Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru

Yang berusaha Puan Junaidah bt Tahir, Guru Besar Sek. Keb Sungai Petani. Yang dihormati, PK Kurikulum, Puan Hasmah bt Ismail, PK Hal Ehwal Murid, Puan Zaiton bt Ramli, PK Kokurikulum Encik Barathi A/L Perumal , PK Petang, Encik Noordin bin Abdullah, barisan guru-guru yang diraikan seterusnya para pelajar yang saya hormati sekalian.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah, bersyukur kita ke hadrat Illahi, kerana dengan limpah kurniaNYA, dapat kita berhimpun pada hari ini bagi meraikan insan yang telah berusaha keras, mengerah kudrat,memerah keingat dalam usaha menurunkan ilmu kepada kita semua. Merekalah guru-guru berjasa yang amat kita sayangi. Guru-guru dan rakan-rakan sekalian, Perlu kita ingat bahawa gurulah titik awal pengaliran ilmu di dalam diri kita. Peranan guru bukan sahaja untuk menurunkan ilmu bahkan berperanan membentuk sahsiah dan akhlak kita semua .Seorang guru bolehlah dianggap adalah seorang jurutera sosial kerana bidang pendidikan adalah peneraju dalam membangunkan modal insan yang berpengetahuan,berkemahiran dan berperibadi mulia.Justeru, sesuailah pemilihan tema pada tahun ini iaitu, “ Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara” Rakan-rakan sekalian, Hormatilah guru yang telah banyak berjasa, berbakti dan mencurahkan ilmu pengetahuan. Guru boleh diibaratkan sebagai ibu bapa kita yang kedua yang berupaya mencorakkan masa depan kita. Patuhilah arahan mereka dan amalkanlah tunjuk ajar dan nasihat untuk panduan hidup kita. Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua guru yang mengajar saya dan rakan-rakan dengan usaha yang berterusan penuh dengan semangat ketekunan, kecekalan, kegigihan dan penuh dedikasi . Terima kasih cikgu! Pengorbanan dan segala jasa cikgu akan terpahat dalam hati selagi hayat dikandung badan. Seterusnya, maafkan kami atas kekasaran ,segala salah laku dan sesuatu yang mengguris perasaan cikgu. Sesungguhnya kami ini insan yang masih memerlukan bimbingan daripada guru-guru semua. Hadirin sekalian, Sambutan Hari Guru amat bermakna kepada semua warga pendidik. Hari Guru bukan sahaja meraikan jasa dan pengorbanan guru-guru, tetapi juga menjadi dorongan kepada semua warga pendidik untuk terus memperjuangkan dan meningkatkan kualiti mengajar. Hal yang demikian dapat meningkatkan bilangan ilmuwan di negara kita. Seterusnya, mari kita panjatkan doa agar SKSP terus cemerlang dan lebih gagah menghadapi cabaran serta mencapai visi kita dalam melahirkan modal insan yang berdikari, berwaja diri dan berjasa kepada negara. Bersama kita berpadu tenaga, warga pendidik, para ibu bapa dan murid-murid meneruskan usaha murni ini. Semoga segala pengorbanan guru ini akan menjadi amal soleh yang akan memberikan pahala yang berterusan dan berkekalan. Sebelum mengakhiri ucapan ini, izinkan saya membacakan beberapa bait kata daripada sajak nukilan Usman Awang. Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku Budi yang diapungkan di dulang ilmu

. “Teachers that love to teach.akan melahirkan murid yang suka belajar” Akhir kata daripada saya. “Terima kasih cikgu! “ .... “Guru yang suka mengajar .Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat Menjadi kenangan ke akhir hayat..Create kids that love to learn ......

