Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru

Yang berusaha Puan Junaidah bt Tahir, Guru Besar Sek. Keb Sungai Petani. Yang dihormati, PK Kurikulum, Puan Hasmah bt Ismail, PK Hal Ehwal Murid, Puan Zaiton bt Ramli, PK Kokurikulum Encik Barathi A/L Perumal , PK Petang, Encik Noordin bin Abdullah, barisan guru-guru yang diraikan seterusnya para pelajar yang saya hormati sekalian.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah, bersyukur kita ke hadrat Illahi, kerana dengan limpah kurniaNYA, dapat kita berhimpun pada hari ini bagi meraikan insan yang telah berusaha keras, mengerah kudrat,memerah keingat dalam usaha menurunkan ilmu kepada kita semua. Merekalah guru-guru berjasa yang amat kita sayangi. Guru-guru dan rakan-rakan sekalian, Perlu kita ingat bahawa gurulah titik awal pengaliran ilmu di dalam diri kita. Peranan guru bukan sahaja untuk menurunkan ilmu bahkan berperanan membentuk sahsiah dan akhlak kita semua .Seorang guru bolehlah dianggap adalah seorang jurutera sosial kerana bidang pendidikan adalah peneraju dalam membangunkan modal insan yang berpengetahuan,berkemahiran dan berperibadi mulia.Justeru, sesuailah pemilihan tema pada tahun ini iaitu, “ Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara” Rakan-rakan sekalian, Hormatilah guru yang telah banyak berjasa, berbakti dan mencurahkan ilmu pengetahuan. Guru boleh diibaratkan sebagai ibu bapa kita yang kedua yang berupaya mencorakkan masa depan kita. Patuhilah arahan mereka dan amalkanlah tunjuk ajar dan nasihat untuk panduan hidup kita. Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua guru yang mengajar saya dan rakan-rakan dengan usaha yang berterusan penuh dengan semangat ketekunan, kecekalan, kegigihan dan penuh dedikasi . Terima kasih cikgu! Pengorbanan dan segala jasa cikgu akan terpahat dalam hati selagi hayat dikandung badan. Seterusnya, maafkan kami atas kekasaran ,segala salah laku dan sesuatu yang mengguris perasaan cikgu. Sesungguhnya kami ini insan yang masih memerlukan bimbingan daripada guru-guru semua. Hadirin sekalian, Sambutan Hari Guru amat bermakna kepada semua warga pendidik. Hari Guru bukan sahaja meraikan jasa dan pengorbanan guru-guru, tetapi juga menjadi dorongan kepada semua warga pendidik untuk terus memperjuangkan dan meningkatkan kualiti mengajar. Hal yang demikian dapat meningkatkan bilangan ilmuwan di negara kita. Seterusnya, mari kita panjatkan doa agar SKSP terus cemerlang dan lebih gagah menghadapi cabaran serta mencapai visi kita dalam melahirkan modal insan yang berdikari, berwaja diri dan berjasa kepada negara. Bersama kita berpadu tenaga, warga pendidik, para ibu bapa dan murid-murid meneruskan usaha murni ini. Semoga segala pengorbanan guru ini akan menjadi amal soleh yang akan memberikan pahala yang berterusan dan berkekalan. Sebelum mengakhiri ucapan ini, izinkan saya membacakan beberapa bait kata daripada sajak nukilan Usman Awang. Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku Budi yang diapungkan di dulang ilmu

... “Terima kasih cikgu! “ . “Guru yang suka mengajar .... “Teachers that love to teach...akan melahirkan murid yang suka belajar” Akhir kata daripada saya..Create kids that love to learn ..Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat Menjadi kenangan ke akhir hayat.

