P. 1
Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru

Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru

|Views: 178|Likes:
Dipublikasikan oleh Muhamad Sukri Abd Majid

More info:

Published by: Muhamad Sukri Abd Majid on Jul 13, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/08/2013

pdf

text

original

Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru

Yang berusaha Puan Junaidah bt Tahir, Guru Besar Sek. Keb Sungai Petani. Yang dihormati, PK Kurikulum, Puan Hasmah bt Ismail, PK Hal Ehwal Murid, Puan Zaiton bt Ramli, PK Kokurikulum Encik Barathi A/L Perumal , PK Petang, Encik Noordin bin Abdullah, barisan guru-guru yang diraikan seterusnya para pelajar yang saya hormati sekalian.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah, bersyukur kita ke hadrat Illahi, kerana dengan limpah kurniaNYA, dapat kita berhimpun pada hari ini bagi meraikan insan yang telah berusaha keras, mengerah kudrat,memerah keingat dalam usaha menurunkan ilmu kepada kita semua. Merekalah guru-guru berjasa yang amat kita sayangi. Guru-guru dan rakan-rakan sekalian, Perlu kita ingat bahawa gurulah titik awal pengaliran ilmu di dalam diri kita. Peranan guru bukan sahaja untuk menurunkan ilmu bahkan berperanan membentuk sahsiah dan akhlak kita semua .Seorang guru bolehlah dianggap adalah seorang jurutera sosial kerana bidang pendidikan adalah peneraju dalam membangunkan modal insan yang berpengetahuan,berkemahiran dan berperibadi mulia.Justeru, sesuailah pemilihan tema pada tahun ini iaitu, “ Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara” Rakan-rakan sekalian, Hormatilah guru yang telah banyak berjasa, berbakti dan mencurahkan ilmu pengetahuan. Guru boleh diibaratkan sebagai ibu bapa kita yang kedua yang berupaya mencorakkan masa depan kita. Patuhilah arahan mereka dan amalkanlah tunjuk ajar dan nasihat untuk panduan hidup kita. Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua guru yang mengajar saya dan rakan-rakan dengan usaha yang berterusan penuh dengan semangat ketekunan, kecekalan, kegigihan dan penuh dedikasi . Terima kasih cikgu! Pengorbanan dan segala jasa cikgu akan terpahat dalam hati selagi hayat dikandung badan. Seterusnya, maafkan kami atas kekasaran ,segala salah laku dan sesuatu yang mengguris perasaan cikgu. Sesungguhnya kami ini insan yang masih memerlukan bimbingan daripada guru-guru semua. Hadirin sekalian, Sambutan Hari Guru amat bermakna kepada semua warga pendidik. Hari Guru bukan sahaja meraikan jasa dan pengorbanan guru-guru, tetapi juga menjadi dorongan kepada semua warga pendidik untuk terus memperjuangkan dan meningkatkan kualiti mengajar. Hal yang demikian dapat meningkatkan bilangan ilmuwan di negara kita. Seterusnya, mari kita panjatkan doa agar SKSP terus cemerlang dan lebih gagah menghadapi cabaran serta mencapai visi kita dalam melahirkan modal insan yang berdikari, berwaja diri dan berjasa kepada negara. Bersama kita berpadu tenaga, warga pendidik, para ibu bapa dan murid-murid meneruskan usaha murni ini. Semoga segala pengorbanan guru ini akan menjadi amal soleh yang akan memberikan pahala yang berterusan dan berkekalan. Sebelum mengakhiri ucapan ini, izinkan saya membacakan beberapa bait kata daripada sajak nukilan Usman Awang. Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku Budi yang diapungkan di dulang ilmu

Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat Menjadi kenangan ke akhir hayat. “Teachers that love to teach... “Terima kasih cikgu! “ ..akan melahirkan murid yang suka belajar” Akhir kata daripada saya.Create kids that love to learn ....... “Guru yang suka mengajar ..

Guru Penolong Kanan Kokurikulum.TEKS UCAPAN KETUA MURID SEMPENA HARI GURU . Segala pengajaran yang diberikan oleh semua guru amat kami hargai. Puan Lim Chew Yang. Segala kejayaan yang kita kecapi. Kami sebagai generasi muda. bangsa dan negara tercinta. Guru-guru sentiasa berada di barisan hadapan dalam melahirkan generasi berilmu bertepatan dengan tema hari guru pada tahun ini iaitu “ Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara”. Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapat kita berkumpul pada hari ini dengan hasrat yang satu iaitu meraikan sambutan hari guru. "Selamat Hari Guru buat semua guru yang kami sayangi" Rakan-rakan sekalian. Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. Yang Berbahagia Encik Jor bin Ahmad. berbakti kepada agama. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Yang Dipertua PIBG. Seterusnya. Guru Besar Cemerlang. Encik Azissul bin Mahat. Yang Berusaha Puan Hajah Noor Semarli bt Haji Alias. Barisan Guru Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2 yang dedikasi. Cikgu. . Akan kami gunakan segala ilmu yang telah disampaikan untuk membina jati diri.2012 Bismillahirahmanirahim Assalamualaikum wm. Guru Penolong Kanan 1. Tugas guru merupakan satu tugas yang mulia dan murni. Puan Rahimah bt Ibrahim. Guru telah mendidik kita dengan penuh kasih sayang tanpa rasa jemu.. gemilang dan terbilang. berjanji akan meneruskan legasi kemakmuran dan keharmonian negara ini.wbt. Maka tidak hairanlah guru dapat melonjakkan transformasi pendidikan negara agar lebih cemerlang.. Seterusnya rakan-rakan pencetus kegemilangan negara. Hadirin yang dihormati sekalian. hari ini dan esok terletak pada tugas yang digalas oleh insan yang bergelar guru. semalam.

harum lagi pengorbananmu. Terima kasih cikgu. murah rezeki. dalam lagi jasamu. Sekian. . cikgu.Kalau tinggi Gunung Everest. terima kasih. Akhir kata. cikgu. sihat dan dapat terus berbakti dengan tulus dan ikhlas demi melahirkan modal insan minda kelas pertama. Kami doakan semoga cikgu-cikgu panjang umur. tinggi lagi budimu. Kalau harum bau kasturi. cikgu. sekali lagi saya dan rakan-rakan mengucapkan Selamat Hari Guru. Kalau dalam lautan Atlantik.

Tidak ada kaitan langsung dengan apa yang sebenarnya berlaku di SMK Demak Baru.) Siapa yang berkenan tu ambillah ya..tapi hanya satu je.Saya sekadar menggunakan nama-nama yang berkenaan sahaja.. SEBELUM MAJLIS DITERUSKAN KITA AKAN SAKSIKAN DAHULU PERSEMBAHAN KAWAD KAKI DARIPADA KADET PERTAHANAN AWAM... kita sama-sama berkogsi idea di sini. PARA PELAJAR DIINGATKAN BERDIRI KETIKA PERARAKAN MASUK GURUGURU KE DATARAN SMK DEMAK BARU. TERIMA KASIH .. DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN KAWAD KAKI YANG DIPERSEMBAHKAN OLEH WAKIL DARI KADET MASING-MASING.MINTA KERJASAMA SEMUA PELAJAR UNTUK MEMBERI LALUAN MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU AKAN BERLANGSUNG SEBENTAR LAGI.KADET POLIS.jadi tidak seindah seperti pantun orang lain PENGENALAN PERHATIAN . PERARAKAN GURU RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN.. Teks ucapan dibawah adalah sekadar contoh yang saya sediakan untuk rakan –rakan guru yang memerlukan bantuan untuk Sambutan Hari Guru ...TERIMA KASIH DIUCAPKAN.MARILAH SAMA-SAMA KITA MEMBERIKAN TEPUKAN YANG GEMURUH KEPADA SEMUA GURU-GURU SMK DEMAK BARU MAJLIS MEMOHON TUAN PENGETUA UNTUK MENABURKAN KUNTUMANKUNTUMAN BUNGA DIIRINGI OLEH PENOLONG-PENOLONG KANAN KEPADA BARISAN GURU-GURU YANG DIKASIHI DAN DIRAIKAN.PENGAKAP DAN KRS...Teks Pengacara Majlis Sambutan Hari Guru 2013 CONTOH TEKS UCAPAN PENGACARA MAJLIS SEMPENA SAMBUTAN HARI GURU SMK DEMAK BARU 2013 ( Seperti sebelum ini.. Pantun-pantun yang ada itu saya cipta seadanya.PBSM.jangan lupa tinggalkan komen . .SAMA-SAMA KITA SAKSIKAN.

PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN AKADEMIK YANG DIHORMATI.bahkan kami sertakan juga buat dikau sebagai guru kepada guru-guru kami. EN RAZALIE BADAR PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID . Sambutan hari guru akan kami sambut.. PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM. EN JAMAL SHUKURI BOLAHASSAN PENOLONG KANAN PENDIDIKAN KHAS. . PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI EN BUSMAN BIN RAMLI YANG DIPERTUA PIBG.BERSYUKUR KITA KE HADRAT ILAHI. BISMILLAHIRAHMANIRAHIM…ASSALAMUALAIKUM .SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI..KERANA PADA PAGI INI KITA DAPAT BERSAMA-SAMA BERKUMPUL BAGI MERAIKANKAN INSAN YANG AMAT KITA SANJUNGI DAN HARGAI.. WARGA KERJA SMK DEMAK BARU AJK-AJK PIBG SMK DEMAK BARU. BARISAN PENDIDIK YANG DISAYANGI. BARISAN PENGAWAS DAN RAKAN-RAKAN YANG DIKASIHI SEKALIAN… . . EN SELAMAT BIN MASUNI. SALAM SEJAHTERA…DAN SELAMAT PAGI YANG BERUSAHA CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID .bukan sahaja sebuah penghargaan buat guru-guru kami.dikau guru kami yang teragung.Ya Rasulullah.

itulah tema perayaan hari guru tahun ini.Pergi ke pasar membeli lada tidak lupa membeli kuini GURU MALAYSIA : 1ASPIRASI.MAJLIS KITA PADA HARI INI. 1AGENDA.. BACAAN BACAAN DOA HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN Panggilan cikgu adalah keramat Bersabar menabur jasa dan juga bakti Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati BAGI MENAMBAH KEBERKATAN MAJLIS KITA PADA HAR INI YANG PENUH BERMAKNA IN.. SIDANG MAJLIS SEKALIAN.. YA ALLAH KAU BERIKANLAH RAHMAT UNTUK DIA INSAN GURU YANG KAMI SAYANGI SEMOGA HIDUPNYA SENTIASA SELAMAT DALAM SETIAP CABARAN YANG DIHARUNGI. AGENDA SETERUSNYA ADALAH MEMBACA PERUTUSAN DARIPADA PENGAEAH PELAJARAN MALAYSIA. NYANYIAN LAGU NEGARAKU/LAGU SEKOLAH SEBAGAI PEMBUKA TIRAI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI.DIJEMPUT PARA GURU DAN PELAJAR BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU KEBANGSAAN LAGU NEGARAKU DAN DIIKUTI PULA LAGU SEKOLAH DEMAK GEMILANG. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin MAJLS MERAKAMKAN SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN DAN TERIMA KASIH KEPADA USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID ATAS BACAAN DOA ITU TADI.DENGAN ITU MAJLIS MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBACAKAN . MAJLIS DENGAN SEGALA HORMANYA MEMPERSILAKAN..MARILAH SAMA-SAMA KITA MENADAH TANGAN MENGAMINKAN BACAAN DOA YANG AKAN DLAFAZKAN OLEH AL FADHIL USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID. UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA.

.. PASTINYA SEGALA NASIHAT DAN AMANAT AKAN MENJADI INGATAN DAN PEDOMAN UNTUK SEMUA. ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI......... UCAPAN WAKIL PELAJAR.......... SETERUSNYA MAJLIS MENJEMPUT PERWAKILAN KETUA PENGAWAS SELAKU KETUA MURID SMK DEMAK BARU MEWAKILI PARA PELAJAR....UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN KHAS SEMPENA HARI GURU..... DIPERSILAKAN....DIPERSILAKAN.....IAITU SAUDARA........ UCAPAN MENTERI PELAJARAN SETERUSNYA PULA MAJLIS MENJEMPUT EN SELAMAT BIN MASUNI UNTUK MEMBACAKAN TEKS UCAPAN MENTERI PELAJARAN MALAYSIA........TEKS PERUTUSAN TERSEBUT.......................... JALAN BERIRINGAN BERPEGANGAN TANGAN KALAU TERJATUH SAMA MERASA GURU DAN MURID MENCIPTA KEMERLANGAN SAMA-SAMA MENABUR JASA.... DEMIKANLAH TADI TEKS UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI .......... TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SAUDARA . LUAS SUNGGUH SAWAH DI SANA CANTIK TERLIHAT DIWAKTU SENJA ENGKAULAH GURU INSAN BIJAKSANA GIGIH MENDIDIK BERHATI WAJA UCAPAN YDP PIBG ..........TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA CIKGU JAMAL .... BERHENTI HUJAN TERBIT PELANGI INDAH DIPANDANG TAK MAMPU DIDEKATI IKHLAS AJARANNYA KAMI SANJUNGI BUDIMU GURU DI KENANG SAMPAI MATI PARA GURU DAN PELAJAR SEKALIAN...

