Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru

Yang berusaha Puan Junaidah bt Tahir, Guru Besar Sek. Keb Sungai Petani. Yang dihormati, PK Kurikulum, Puan Hasmah bt Ismail, PK Hal Ehwal Murid, Puan Zaiton bt Ramli, PK Kokurikulum Encik Barathi A/L Perumal , PK Petang, Encik Noordin bin Abdullah, barisan guru-guru yang diraikan seterusnya para pelajar yang saya hormati sekalian.Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah, bersyukur kita ke hadrat Illahi, kerana dengan limpah kurniaNYA, dapat kita berhimpun pada hari ini bagi meraikan insan yang telah berusaha keras, mengerah kudrat,memerah keingat dalam usaha menurunkan ilmu kepada kita semua. Merekalah guru-guru berjasa yang amat kita sayangi. Guru-guru dan rakan-rakan sekalian, Perlu kita ingat bahawa gurulah titik awal pengaliran ilmu di dalam diri kita. Peranan guru bukan sahaja untuk menurunkan ilmu bahkan berperanan membentuk sahsiah dan akhlak kita semua .Seorang guru bolehlah dianggap adalah seorang jurutera sosial kerana bidang pendidikan adalah peneraju dalam membangunkan modal insan yang berpengetahuan,berkemahiran dan berperibadi mulia.Justeru, sesuailah pemilihan tema pada tahun ini iaitu, “ Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara” Rakan-rakan sekalian, Hormatilah guru yang telah banyak berjasa, berbakti dan mencurahkan ilmu pengetahuan. Guru boleh diibaratkan sebagai ibu bapa kita yang kedua yang berupaya mencorakkan masa depan kita. Patuhilah arahan mereka dan amalkanlah tunjuk ajar dan nasihat untuk panduan hidup kita. Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua guru yang mengajar saya dan rakan-rakan dengan usaha yang berterusan penuh dengan semangat ketekunan, kecekalan, kegigihan dan penuh dedikasi . Terima kasih cikgu! Pengorbanan dan segala jasa cikgu akan terpahat dalam hati selagi hayat dikandung badan. Seterusnya, maafkan kami atas kekasaran ,segala salah laku dan sesuatu yang mengguris perasaan cikgu. Sesungguhnya kami ini insan yang masih memerlukan bimbingan daripada guru-guru semua. Hadirin sekalian, Sambutan Hari Guru amat bermakna kepada semua warga pendidik. Hari Guru bukan sahaja meraikan jasa dan pengorbanan guru-guru, tetapi juga menjadi dorongan kepada semua warga pendidik untuk terus memperjuangkan dan meningkatkan kualiti mengajar. Hal yang demikian dapat meningkatkan bilangan ilmuwan di negara kita. Seterusnya, mari kita panjatkan doa agar SKSP terus cemerlang dan lebih gagah menghadapi cabaran serta mencapai visi kita dalam melahirkan modal insan yang berdikari, berwaja diri dan berjasa kepada negara. Bersama kita berpadu tenaga, warga pendidik, para ibu bapa dan murid-murid meneruskan usaha murni ini. Semoga segala pengorbanan guru ini akan menjadi amal soleh yang akan memberikan pahala yang berterusan dan berkekalan. Sebelum mengakhiri ucapan ini, izinkan saya membacakan beberapa bait kata daripada sajak nukilan Usman Awang. Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku Budi yang diapungkan di dulang ilmu

..... “Guru yang suka mengajar . “Terima kasih cikgu! “ ..akan melahirkan murid yang suka belajar” Akhir kata daripada saya.Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat Menjadi kenangan ke akhir hayat.Create kids that love to learn ... “Teachers that love to teach...

gemilang dan terbilang. Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapat kita berkumpul pada hari ini dengan hasrat yang satu iaitu meraikan sambutan hari guru. Yang Berbahagia Encik Jor bin Ahmad. Hadirin yang dihormati sekalian. berbakti kepada agama. Guru Besar Cemerlang.wbt.. Segala kejayaan yang kita kecapi. Barisan Guru Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2 yang dedikasi. Seterusnya. Puan Rahimah bt Ibrahim.TEKS UCAPAN KETUA MURID SEMPENA HARI GURU . Seterusnya rakan-rakan pencetus kegemilangan negara. Yang Berusaha Puan Hajah Noor Semarli bt Haji Alias. Yang Dipertua PIBG. Segala pengajaran yang diberikan oleh semua guru amat kami hargai. "Selamat Hari Guru buat semua guru yang kami sayangi" Rakan-rakan sekalian. Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. Guru Penolong Kanan 1. berjanji akan meneruskan legasi kemakmuran dan keharmonian negara ini. semalam. Cikgu. Kami sebagai generasi muda. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Guru Penolong Kanan Kokurikulum. bangsa dan negara tercinta. Sekolah Kebangsaan Taman Tuanku Jaafar 2. Akan kami gunakan segala ilmu yang telah disampaikan untuk membina jati diri. Maka tidak hairanlah guru dapat melonjakkan transformasi pendidikan negara agar lebih cemerlang. Guru telah mendidik kita dengan penuh kasih sayang tanpa rasa jemu. Guru-guru sentiasa berada di barisan hadapan dalam melahirkan generasi berilmu bertepatan dengan tema hari guru pada tahun ini iaitu “ Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara”. hari ini dan esok terletak pada tugas yang digalas oleh insan yang bergelar guru. Puan Lim Chew Yang. Encik Azissul bin Mahat.2012 Bismillahirahmanirahim Assalamualaikum wm.. . Tugas guru merupakan satu tugas yang mulia dan murni.

harum lagi pengorbananmu. cikgu. tinggi lagi budimu. murah rezeki. Kami doakan semoga cikgu-cikgu panjang umur. sekali lagi saya dan rakan-rakan mengucapkan Selamat Hari Guru.Kalau tinggi Gunung Everest. cikgu. Sekian. Akhir kata. dalam lagi jasamu. . sihat dan dapat terus berbakti dengan tulus dan ikhlas demi melahirkan modal insan minda kelas pertama. Kalau harum bau kasturi. terima kasih. cikgu. Terima kasih cikgu. Kalau dalam lautan Atlantik.

MINTA KERJASAMA SEMUA PELAJAR UNTUK MEMBERI LALUAN MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU AKAN BERLANGSUNG SEBENTAR LAGI. Teks ucapan dibawah adalah sekadar contoh yang saya sediakan untuk rakan –rakan guru yang memerlukan bantuan untuk Sambutan Hari Guru . kita sama-sama berkogsi idea di sini. PARA PELAJAR DIINGATKAN BERDIRI KETIKA PERARAKAN MASUK GURUGURU KE DATARAN SMK DEMAK BARU.MARILAH SAMA-SAMA KITA MEMBERIKAN TEPUKAN YANG GEMURUH KEPADA SEMUA GURU-GURU SMK DEMAK BARU MAJLIS MEMOHON TUAN PENGETUA UNTUK MENABURKAN KUNTUMANKUNTUMAN BUNGA DIIRINGI OLEH PENOLONG-PENOLONG KANAN KEPADA BARISAN GURU-GURU YANG DIKASIHI DAN DIRAIKAN. Pantun-pantun yang ada itu saya cipta seadanya....KADET POLIS.PENGAKAP DAN KRS.TERIMA KASIH DIUCAPKAN..SAMA-SAMA KITA SAKSIKAN.Saya sekadar menggunakan nama-nama yang berkenaan sahaja...jadi tidak seindah seperti pantun orang lain PENGENALAN PERHATIAN . .jangan lupa tinggalkan komen . SEBELUM MAJLIS DITERUSKAN KITA AKAN SAKSIKAN DAHULU PERSEMBAHAN KAWAD KAKI DARIPADA KADET PERTAHANAN AWAM. TERIMA KASIH .Teks Pengacara Majlis Sambutan Hari Guru 2013 CONTOH TEKS UCAPAN PENGACARA MAJLIS SEMPENA SAMBUTAN HARI GURU SMK DEMAK BARU 2013 ( Seperti sebelum ini.Tidak ada kaitan langsung dengan apa yang sebenarnya berlaku di SMK Demak Baru....PBSM. PERARAKAN GURU RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN.tapi hanya satu je. DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN KAWAD KAKI YANG DIPERSEMBAHKAN OLEH WAKIL DARI KADET MASING-MASING...) Siapa yang berkenan tu ambillah ya.

Sambutan hari guru akan kami sambut..dikau guru kami yang teragung. WARGA KERJA SMK DEMAK BARU AJK-AJK PIBG SMK DEMAK BARU.KERANA PADA PAGI INI KITA DAPAT BERSAMA-SAMA BERKUMPUL BAGI MERAIKANKAN INSAN YANG AMAT KITA SANJUNGI DAN HARGAI.. EN RAZALIE BADAR PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID . PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN AKADEMIK YANG DIHORMATI.Ya Rasulullah. . EN SELAMAT BIN MASUNI.bahkan kami sertakan juga buat dikau sebagai guru kepada guru-guru kami. BARISAN PENDIDIK YANG DISAYANGI. SALAM SEJAHTERA…DAN SELAMAT PAGI YANG BERUSAHA CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID .BERSYUKUR KITA KE HADRAT ILAHI. PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI EN BUSMAN BIN RAMLI YANG DIPERTUA PIBG.. BISMILLAHIRAHMANIRAHIM…ASSALAMUALAIKUM . . PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM.bukan sahaja sebuah penghargaan buat guru-guru kami.SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI. EN JAMAL SHUKURI BOLAHASSAN PENOLONG KANAN PENDIDIKAN KHAS. BARISAN PENGAWAS DAN RAKAN-RAKAN YANG DIKASIHI SEKALIAN… .

