EDU3105

TEKNOLOGI DALAM PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN

MAKLUMAT DIRI MHD. AMIN BIN OMAR 680824115065 BMM 1 EN. MOHAMAD YUSOF B ISHAK MENU UTAMA .

SK KG BUKIT CHENDERING BAHASA MELAYU TAHUN 5 Tema:Kebersihan Tajuk:Jagailah alam sekitar .

Petikan video Sila dengar dengan teliti dan fahami petikan video bertajuk kepentingan menjaga alam sekitar dan jawab soalan di bawah. SOALAN 1 SOALAN 2 SOALAN 3 MENU UTAMA .

Soalan 1 Apakah permintaan abang kepada adiknya? Jawapan MENU UTAMA .

Soalan 1 Apakah permintaan abang kepada adiknya? Jawapan Abang meminta adik membawakan anak pokok mata kucing untuk ditanam MENU UTAMA .

Soalan 2 Mengapakah perlunya kita menanam pokok? Jawapan MENU UTAMA .

MENU UTAMA .Soalan 2 Mengapakah perlunya kita menanam pokok? Jawapan Kita perlu menanam pokok agar boleh menjadi teduhan dan menyegarkan udara persekitaran.

Soalan 3 Mengapakah perlunya kita menanam pokok? Jawapan MENU UTAMA .

Soalan 3 Mengapakah kita mesti menjaga kebersihan? Jawapan Kita mesti menjaga kebersihan agar alam sekitar terpelihara dan tidak tercemar dengan bau yang busuk. MENU UTAMA .

Lagu Pusaka rimba Dengar pula lagu pusaka rimba dan fahami maksud lirik lagu yang dinyanyikan. Soalan 1 Soalan 2 MENU UTAMA .

Soalan 1 Mengapakah tiada lagi kedinginan embun melingkari ? Jawapan MENU UTAMA .

Soalan 1 Mengapakah tiada lagi kedinginan embun melingkari ? Jawapan Kedinginan embun melingkari tiada lagi kerana mentari bersembunyi dan kabut mengaburi? MENU UTAMA .

Soalan 2 Mengapakah sisa kehijauan ditinggalkan oleh manusia? Jawapan MENU UTAMA .

Soalan 2 Mengapakah sisa kehijauan ditinggalkan oleh manusia? Jawapan Sisa kehijauan ditinggalkan oleh manusia kerana menyahut panggilan kemajuan? MENU UTAMA .

Petak bernombor 1 2 Apakah punca berlakunya pencemaran alam sekitar ? Bincangkan kesan-kesan pencemaran? 3 Bincangkan cara-cara untuk mengurangkan pencemaran? MENU UTAMA .

Video konsep kata nama Dengar dan fahami dengan teliti video tentang kata nama yang akan diperdengarkan kepada anda. Keratan akhbar MENU UTAMA .

MENU UTAMA .

Penutup Nilai murni Menjaga kebersihan adalah tuntutan islam Menjaga kebersihan adalah tanggungjawab bersama Bersyukur – dapat hidup dalam alam sekitar yang bersih dan indah. MENU UTAMA . Bekerjasama – Berganding bahu untuk menjaga alam sekitar.