Akan kami gunakan segala ilmu yang telah disampaikan untuk membina jati diri. Yang Dipertua PIBG. Hadirin yang dihormati sekalian. . Seterusnya rakan-rakan pencetus kegemilangan negara. Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. Guru telah mendidik kita dengan penuh kasih sayang tanpa rasa jemu. Yang Berusaha Puan Hajah Noor Semarli bt Haji Alias. Seterusnya. semalam. Segala pengajaran yang diberikan oleh semua guru amat kami hargai. Guru Besar Cemerlang. Puan Rahimah bt Ibrahim.TEKS UCAPAN KETUA MURID SEMPENA HARI GURU . Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. Encik Azissul bin Mahat. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Puan Lim Chew Yang.. "Selamat Hari Guru buat semua guru yang kami sayangi" Rakan-rakan sekalian. hari ini dan esok terletak pada tugas yang digalas oleh insan yang bergelar guru. Guru Penolong Kanan 1. gemilang dan terbilang. Kami sebagai generasi muda. Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapat kita berkumpul pada hari ini dengan hasrat yang satu iaitu meraikan sambutan hari guru. berjanji akan meneruskan legasi kemakmuran dan keharmonian negara ini. bangsa dan negara tercinta. berbakti kepada agama. Guru-guru sentiasa berada di barisan hadapan dalam melahirkan generasi berilmu bertepatan dengan tema hari guru pada tahun ini iaitu “ Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara”.2012 Bismillahirahmanirahim Assalamualaikum wm. Yang Berbahagia Encik Jor bin Ahmad. Barisan Guru Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2 yang dedikasi. Guru Penolong Kanan Kokurikulum. Segala kejayaan yang kita kecapi. Cikgu.wbt. Maka tidak hairanlah guru dapat melonjakkan transformasi pendidikan negara agar lebih cemerlang.. Tugas guru merupakan satu tugas yang mulia dan murni.

Kami doakan semoga cikgu-cikgu panjang umur. cikgu. tinggi lagi budimu.Kalau tinggi Gunung Everest. sekali lagi saya dan rakan-rakan mengucapkan Selamat Hari Guru. harum lagi pengorbananmu. Kalau dalam lautan Atlantik. dalam lagi jasamu. Terima kasih cikgu. cikgu. Sekian. murah rezeki. Akhir kata. . cikgu. sihat dan dapat terus berbakti dengan tulus dan ikhlas demi melahirkan modal insan minda kelas pertama. terima kasih. Kalau harum bau kasturi.

SAMA-SAMA KITA SAKSIKAN. PERARAKAN GURU RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN..PENGAKAP DAN KRS..Saya sekadar menggunakan nama-nama yang berkenaan sahaja..PBSM.TERIMA KASIH DIUCAPKAN. SEBELUM MAJLIS DITERUSKAN KITA AKAN SAKSIKAN DAHULU PERSEMBAHAN KAWAD KAKI DARIPADA KADET PERTAHANAN AWAM.. .jadi tidak seindah seperti pantun orang lain PENGENALAN PERHATIAN .Teks Pengacara Majlis Sambutan Hari Guru 2013 CONTOH TEKS UCAPAN PENGACARA MAJLIS SEMPENA SAMBUTAN HARI GURU SMK DEMAK BARU 2013 ( Seperti sebelum ini..KADET POLIS..tapi hanya satu je. DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN KAWAD KAKI YANG DIPERSEMBAHKAN OLEH WAKIL DARI KADET MASING-MASING.Tidak ada kaitan langsung dengan apa yang sebenarnya berlaku di SMK Demak Baru..MINTA KERJASAMA SEMUA PELAJAR UNTUK MEMBERI LALUAN MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU AKAN BERLANGSUNG SEBENTAR LAGI. Pantun-pantun yang ada itu saya cipta seadanya. kita sama-sama berkogsi idea di sini. TERIMA KASIH .... PARA PELAJAR DIINGATKAN BERDIRI KETIKA PERARAKAN MASUK GURUGURU KE DATARAN SMK DEMAK BARU.jangan lupa tinggalkan komen .) Siapa yang berkenan tu ambillah ya.MARILAH SAMA-SAMA KITA MEMBERIKAN TEPUKAN YANG GEMURUH KEPADA SEMUA GURU-GURU SMK DEMAK BARU MAJLIS MEMOHON TUAN PENGETUA UNTUK MENABURKAN KUNTUMANKUNTUMAN BUNGA DIIRINGI OLEH PENOLONG-PENOLONG KANAN KEPADA BARISAN GURU-GURU YANG DIKASIHI DAN DIRAIKAN. Teks ucapan dibawah adalah sekadar contoh yang saya sediakan untuk rakan –rakan guru yang memerlukan bantuan untuk Sambutan Hari Guru ..

SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI.. . BARISAN PENGAWAS DAN RAKAN-RAKAN YANG DIKASIHI SEKALIAN… . EN RAZALIE BADAR PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID . WARGA KERJA SMK DEMAK BARU AJK-AJK PIBG SMK DEMAK BARU. EN JAMAL SHUKURI BOLAHASSAN PENOLONG KANAN PENDIDIKAN KHAS. BISMILLAHIRAHMANIRAHIM…ASSALAMUALAIKUM . EN SELAMAT BIN MASUNI. .KERANA PADA PAGI INI KITA DAPAT BERSAMA-SAMA BERKUMPUL BAGI MERAIKANKAN INSAN YANG AMAT KITA SANJUNGI DAN HARGAI.BERSYUKUR KITA KE HADRAT ILAHI.bahkan kami sertakan juga buat dikau sebagai guru kepada guru-guru kami..Ya Rasulullah. SALAM SEJAHTERA…DAN SELAMAT PAGI YANG BERUSAHA CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID . PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN AKADEMIK YANG DIHORMATI. PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM. Sambutan hari guru akan kami sambut.bukan sahaja sebuah penghargaan buat guru-guru kami..dikau guru kami yang teragung. BARISAN PENDIDIK YANG DISAYANGI. PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI EN BUSMAN BIN RAMLI YANG DIPERTUA PIBG.

MAJLIS KITA PADA HARI INI. BACAAN BACAAN DOA HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN Panggilan cikgu adalah keramat Bersabar menabur jasa dan juga bakti Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati BAGI MENAMBAH KEBERKATAN MAJLIS KITA PADA HAR INI YANG PENUH BERMAKNA IN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI... AGENDA SETERUSNYA ADALAH MEMBACA PERUTUSAN DARIPADA PENGAEAH PELAJARAN MALAYSIA. SIDANG MAJLIS SEKALIAN..MARILAH SAMA-SAMA KITA MENADAH TANGAN MENGAMINKAN BACAAN DOA YANG AKAN DLAFAZKAN OLEH AL FADHIL USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID. UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMANYA MEMPERSILAKAN..DENGAN ITU MAJLIS MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBACAKAN .Pergi ke pasar membeli lada tidak lupa membeli kuini GURU MALAYSIA : 1ASPIRASI. YA ALLAH KAU BERIKANLAH RAHMAT UNTUK DIA INSAN GURU YANG KAMI SAYANGI SEMOGA HIDUPNYA SENTIASA SELAMAT DALAM SETIAP CABARAN YANG DIHARUNGI. itulah tema perayaan hari guru tahun ini. 1AGENDA. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin MAJLS MERAKAMKAN SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN DAN TERIMA KASIH KEPADA USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID ATAS BACAAN DOA ITU TADI.DIJEMPUT PARA GURU DAN PELAJAR BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU KEBANGSAAN LAGU NEGARAKU DAN DIIKUTI PULA LAGU SEKOLAH DEMAK GEMILANG. NYANYIAN LAGU NEGARAKU/LAGU SEKOLAH SEBAGAI PEMBUKA TIRAI.

. DIPERSILAKAN.............. SETERUSNYA MAJLIS MENJEMPUT PERWAKILAN KETUA PENGAWAS SELAKU KETUA MURID SMK DEMAK BARU MEWAKILI PARA PELAJAR.............. DEMIKANLAH TADI TEKS UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA................ TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SAUDARA ..IAITU SAUDARA............TEKS PERUTUSAN TERSEBUT......... JALAN BERIRINGAN BERPEGANGAN TANGAN KALAU TERJATUH SAMA MERASA GURU DAN MURID MENCIPTA KEMERLANGAN SAMA-SAMA MENABUR JASA..... BERHENTI HUJAN TERBIT PELANGI INDAH DIPANDANG TAK MAMPU DIDEKATI IKHLAS AJARANNYA KAMI SANJUNGI BUDIMU GURU DI KENANG SAMPAI MATI PARA GURU DAN PELAJAR SEKALIAN.UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN KHAS SEMPENA HARI GURU..DIPERSILAKAN.......TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA CIKGU JAMAL .. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI .. LUAS SUNGGUH SAWAH DI SANA CANTIK TERLIHAT DIWAKTU SENJA ENGKAULAH GURU INSAN BIJAKSANA GIGIH MENDIDIK BERHATI WAJA UCAPAN YDP PIBG . ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI....... PASTINYA SEGALA NASIHAT DAN AMANAT AKAN MENJADI INGATAN DAN PEDOMAN UNTUK SEMUA........ UCAPAN WAKIL PELAJAR..... UCAPAN MENTERI PELAJARAN SETERUSNYA PULA MAJLIS MENJEMPUT EN SELAMAT BIN MASUNI UNTUK MEMBACAKAN TEKS UCAPAN MENTERI PELAJARAN MALAYSIA........

.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA .....KITA AKAN DIPERDENGARKAN DENGAN KELUNAKAN SUARA OLEH PARA GURU DENGAN NYANYIAN LAGU KAMI GURU MALAYSIA ....... UCAPAN PERASMIAN OLEH PENGETUA KAIN BATIK CANTIK BERSERI DIBAWA DARI PULAU JAWA GURU MENDIDIK ILMU DIBERI KEIKHLASAN GURU MENYENTUH JIWA HADIRIN SEKALIAN MAJLIS DITERUSKAN DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID PENGETUA SMK DEMAK BARU BAGI MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN PERAYAAN HARI GURU SMK DEMAK BARU... DIPERSILAKAN ...SEGALA AMANAT AKAN KEMAS TERSIMPAN DI HATI..... BACAAN IKRAR GURU/NYAYIAN HARI GURU PEGANG KACA HARUS BERINGAT BIMBANG TERLUKA SUSAH NANTI IKRAR DIBACA PENUH SEMANGAT JANJI TERPATRI DISUDUT HATI BERALIH KITA KE ACARA SETERUSNYA DENGAN MENJEMPUT SEMUA GURU KE PENTAS UNTUK BACAAN IKRAR YANG AKAN DIKETUAI OLEH EN SAEII BISUNI ... ACARA PEMOTONGAN KEK SEKARANG KITA TELAH SAMPAI KE ACARA PEMOTONGAN KEK OLEH PN PENGETUA DAN PEN.... ATAS UCAPAN ITU TADI... DEMIKIANLAH TADI NYAYIAN BEBERAPA LAGU DARIPADA GURU-GURU YANG KITA SAYANGI. MAJLIS MENJEMPUT PULA USTAZ BUSMAN RAMLI YG DIPERTUA PIBG MEWAKILI IBU BAPA UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN..MOHON PARA GURU BERSAMA-SAMA BAGI ...PARA HADIRIN SEKALIAN.LAGU PENDIDIK BUMI KENYALANG DAN BIARKU MENJADI LILIN............ CANTIK SUNGGUH SI ANAK KEDIDI...TERIMA KASIH DI UCAPKAN DI ATAS UCAPAN ITU TADI....MOHON PARA GURU BERDIRI DI ATAS PENTAS …DAN SELEPAS ITU.....DIPERSILAKAN...-PEN KANAN....

..... MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI PENGHARGAAN KEPADA PARA GURU DI ATAS KERJASAMA YANG DIBERIKAN.................. PERSEMBAHAN NYAYIAN DARI WAKIL PELAJAR SETERUSNYA KITA AKA N DIHIBURKAN PULA OLEH ALUNAN SUARA DARIPADA NYAYIAN ADIK.DENGAN TAJUK LAGUNYA... KEK ITU TADI ADALAH SUMBAGAN DARI BANK RAKYAT.SEKALUNG PENGHARGAAN TERMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ISTMEWA ITU TADI...PERSEMBAHAN ITU TADI DI BAWAH PIMPINAN PUAN KAMARIAH KUNGGIDAN PUAN LINA MILI...MENGIRINGI PENGETUA UNTUK ACARA PEMOTONGAN KEK.. SAMA-SAMALAH KITA SAKSIKAN ..PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MENCABUT LIMA NOMBOR BERTUAH.. BUAT BEKALAN PENUH DI DADA.... KITA HENTIKAN SEKETIKA ACARA PERSEMBAHAN YANG SETERUSNYA UNTUK MEMBERI LALUAN CABUTAN BERTUAH PULA. PERSEMBAHAN TARIAN BAGI MEMERAHKAN LAGI MAJLIS KITA PADA PAGI INI.... DIBACAKAN NOMBOR BERTUAH YANG PERTAMA IAITU…………………………......DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN................. SA BEGITULAH MERDUNYA ALANUN SUARA OLEH ADIK---------------------... YANG DIHADIAHKAN OLEH PELAJAR BUAT GURU-GURU YANG TERSAYANG. .... SEKALUNG PENGHARGAAN DIUCAPKAN.. DARI TEBU MENJADI GULA ARENA PERSEMBAHAN MENYUSUL PULA DARI PELAJAR GURUPUN ADA ILMU DIBERI KEKAL SAMPAI BILA-BILA.. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEKALIAN... CABUTAN BERTUAH HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN..DENGAN SEGALANYA HORMATNYA MENJEMPUT PN MISIA HJ ZAIN....... KITA MULAKAN DENGAN SATU PERSEMBAHAN TARIAN 1 MALAYSIA DARIPADA PELAJAR PENDIDIKAN KHAS SEBAGAI TATAPAN KHUSUSNYA UNTUK GURU-GURU YANG DIRAIKAN PADA HARI INI... PERSEMBAHAN MURID PPKI PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR SEKALIAN.....

