P. 1
kerja kursus geografi

kerja kursus geografi

|Views: 159|Likes:
Dipublikasikan oleh eriire79
kerja kursus pmr 2013
kerja kursus pmr 2013

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: eriire79 on May 01, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/11/2013

pdf

text

original

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN NYALAS,ASAHAN

KAJIAN GEOGRAFI TEMPATAN 2013

KEGIATAN PENTERNAKAN DI KAMPUNG NYALAS

NAMA:MUHAMMAD SHAHNIZAM BIN BAHARUDIN TINGKATAN:3 CEKAL NAMA GURU:PUAN SITI IMA QISTINA BINTI ZAINUL RASHID

…………………
T.TANGAN PELAJAR

…………………
T.TANGAN GURU

SENARAI KANDUNGAN TAJUK PENGHARGAAN PENDAHULUAN OBJEKTIF KAJIAN KAWASAN KAJIAN KAEDAH KAJIAN HASIL KAJIAN RUMUSAN RUJUKAN MUKA SURAT .

Ucapan terima kasih juga ditujukan kepada guru geografi saya.yang telah banyak memberi tunjuk ajar dan bimbingan hingga kajian ini selesai.Shahnizam Bin Baharudin.Encik Zainuddin Bin Haji Koming. .sama menjalankan kajian ini.Tidak lupa juga kepada kedua-dua ibubapa saya yang telah banyak memberi dorongan dan semangat sepanjang kajian ini dijalankan.iaitu Zikril.mengucapkan jutaan terima kasih kepada Pengetua.Puan Ima Qistina Binti Zainul Rashid.Khidir dan Yusuf yang telah bersama.yang telah member kebenaran kepada saya menjalankan kajian ini.Ucapan terima kasih juga saya tujukan kepada semua reponden yang telah memberi kerjasama kepada saya dan juga rakan-rakan saya.PENGHARGAAN Saya.

(c)Rujukan:Pelbagai sumber rujukan seperti internet dan buku rujukan telah dirujuk dan dijadikan panduan serta mendapat maklumat untuk menyiapkan kerja kursus ini. (b)Kaedah temu bual:kaedah ini telah digunakan semasa menemu bual 3orang responden untuk memperoleh maklumat tentang pentingnya kegiatan penternakan di kawasan kajian. .KAEDAH KAJIAN (a)Pemerhatian:Saya telah memerhatikan dan mengenal pasti kegiatan penternakan yang terdapat di Kampung Nyalas.

.

mereka dapat meningkatkan taraf hidup.melalui pendapatan daripada pekerjaan ini.RUMUSAN Hasil daripada kajian yang telah dijalankan.ini dapat dilihat bahawa penternak bukan sahaja dapat memenuhi keperluan asas seperti makanan.malah mampu memiliki barangan mewah seperti kereta. .pakaian dan tempat tinggal.saya mendapati beberapa orang penduduk kampung Nyalas menjalankan kegiatan penternakan sebagai sumber pendapatan.

KAWASAN KAJIAN Dalam kajian ini.Asahan Melaka sebagai kawasan kajian .saya telah memilih kawasan penternakan di Nyalas.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->