wbt. Cikgu. Yang Berbahagia Encik Jor bin Ahmad. Kami sebagai generasi muda. Barisan Guru Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2 yang dedikasi. Segala kejayaan yang kita kecapi. Guru Besar Cemerlang. Encik Azissul bin Mahat. Guru Penolong Kanan Kokurikulum. Yang Berusaha Puan Hajah Noor Semarli bt Haji Alias. bangsa dan negara tercinta. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Seterusnya rakan-rakan pencetus kegemilangan negara. Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. "Selamat Hari Guru buat semua guru yang kami sayangi" Rakan-rakan sekalian. berbakti kepada agama. Guru telah mendidik kita dengan penuh kasih sayang tanpa rasa jemu. Maka tidak hairanlah guru dapat melonjakkan transformasi pendidikan negara agar lebih cemerlang. hari ini dan esok terletak pada tugas yang digalas oleh insan yang bergelar guru. Segala pengajaran yang diberikan oleh semua guru amat kami hargai. Puan Lim Chew Yang. berjanji akan meneruskan legasi kemakmuran dan keharmonian negara ini. Guru-guru sentiasa berada di barisan hadapan dalam melahirkan generasi berilmu bertepatan dengan tema hari guru pada tahun ini iaitu “ Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara”. .. Seterusnya. Akan kami gunakan segala ilmu yang telah disampaikan untuk membina jati diri. Puan Rahimah bt Ibrahim. Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapat kita berkumpul pada hari ini dengan hasrat yang satu iaitu meraikan sambutan hari guru.TEKS UCAPAN KETUA MURID SEMPENA HARI GURU . Tugas guru merupakan satu tugas yang mulia dan murni. Yang Dipertua PIBG.2012 Bismillahirahmanirahim Assalamualaikum wm. gemilang dan terbilang. semalam.. Guru Penolong Kanan 1. Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. Hadirin yang dihormati sekalian.

Kalau tinggi Gunung Everest. sekali lagi saya dan rakan-rakan mengucapkan Selamat Hari Guru. terima kasih. cikgu. . sihat dan dapat terus berbakti dengan tulus dan ikhlas demi melahirkan modal insan minda kelas pertama. Akhir kata. harum lagi pengorbananmu. murah rezeki. Sekian. cikgu. Kalau harum bau kasturi. Kami doakan semoga cikgu-cikgu panjang umur. Terima kasih cikgu. dalam lagi jasamu. Kalau dalam lautan Atlantik. cikgu. tinggi lagi budimu.

PBSM.. TERIMA KASIH ..MARILAH SAMA-SAMA KITA MEMBERIKAN TEPUKAN YANG GEMURUH KEPADA SEMUA GURU-GURU SMK DEMAK BARU MAJLIS MEMOHON TUAN PENGETUA UNTUK MENABURKAN KUNTUMANKUNTUMAN BUNGA DIIRINGI OLEH PENOLONG-PENOLONG KANAN KEPADA BARISAN GURU-GURU YANG DIKASIHI DAN DIRAIKAN.. .PENGAKAP DAN KRS.... DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN KAWAD KAKI YANG DIPERSEMBAHKAN OLEH WAKIL DARI KADET MASING-MASING..Tidak ada kaitan langsung dengan apa yang sebenarnya berlaku di SMK Demak Baru. PERARAKAN GURU RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN.SAMA-SAMA KITA SAKSIKAN. Pantun-pantun yang ada itu saya cipta seadanya.jadi tidak seindah seperti pantun orang lain PENGENALAN PERHATIAN . kita sama-sama berkogsi idea di sini. Teks ucapan dibawah adalah sekadar contoh yang saya sediakan untuk rakan –rakan guru yang memerlukan bantuan untuk Sambutan Hari Guru .KADET POLIS.tapi hanya satu je..) Siapa yang berkenan tu ambillah ya.Saya sekadar menggunakan nama-nama yang berkenaan sahaja.TERIMA KASIH DIUCAPKAN.. PARA PELAJAR DIINGATKAN BERDIRI KETIKA PERARAKAN MASUK GURUGURU KE DATARAN SMK DEMAK BARU...MINTA KERJASAMA SEMUA PELAJAR UNTUK MEMBERI LALUAN MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU AKAN BERLANGSUNG SEBENTAR LAGI. SEBELUM MAJLIS DITERUSKAN KITA AKAN SAKSIKAN DAHULU PERSEMBAHAN KAWAD KAKI DARIPADA KADET PERTAHANAN AWAM.Teks Pengacara Majlis Sambutan Hari Guru 2013 CONTOH TEKS UCAPAN PENGACARA MAJLIS SEMPENA SAMBUTAN HARI GURU SMK DEMAK BARU 2013 ( Seperti sebelum ini.jangan lupa tinggalkan komen .

