P. 1
syarat-syarat futsal

syarat-syarat futsal

|Views: 9|Likes:
Dipublikasikan oleh Farhan Sensey
k
k

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Farhan Sensey on Apr 04, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/12/2013

pdf

text

original

SYARAT-SYARAT DAN PERATURAN PERTANDINGAN FUTSAL.  Objektif Pertandingan.

1. Merapatkan tali silaturahim melalui sukan. 2. Melahirkan belia remaja yang sihat dan berpotensi dalam sukan Futsal. 3. Menyenarai pendekkan pemain yang berpotensi dalam untuk menyertai pemilihan PIALA BELIA FUTSAL BAWAH 18 TAHUN . 4. Menghindari belia remaja dari salah laku dan pengunaan dadah dan alcohol. “BELIA MAJU SIHAT DAN BERSIH TANPA DADAH & ALKOHOL “

Johan dan naib johan setiap kumpulan layak meneruskan pertandingan dalam sistem kalah mati. Setiap pasukan mesti mempunyai jersi atau pakaian yang sama setiap kali bermain. 1. 3. Pertandingan akan di laksanakan dalam sistem liga. Terbuka kepada semua individu dibawah umur 18 tahun atau lahir pada tahun 1994. . 2. 5. 1. Syarat Pertandingan. 2.  Peraturan Pertandingan . 4. Setiap pasukan hanya boleh mendaftar 8 pemain sahaja. Seorang pemain hanya berhak mewakili 1 pasukan sahaja .  Peraturan pertandingan. Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab atas risiko kemalangan yang dihadapi setiap pemain.

pergaduhan dan kegagalan pasukan mengawal pemainnya adalah ditegah sama sekali. Pihak penganjur atau pegawai pertandingan mempunyai kuasa untuk memberhentikan perlawanan sekiranya berlaku keadaan di luar kawalan.  Kekasaran yang melampau . 2. Pertandingan di langsungkan mengikut undangundang dan peraturan yang telah di tetapkan oleh FIFA dan FAM. Setiap keputusan yang dibuat oleh pengadil adalah muktamad. 3.  Panganjur berhak menyingkirkan pasukan yang memulakan keadaan di luar kawalan termasuk penyokong . . 4. Pihak penganjuran berhak meminda atau membuat keputusan atas kesesuaian dan keselamatan mengikut keadaan semasa pertandingan.  Bantahan .1.

2. Ahli panel penganjur akan menaliti setiap bantahan.mereka berhak memutus keputusan.Setiap keputusan adalah muktamad. Setiap pasukan harus bersedia 5 minit sebelum perlawanan dimulakan.bantahan akan di tolak atau tidak relevan. Selepas 5 minit wisel amaran dibunyikan pasukan yang gagal hadir atau kurang dari 4 orang akan dikira kalah dan dengan jaringan 3-0.atau selepas tamat perlawanan. 2.semasa.  Kehadiran 1. 4. 3. 3.selepas mula perlawanan yang seterusnya. Wang cagaran akan dikembalikan sekiranya permohonan diterima.1. . Setiap bantahan yang munasabah harus disertakan dengan wang cagaran RM100. Pihak penganjur tidak akan berkompromi mengenai masa.00 . Setiap bantahan harus diajukan sebelum.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->