Anda di halaman 1dari 3

Pergerakan ( bukan lokomoter) Meregangakan badan Pergarakan diakhiri dengan meregangankan badan dengan berdiri tegak dan keduadua

tangan dibuka ke atas. Pergerakan ( lokomoter) Melompat Melompat dengan menggunakan kedua-dua belah kaki. Pergerakan ( lokomoter) Berlari langkah pendek Berlari ke atas papan anjak dengan menggunakan langkah yang pendek dan bersedia untuk melompat. Pergerakan ( bukan lokomoter) Mengilas Melakukan kilasan badan sambil berdiri dengan memisingkanbadan ke kanan dank e kiri. Pergerakan ( bukan lokomoter) Grapevine Melakukan gaya grapevine dengan kaki bersilang berulang kali buka dan tutupdengan satu tangan memusingkan riben. Pergerakan ( bukan lokomoter) Melentik Dalam keadaan berdiri, Badan dilentikkan ke belakang dan kepala medongak ke atas. Pergerakan ( lokomoter) Lompat dua kaki Melompat dengan menggunakan dua kaki di atas tangga yang terdapat di lantaisecara zig zag. Pergerakan ( bukan lokomoter) Membongkakkan badan Membongkakkan badan sambil berdiri dengan kedua-dua kaki rapat dan kedua-dua tangan menceceh ke lantai. Pergerakan ( lokomoter) Imbangan badan Berjalan di atas bangku panjang dengan neggunakan tangan kanan memusingkan riben den tangan kiri Pergerakan ( bukan lokomoter)

Memeusingkan baadan Berdiri kaki bersilang dengan tangan kanan memegangriben dan tangan kiri diangkat ke atas secara lurus.memusingkan badan secara 360 dengan kaki bersilang dan tangan kanan memusingkan riben. Pergerakan ( lokomoter) Berjalan langka pendek Berjalan langkah pendek dan tangan memusingkkan riben manakala sebelah tangan diletakkandi pinggang menikit skitel Pergerakan ( bukan lokomoter) Memusingkan badan Dengan lutut dibengkok dan kedua-dua tapak tangan diletakkan di atas lutut. Pergerakan ( lokomoter) Merangkak Merangkak dengan lutut dan kedua-dua tapak tangan menyentuh lantai sambil mata memnadang ke depan. Pergerakan ( bukan lokomoter) Alunan badan Tangan di sisi sambil duduk. Pergerakan ( lokomoter) Guling balak Dalam kedudukan baling kedud-dua tangan diangkat ke atas dan kedua-dua kaki bersilang. menggulingkan badan di atas tilam dengan kedudukan kaki dqan tangan tidak berubah. Pergerakan ( bukan lokomoter) Imbangan bangau Mengimbangkan badan di atas peti lombol iaitu berdiri satu kaki dengan satu kaki debengkokkan di tepi lutut.kedua-dua tangan didepakan dengan mata memnadang ke hadapan. Pergerakan ( lokomoter) ,elompat Melompat dengan kaki tending ke belakang secara erslang-seri sambin tangan tangan menusing riben dan tangan kiri diletakkan di ats pinggang. Pergerakan ( bukan lokomoter) Gabungan lompat skip dan ketingting Menggabungkan skip dan lompat ketingting dengan menggunakan kaki secara bersalang-seli.kedua-dua tangan diletakkan di pinggang semasa pergerakan ini dilakukan. Pergerakan ( lokomoter)

Polka Gabungan sekali skip Pergerakan ( bukan lokomoter) Menegakkan badan dengan kaki kanan bengkok kaki kiri lurus di belakang sambil menaikkan tangan atas menjadi bentuk V. berdiri lurus. Garakkan kaki kanan kedepan . kaki kiri lurus ke belakang. angkatkan kedua-dua tangan lurus ke atas menjadi bentuk V.