dikau guru kami yang teragung. SALAM SEJAHTERA…DAN SELAMAT PAGI YANG BERUSAHA CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID . PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI EN BUSMAN BIN RAMLI YANG DIPERTUA PIBG.SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI. . PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN AKADEMIK YANG DIHORMATI.. Sambutan hari guru akan kami sambut. BARISAN PENDIDIK YANG DISAYANGI. PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM.KERANA PADA PAGI INI KITA DAPAT BERSAMA-SAMA BERKUMPUL BAGI MERAIKANKAN INSAN YANG AMAT KITA SANJUNGI DAN HARGAI.BERSYUKUR KITA KE HADRAT ILAHI..bukan sahaja sebuah penghargaan buat guru-guru kami.Ya Rasulullah. EN RAZALIE BADAR PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID . . WARGA KERJA SMK DEMAK BARU AJK-AJK PIBG SMK DEMAK BARU.bahkan kami sertakan juga buat dikau sebagai guru kepada guru-guru kami. BISMILLAHIRAHMANIRAHIM…ASSALAMUALAIKUM . EN SELAMAT BIN MASUNI. EN JAMAL SHUKURI BOLAHASSAN PENOLONG KANAN PENDIDIKAN KHAS. BARISAN PENGAWAS DAN RAKAN-RAKAN YANG DIKASIHI SEKALIAN… ..

NYANYIAN LAGU NEGARAKU/LAGU SEKOLAH SEBAGAI PEMBUKA TIRAI. YA ALLAH KAU BERIKANLAH RAHMAT UNTUK DIA INSAN GURU YANG KAMI SAYANGI SEMOGA HIDUPNYA SENTIASA SELAMAT DALAM SETIAP CABARAN YANG DIHARUNGI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI.DENGAN ITU MAJLIS MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBACAKAN .MAJLIS KITA PADA HARI INI. BACAAN BACAAN DOA HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN Panggilan cikgu adalah keramat Bersabar menabur jasa dan juga bakti Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati BAGI MENAMBAH KEBERKATAN MAJLIS KITA PADA HAR INI YANG PENUH BERMAKNA IN.DIJEMPUT PARA GURU DAN PELAJAR BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU KEBANGSAAN LAGU NEGARAKU DAN DIIKUTI PULA LAGU SEKOLAH DEMAK GEMILANG. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMANYA MEMPERSILAKAN.MARILAH SAMA-SAMA KITA MENADAH TANGAN MENGAMINKAN BACAAN DOA YANG AKAN DLAFAZKAN OLEH AL FADHIL USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID. itulah tema perayaan hari guru tahun ini. SIDANG MAJLIS SEKALIAN.. AGENDA SETERUSNYA ADALAH MEMBACA PERUTUSAN DARIPADA PENGAEAH PELAJARAN MALAYSIA. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin MAJLS MERAKAMKAN SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN DAN TERIMA KASIH KEPADA USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID ATAS BACAAN DOA ITU TADI. UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA.. 1AGENDA.Pergi ke pasar membeli lada tidak lupa membeli kuini GURU MALAYSIA : 1ASPIRASI...

DIPERSILAKAN.. DEMIKANLAH TADI TEKS UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA.............. PASTINYA SEGALA NASIHAT DAN AMANAT AKAN MENJADI INGATAN DAN PEDOMAN UNTUK SEMUA...... SETERUSNYA MAJLIS MENJEMPUT PERWAKILAN KETUA PENGAWAS SELAKU KETUA MURID SMK DEMAK BARU MEWAKILI PARA PELAJAR........... TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI ... DIPERSILAKAN... BERHENTI HUJAN TERBIT PELANGI INDAH DIPANDANG TAK MAMPU DIDEKATI IKHLAS AJARANNYA KAMI SANJUNGI BUDIMU GURU DI KENANG SAMPAI MATI PARA GURU DAN PELAJAR SEKALIAN..... JALAN BERIRINGAN BERPEGANGAN TANGAN KALAU TERJATUH SAMA MERASA GURU DAN MURID MENCIPTA KEMERLANGAN SAMA-SAMA MENABUR JASA.............IAITU SAUDARA........... UCAPAN WAKIL PELAJAR................UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN KHAS SEMPENA HARI GURU....TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA CIKGU JAMAL ......TEKS PERUTUSAN TERSEBUT.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SAUDARA ....... ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI..... UCAPAN MENTERI PELAJARAN SETERUSNYA PULA MAJLIS MENJEMPUT EN SELAMAT BIN MASUNI UNTUK MEMBACAKAN TEKS UCAPAN MENTERI PELAJARAN MALAYSIA....... LUAS SUNGGUH SAWAH DI SANA CANTIK TERLIHAT DIWAKTU SENJA ENGKAULAH GURU INSAN BIJAKSANA GIGIH MENDIDIK BERHATI WAJA UCAPAN YDP PIBG .

