Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru

Yang berusaha Puan Junaidah bt Tahir, Guru Besar Sek. Keb Sungai Petani. Yang dihormati, PK Kurikulum, Puan Hasmah bt Ismail, PK Hal Ehwal Murid, Puan Zaiton bt Ramli, PK Kokurikulum Encik Barathi A/L Perumal , PK Petang, Encik Noordin bin Abdullah, barisan guru-guru yang diraikan seterusnya para pelajar yang saya hormati sekalian.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah, bersyukur kita ke hadrat Illahi, kerana dengan limpah kurniaNYA, dapat kita berhimpun pada hari ini bagi meraikan insan yang telah berusaha keras, mengerah kudrat,memerah keingat dalam usaha menurunkan ilmu kepada kita semua. Merekalah guru-guru berjasa yang amat kita sayangi. Guru-guru dan rakan-rakan sekalian, Perlu kita ingat bahawa gurulah titik awal pengaliran ilmu di dalam diri kita. Peranan guru bukan sahaja untuk menurunkan ilmu bahkan berperanan membentuk sahsiah dan akhlak kita semua .Seorang guru bolehlah dianggap adalah seorang jurutera sosial kerana bidang pendidikan adalah peneraju dalam membangunkan modal insan yang berpengetahuan,berkemahiran dan berperibadi mulia.Justeru, sesuailah pemilihan tema pada tahun ini iaitu, “ Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara” Rakan-rakan sekalian, Hormatilah guru yang telah banyak berjasa, berbakti dan mencurahkan ilmu pengetahuan. Guru boleh diibaratkan sebagai ibu bapa kita yang kedua yang berupaya mencorakkan masa depan kita. Patuhilah arahan mereka dan amalkanlah tunjuk ajar dan nasihat untuk panduan hidup kita. Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua guru yang mengajar saya dan rakan-rakan dengan usaha yang berterusan penuh dengan semangat ketekunan, kecekalan, kegigihan dan penuh dedikasi . Terima kasih cikgu! Pengorbanan dan segala jasa cikgu akan terpahat dalam hati selagi hayat dikandung badan. Seterusnya, maafkan kami atas kekasaran ,segala salah laku dan sesuatu yang mengguris perasaan cikgu. Sesungguhnya kami ini insan yang masih memerlukan bimbingan daripada guru-guru semua. Hadirin sekalian, Sambutan Hari Guru amat bermakna kepada semua warga pendidik. Hari Guru bukan sahaja meraikan jasa dan pengorbanan guru-guru, tetapi juga menjadi dorongan kepada semua warga pendidik untuk terus memperjuangkan dan meningkatkan kualiti mengajar. Hal yang demikian dapat meningkatkan bilangan ilmuwan di negara kita. Seterusnya, mari kita panjatkan doa agar SKSP terus cemerlang dan lebih gagah menghadapi cabaran serta mencapai visi kita dalam melahirkan modal insan yang berdikari, berwaja diri dan berjasa kepada negara. Bersama kita berpadu tenaga, warga pendidik, para ibu bapa dan murid-murid meneruskan usaha murni ini. Semoga segala pengorbanan guru ini akan menjadi amal soleh yang akan memberikan pahala yang berterusan dan berkekalan. Sebelum mengakhiri ucapan ini, izinkan saya membacakan beberapa bait kata daripada sajak nukilan Usman Awang. Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku Budi yang diapungkan di dulang ilmu

Create kids that love to learn .akan melahirkan murid yang suka belajar” Akhir kata daripada saya.... “Guru yang suka mengajar ... “Teachers that love to teach.. “Terima kasih cikgu! “ .....Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat Menjadi kenangan ke akhir hayat.

Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. Seterusnya rakan-rakan pencetus kegemilangan negara.2012 Bismillahirahmanirahim Assalamualaikum wm.. Yang Berbahagia Encik Jor bin Ahmad. Kami sebagai generasi muda. Encik Azissul bin Mahat. berjanji akan meneruskan legasi kemakmuran dan keharmonian negara ini. Cikgu. Guru Penolong Kanan 1.TEKS UCAPAN KETUA MURID SEMPENA HARI GURU . Hadirin yang dihormati sekalian. Maka tidak hairanlah guru dapat melonjakkan transformasi pendidikan negara agar lebih cemerlang. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Seterusnya. gemilang dan terbilang. Guru Penolong Kanan Kokurikulum. Segala pengajaran yang diberikan oleh semua guru amat kami hargai. Segala kejayaan yang kita kecapi. Puan Rahimah bt Ibrahim. Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. hari ini dan esok terletak pada tugas yang digalas oleh insan yang bergelar guru. . Guru Besar Cemerlang. Yang Berusaha Puan Hajah Noor Semarli bt Haji Alias. Yang Dipertua PIBG. bangsa dan negara tercinta. Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapat kita berkumpul pada hari ini dengan hasrat yang satu iaitu meraikan sambutan hari guru. Barisan Guru Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2 yang dedikasi. Guru-guru sentiasa berada di barisan hadapan dalam melahirkan generasi berilmu bertepatan dengan tema hari guru pada tahun ini iaitu “ Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara”. Akan kami gunakan segala ilmu yang telah disampaikan untuk membina jati diri. Puan Lim Chew Yang. "Selamat Hari Guru buat semua guru yang kami sayangi" Rakan-rakan sekalian. semalam. Guru telah mendidik kita dengan penuh kasih sayang tanpa rasa jemu.. berbakti kepada agama. Tugas guru merupakan satu tugas yang mulia dan murni.wbt.

Kalau dalam lautan Atlantik. Akhir kata. cikgu. cikgu. terima kasih. . tinggi lagi budimu. sihat dan dapat terus berbakti dengan tulus dan ikhlas demi melahirkan modal insan minda kelas pertama. sekali lagi saya dan rakan-rakan mengucapkan Selamat Hari Guru. cikgu. harum lagi pengorbananmu. Terima kasih cikgu. dalam lagi jasamu. Kalau harum bau kasturi. Kami doakan semoga cikgu-cikgu panjang umur.Kalau tinggi Gunung Everest. murah rezeki. Sekian.

SAMA-SAMA KITA SAKSIKAN. PERARAKAN GURU RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN.. PARA PELAJAR DIINGATKAN BERDIRI KETIKA PERARAKAN MASUK GURUGURU KE DATARAN SMK DEMAK BARU.MARILAH SAMA-SAMA KITA MEMBERIKAN TEPUKAN YANG GEMURUH KEPADA SEMUA GURU-GURU SMK DEMAK BARU MAJLIS MEMOHON TUAN PENGETUA UNTUK MENABURKAN KUNTUMANKUNTUMAN BUNGA DIIRINGI OLEH PENOLONG-PENOLONG KANAN KEPADA BARISAN GURU-GURU YANG DIKASIHI DAN DIRAIKAN.TERIMA KASIH DIUCAPKAN.PENGAKAP DAN KRS. Teks ucapan dibawah adalah sekadar contoh yang saya sediakan untuk rakan –rakan guru yang memerlukan bantuan untuk Sambutan Hari Guru .. Pantun-pantun yang ada itu saya cipta seadanya. kita sama-sama berkogsi idea di sini.jadi tidak seindah seperti pantun orang lain PENGENALAN PERHATIAN ..PBSM....jangan lupa tinggalkan komen .Tidak ada kaitan langsung dengan apa yang sebenarnya berlaku di SMK Demak Baru. DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN KAWAD KAKI YANG DIPERSEMBAHKAN OLEH WAKIL DARI KADET MASING-MASING..Saya sekadar menggunakan nama-nama yang berkenaan sahaja..MINTA KERJASAMA SEMUA PELAJAR UNTUK MEMBERI LALUAN MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU AKAN BERLANGSUNG SEBENTAR LAGI.. SEBELUM MAJLIS DITERUSKAN KITA AKAN SAKSIKAN DAHULU PERSEMBAHAN KAWAD KAKI DARIPADA KADET PERTAHANAN AWAM... TERIMA KASIH .KADET POLIS.tapi hanya satu je. .Teks Pengacara Majlis Sambutan Hari Guru 2013 CONTOH TEKS UCAPAN PENGACARA MAJLIS SEMPENA SAMBUTAN HARI GURU SMK DEMAK BARU 2013 ( Seperti sebelum ini.) Siapa yang berkenan tu ambillah ya.

. BARISAN PENDIDIK YANG DISAYANGI.BERSYUKUR KITA KE HADRAT ILAHI. EN JAMAL SHUKURI BOLAHASSAN PENOLONG KANAN PENDIDIKAN KHAS. EN RAZALIE BADAR PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID .KERANA PADA PAGI INI KITA DAPAT BERSAMA-SAMA BERKUMPUL BAGI MERAIKANKAN INSAN YANG AMAT KITA SANJUNGI DAN HARGAI.bahkan kami sertakan juga buat dikau sebagai guru kepada guru-guru kami. EN SELAMAT BIN MASUNI. BARISAN PENGAWAS DAN RAKAN-RAKAN YANG DIKASIHI SEKALIAN… .Ya Rasulullah. Sambutan hari guru akan kami sambut. SALAM SEJAHTERA…DAN SELAMAT PAGI YANG BERUSAHA CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID .. PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI EN BUSMAN BIN RAMLI YANG DIPERTUA PIBG. PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN AKADEMIK YANG DIHORMATI.SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI.bukan sahaja sebuah penghargaan buat guru-guru kami.. WARGA KERJA SMK DEMAK BARU AJK-AJK PIBG SMK DEMAK BARU. . BISMILLAHIRAHMANIRAHIM…ASSALAMUALAIKUM ..dikau guru kami yang teragung. PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM.

. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin MAJLS MERAKAMKAN SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN DAN TERIMA KASIH KEPADA USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID ATAS BACAAN DOA ITU TADI..DENGAN ITU MAJLIS MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBACAKAN . itulah tema perayaan hari guru tahun ini.. 1AGENDA..MARILAH SAMA-SAMA KITA MENADAH TANGAN MENGAMINKAN BACAAN DOA YANG AKAN DLAFAZKAN OLEH AL FADHIL USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID. AGENDA SETERUSNYA ADALAH MEMBACA PERUTUSAN DARIPADA PENGAEAH PELAJARAN MALAYSIA.Pergi ke pasar membeli lada tidak lupa membeli kuini GURU MALAYSIA : 1ASPIRASI. NYANYIAN LAGU NEGARAKU/LAGU SEKOLAH SEBAGAI PEMBUKA TIRAI.MAJLIS KITA PADA HARI INI. YA ALLAH KAU BERIKANLAH RAHMAT UNTUK DIA INSAN GURU YANG KAMI SAYANGI SEMOGA HIDUPNYA SENTIASA SELAMAT DALAM SETIAP CABARAN YANG DIHARUNGI. BACAAN BACAAN DOA HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN Panggilan cikgu adalah keramat Bersabar menabur jasa dan juga bakti Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati BAGI MENAMBAH KEBERKATAN MAJLIS KITA PADA HAR INI YANG PENUH BERMAKNA IN. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMANYA MEMPERSILAKAN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI. SIDANG MAJLIS SEKALIAN. UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA.DIJEMPUT PARA GURU DAN PELAJAR BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU KEBANGSAAN LAGU NEGARAKU DAN DIIKUTI PULA LAGU SEKOLAH DEMAK GEMILANG.

SETERUSNYA MAJLIS MENJEMPUT PERWAKILAN KETUA PENGAWAS SELAKU KETUA MURID SMK DEMAK BARU MEWAKILI PARA PELAJAR.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SAUDARA .........TEKS PERUTUSAN TERSEBUT........IAITU SAUDARA.UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN KHAS SEMPENA HARI GURU.................... DIPERSILAKAN.... LUAS SUNGGUH SAWAH DI SANA CANTIK TERLIHAT DIWAKTU SENJA ENGKAULAH GURU INSAN BIJAKSANA GIGIH MENDIDIK BERHATI WAJA UCAPAN YDP PIBG .. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI ................... JALAN BERIRINGAN BERPEGANGAN TANGAN KALAU TERJATUH SAMA MERASA GURU DAN MURID MENCIPTA KEMERLANGAN SAMA-SAMA MENABUR JASA............ ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI... DEMIKANLAH TADI TEKS UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA. BERHENTI HUJAN TERBIT PELANGI INDAH DIPANDANG TAK MAMPU DIDEKATI IKHLAS AJARANNYA KAMI SANJUNGI BUDIMU GURU DI KENANG SAMPAI MATI PARA GURU DAN PELAJAR SEKALIAN...TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA CIKGU JAMAL . PASTINYA SEGALA NASIHAT DAN AMANAT AKAN MENJADI INGATAN DAN PEDOMAN UNTUK SEMUA............ UCAPAN MENTERI PELAJARAN SETERUSNYA PULA MAJLIS MENJEMPUT EN SELAMAT BIN MASUNI UNTUK MEMBACAKAN TEKS UCAPAN MENTERI PELAJARAN MALAYSIA.......... UCAPAN WAKIL PELAJAR........DIPERSILAKAN.

