SYARAT-SYARAT DAN PERATURAN PERTANDINGAN FUTSAL.  Objektif Pertandingan.

1. Merapatkan tali silaturahim melalui sukan. 2. Melahirkan belia remaja yang sihat dan berpotensi dalam sukan Futsal. 3. Menyenarai pendekkan pemain yang berpotensi dalam untuk menyertai pemilihan PIALA BELIA FUTSAL BAWAH 18 TAHUN . 4. Menghindari belia remaja dari salah laku dan pengunaan dadah dan alcohol. “BELIA MAJU SIHAT DAN BERSIH TANPA DADAH & ALKOHOL “

Setiap pasukan hanya boleh mendaftar 8 pemain sahaja. 3. 1. Johan dan naib johan setiap kumpulan layak meneruskan pertandingan dalam sistem kalah mati. Terbuka kepada semua individu dibawah umur 18 tahun atau lahir pada tahun 1994. 4.  Peraturan pertandingan. . Setiap pasukan mesti mempunyai jersi atau pakaian yang sama setiap kali bermain.  Peraturan Pertandingan . 2. Syarat Pertandingan. 2. Pertandingan akan di laksanakan dalam sistem liga. Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab atas risiko kemalangan yang dihadapi setiap pemain. Seorang pemain hanya berhak mewakili 1 pasukan sahaja . 1. 5.

Pihak penganjur atau pegawai pertandingan mempunyai kuasa untuk memberhentikan perlawanan sekiranya berlaku keadaan di luar kawalan. 3. 4. .  Kekasaran yang melampau .  Bantahan .pergaduhan dan kegagalan pasukan mengawal pemainnya adalah ditegah sama sekali. Pihak penganjuran berhak meminda atau membuat keputusan atas kesesuaian dan keselamatan mengikut keadaan semasa pertandingan. Setiap keputusan yang dibuat oleh pengadil adalah muktamad. 2. Pertandingan di langsungkan mengikut undangundang dan peraturan yang telah di tetapkan oleh FIFA dan FAM.1.  Panganjur berhak menyingkirkan pasukan yang memulakan keadaan di luar kawalan termasuk penyokong .

semasa. 4. 3.Setiap keputusan adalah muktamad. . 3. Ahli panel penganjur akan menaliti setiap bantahan. Setiap bantahan harus diajukan sebelum.00 . Setiap bantahan yang munasabah harus disertakan dengan wang cagaran RM100.1. Pihak penganjur tidak akan berkompromi mengenai masa.  Kehadiran 1.bantahan akan di tolak atau tidak relevan. 2.mereka berhak memutus keputusan. Setiap pasukan harus bersedia 5 minit sebelum perlawanan dimulakan.selepas mula perlawanan yang seterusnya. Selepas 5 minit wisel amaran dibunyikan pasukan yang gagal hadir atau kurang dari 4 orang akan dikira kalah dan dengan jaringan 3-0. Wang cagaran akan dikembalikan sekiranya permohonan diterima. 2.atau selepas tamat perlawanan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful