PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT BINA INSAN GURU FASA III 2013

TARIKH TEMPAT

: 26 APRIL 2013 ( JUMAAT ) : KAWASAN TAPAK PERKHEMAHAN IPG KAMPUS KENT, TUARAN

AKTIVITI

: MENIMBUS DAN MERATAKAN PASIR DI KAWASAN TAPAK PERKHEMAHAN (KHEMAH INDUK)

Pada tarikh 26 April 2013, PISMP Bahasa Melayu (SJKT) ambilan Januari 2012 telah melaksanakan satu program khidmat masyarakat yang bertempat di Institut Pendidikan Guru Kampus Kent, Tuaran. Sebanyak 6 unit yang terlibat dalam melaksanakan program ini dan setiap unit telah diberikan bidang tugas yang berlainan. Unit kami seramai 20 orang telah diberikan tugas untuk menimbus dan meratakan pasir di kawasan tapak perkhemahan IPG Kent, Tuaran. Program khidmat masyarakat ini dilaksanakan selama 3 jam selaras dengan pro forma WAJ3114 Bina Insan Guru (BIG). Aktiviti ini dilaksanakan dari jam 2 petang hingga jam 5 petang.

GAMBAR

:

Gambar 1.0 : Unit PISMP BAHASA MELAYU (SJKT) ambilan Januari 2012 mengangkat dan memindahkan timbunan pasir ke kawasan khemah induk.

0 : Salah seorang guru pelatih memindahkan longgokan pasir ke dalam kereta sorong.0 : Kawasan khemah induk yang diratakan dan ditimbus denga pasir . Gambar 3.Gambar 2.

0 : Hasil kawasan tapak khemah induk yang telah diratakan dengan pasir .Gambar 4.0 : Kawasan tempat memasak perkhemahan juga ditimbus dan diratakan dengan batu kelikir Gambar 5.

Gambar 6.0 : Sesi bergambar bersama Encik Amidy Malagob. Penyelaras Program Bina Insan Guru Fasa III 2013 .