-PEN KANAN.. UCAPAN PERASMIAN OLEH PENGETUA KAIN BATIK CANTIK BERSERI DIBAWA DARI PULAU JAWA GURU MENDIDIK ILMU DIBERI KEIKHLASAN GURU MENYENTUH JIWA HADIRIN SEKALIAN MAJLIS DITERUSKAN DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID PENGETUA SMK DEMAK BARU BAGI MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN PERAYAAN HARI GURU SMK DEMAK BARU....DIPERSILAKAN.....KITA AKAN DIPERDENGARKAN DENGAN KELUNAKAN SUARA OLEH PARA GURU DENGAN NYANYIAN LAGU KAMI GURU MALAYSIA .. DEMIKIANLAH TADI NYAYIAN BEBERAPA LAGU DARIPADA GURU-GURU YANG KITA SAYANGI..MOHON PARA GURU BERSAMA-SAMA BAGI ......... ATAS UCAPAN ITU TADI.........PARA HADIRIN SEKALIAN...... MAJLIS MENJEMPUT PULA USTAZ BUSMAN RAMLI YG DIPERTUA PIBG MEWAKILI IBU BAPA UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN........LAGU PENDIDIK BUMI KENYALANG DAN BIARKU MENJADI LILIN......... DIPERSILAKAN .......TERIMA KASIH DI UCAPKAN DI ATAS UCAPAN ITU TADI.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA . ACARA PEMOTONGAN KEK SEKARANG KITA TELAH SAMPAI KE ACARA PEMOTONGAN KEK OLEH PN PENGETUA DAN PEN.SEGALA AMANAT AKAN KEMAS TERSIMPAN DI HATI. BACAAN IKRAR GURU/NYAYIAN HARI GURU PEGANG KACA HARUS BERINGAT BIMBANG TERLUKA SUSAH NANTI IKRAR DIBACA PENUH SEMANGAT JANJI TERPATRI DISUDUT HATI BERALIH KITA KE ACARA SETERUSNYA DENGAN MENJEMPUT SEMUA GURU KE PENTAS UNTUK BACAAN IKRAR YANG AKAN DIKETUAI OLEH EN SAEII BISUNI ..MOHON PARA GURU BERDIRI DI ATAS PENTAS …DAN SELEPAS ITU. CANTIK SUNGGUH SI ANAK KEDIDI..

... SEKALUNG PENGHARGAAN DIUCAPKAN...... PERSEMBAHAN MURID PPKI PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR SEKALIAN........................ KITA MULAKAN DENGAN SATU PERSEMBAHAN TARIAN 1 MALAYSIA DARIPADA PELAJAR PENDIDIKAN KHAS SEBAGAI TATAPAN KHUSUSNYA UNTUK GURU-GURU YANG DIRAIKAN PADA HARI INI.. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEKALIAN.. KITA HENTIKAN SEKETIKA ACARA PERSEMBAHAN YANG SETERUSNYA UNTUK MEMBERI LALUAN CABUTAN BERTUAH PULA... PERSEMBAHAN TARIAN BAGI MEMERAHKAN LAGI MAJLIS KITA PADA PAGI INI.. YANG DIHADIAHKAN OLEH PELAJAR BUAT GURU-GURU YANG TERSAYANG..... DARI TEBU MENJADI GULA ARENA PERSEMBAHAN MENYUSUL PULA DARI PELAJAR GURUPUN ADA ILMU DIBERI KEKAL SAMPAI BILA-BILA.. BUAT BEKALAN PENUH DI DADA.....SEKALUNG PENGHARGAAN TERMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ISTMEWA ITU TADI....... CABUTAN BERTUAH HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN..PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MENCABUT LIMA NOMBOR BERTUAH. PERSEMBAHAN NYAYIAN DARI WAKIL PELAJAR SETERUSNYA KITA AKA N DIHIBURKAN PULA OLEH ALUNAN SUARA DARIPADA NYAYIAN ADIK. DIBACAKAN NOMBOR BERTUAH YANG PERTAMA IAITU…………………………....DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN.. SAMA-SAMALAH KITA SAKSIKAN .......DENGAN TAJUK LAGUNYA..PERSEMBAHAN ITU TADI DI BAWAH PIMPINAN PUAN KAMARIAH KUNGGIDAN PUAN LINA MILI..... ....MENGIRINGI PENGETUA UNTUK ACARA PEMOTONGAN KEK....... MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI PENGHARGAAN KEPADA PARA GURU DI ATAS KERJASAMA YANG DIBERIKAN..DENGAN SEGALANYA HORMATNYA MENJEMPUT PN MISIA HJ ZAIN... SA BEGITULAH MERDUNYA ALANUN SUARA OLEH ADIK---------------------. KEK ITU TADI ADALAH SUMBAGAN DARI BANK RAKYAT..