....PERSEMBAHAN BADAN PENGAWAS MAJLIS AKAN DISERIKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA DARIPADA BADAN PENGAWAS... DENGAN INI DIPERSILAKAN… TERIMA KASIH DIUCAPKAN PERSEMBAHAN LAGU PUISI HANYA INI YANG MAMPU KUBERI LAGU PUISI UNTUKMU HAYATI JASA GURU TIDAK TERPERI TIDAK JEMU MENABUR BAKTI PERSEMBAHAN SETERUSNYA PULA ADALAH NYANYIAN LAGU PUISI DARIPADA BEBERAPA ORANG PELAJAR SMK DEMAK BARU....... WARGA PENDIDIK...UNTUK MENYAMPAIKAN SEBUAH LAGU YANG BERTAJUK... DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA OLEH BADAN PENGAWAS.......... SEBELUM ITU MAJLIS DENGAN SUKACITANYA MENJEMPUT PENOLONGPENOLONG KANAN BAGI MENGIRINGI TUAN PENGETUA KE PENTAS BAGI ........ SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN..DIJEMPUT CIKGU .......WARGA KERJA SERTA RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN....... PERSEMBAHAN GURU MAJLIS TIDAK AKAN MERIAH JIKALAU TIDAK DISERIKAN DENGAN PERSEMBAHAN OLEH GURU... ACARA PADA PAGI YANG BERBAHAGIA INI DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN KAD-KAD UCAPAN HARI GURU DAN TANDA HATI DARIPADA BADAN BERUNIFORM KELAB DAN PERSATUAN KEPADA INSAN YANG KITA SAYANGI LAGI KASIHI PENGETUA SMK DEMAK BARU CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID ........ ........... DIPERSILAKAN. TERIMA KASIH KEPADA KUMPULAN NYANYIAN PUISI ITU TADI............... PENYAMPAIAN KAD UCAPAN/TANDA HATI KEPADA PENGETUA...

SEMUA GURU TELAH DICALONKAN DAN PEMILIHAN TELAH DILAKUKAN OLEH SEMUA PELAJAR DI SEMUA TINGKATAN .TELAH DIBUKA SEJAK SEBULAN YANG LALU.PENGAKAP 6.KELAB KEUSAHAWANAN PPKI 4.MENERIMA KAD-KAD DAN TANDA HATI DARIPADA WAKIL SETIAP KELAB DAN PERSATUAN.KELAB PENCIPTA ALAM 2. DIMULAKAN DENGAN WAKIL DARI 1.KADET POLIS.KELAB KOPERASI 3.UNDI TERTINGGI TELAH TERPILIH DIANGGAP PEMENANG DIMULAKAN DENGAN * Anugerah Guru Paling Rajin. .PBSM 5.PUTERI ISLAM 11. DENGAN SEGALA HORMATNYA DPERSILAKAN.KADET BOMBA DAN YANG TERAKHIR 12.KRS 7. * Anugerah Guru Paling Berdedikasi * Anugerah Guru Paling Berketrampilan * Anugerah Guru Paling Periang * Anugerah Guru Paling Prihatin *Anugerah Guru Paling Penyayang *Anugerah Guru Paling Popular TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PUAN PENGETUA ATAS PENYAMPAIAN ANUGERAH ITU TADI. PENYAMPAIAN ANUGERAH KHAS SUMBANGAN PIBG ANUGERAH DIBERI SEKADAR SUKA HATI MENJADI SALAH SATU ACARA PERSEMBAHAN SEMUA GURU HEBAT DIHATI SUNGGUH SUSAH MEMBUAT PILIHAN MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN ANUGERAH KEPADA BEBERAPA ORANG GURU YANG TELAH BERJAYA MENAMBAT HATI PELAJARPELAJAR SMK DEMAK BARU.PANDU PUTERI 10.PERTAHANAN AWAM (KAFA) PENDIDIKAN KHAS 9.PERTAHANAN AWAM (KAFA) 8.UNTUK MAKLUMAN .

UCAPAN TERIMA KASIH KAMI BUAT CIKGU..DIJEMPUT KETUA-KETUA KELAS DISEMUA TINGKATAN MEWAKILI KELAS MASING-MASING UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAMATA ATAU TANDA HATI KEPADA GURU KELAS MASING-MASING.SESUNGGUHNYA. seterusnya memperolehi keputusan yang cemerlang MARILAH SAMA-SAMA KITA UCAPKAN “TERIMA KASIH CIKGU” KEPADA BARISAN GURU YANG KITA Guru.PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. kami mengharapkan para guru akan terus dirahmati Tuhan dengan tubuh badan yang sihat. Menjadi insan bijak bestari. SEMUA SAYANGI INI..BUDI YANG DTABURKAN OLEH GURU SELAMA INI TAK TERMAMPU UNTUK DIBALAS. Sebagai mengharumkan hatimu yang suci. Guru… Mencurahkan ilmu dengan motivasi Mengajar dengan penuh dedikasi Bersabar menabur jasa dan bakti Mengisi minda yang masih kosong ini Pengorbananmu ku sanjungi Menjadi penggerak jati diri Terimalah sedikit cenderahati Sebagai tanda kenangan budi SETERUSNYA PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. Sekuntum terima kasih kami berikan. Kami berjanji akan belajar bersungguh-sungguh.. Setelah mendidik kami dengan sepenuh hati.SEBENARNYA ADALAH TERLALU KECIL JIKA DIBANDINGKAN DENGAN PENGORBANAN YANG DILAKUKAN OLEH GURU SELAMA INI. . NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR YANG BUDIMAN.. Malah kami berharap agar para guru tidak jemu untuk mendidik kami agar menjadi insan yang berguna. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PELAJAR SMK DEMAK BARU ATAS TANDA INGATAN ITU TADI.

TERIMA KASH DAUN KELADI PANJANG UMUR KITA SAMBUT LAGI BUAT GURU KAMI SUDAHI SELAMAT HARI GURU BUATMU DIKASIHI JASA GURU TERPAHAT DIHATI SEKIAN.WASSALAMUALAIKUM WBT… payahnya nak ucap terima kasih kan. PENUTUP AKHIRKATA TAMATLAH SUDAH MAJLIS KITA PADA PAGI INI..KITA SEMAKIN HAMPIR KE PENGHUJUNG MAJLIS.mendidik dan memimpin kita untuk mencapai kejayaan dan kecemerlangan di dunia dan akhirat..SALAM SEJAHTERA WABILLAHI TAUFIK WAHIDAYAH.memahamkan.. tanpa guru siapalah kita AYUH BERSAMA KITA UCAPKAN SELAMAT HARI GURU MAJLIS MENJEMPUT SEMUA GURU DAN DIF-DIF JEMPUTAN UNTUK MENIKMATI SEDIKIT JAMUAN RINGAN DI KAWASAN LOBI. … sesungguhnya guru insan kedua selepas ibu bapa yang paling berjasa kepada kita dia memberitahu.. SEKALI LAGI SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA WARGA SMK DEMAK BARU KERANA DAPAT BERSAMA-SAMA DALAM SAMBUTAN HARI GURU BAGI TAHUN INI.SEBELUM KITA BERSURAI MARILAH SAMA-SAMA KITA BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYAYIKAN LAGU “IBU PERTIWKU” TERIMA KASIH KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI... KEPADA SEMUA PELAJAR JAMUAN DI ADAKAN DI KELAS MASING-MASING. .