P. 1
Contoh Buletin Sekolah Ms 1

Contoh Buletin Sekolah Ms 1

|Views: 2,072|Likes:
Dipublikasikan oleh jinggo johan
Buletin Sekolah
Buletin Sekolah

More info:

Published by: jinggo johan on Apr 28, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial
Harga Terdaftar: $0.99 Beli Sekarang

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
See more
See less

11/21/2013

$0.99

USD

pdf

text

original

VOLUME 11

SEKOLAH KEBANGSAAN RAJA CHULAN, IPOH, PERAK DESA CHEMPAKA 31400 IPOH TEL : 05-5456599 FAX : 055456599 Blog : http://buletinsirchulan.blogspot.com/ Website : http://kintautara.net/aba2055/.com Facebook : http://www.facebook.com/skrajachulan.ipoh?ref=tn_tnmn

10 Mac 2013

27 Disember 2012 - Hari ini merupakan sejarah baru bagi murid-murid yang mendaftar ke Tahun 1 dan Pra-Sekolah sesi persekolahan 2013. Para ibu-bapa meluangkan masa mendaftar anak-anak mereka di sekolah ini. Pada tahun ini jumlah murid yang mendaftar di tahun 1 ialah seramai 54 orang dan tiga kelas dibuka bagi menampung murid-murid baru ini.Murid prasekolah yang didaftar pada tahun ini ialah seramai 50 orang. Manakala, pendaftaran untuk kemasukan Pendidikan Khas menunjukkan peningkatan. Ini bermakna ibu bapa mengetahui betapa pentingnya pendidikan awal untuk anak-anak mereka. Murid-murid turut dibawa ke bilik darjah dan merasai pengalaman pertama suasana pembelajaran di dalam kelas.

Pendaftaran Murid Tahun 1 dan Pra Sekolah

Orientasi Murid Tahun 4 2013
9 Januari - Program orientasi Tahun 4 telah dijalankan bermula pada 8 Jan selama 4 hari. Program ini bertujuan memberi pendedahan awal kepada murid tahun 4 yang baru melangkah ke Tahap 2 tahun ini. Aspek pendedahan merangkumi kurikulum,Hal Ehwal Murid dan kokorikulum. Murid diberi penegasan mengenai kepentingan melibatkan diri secara aktif dalam aktiviti-aktivit yang dianjurkan oleh pihak sekolah.

Pemeriksaan Kesihatan 25 Januari – Bagi memastikan kesihatan murid terjamin, pihak sekolah dengan kerjasama Kementerian Kesihatan sentiasa melakukan pemeriksaan kesihatan murid. Antaranya ialah rawatan pergigian dan suntikan BCG dan Rubella kepada murid tahun 1 dan Tahun 6. Selain itu ceramah kesihatan dan penerangan isu selsema HINI turut dijalankan.

1 BESTARINET
Program I bestarinet merupakan dasar KPM untuk memastikan setiap sekolah mempunyai akses kepada pendidikan berkualiti dan teknologi yang mencorak dunia masa kini, berfokus kepada kaedah pendidikan berasaskan Internet di sekolahsekolah seluruh Malaysia. Justeru itu, sekolah dilengkapi dengan Internet mudah alih 4G berkelajuan tinggi dan Virtual TAHNIAH KERANA MENGHARUMKAN NAMA SEKOLAH ! Tahniah kepada pasukan doktor muda SKRC yang telah memenangi tempat ketiga Pertandingan Antara Sekolah Doktor Muda Lifebuoy Peringkat Kebangsaan. Pasukan ini dianggotai Puteri Syakilla Bt Zulkifli , Mohd Hafizuddeen B Mohd Zuhdi, Nivetha A/P Thyagarajah, Noor Wahidah Bt Nordin, dan Noor Amirah Bt Abd Aziz. Kecemerlangan ini diteruskan lagi oleh adik Nivetha A/P Thyagarajah yang berjaya mengharumkan nama sekolah apabila memenangi tempat pertama pertandingan penulisan buku skrap jawi anjuran Utusan Malaysia. Adik Nivitha juga turut telah memenangi pertandingan TRIVIA anjuran Astro TVIQ saluran 610.Tahniah diucapkan !

(VLE) akan disediakan di semua sekolah seluruh Malaysia.
Learning Environment

Mengakar , Merimbun , Menggapai Awan. Rise , Above The Rest

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->