P. 1
instrumen- keadilan

instrumen- keadilan

|Views: 11|Likes:
Dipublikasikan oleh THC82
KEADILAN
KEADILAN

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: THC82 on Apr 19, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/19/2014

pdf

text

original

LAMPIRAN 2 Contoh Instrumen

Nama:__________________ Nilai : Keadilan (D2) (B1D2E1) (B2D2E1) Tahun :3_________

Nyatakan contoh keadilan. Tandakan ( / ) 1. Membahagikan kerja kepada semua murid. ( ) 2. Semua kerja pembersihan dilakukan oleh seorang murid sahaja. ( ) 3. Berkongsi alat sukan. ( )

Ceritakan kepentingan bersikap adil di sekolah. Tandakan ( / ) 1. Dapat menjimatkan masa. ( 2. Membebankan seorang murid. (

)

)

3. Memupuk kasih sayang. (

)

4. Menyembunyikan alatan pendidikan jasmani. ( ) 5. Beratur semasa membeli makanan di kantin. ( )

4. Berebut-rebut alatan pendidikan jasmani. ( ) 5. Mewujudkan suasana yang harmoni. ( )

B1D2E1

Menguasai

Tidak menguasai

Saya selalu menyimpan buku cerita kegemaran saya tanpa berkongsi dengan kawan-kawan. 5. B3D2E1 Menguasai Tidak menguasai . 3. Bil 1. 2. 4. Pernyataan Saya boleh berkongsi makanan dengan kawan. Saya membahagikan barangan yang diterima kepada kawan sedarjah secara sama rata. Saya merampas alat sukan daripada rakan pada waktu Pendidikan Jasmani. Saya beratur semasa meminjam buku di perpustakaan.B2D2E1 Nama: Menguasai Tidak menguasai Tahun: 3( ) Nilai Keadilan ( D 2) B3D2E1 Tandakan (√) pada perkara yang dilakukan oleh kamu.

B4D2E1 Menguasai Tidak menguasai . Perasaan 2. Ketua darjah tidak membenarkan rakan-rakan yang tidak disukainya menggunakan komputer di makmal komputer. 5. Guru memberi pen kepada semua murid. 4.Nama:__________________ Nilai : Keadilan ( D2) (B4D2E1) Tahun :3___________ Warnakan gambar perasaan negatif. untuk perasaan positif dan gambar untuk Situasi 1. 3. Ah Beng disuruh membersihkan kelas seorang diri. Ali berkongsi gula-gula bersama rakan sedarjah. Guru menyediakan jadual bertugas kelas.

Berkongsi makanan dengan rakan sedarjah.29 markah –Band 5 : 30 markah.Nama:_______________________ Band 5 dan Band 6 Tahun : 3 ( ) Nilai: Keadilan ( D2) Soal Selidik Guru diminta memberi pandangan terhadap murid-murid dengan tandakan ( √ ) pada ruangan yang sesuai. Kadang-kadang -3 markah Tidak pernah -0 markah Selalu Kadangkadang Jarang Tidak pernah 3. 4. 7. 5. Tandatangan guru :________________ Skala: 25 markah. 2. Bertindak adil dalam aktiviti kumpulan. Perkara Menggunakan komputer secara bergilir-gilir dengan rakan sedarjah.35 markah . Menuduh rakan sedarjah yang tidak bersalah. Mengambil bahagian dalam aktiviti gotong-royong untuk membersihkan kawasan sekolah.Band 6 B5D2E1 Menguasai Tidak menguasai . Berkongsi alatan sukan dengan rakan baik sahaja. Menyebelahi rakan yang melanggar peraturan sekolah. 6. Selalu -5 markah Jarang-2 markah Bil 1.

B6D2E1 Menguasai Tidak menguasai .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->