..........DIJEMPUT CIKGU . SEBELUM ITU MAJLIS DENGAN SUKACITANYA MENJEMPUT PENOLONGPENOLONG KANAN BAGI MENGIRINGI TUAN PENGETUA KE PENTAS BAGI .. WARGA PENDIDIK.....................WARGA KERJA SERTA RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN..... ACARA PADA PAGI YANG BERBAHAGIA INI DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN KAD-KAD UCAPAN HARI GURU DAN TANDA HATI DARIPADA BADAN BERUNIFORM KELAB DAN PERSATUAN KEPADA INSAN YANG KITA SAYANGI LAGI KASIHI PENGETUA SMK DEMAK BARU CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID .... PERSEMBAHAN GURU MAJLIS TIDAK AKAN MERIAH JIKALAU TIDAK DISERIKAN DENGAN PERSEMBAHAN OLEH GURU. TERIMA KASIH KEPADA KUMPULAN NYANYIAN PUISI ITU TADI.....UNTUK MENYAMPAIKAN SEBUAH LAGU YANG BERTAJUK............................ DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA OLEH BADAN PENGAWAS.... PENYAMPAIAN KAD UCAPAN/TANDA HATI KEPADA PENGETUA.. DENGAN INI DIPERSILAKAN… TERIMA KASIH DIUCAPKAN PERSEMBAHAN LAGU PUISI HANYA INI YANG MAMPU KUBERI LAGU PUISI UNTUKMU HAYATI JASA GURU TIDAK TERPERI TIDAK JEMU MENABUR BAKTI PERSEMBAHAN SETERUSNYA PULA ADALAH NYANYIAN LAGU PUISI DARIPADA BEBERAPA ORANG PELAJAR SMK DEMAK BARU....... SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN.PERSEMBAHAN BADAN PENGAWAS MAJLIS AKAN DISERIKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA DARIPADA BADAN PENGAWAS... DIPERSILAKAN.

PANDU PUTERI 10.KRS 7. PENYAMPAIAN ANUGERAH KHAS SUMBANGAN PIBG ANUGERAH DIBERI SEKADAR SUKA HATI MENJADI SALAH SATU ACARA PERSEMBAHAN SEMUA GURU HEBAT DIHATI SUNGGUH SUSAH MEMBUAT PILIHAN MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN ANUGERAH KEPADA BEBERAPA ORANG GURU YANG TELAH BERJAYA MENAMBAT HATI PELAJARPELAJAR SMK DEMAK BARU.PERTAHANAN AWAM (KAFA) PENDIDIKAN KHAS 9.SEMUA GURU TELAH DICALONKAN DAN PEMILIHAN TELAH DILAKUKAN OLEH SEMUA PELAJAR DI SEMUA TINGKATAN .UNTUK MAKLUMAN .PENGAKAP 6.MENERIMA KAD-KAD DAN TANDA HATI DARIPADA WAKIL SETIAP KELAB DAN PERSATUAN. DIMULAKAN DENGAN WAKIL DARI 1.UNDI TERTINGGI TELAH TERPILIH DIANGGAP PEMENANG DIMULAKAN DENGAN * Anugerah Guru Paling Rajin.PERTAHANAN AWAM (KAFA) 8.KADET POLIS. DENGAN SEGALA HORMATNYA DPERSILAKAN.KELAB KOPERASI 3. .PBSM 5.PUTERI ISLAM 11. * Anugerah Guru Paling Berdedikasi * Anugerah Guru Paling Berketrampilan * Anugerah Guru Paling Periang * Anugerah Guru Paling Prihatin *Anugerah Guru Paling Penyayang *Anugerah Guru Paling Popular TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PUAN PENGETUA ATAS PENYAMPAIAN ANUGERAH ITU TADI.KADET BOMBA DAN YANG TERAKHIR 12.KELAB KEUSAHAWANAN PPKI 4.KELAB PENCIPTA ALAM 2.TELAH DIBUKA SEJAK SEBULAN YANG LALU.

NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR YANG BUDIMAN. Guru… Mencurahkan ilmu dengan motivasi Mengajar dengan penuh dedikasi Bersabar menabur jasa dan bakti Mengisi minda yang masih kosong ini Pengorbananmu ku sanjungi Menjadi penggerak jati diri Terimalah sedikit cenderahati Sebagai tanda kenangan budi SETERUSNYA PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PELAJAR SMK DEMAK BARU ATAS TANDA INGATAN ITU TADI. . Setelah mendidik kami dengan sepenuh hati. SEMUA SAYANGI INI..SESUNGGUHNYA.. Menjadi insan bijak bestari. UCAPAN TERIMA KASIH KAMI BUAT CIKGU. Kami berjanji akan belajar bersungguh-sungguh.DIJEMPUT KETUA-KETUA KELAS DISEMUA TINGKATAN MEWAKILI KELAS MASING-MASING UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAMATA ATAU TANDA HATI KEPADA GURU KELAS MASING-MASING. seterusnya memperolehi keputusan yang cemerlang MARILAH SAMA-SAMA KITA UCAPKAN “TERIMA KASIH CIKGU” KEPADA BARISAN GURU YANG KITA Guru.SEBENARNYA ADALAH TERLALU KECIL JIKA DIBANDINGKAN DENGAN PENGORBANAN YANG DILAKUKAN OLEH GURU SELAMA INI..PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. Malah kami berharap agar para guru tidak jemu untuk mendidik kami agar menjadi insan yang berguna. kami mengharapkan para guru akan terus dirahmati Tuhan dengan tubuh badan yang sihat.BUDI YANG DTABURKAN OLEH GURU SELAMA INI TAK TERMAMPU UNTUK DIBALAS. Sebagai mengharumkan hatimu yang suci. Sekuntum terima kasih kami berikan.

. … sesungguhnya guru insan kedua selepas ibu bapa yang paling berjasa kepada kita dia memberitahu.memahamkan.WASSALAMUALAIKUM WBT… payahnya nak ucap terima kasih kan..SALAM SEJAHTERA WABILLAHI TAUFIK WAHIDAYAH...mendidik dan memimpin kita untuk mencapai kejayaan dan kecemerlangan di dunia dan akhirat. TERIMA KASH DAUN KELADI PANJANG UMUR KITA SAMBUT LAGI BUAT GURU KAMI SUDAHI SELAMAT HARI GURU BUATMU DIKASIHI JASA GURU TERPAHAT DIHATI SEKIAN... . KEPADA SEMUA PELAJAR JAMUAN DI ADAKAN DI KELAS MASING-MASING. PENUTUP AKHIRKATA TAMATLAH SUDAH MAJLIS KITA PADA PAGI INI. tanpa guru siapalah kita AYUH BERSAMA KITA UCAPKAN SELAMAT HARI GURU MAJLIS MENJEMPUT SEMUA GURU DAN DIF-DIF JEMPUTAN UNTUK MENIKMATI SEDIKIT JAMUAN RINGAN DI KAWASAN LOBI.SEBELUM KITA BERSURAI MARILAH SAMA-SAMA KITA BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYAYIKAN LAGU “IBU PERTIWKU” TERIMA KASIH KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI. SEKALI LAGI SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA WARGA SMK DEMAK BARU KERANA DAPAT BERSAMA-SAMA DALAM SAMBUTAN HARI GURU BAGI TAHUN INI.KITA SEMAKIN HAMPIR KE PENGHUJUNG MAJLIS.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->