. DIPERSILAKAN ....MOHON PARA GURU BERSAMA-SAMA BAGI .......TERIMA KASIH DI UCAPKAN DI ATAS UCAPAN ITU TADI.. ACARA PEMOTONGAN KEK SEKARANG KITA TELAH SAMPAI KE ACARA PEMOTONGAN KEK OLEH PN PENGETUA DAN PEN.MOHON PARA GURU BERDIRI DI ATAS PENTAS …DAN SELEPAS ITU.. ATAS UCAPAN ITU TADI......... CANTIK SUNGGUH SI ANAK KEDIDI..-PEN KANAN.. BACAAN IKRAR GURU/NYAYIAN HARI GURU PEGANG KACA HARUS BERINGAT BIMBANG TERLUKA SUSAH NANTI IKRAR DIBACA PENUH SEMANGAT JANJI TERPATRI DISUDUT HATI BERALIH KITA KE ACARA SETERUSNYA DENGAN MENJEMPUT SEMUA GURU KE PENTAS UNTUK BACAAN IKRAR YANG AKAN DIKETUAI OLEH EN SAEII BISUNI ...PARA HADIRIN SEKALIAN.LAGU PENDIDIK BUMI KENYALANG DAN BIARKU MENJADI LILIN... TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ........KITA AKAN DIPERDENGARKAN DENGAN KELUNAKAN SUARA OLEH PARA GURU DENGAN NYANYIAN LAGU KAMI GURU MALAYSIA ... MAJLIS MENJEMPUT PULA USTAZ BUSMAN RAMLI YG DIPERTUA PIBG MEWAKILI IBU BAPA UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN.. UCAPAN PERASMIAN OLEH PENGETUA KAIN BATIK CANTIK BERSERI DIBAWA DARI PULAU JAWA GURU MENDIDIK ILMU DIBERI KEIKHLASAN GURU MENYENTUH JIWA HADIRIN SEKALIAN MAJLIS DITERUSKAN DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID PENGETUA SMK DEMAK BARU BAGI MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN PERAYAAN HARI GURU SMK DEMAK BARU..SEGALA AMANAT AKAN KEMAS TERSIMPAN DI HATI............ DEMIKIANLAH TADI NYAYIAN BEBERAPA LAGU DARIPADA GURU-GURU YANG KITA SAYANGI....DIPERSILAKAN.....

YANG DIHADIAHKAN OLEH PELAJAR BUAT GURU-GURU YANG TERSAYANG... PERSEMBAHAN MURID PPKI PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR SEKALIAN.........DENGAN SEGALANYA HORMATNYA MENJEMPUT PN MISIA HJ ZAIN.. MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI PENGHARGAAN KEPADA PARA GURU DI ATAS KERJASAMA YANG DIBERIKAN.MENGIRINGI PENGETUA UNTUK ACARA PEMOTONGAN KEK. CABUTAN BERTUAH HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN. DIBACAKAN NOMBOR BERTUAH YANG PERTAMA IAITU………………………….SEKALUNG PENGHARGAAN TERMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ISTMEWA ITU TADI.................... KITA HENTIKAN SEKETIKA ACARA PERSEMBAHAN YANG SETERUSNYA UNTUK MEMBERI LALUAN CABUTAN BERTUAH PULA. BUAT BEKALAN PENUH DI DADA.... SEKALUNG PENGHARGAAN DIUCAPKAN.......... SAMA-SAMALAH KITA SAKSIKAN .PERSEMBAHAN ITU TADI DI BAWAH PIMPINAN PUAN KAMARIAH KUNGGIDAN PUAN LINA MILI......PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MENCABUT LIMA NOMBOR BERTUAH........DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN......... .... KEK ITU TADI ADALAH SUMBAGAN DARI BANK RAKYAT. DARI TEBU MENJADI GULA ARENA PERSEMBAHAN MENYUSUL PULA DARI PELAJAR GURUPUN ADA ILMU DIBERI KEKAL SAMPAI BILA-BILA.. KITA MULAKAN DENGAN SATU PERSEMBAHAN TARIAN 1 MALAYSIA DARIPADA PELAJAR PENDIDIKAN KHAS SEBAGAI TATAPAN KHUSUSNYA UNTUK GURU-GURU YANG DIRAIKAN PADA HARI INI.. PERSEMBAHAN TARIAN BAGI MEMERAHKAN LAGI MAJLIS KITA PADA PAGI INI... SA BEGITULAH MERDUNYA ALANUN SUARA OLEH ADIK---------------------...DENGAN TAJUK LAGUNYA..... PERSEMBAHAN NYAYIAN DARI WAKIL PELAJAR SETERUSNYA KITA AKA N DIHIBURKAN PULA OLEH ALUNAN SUARA DARIPADA NYAYIAN ADIK.. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEKALIAN.....