PARA HADIRIN SEKALIAN..SEGALA AMANAT AKAN KEMAS TERSIMPAN DI HATI........ ATAS UCAPAN ITU TADI....MOHON PARA GURU BERSAMA-SAMA BAGI ... UCAPAN PERASMIAN OLEH PENGETUA KAIN BATIK CANTIK BERSERI DIBAWA DARI PULAU JAWA GURU MENDIDIK ILMU DIBERI KEIKHLASAN GURU MENYENTUH JIWA HADIRIN SEKALIAN MAJLIS DITERUSKAN DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID PENGETUA SMK DEMAK BARU BAGI MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN PERAYAAN HARI GURU SMK DEMAK BARU...-PEN KANAN...... TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA .........LAGU PENDIDIK BUMI KENYALANG DAN BIARKU MENJADI LILIN.MOHON PARA GURU BERDIRI DI ATAS PENTAS …DAN SELEPAS ITU........ BACAAN IKRAR GURU/NYAYIAN HARI GURU PEGANG KACA HARUS BERINGAT BIMBANG TERLUKA SUSAH NANTI IKRAR DIBACA PENUH SEMANGAT JANJI TERPATRI DISUDUT HATI BERALIH KITA KE ACARA SETERUSNYA DENGAN MENJEMPUT SEMUA GURU KE PENTAS UNTUK BACAAN IKRAR YANG AKAN DIKETUAI OLEH EN SAEII BISUNI ...TERIMA KASIH DI UCAPKAN DI ATAS UCAPAN ITU TADI..DIPERSILAKAN... ACARA PEMOTONGAN KEK SEKARANG KITA TELAH SAMPAI KE ACARA PEMOTONGAN KEK OLEH PN PENGETUA DAN PEN...... MAJLIS MENJEMPUT PULA USTAZ BUSMAN RAMLI YG DIPERTUA PIBG MEWAKILI IBU BAPA UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN. CANTIK SUNGGUH SI ANAK KEDIDI.... DEMIKIANLAH TADI NYAYIAN BEBERAPA LAGU DARIPADA GURU-GURU YANG KITA SAYANGI..KITA AKAN DIPERDENGARKAN DENGAN KELUNAKAN SUARA OLEH PARA GURU DENGAN NYANYIAN LAGU KAMI GURU MALAYSIA ..... DIPERSILAKAN ...

... MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI PENGHARGAAN KEPADA PARA GURU DI ATAS KERJASAMA YANG DIBERIKAN.... KEK ITU TADI ADALAH SUMBAGAN DARI BANK RAKYAT.... DIBACAKAN NOMBOR BERTUAH YANG PERTAMA IAITU………………………….PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MENCABUT LIMA NOMBOR BERTUAH.. SEKALUNG PENGHARGAAN DIUCAPKAN............. BUAT BEKALAN PENUH DI DADA.........PERSEMBAHAN ITU TADI DI BAWAH PIMPINAN PUAN KAMARIAH KUNGGIDAN PUAN LINA MILI.DENGAN SEGALANYA HORMATNYA MENJEMPUT PN MISIA HJ ZAIN...DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN..........DENGAN TAJUK LAGUNYA. KITA HENTIKAN SEKETIKA ACARA PERSEMBAHAN YANG SETERUSNYA UNTUK MEMBERI LALUAN CABUTAN BERTUAH PULA.. YANG DIHADIAHKAN OLEH PELAJAR BUAT GURU-GURU YANG TERSAYANG.... PERSEMBAHAN MURID PPKI PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR SEKALIAN. .... SAMA-SAMALAH KITA SAKSIKAN . PERSEMBAHAN NYAYIAN DARI WAKIL PELAJAR SETERUSNYA KITA AKA N DIHIBURKAN PULA OLEH ALUNAN SUARA DARIPADA NYAYIAN ADIK...... DARI TEBU MENJADI GULA ARENA PERSEMBAHAN MENYUSUL PULA DARI PELAJAR GURUPUN ADA ILMU DIBERI KEKAL SAMPAI BILA-BILA...........SEKALUNG PENGHARGAAN TERMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ISTMEWA ITU TADI. PERSEMBAHAN TARIAN BAGI MEMERAHKAN LAGI MAJLIS KITA PADA PAGI INI..... SA BEGITULAH MERDUNYA ALANUN SUARA OLEH ADIK---------------------....MENGIRINGI PENGETUA UNTUK ACARA PEMOTONGAN KEK. KITA MULAKAN DENGAN SATU PERSEMBAHAN TARIAN 1 MALAYSIA DARIPADA PELAJAR PENDIDIKAN KHAS SEBAGAI TATAPAN KHUSUSNYA UNTUK GURU-GURU YANG DIRAIKAN PADA HARI INI....... CABUTAN BERTUAH HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN.... UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEKALIAN..

...... DIPERSILAKAN... TERIMA KASIH KEPADA KUMPULAN NYANYIAN PUISI ITU TADI..... SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN.. PENYAMPAIAN KAD UCAPAN/TANDA HATI KEPADA PENGETUA...... ACARA PADA PAGI YANG BERBAHAGIA INI DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN KAD-KAD UCAPAN HARI GURU DAN TANDA HATI DARIPADA BADAN BERUNIFORM KELAB DAN PERSATUAN KEPADA INSAN YANG KITA SAYANGI LAGI KASIHI PENGETUA SMK DEMAK BARU CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID ............ DENGAN INI DIPERSILAKAN… TERIMA KASIH DIUCAPKAN PERSEMBAHAN LAGU PUISI HANYA INI YANG MAMPU KUBERI LAGU PUISI UNTUKMU HAYATI JASA GURU TIDAK TERPERI TIDAK JEMU MENABUR BAKTI PERSEMBAHAN SETERUSNYA PULA ADALAH NYANYIAN LAGU PUISI DARIPADA BEBERAPA ORANG PELAJAR SMK DEMAK BARU...DIJEMPUT CIKGU ..................UNTUK MENYAMPAIKAN SEBUAH LAGU YANG BERTAJUK....... WARGA PENDIDIK... DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA OLEH BADAN PENGAWAS.......... ............PERSEMBAHAN BADAN PENGAWAS MAJLIS AKAN DISERIKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA DARIPADA BADAN PENGAWAS. SEBELUM ITU MAJLIS DENGAN SUKACITANYA MENJEMPUT PENOLONGPENOLONG KANAN BAGI MENGIRINGI TUAN PENGETUA KE PENTAS BAGI .... PERSEMBAHAN GURU MAJLIS TIDAK AKAN MERIAH JIKALAU TIDAK DISERIKAN DENGAN PERSEMBAHAN OLEH GURU..WARGA KERJA SERTA RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN.

TELAH DIBUKA SEJAK SEBULAN YANG LALU.KRS 7.PUTERI ISLAM 11.PERTAHANAN AWAM (KAFA) PENDIDIKAN KHAS 9.MENERIMA KAD-KAD DAN TANDA HATI DARIPADA WAKIL SETIAP KELAB DAN PERSATUAN.KELAB KEUSAHAWANAN PPKI 4.UNDI TERTINGGI TELAH TERPILIH DIANGGAP PEMENANG DIMULAKAN DENGAN * Anugerah Guru Paling Rajin. .PBSM 5.UNTUK MAKLUMAN .KADET POLIS. PENYAMPAIAN ANUGERAH KHAS SUMBANGAN PIBG ANUGERAH DIBERI SEKADAR SUKA HATI MENJADI SALAH SATU ACARA PERSEMBAHAN SEMUA GURU HEBAT DIHATI SUNGGUH SUSAH MEMBUAT PILIHAN MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN ANUGERAH KEPADA BEBERAPA ORANG GURU YANG TELAH BERJAYA MENAMBAT HATI PELAJARPELAJAR SMK DEMAK BARU. DIMULAKAN DENGAN WAKIL DARI 1.PERTAHANAN AWAM (KAFA) 8.KADET BOMBA DAN YANG TERAKHIR 12.KELAB PENCIPTA ALAM 2. * Anugerah Guru Paling Berdedikasi * Anugerah Guru Paling Berketrampilan * Anugerah Guru Paling Periang * Anugerah Guru Paling Prihatin *Anugerah Guru Paling Penyayang *Anugerah Guru Paling Popular TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PUAN PENGETUA ATAS PENYAMPAIAN ANUGERAH ITU TADI. DENGAN SEGALA HORMATNYA DPERSILAKAN.PANDU PUTERI 10.KELAB KOPERASI 3.SEMUA GURU TELAH DICALONKAN DAN PEMILIHAN TELAH DILAKUKAN OLEH SEMUA PELAJAR DI SEMUA TINGKATAN .PENGAKAP 6.

