P. 1
Geography tingkatan 1 penggal 1

Geography tingkatan 1 penggal 1

|Views: 5|Likes:
Dipublikasikan oleh Ng Kok Ching
Ujian Penggal 1
Ujian Penggal 1

More info:

Published by: Ng Kok Ching on Jun 09, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/30/2014

pdf

text

original

Nama:_________________________

Markah:_________________________

Pusat Tuisyen Ikon Intelek Ujian 1 Tingkatan 1 Geografi Bahagian A: Kedudukan, Arah, Skala dan Jarak

1

Sg.________________________ ii. Sila nyatakan skala pelan di atas dalam skala lurus mudah. nyatakan arah tempat yang berikut dengan menggunakan jambatan sebagai titik rujukan. (12m) Tempat Tasik Nusa Sawah Padi Hutan Paya Nipah Pekan Gemersik X Arah 3._______________________ 2 . (4m) 4. Berpandukan pelan di atas. Apakah cirri-ciri budaya yang terdapat dalam pelan di atas? Sila nyatakan 3 ciri budaya.1. nyatakan koordinat yang mewakili tempat berikut: (12m) Tempat Balai Polis Masjid Kg._______________________ iii. (6m) i. Apa jenis skala yang digunakan dalam pelan di atas? (2m) _____________________ 5. Berpandukan pelan di atas. (4m) 6. Gemersik mengalir dari arah ______________ ke ___________________.Chabang Jambatan Pejabat Daerah Stesen Trigonometri Koordinat 2.

30pagi. siapakah yang akan sampai ke sekolah terlebih dahulu? ______________________ Bahagian B: Graf dan Peta Lukiskan satu graf yang bersesuaian untuk mewakili data cara pelajar dating ke sekolah di bawah. (20m) Nama Pelajar Zarina Amirthaa Zainab Iqmal Muslim Jarak dari sekolah (km) 4 6 3 7 10 Cara ke sekolah Bas awam Motosikal Berjalan Kaki Teksi Kereta Masa (minit) 15 10 30 11 15 a.45 pagi.30 sekilometer? ______________________ c. Berapakah tambang pergi dan balik yang perlu dibayar oleh Zarina dalam sehari sekiranya tambang bas adalah RM0. Sekiranya waktu persekolahan bermula pada jam 7. Sekiranya Iqmal bertolak dari rumah pada jam 6.7.30 pagi. jawabkan soalan-soalan berikut. Berdasarkan jadual berikut. (40m) Jenis Pengangkutan Kereta Bas / Van Motosikal Basikal Berjalan Kaki Jumlah Bilangan (orang) 8 12 6 7 9 42 3 . Berapa lamakah masa yang diambil oleh Zarina sekiranya dia berjalan kaki ke sekolah? ______________________ e. pada jam berapakah Zainab perlu keluar dari rumahnya untuk sampai ke sekolah tepat pada masanya? ______________________ d. dan Zainab bertolak pada jam 6. Berapakah perbezaan jarak di antara rumah Muslim dengan rumah Zarina dari sekolah? ______________________ b.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->