SYARAT-SYARAT DAN PERATURAN PERTANDINGAN FUTSAL.  Objektif Pertandingan.

1. Merapatkan tali silaturahim melalui sukan. 2. Melahirkan belia remaja yang sihat dan berpotensi dalam sukan Futsal. 3. Menyenarai pendekkan pemain yang berpotensi dalam untuk menyertai pemilihan PIALA BELIA FUTSAL BAWAH 18 TAHUN . 4. Menghindari belia remaja dari salah laku dan pengunaan dadah dan alcohol. “BELIA MAJU SIHAT DAN BERSIH TANPA DADAH & ALKOHOL “

Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab atas risiko kemalangan yang dihadapi setiap pemain. Terbuka kepada semua individu dibawah umur 18 tahun atau lahir pada tahun 1994. 1. Pertandingan akan di laksanakan dalam sistem liga.  Peraturan pertandingan. 1.  Peraturan Pertandingan . 2. Seorang pemain hanya berhak mewakili 1 pasukan sahaja . 5. 2. 4. Syarat Pertandingan. Johan dan naib johan setiap kumpulan layak meneruskan pertandingan dalam sistem kalah mati. Setiap pasukan mesti mempunyai jersi atau pakaian yang sama setiap kali bermain. . 3. Setiap pasukan hanya boleh mendaftar 8 pemain sahaja.

Pihak penganjuran berhak meminda atau membuat keputusan atas kesesuaian dan keselamatan mengikut keadaan semasa pertandingan. . Pihak penganjur atau pegawai pertandingan mempunyai kuasa untuk memberhentikan perlawanan sekiranya berlaku keadaan di luar kawalan.pergaduhan dan kegagalan pasukan mengawal pemainnya adalah ditegah sama sekali. Setiap keputusan yang dibuat oleh pengadil adalah muktamad. 3. Pertandingan di langsungkan mengikut undangundang dan peraturan yang telah di tetapkan oleh FIFA dan FAM.  Bantahan .1. 4. 2.  Panganjur berhak menyingkirkan pasukan yang memulakan keadaan di luar kawalan termasuk penyokong .  Kekasaran yang melampau .

Setiap pasukan harus bersedia 5 minit sebelum perlawanan dimulakan. 3. . Selepas 5 minit wisel amaran dibunyikan pasukan yang gagal hadir atau kurang dari 4 orang akan dikira kalah dan dengan jaringan 3-0.1. 3. Pihak penganjur tidak akan berkompromi mengenai masa.mereka berhak memutus keputusan.00 .bantahan akan di tolak atau tidak relevan. Setiap bantahan yang munasabah harus disertakan dengan wang cagaran RM100.atau selepas tamat perlawanan.selepas mula perlawanan yang seterusnya.semasa. Wang cagaran akan dikembalikan sekiranya permohonan diterima. 2. Ahli panel penganjur akan menaliti setiap bantahan. Setiap bantahan harus diajukan sebelum.Setiap keputusan adalah muktamad. 2.  Kehadiran 1. 4.