TANGGUNGJAWAB SEORANG PENGAWAS 1.

Pengawas hendaklah sentiasa menjalankan sebarang tugas atau amanah yang telah diberikan dengan rasa tanggungjawab dan penuh dedikasi 2. Pengawas hendaklah sentiasa menunjukkan sikap yang baik sama ada di dalam atau di luar sekolah pada setiap masa. 3. Pengawas perlu mengekalkan dan meningkatkan prestasi dalam bidang akademik pada setiap ujian / peperiksaan. 4. Pengawas tidak harus sama sekali terlibat dengan salahlaku disiplin. 5. Pengawas perlu bijak menggunakan kuasa yang diberikan untuk membantu guru mengawal keadaan sekolah. 6. Lain-lain tanggungjawab pengawas kesesuaian keadaan semasa. adalah tertakluk kepada

PENEGASAN PERATURAN TENTANG PERLANTIKAN/PENGGANTUNGAN/PERLUCUTAN JAWATAN 1. Guru Besar, GPK HEM dan Guru Disiplin berkuasa mutlak dan berhak untuk melantik, menggantung dan melucutkan jawatan seseorang pengawas. 2. Sebarang kesalahan yang dilakukan oleh seorang pengawas akan disusuli oleh AMARAN kali pertama, kedua dan ketiga. Setelah amaran yang dikeluarkan gagal dipatuhi, seorang pengawas berhak dilucutkan jawatan. 3. Namun begitu, pihak sekolah berhak melucutkan jawatan bila-bila masa yang dirasakan perlu. 4. Antara kesalahan yang membolehkan seseorang pengawas dilucutkan jawatan adalah seperti berikut: • • • • Terlibat dengan salahlaku disiplin Penurunan prestasi dalam pelajaran Melakukan kesalahan disiplin di luar waktu sekolah Lain-lain kesalahan yang munasabah.

Sebarang keputusan yang dibuat adalah atas dasar perbincangan di antara guru-guru dan ianya adalah muktamad.5. PENCAPAIAN AKADEMIK PENGAWAS SK KUALA TELANG 2011 NAMA PENGAWAS AMIRA SABRINA BINTI ZA’ABA NUR SYUHADA BINTI MOHD FADLI NURUL AFIQAH BINTI MANAN NUR AISHAH BINTI SAHARUDDIN AYU NASIRAH BINTI KAMARADZAMAN MUHAMMAD HAZWAN BIN TAJORAHIM NAZREEN BIN NAZIR NUR AFINA BINTI ABDUL RANI NURUL ARTIQAH SUHADA BINTI MOHD ZAIDI NORHISYAM BIN ISA MUHAIMIN AEZAD BIN AZHAR SHASYA AMIRA BINTI MOHD ALI PENCAPAIAN KESELURUHAN P4 2010 5A .

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.