EDU3105

TEKNOLOGI DALAM PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN

MAKLUMAT DIRI MHD. MOHAMAD YUSOF B ISHAK MENU UTAMA . AMIN BIN OMAR 680824115065 BMM 1 EN.

SK KG BUKIT CHENDERING BAHASA MELAYU TAHUN 5 Tema:Kebersihan Tajuk:Jagailah alam sekitar .

SOALAN 1 SOALAN 2 SOALAN 3 MENU UTAMA .Petikan video Sila dengar dengan teliti dan fahami petikan video bertajuk kepentingan menjaga alam sekitar dan jawab soalan di bawah.

Soalan 1 Apakah permintaan abang kepada adiknya? Jawapan MENU UTAMA .

Soalan 1 Apakah permintaan abang kepada adiknya? Jawapan Abang meminta adik membawakan anak pokok mata kucing untuk ditanam MENU UTAMA .

Soalan 2 Mengapakah perlunya kita menanam pokok? Jawapan MENU UTAMA .

MENU UTAMA .Soalan 2 Mengapakah perlunya kita menanam pokok? Jawapan Kita perlu menanam pokok agar boleh menjadi teduhan dan menyegarkan udara persekitaran.

Soalan 3 Mengapakah perlunya kita menanam pokok? Jawapan MENU UTAMA .

MENU UTAMA .Soalan 3 Mengapakah kita mesti menjaga kebersihan? Jawapan Kita mesti menjaga kebersihan agar alam sekitar terpelihara dan tidak tercemar dengan bau yang busuk.

Lagu Pusaka rimba Dengar pula lagu pusaka rimba dan fahami maksud lirik lagu yang dinyanyikan. Soalan 1 Soalan 2 MENU UTAMA .

Soalan 1 Mengapakah tiada lagi kedinginan embun melingkari ? Jawapan MENU UTAMA .

Soalan 1 Mengapakah tiada lagi kedinginan embun melingkari ? Jawapan Kedinginan embun melingkari tiada lagi kerana mentari bersembunyi dan kabut mengaburi? MENU UTAMA .

Soalan 2 Mengapakah sisa kehijauan ditinggalkan oleh manusia? Jawapan MENU UTAMA .

Soalan 2 Mengapakah sisa kehijauan ditinggalkan oleh manusia? Jawapan Sisa kehijauan ditinggalkan oleh manusia kerana menyahut panggilan kemajuan? MENU UTAMA .

Petak bernombor 1 2 Apakah punca berlakunya pencemaran alam sekitar ? Bincangkan kesan-kesan pencemaran? 3 Bincangkan cara-cara untuk mengurangkan pencemaran? MENU UTAMA .

Video konsep kata nama Dengar dan fahami dengan teliti video tentang kata nama yang akan diperdengarkan kepada anda. Keratan akhbar MENU UTAMA .

MENU UTAMA .

MENU UTAMA . Bekerjasama – Berganding bahu untuk menjaga alam sekitar.Penutup Nilai murni Menjaga kebersihan adalah tuntutan islam Menjaga kebersihan adalah tanggungjawab bersama Bersyukur – dapat hidup dalam alam sekitar yang bersih dan indah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful