SYARAT-SYARAT DAN PERATURAN PERTANDINGAN FUTSAL.  Objektif Pertandingan.

1. Merapatkan tali silaturahim melalui sukan. 2. Melahirkan belia remaja yang sihat dan berpotensi dalam sukan Futsal. 3. Menyenarai pendekkan pemain yang berpotensi dalam untuk menyertai pemilihan PIALA BELIA FUTSAL BAWAH 18 TAHUN . 4. Menghindari belia remaja dari salah laku dan pengunaan dadah dan alcohol. “BELIA MAJU SIHAT DAN BERSIH TANPA DADAH & ALKOHOL “

2. 1. Seorang pemain hanya berhak mewakili 1 pasukan sahaja .  Peraturan Pertandingan . Setiap pasukan hanya boleh mendaftar 8 pemain sahaja. Setiap pasukan mesti mempunyai jersi atau pakaian yang sama setiap kali bermain. 5. Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab atas risiko kemalangan yang dihadapi setiap pemain. . 2. 4. 1. Syarat Pertandingan. Terbuka kepada semua individu dibawah umur 18 tahun atau lahir pada tahun 1994. Johan dan naib johan setiap kumpulan layak meneruskan pertandingan dalam sistem kalah mati.  Peraturan pertandingan. Pertandingan akan di laksanakan dalam sistem liga. 3.

 Kekasaran yang melampau . 2.  Bantahan . Pertandingan di langsungkan mengikut undangundang dan peraturan yang telah di tetapkan oleh FIFA dan FAM. 4. Pihak penganjur atau pegawai pertandingan mempunyai kuasa untuk memberhentikan perlawanan sekiranya berlaku keadaan di luar kawalan. Setiap keputusan yang dibuat oleh pengadil adalah muktamad.  Panganjur berhak menyingkirkan pasukan yang memulakan keadaan di luar kawalan termasuk penyokong . 3. Pihak penganjuran berhak meminda atau membuat keputusan atas kesesuaian dan keselamatan mengikut keadaan semasa pertandingan.pergaduhan dan kegagalan pasukan mengawal pemainnya adalah ditegah sama sekali.1. .

Wang cagaran akan dikembalikan sekiranya permohonan diterima.  Kehadiran 1.1.semasa. Setiap bantahan harus diajukan sebelum. 3.atau selepas tamat perlawanan.selepas mula perlawanan yang seterusnya. . Selepas 5 minit wisel amaran dibunyikan pasukan yang gagal hadir atau kurang dari 4 orang akan dikira kalah dan dengan jaringan 3-0.mereka berhak memutus keputusan.Setiap keputusan adalah muktamad. 2. Setiap bantahan yang munasabah harus disertakan dengan wang cagaran RM100. 3. Ahli panel penganjur akan menaliti setiap bantahan. Pihak penganjur tidak akan berkompromi mengenai masa. 2.00 . 4. Setiap pasukan harus bersedia 5 minit sebelum perlawanan dimulakan.bantahan akan di tolak atau tidak relevan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful