pasukan yang memulakan keadaan di luar kawalan termasuk penyokong . Pertandingan di langsungkan mengikut undangundang dan peraturan yang telah di tetapkan oleh FIFA dan FAM.pergaduhan dan kegagalan pasukan mengawal pemainnya adalah ditegah sama sekali.

2.semasa. 4. Setiap bantahan yang munasabah harus disertakan dengan wang cagaran RM100. 3.selepas mula perlawanan yang seterusnya. 2. Ahli panel penganjur akan menaliti setiap bantahan.bantahan akan di tolak atau tidak relevan. .Setiap keputusan adalah muktamad.atau selepas tamat perlawanan. 3.mereka berhak memutus keputusan. Wang cagaran akan dikembalikan sekiranya permohonan diterima.  Kehadiran 1. Pihak penganjur tidak akan berkompromi mengenai masa. Setiap pasukan harus bersedia 5 minit sebelum perlawanan dimulakan.1.00 . Selepas 5 minit wisel amaran dibunyikan pasukan yang gagal hadir atau kurang dari 4 orang akan dikira kalah dan dengan jaringan 3-0. Setiap bantahan harus diajukan sebelum.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful