P. 1
instrumen- keadilan

instrumen- keadilan

|Views: 11|Likes:
Dipublikasikan oleh THC82
KEADILAN
KEADILAN

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: THC82 on Apr 19, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/19/2014

pdf

text

original

LAMPIRAN 2 Contoh Instrumen

Nama:__________________ Nilai : Keadilan (D2) (B1D2E1) (B2D2E1) Tahun :3_________

Nyatakan contoh keadilan. Tandakan ( / ) 1. Membahagikan kerja kepada semua murid. ( ) 2. Semua kerja pembersihan dilakukan oleh seorang murid sahaja. ( ) 3. Berkongsi alat sukan. ( )

Ceritakan kepentingan bersikap adil di sekolah. Tandakan ( / ) 1. Dapat menjimatkan masa. ( 2. Membebankan seorang murid. (

)

)

3. Memupuk kasih sayang. (

)

4. Menyembunyikan alatan pendidikan jasmani. ( ) 5. Beratur semasa membeli makanan di kantin. ( )

4. Berebut-rebut alatan pendidikan jasmani. ( ) 5. Mewujudkan suasana yang harmoni. ( )

B1D2E1

Menguasai

Tidak menguasai

Saya beratur semasa meminjam buku di perpustakaan. 2. Saya selalu menyimpan buku cerita kegemaran saya tanpa berkongsi dengan kawan-kawan.B2D2E1 Nama: Menguasai Tidak menguasai Tahun: 3( ) Nilai Keadilan ( D 2) B3D2E1 Tandakan (√) pada perkara yang dilakukan oleh kamu. Saya merampas alat sukan daripada rakan pada waktu Pendidikan Jasmani. 3. 4. 5. Bil 1. B3D2E1 Menguasai Tidak menguasai . Pernyataan Saya boleh berkongsi makanan dengan kawan. Saya membahagikan barangan yang diterima kepada kawan sedarjah secara sama rata.

4. B4D2E1 Menguasai Tidak menguasai . Guru memberi pen kepada semua murid.Nama:__________________ Nilai : Keadilan ( D2) (B4D2E1) Tahun :3___________ Warnakan gambar perasaan negatif. Ali berkongsi gula-gula bersama rakan sedarjah. 3. untuk perasaan positif dan gambar untuk Situasi 1. Guru menyediakan jadual bertugas kelas. Ah Beng disuruh membersihkan kelas seorang diri. 5. Ketua darjah tidak membenarkan rakan-rakan yang tidak disukainya menggunakan komputer di makmal komputer. Perasaan 2.

Menyebelahi rakan yang melanggar peraturan sekolah. Mengambil bahagian dalam aktiviti gotong-royong untuk membersihkan kawasan sekolah. 5. Tandatangan guru :________________ Skala: 25 markah.Nama:_______________________ Band 5 dan Band 6 Tahun : 3 ( ) Nilai: Keadilan ( D2) Soal Selidik Guru diminta memberi pandangan terhadap murid-murid dengan tandakan ( √ ) pada ruangan yang sesuai. 4. 7. Selalu -5 markah Jarang-2 markah Bil 1. Menuduh rakan sedarjah yang tidak bersalah. Berkongsi alatan sukan dengan rakan baik sahaja.29 markah –Band 5 : 30 markah.Band 6 B5D2E1 Menguasai Tidak menguasai . Kadang-kadang -3 markah Tidak pernah -0 markah Selalu Kadangkadang Jarang Tidak pernah 3. 2. Bertindak adil dalam aktiviti kumpulan. Berkongsi makanan dengan rakan sedarjah.35 markah . Perkara Menggunakan komputer secara bergilir-gilir dengan rakan sedarjah. 6.

B6D2E1 Menguasai Tidak menguasai .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->