JENIS IKATAN SIMPUL BUNGA GETI

SIMPUL BUKU SILA

SIMPUL BELIT

FUNGSI Digunakan untuk menyambungkan dua utas tali yang tidak sama besar saiznya. Digunakan untuk menyambung dua utas tali yang sama besar saiznya Digunakan untuk mengikat tali pada kayu atau tiang. Digunakan untuk mengikat tali pada tiang dan kayu balak. Digunakan untuk menjerat leher haiwan. Digunakan untuk mengikat tali pada kayu atau balak. Digunakan untuk menyambung dua tali untuk mengail. Digunakan untuk mengikat bungkusan. Digunakan untuk menarik benda berat dan membuat tanjul di tengah-tengah tali. Digunakan dalam aktiviti mendaki dan memanjat. Digunakan untuk membuat jambatan, dapur,meja, menara, kerusi dan sebagainya.

SIMPUL MANUK

SIMPUL TINDIH KASIH

SIMPUL LILIT BALAK

SIMPUL PENGAIL

SIMPUL BUNGKUSAN

SIMPUL ABAH-ABAH

SIMPUL TARIK

IKATAN SERAYA

2. 3. HANTAR SEBELUM : JUMAAT 17 FEBRUARI 2012 PLATUN 1 PLATUN 2 PLATUN 3 PLATUN 4 PLATUN 5 . KEMUDIAN. PENILAIAN PLATUN BERDASARKAN HASIL KERJA IKATAN.1. SILA LABEL NAMA IKATAN DAN KEGUNAANYA. SILA LEKATKAN IKATAN ANDA PADA MULTIBOARD YANG DIBEKALKAN.

PLATUN 6 PLATUN 7 PLATUN 8 PLATUN 9 PLATUN10 .

4. SETIAP PLATUN DIKEHENDAKI MENYEDIAKAN MODEL IKATAN YANG PERLU DILEKATKAN PADA MULTIBOARD YANG DISEDIAKAN. SETIAP PLATUN AKAN DIBEKALKAN DENGAN MULTIBOARD. TALI DAN JENIS IKATAN. SETIAP PLATUN HENDAKLAH MEMBAYAR YURAN SEBANYAK RM 5. PENILAIAN PLATUN BERDASARKAN HASIL KERJA IKATAN. 2. 3.00 BAGI MEMJAYAKAN AKTIVITI IKATAN KRS. . SEKIAN . 5. TERIMA KASIH.MEMO 1. SETIAP PLATUN HENDAKLAH MENYEDIAKAN PERALATAN SEPERTI BERIKUT :  RANTING POKOK/ KAYU  SELOTAP/ DOUBLE TAPE  GUNTING  KEPERLUAN LAIN (JIKA PERLU) 6. DIHARAPKAN SEMUA GURU PENASIHAT BOLEH MEMBERI KOMITMEN DAN KERJASAMA SEPANJANG AKTIVITI INI.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful