P. 1
soalan pjk Tahun 4

soalan pjk Tahun 4

|Views: 106|Likes:
Dipublikasikan oleh Nor Amalina

More info:

Published by: Nor Amalina on Apr 09, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/07/2013

pdf

text

original

Soalan Pendidikan Jasmani Tahun 4 (PKSR2

)

Tuliskan aktiviti rekreasi yang paling sesuai dengan masa dan tempat yang ditetapkan dalam jadual di bawah ini. Hari biasa Dalam rumah 13. 8 Apabila menerima baton tangan mestilah ( lurus . hadapan ) patut mengambil baton tersebut. Jika baton yang terjatuh semasa perlumbaan. 6. Hujung minggu Halaman rumah 10. REKREASI B. dibengkokkan ) ke belakang. 7.OLAHRAGA Gariskan jawapan yang betul. Hujung minggu Tasik . Hujung minggu Perpustakaan 11. pelari ( belakang . Pertukaran baton hendaklah dilakukan dalam zon pertukaran yang berukuran ( 30 meter . Aktiviti Masa Tempat 9. 20 meter ). Cuti persekolahan Hutan lipur 12.

kita hendaklah ______________________(20) tangan sebelum makan. ( taun. sisa-sisa racun serangga. lalat ) Sewaktu kita menyediakan dan _____________________(14) makanan kita hendaklah mementingkan ___________________(15). Memakan makanan yang tercemar boleh mengakibatkan penyakit seperti keracunan makanan.MAKANAN SAYA Isikan tempat-tempat kosong dengan memilih perkataan yang paling sesuai bagi melengkapkan petikan berikut. menghidangkan. Jika kita makan dengan tangan. Gunakanlah ______________________(19) untuk menutup makanan yang diletakkan di atas meja. kotor. Jangan ______________________________(17) makanan yang sudah dimasak kerana ia boleh dicemar oleh ____________________(18). ____________(23) dan hepatitis A . cirit-birit. kuman. Sayur-sayuran yang hendak dimasak perlulah dibasuh dengan air yang bersih untuk membersihkan___________________________(16) . membasuh. mendedahkan. tudung saji. kebersihan. Tangan yang ___________________(21) mengandungi _______________________(22) yang akan mencemarkan makanan.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->