.PERSEMBAHAN BADAN PENGAWAS MAJLIS AKAN DISERIKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA DARIPADA BADAN PENGAWAS... DENGAN INI DIPERSILAKAN… TERIMA KASIH DIUCAPKAN PERSEMBAHAN LAGU PUISI HANYA INI YANG MAMPU KUBERI LAGU PUISI UNTUKMU HAYATI JASA GURU TIDAK TERPERI TIDAK JEMU MENABUR BAKTI PERSEMBAHAN SETERUSNYA PULA ADALAH NYANYIAN LAGU PUISI DARIPADA BEBERAPA ORANG PELAJAR SMK DEMAK BARU....................DIJEMPUT CIKGU .......WARGA KERJA SERTA RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN.. DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA OLEH BADAN PENGAWAS.... SEBELUM ITU MAJLIS DENGAN SUKACITANYA MENJEMPUT PENOLONGPENOLONG KANAN BAGI MENGIRINGI TUAN PENGETUA KE PENTAS BAGI ........................... DIPERSILAKAN........ ACARA PADA PAGI YANG BERBAHAGIA INI DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN KAD-KAD UCAPAN HARI GURU DAN TANDA HATI DARIPADA BADAN BERUNIFORM KELAB DAN PERSATUAN KEPADA INSAN YANG KITA SAYANGI LAGI KASIHI PENGETUA SMK DEMAK BARU CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID . WARGA PENDIDIK. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN.. PERSEMBAHAN GURU MAJLIS TIDAK AKAN MERIAH JIKALAU TIDAK DISERIKAN DENGAN PERSEMBAHAN OLEH GURU.......... TERIMA KASIH KEPADA KUMPULAN NYANYIAN PUISI ITU TADI...UNTUK MENYAMPAIKAN SEBUAH LAGU YANG BERTAJUK.... PENYAMPAIAN KAD UCAPAN/TANDA HATI KEPADA PENGETUA..

SEMUA GURU TELAH DICALONKAN DAN PEMILIHAN TELAH DILAKUKAN OLEH SEMUA PELAJAR DI SEMUA TINGKATAN .KELAB PENCIPTA ALAM 2.UNTUK MAKLUMAN . DENGAN SEGALA HORMATNYA DPERSILAKAN.PANDU PUTERI 10.UNDI TERTINGGI TELAH TERPILIH DIANGGAP PEMENANG DIMULAKAN DENGAN * Anugerah Guru Paling Rajin.TELAH DIBUKA SEJAK SEBULAN YANG LALU. * Anugerah Guru Paling Berdedikasi * Anugerah Guru Paling Berketrampilan * Anugerah Guru Paling Periang * Anugerah Guru Paling Prihatin *Anugerah Guru Paling Penyayang *Anugerah Guru Paling Popular TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PUAN PENGETUA ATAS PENYAMPAIAN ANUGERAH ITU TADI.PBSM 5.MENERIMA KAD-KAD DAN TANDA HATI DARIPADA WAKIL SETIAP KELAB DAN PERSATUAN.KELAB KEUSAHAWANAN PPKI 4.PUTERI ISLAM 11. DIMULAKAN DENGAN WAKIL DARI 1. .PERTAHANAN AWAM (KAFA) 8.KRS 7.PENGAKAP 6. PENYAMPAIAN ANUGERAH KHAS SUMBANGAN PIBG ANUGERAH DIBERI SEKADAR SUKA HATI MENJADI SALAH SATU ACARA PERSEMBAHAN SEMUA GURU HEBAT DIHATI SUNGGUH SUSAH MEMBUAT PILIHAN MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN ANUGERAH KEPADA BEBERAPA ORANG GURU YANG TELAH BERJAYA MENAMBAT HATI PELAJARPELAJAR SMK DEMAK BARU.KELAB KOPERASI 3.KADET BOMBA DAN YANG TERAKHIR 12.KADET POLIS.PERTAHANAN AWAM (KAFA) PENDIDIKAN KHAS 9.

PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. Malah kami berharap agar para guru tidak jemu untuk mendidik kami agar menjadi insan yang berguna..BUDI YANG DTABURKAN OLEH GURU SELAMA INI TAK TERMAMPU UNTUK DIBALAS.SEBENARNYA ADALAH TERLALU KECIL JIKA DIBANDINGKAN DENGAN PENGORBANAN YANG DILAKUKAN OLEH GURU SELAMA INI.. SEMUA SAYANGI INI. kami mengharapkan para guru akan terus dirahmati Tuhan dengan tubuh badan yang sihat. Guru… Mencurahkan ilmu dengan motivasi Mengajar dengan penuh dedikasi Bersabar menabur jasa dan bakti Mengisi minda yang masih kosong ini Pengorbananmu ku sanjungi Menjadi penggerak jati diri Terimalah sedikit cenderahati Sebagai tanda kenangan budi SETERUSNYA PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR YANG BUDIMAN.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PELAJAR SMK DEMAK BARU ATAS TANDA INGATAN ITU TADI. Setelah mendidik kami dengan sepenuh hati.. Sebagai mengharumkan hatimu yang suci. . Kami berjanji akan belajar bersungguh-sungguh. Menjadi insan bijak bestari. Sekuntum terima kasih kami berikan.DIJEMPUT KETUA-KETUA KELAS DISEMUA TINGKATAN MEWAKILI KELAS MASING-MASING UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAMATA ATAU TANDA HATI KEPADA GURU KELAS MASING-MASING.SESUNGGUHNYA. seterusnya memperolehi keputusan yang cemerlang MARILAH SAMA-SAMA KITA UCAPKAN “TERIMA KASIH CIKGU” KEPADA BARISAN GURU YANG KITA Guru. UCAPAN TERIMA KASIH KAMI BUAT CIKGU.

TERIMA KASH DAUN KELADI PANJANG UMUR KITA SAMBUT LAGI BUAT GURU KAMI SUDAHI SELAMAT HARI GURU BUATMU DIKASIHI JASA GURU TERPAHAT DIHATI SEKIAN..WASSALAMUALAIKUM WBT… payahnya nak ucap terima kasih kan...SEBELUM KITA BERSURAI MARILAH SAMA-SAMA KITA BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYAYIKAN LAGU “IBU PERTIWKU” TERIMA KASIH KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI. SEKALI LAGI SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA WARGA SMK DEMAK BARU KERANA DAPAT BERSAMA-SAMA DALAM SAMBUTAN HARI GURU BAGI TAHUN INI.SALAM SEJAHTERA WABILLAHI TAUFIK WAHIDAYAH. … sesungguhnya guru insan kedua selepas ibu bapa yang paling berjasa kepada kita dia memberitahu.KITA SEMAKIN HAMPIR KE PENGHUJUNG MAJLIS.mendidik dan memimpin kita untuk mencapai kejayaan dan kecemerlangan di dunia dan akhirat. PENUTUP AKHIRKATA TAMATLAH SUDAH MAJLIS KITA PADA PAGI INI..memahamkan. KEPADA SEMUA PELAJAR JAMUAN DI ADAKAN DI KELAS MASING-MASING.. tanpa guru siapalah kita AYUH BERSAMA KITA UCAPKAN SELAMAT HARI GURU MAJLIS MENJEMPUT SEMUA GURU DAN DIF-DIF JEMPUTAN UNTUK MENIKMATI SEDIKIT JAMUAN RINGAN DI KAWASAN LOBI.. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful