SYARAT-SYARAT DAN PERATURAN PERTANDINGAN FUTSAL.  Objektif Pertandingan.

1. Merapatkan tali silaturahim melalui sukan. 2. Melahirkan belia remaja yang sihat dan berpotensi dalam sukan Futsal. 3. Menyenarai pendekkan pemain yang berpotensi dalam untuk menyertai pemilihan PIALA BELIA FUTSAL BAWAH 18 TAHUN . 4. Menghindari belia remaja dari salah laku dan pengunaan dadah dan alcohol. “BELIA MAJU SIHAT DAN BERSIH TANPA DADAH & ALKOHOL “

Johan dan naib johan setiap kumpulan layak meneruskan pertandingan dalam sistem kalah mati. 1. Seorang pemain hanya berhak mewakili 1 pasukan sahaja . 5. Pertandingan akan di laksanakan dalam sistem liga. Syarat Pertandingan. Terbuka kepada semua individu dibawah umur 18 tahun atau lahir pada tahun 1994. 3. . Setiap pasukan mesti mempunyai jersi atau pakaian yang sama setiap kali bermain.  Peraturan Pertandingan . Setiap pasukan hanya boleh mendaftar 8 pemain sahaja. 4. 2. 2.  Peraturan pertandingan. 1. Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab atas risiko kemalangan yang dihadapi setiap pemain.

3. Pertandingan di langsungkan mengikut undangundang dan peraturan yang telah di tetapkan oleh FIFA dan FAM. Setiap keputusan yang dibuat oleh pengadil adalah muktamad.pergaduhan dan kegagalan pasukan mengawal pemainnya adalah ditegah sama sekali. 4.  Kekasaran yang melampau .  Bantahan . .  Panganjur berhak menyingkirkan pasukan yang memulakan keadaan di luar kawalan termasuk penyokong . Pihak penganjuran berhak meminda atau membuat keputusan atas kesesuaian dan keselamatan mengikut keadaan semasa pertandingan.1. 2. Pihak penganjur atau pegawai pertandingan mempunyai kuasa untuk memberhentikan perlawanan sekiranya berlaku keadaan di luar kawalan.

4.  Kehadiran 1. 2. Setiap pasukan harus bersedia 5 minit sebelum perlawanan dimulakan.semasa.Setiap keputusan adalah muktamad.atau selepas tamat perlawanan.00 . Setiap bantahan harus diajukan sebelum. . Selepas 5 minit wisel amaran dibunyikan pasukan yang gagal hadir atau kurang dari 4 orang akan dikira kalah dan dengan jaringan 3-0. Setiap bantahan yang munasabah harus disertakan dengan wang cagaran RM100.selepas mula perlawanan yang seterusnya. 3.mereka berhak memutus keputusan. 3.bantahan akan di tolak atau tidak relevan. Pihak penganjur tidak akan berkompromi mengenai masa. Wang cagaran akan dikembalikan sekiranya permohonan diterima. 2. Ahli panel penganjur akan menaliti setiap bantahan.1.