SEBENARNYA ADALAH TERLALU KECIL JIKA DIBANDINGKAN DENGAN PENGORBANAN YANG DILAKUKAN OLEH GURU SELAMA INI. NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR YANG BUDIMAN.SESUNGGUHNYA. SEMUA SAYANGI INI... Sekuntum terima kasih kami berikan. Guru… Mencurahkan ilmu dengan motivasi Mengajar dengan penuh dedikasi Bersabar menabur jasa dan bakti Mengisi minda yang masih kosong ini Pengorbananmu ku sanjungi Menjadi penggerak jati diri Terimalah sedikit cenderahati Sebagai tanda kenangan budi SETERUSNYA PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. Setelah mendidik kami dengan sepenuh hati.. Malah kami berharap agar para guru tidak jemu untuk mendidik kami agar menjadi insan yang berguna.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PELAJAR SMK DEMAK BARU ATAS TANDA INGATAN ITU TADI. seterusnya memperolehi keputusan yang cemerlang MARILAH SAMA-SAMA KITA UCAPKAN “TERIMA KASIH CIKGU” KEPADA BARISAN GURU YANG KITA Guru. . Kami berjanji akan belajar bersungguh-sungguh.BUDI YANG DTABURKAN OLEH GURU SELAMA INI TAK TERMAMPU UNTUK DIBALAS. Menjadi insan bijak bestari. Sebagai mengharumkan hatimu yang suci.DIJEMPUT KETUA-KETUA KELAS DISEMUA TINGKATAN MEWAKILI KELAS MASING-MASING UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAMATA ATAU TANDA HATI KEPADA GURU KELAS MASING-MASING.PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. kami mengharapkan para guru akan terus dirahmati Tuhan dengan tubuh badan yang sihat. UCAPAN TERIMA KASIH KAMI BUAT CIKGU.

memahamkan.WASSALAMUALAIKUM WBT… payahnya nak ucap terima kasih kan. tanpa guru siapalah kita AYUH BERSAMA KITA UCAPKAN SELAMAT HARI GURU MAJLIS MENJEMPUT SEMUA GURU DAN DIF-DIF JEMPUTAN UNTUK MENIKMATI SEDIKIT JAMUAN RINGAN DI KAWASAN LOBI. SEKALI LAGI SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA WARGA SMK DEMAK BARU KERANA DAPAT BERSAMA-SAMA DALAM SAMBUTAN HARI GURU BAGI TAHUN INI. KEPADA SEMUA PELAJAR JAMUAN DI ADAKAN DI KELAS MASING-MASING. TERIMA KASH DAUN KELADI PANJANG UMUR KITA SAMBUT LAGI BUAT GURU KAMI SUDAHI SELAMAT HARI GURU BUATMU DIKASIHI JASA GURU TERPAHAT DIHATI SEKIAN......mendidik dan memimpin kita untuk mencapai kejayaan dan kecemerlangan di dunia dan akhirat. … sesungguhnya guru insan kedua selepas ibu bapa yang paling berjasa kepada kita dia memberitahu..SEBELUM KITA BERSURAI MARILAH SAMA-SAMA KITA BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYAYIKAN LAGU “IBU PERTIWKU” TERIMA KASIH KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI.KITA SEMAKIN HAMPIR KE PENGHUJUNG MAJLIS.SALAM SEJAHTERA WABILLAHI TAUFIK WAHIDAYAH. PENUTUP AKHIRKATA TAMATLAH SUDAH MAJLIS KITA PADA PAGI INI. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful