Anda di halaman 1dari 2

A napfny ereje ltsunk erstshez

Alternatv gygyt krkben ltalnos ismert, hogy a Nap kzel nem olyan ellensg, mint ahogy azt a nyugati orvosls lltja. A napsugr valjban a legjobb bartunk az egszsghez, gygyulshoz, immunitshoz, st mg a ltsunkat is ersti. Hogyan lehetsges? Nagyon egyszeren. Nhny msodperc szksges naponta, reggel s este. A Nap elkpzelhetetlen mennyisg sugarat nt folyamatosan az atmoszfrba. Tudjuk, hogy a legjabb korban a napfnybl elektromossgot lltanak el, s csak nemrgiben vlt ismertt, hogy a Nap a legjobb forrsa a szervezetben kpzd D vitamin ltrehozsnak. Van msik md is, ahogyan a napfny gygyt, s ersti az immunitst. Ez az "Oculo-Endocrine System". A napterpia f kulcsa a lthatatlan ultraviola sv s a retina, amely a f felfog. A sejtek azon rtege, melyet epithelialis sejtnek neveznk ultraviola sugrzsnak kitve magasan neuroaktvv vlik anlkl, hogy brmilyen mdon hatssal lenne a ltsra. Mg a lthat fny svja izgatja a retint, s a toboz hozza ltre a ltst, a lthatatlan ultraviola sugr stimullja az epithelialis sejteket, melyek az inger hatsra erteljes idegi impulzust visznek t az optikai idegeken keresztl kzvetlenl az agyalapi s tobozmirigyekhez. Ennek a friss felfedezsnek a nyugati orvosls az "oculo-endocrine system" neve adta, azonban a taoistk mr idtlen idk ta ismerik a mechanizmust. A knaiak s ms kultrk is vezredek ta hasznljk a Nap gygyt, fiatalt s lethosszabbt erejt. Klnsen igaz ez Taoista s Shaolin kzssgekben. k rendszeresen vgzik a gyakorlatokat, amely sorn a Nap fel, de nem kzvetlenl a Napba nznek. Korn reggel 9 ra eltt s ks dlutn, 4 ra utn, amikor a Nap fnye ersdni vagy gyenglni kezd. SOHA nem gyakorolnak reggel 9 ra utn s dlutn 4 ra eltt, amikor a Nap ereje tl ers. Ez szemsrlst okozhat. Mirt vgzik? Mert tudjk, hogy a napfny ltfontossg energikat ad, melyek kritikusak a szervezet immunitsa s egszsge, s a lts rdekben. E gyakorlat neve "Nap Pislogs" vagy "Napfny Adagols". Kt lehetsges mdon vgezhet: Az els: az irnyt ngy irnyba tekintnk, s 3-5 msodpercig gyorsan pislogunk. Egyszer nzzen a Naptl 15 fokkal szakra, kzben 3-5 msodpercig pislogjon, majd ugyanezt vgezze jobbra (kelet fel), utna lefel (dlre), majd jobbra (nyugat fel). NAGYON FONTOS: ne nzzen kzvetlenl a Napba, mert a retinnak az a rsze, melyet a Nap UV s egyb sugaraival akarunk "ntzni" a szemek oldals rszn s nem a kzepn tallhatk. A mvelet segt megakadlyozni a szem srlst, s ezrt reggel 9 eltt s dlutn 4 ra utn kell vgezni, amikor a napfny nem tl ers, de mg annyi UV sugrzst ad, mely elgsges a megfelel elnyk megszerzshez. A msodik gyakorlat kicsit haladbb. Az elz gyakorlatot kvetve, szemeinkkel krznk a Nap krl 3-5 msodpercig hunyorogva az ramutat jrsa irnyban, majd pihentetjk, ms irnyba nzve nhny msodpercig. Ezutn megismteljk az ramutat jrsval ellenttes irnyban. Ezzel a mdszerrel jval ersebb hats UV sugrzs ri a retint.

LEGYEN NAGYON VATOS Ne nzzen kzvetlenl a Napba, csak krltte mozgassa szemeit. Mg ezekkel a gyakorlatokkal s elkpzelsekkel szembehelyezkedik a konvencionlis nyugati orvosls, azok a millik, akik elvgeztk, belertve magamat is, komoly bizonytkokat szereztnk arrl, hogy mkdik. De ne adjon a szavamra, prblja ki maga, s figyelje az eredmnyt. A gyakorls elejn knnyezni vagy lktetni fog a szeme. Ennek oka az, hogy az epithelialis sejtek nagyon sokig elgtelen mennyisg UV sugrzst kaptak, s lehet, hogy a szemizmai sorvadnak. Ezrt legjobban a szemforgat gyakorlatokat szeretem, a lts javtsn kvl is vannak egyb elnyei. Klnsnek hangzik. Biztos vagyok benne, hogy egsz letnkben hazudtak neknk, s azt mondtk, hogy napszemveget kell hordanunk a hallos s szemet krost UV sugrzs elkerlsre. Mginkbb hazugsgnak hangzik az orvosi kzssgek s a mdia szjbl, amita tudjk, hogy a Nap letfontossg, klnsen a D vitamin szempontjbl, mely a brnkn keresztl termeldik s a szemen keresztl bejut az agyba a napfny hatsra.

A retina az egyetlen ideg kvl, melynek kzvetlen kapcsolata van az aggyal. Ez a legjobb md, hogy megfelel ltet napfnyt kapjon kzvetlenl az agyunk is. Mirt van szksgnk erre? Mert ki kell lpnnk a nyugati orvosls tmeghazugsgaibl. Amikor a Nap sugarai bejutnak a ltidegeken keresztl az agyba, az agyalapi mirigyet stimulljk a HGH (emberi nvekedsi hormon) kivlasztsra. Hatsra jelentsen megersdik a teljes immunrendszer, s maga a szem is. Termszetesen, ha az egsz napot a strandon akarjuk tlteni, szksgnk van a napszemvegre. Klnsen dleltt 10 s dlutn 2 ra kztt, hogy megvdjk szemnket a tl ers napfnytl. De az a hazugsg, hogy mindig hordjunk napszemveget, vezets kzben s a szabadban tlttt id minden pillanatban is, nagyon krost a szem egszsgre s a teljes immunitsunk szempontjbl. Szemeink azrt gyengk, mert idnk legnagyobb rszt bent tltjk az irodkban s otthonunkban. Amikor kimegynk, napszemveget vesznk fel (hahaha, a budapesti metrkocsikban tlen s nyron), hogy kiszrjk az UV sugarakat, amely megfosztja agyunkat s testnket az letfontossg UV sugaraktl, hogy fenntarthassuk a megfelel ltst s immunitst. Mindig napszemveget szoktam hordani, s gy talltam, hogy ltsom lassan gyenglt. Napszemveg nlkl a napsugrzs szemfjdalmat okozott. Miutn megismertem az igazsgot a Naprl s a napszemveg szemeket s ltst krost hatsrl, abbahagytam viselst. A pislogsos s szemforgats gyakorlatok elkezdst kvet nhny hten bell mr a dli napfny sem bntja a szemeimet. A ltsom lesebb, tisztbb vlt, javult nappal s jjel is. Amit a nyugati orvosi trsadalom s a mdia zen, az maga a betegsg egyik fajtja. Azt halljuk, hogy kerljk a Napot. Az egyetlen veszly ma, ahogyan az emberek magukra ntik a napvd krmeket s folyadkokat. Ha az egsz napot a szabadban akarja eltlteni, akkor vdeni kell a szemt s brt a tl ers sugrzstl. E clra hasznljon napszemveget, s j minsg organikus vagy natr napvdt, illetve viseljen annyi s olyan napvd ruhzatot, amely lehetsges. A brrkok tbbsge, melyet a napfnyre prblnak fogni, nem magtl a napfnytl keletkezik. Egyik oka a szervezetben lev omega 6 - omega 3 zsrsavak arnynak felborulsa, s egyb ms tnyezk. A flretjkoztats, melyben azt mondjk, hogy kerljk a napfnyt, D vitaminhinyt okoz a vrben, s a brben, amely megvd s megakadlyozza a rkot. Azt mondjk, hogy kenje be brt j vastagon napvdvel, melyrl tudott, hogy rkot okozz. Tisztn lthatja, hogy a nyugati vilgban mirt cskken rohamos temben az emberek egszsge. Nhny kommentr orvosi szakrtktl, a napfny fontossgrl: "A napszemveg s kontaktlencse megakadlyozza az ultraibolya sugrzst, hogy a szemeken keresztl a tobozmirigybe kerljn." "A napszemveg leraksa utn ltsom erteljesen javult. Javasoltam bartaimnak is, hogy tegyk ugyanezt." "Semminek nem szabad akadlyozni a napfny teljes spektrumt. Szemvegnek s napszemvegnek sem". "A napszemvegek megakadlyozzk a gygyt ultraviola fnyt, ezzel jrulnak hozz a nvekv szm vaksghoz s szembetegsghez".

Emlkezzen, a htvgi napozs nem kompenzlja a htkzben irodban tlttt 5 napot. Ha valami, akkor ez mg rosszabb teszi a helyzetet. A tbb rs intenzv napfnyre nincs felkszlve szeme. Az ers napfny negnveli a legs lehetsgt, s a szem tovbbi srlst. Emlkezzen, brmely vltoztatshoz id szksges. Ha egszsges tpllkozsra, jfajta testmozgsra s a hunyorg szemtornra vlt, idt s trelmet ignyel, hogy szervezete megfelelen alkalmazkodjon az j szerephez. Lassan s okosan, nem gyorsan s bolond mdjra. A dolgokat naponta rendszeresen kell vgezni. Bartaim s rokonaim, akik a szemtornt gyakoroljk, nem csak egszsgkben tapasztaltk a jelents vltozst, hanem ltsukban is. Nhnyuk kpes volt visszalltani ltst 20/20 rtkre. (http://www.howstuffworks.com/question126.htm) Termszetesen senki sem igrheti, hogy mindenki ezeket az eredmnyeket ri el.