itulah tema perayaan hari guru tahun ini. NYANYIAN LAGU NEGARAKU/LAGU SEKOLAH SEBAGAI PEMBUKA TIRAI.DENGAN ITU MAJLIS MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBACAKAN . SIDANG MAJLIS SEKALIAN. AGENDA SETERUSNYA ADALAH MEMBACA PERUTUSAN DARIPADA PENGAEAH PELAJARAN MALAYSIA..MARILAH SAMA-SAMA KITA MENADAH TANGAN MENGAMINKAN BACAAN DOA YANG AKAN DLAFAZKAN OLEH AL FADHIL USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin MAJLS MERAKAMKAN SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN DAN TERIMA KASIH KEPADA USTAZ BADRUL HISYAM BIN MAJID ATAS BACAAN DOA ITU TADI... UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA. 1AGENDA. YA ALLAH KAU BERIKANLAH RAHMAT UNTUK DIA INSAN GURU YANG KAMI SAYANGI SEMOGA HIDUPNYA SENTIASA SELAMAT DALAM SETIAP CABARAN YANG DIHARUNGI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMANYA MEMPERSILAKAN. BACAAN BACAAN DOA HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN Panggilan cikgu adalah keramat Bersabar menabur jasa dan juga bakti Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati BAGI MENAMBAH KEBERKATAN MAJLIS KITA PADA HAR INI YANG PENUH BERMAKNA IN.Pergi ke pasar membeli lada tidak lupa membeli kuini GURU MALAYSIA : 1ASPIRASI..MAJLIS KITA PADA HARI INI.DIJEMPUT PARA GURU DAN PELAJAR BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU KEBANGSAAN LAGU NEGARAKU DAN DIIKUTI PULA LAGU SEKOLAH DEMAK GEMILANG.

.. PASTINYA SEGALA NASIHAT DAN AMANAT AKAN MENJADI INGATAN DAN PEDOMAN UNTUK SEMUA.................TEKS PERUTUSAN TERSEBUT.. ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI................... DEMIKANLAH TADI TEKS UCAPAN DARIPADA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA....... UCAPAN WAKIL PELAJAR...........UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN KHAS SEMPENA HARI GURU...... DIPERSILAKAN..... JALAN BERIRINGAN BERPEGANGAN TANGAN KALAU TERJATUH SAMA MERASA GURU DAN MURID MENCIPTA KEMERLANGAN SAMA-SAMA MENABUR JASA......... UCAPAN MENTERI PELAJARAN SETERUSNYA PULA MAJLIS MENJEMPUT EN SELAMAT BIN MASUNI UNTUK MEMBACAKAN TEKS UCAPAN MENTERI PELAJARAN MALAYSIA.........TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA CIKGU JAMAL .. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI .....IAITU SAUDARA....... LUAS SUNGGUH SAWAH DI SANA CANTIK TERLIHAT DIWAKTU SENJA ENGKAULAH GURU INSAN BIJAKSANA GIGIH MENDIDIK BERHATI WAJA UCAPAN YDP PIBG . SETERUSNYA MAJLIS MENJEMPUT PERWAKILAN KETUA PENGAWAS SELAKU KETUA MURID SMK DEMAK BARU MEWAKILI PARA PELAJAR. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SAUDARA ...DIPERSILAKAN.... BERHENTI HUJAN TERBIT PELANGI INDAH DIPANDANG TAK MAMPU DIDEKATI IKHLAS AJARANNYA KAMI SANJUNGI BUDIMU GURU DI KENANG SAMPAI MATI PARA GURU DAN PELAJAR SEKALIAN......

..DIPERSILAKAN.. MAJLIS MENJEMPUT PULA USTAZ BUSMAN RAMLI YG DIPERTUA PIBG MEWAKILI IBU BAPA UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN..... DEMIKIANLAH TADI NYAYIAN BEBERAPA LAGU DARIPADA GURU-GURU YANG KITA SAYANGI.........-PEN KANAN....MOHON PARA GURU BERDIRI DI ATAS PENTAS …DAN SELEPAS ITU..PARA HADIRIN SEKALIAN..KITA AKAN DIPERDENGARKAN DENGAN KELUNAKAN SUARA OLEH PARA GURU DENGAN NYANYIAN LAGU KAMI GURU MALAYSIA .SEGALA AMANAT AKAN KEMAS TERSIMPAN DI HATI.............. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA .... CANTIK SUNGGUH SI ANAK KEDIDI......LAGU PENDIDIK BUMI KENYALANG DAN BIARKU MENJADI LILIN... DIPERSILAKAN ..... BACAAN IKRAR GURU/NYAYIAN HARI GURU PEGANG KACA HARUS BERINGAT BIMBANG TERLUKA SUSAH NANTI IKRAR DIBACA PENUH SEMANGAT JANJI TERPATRI DISUDUT HATI BERALIH KITA KE ACARA SETERUSNYA DENGAN MENJEMPUT SEMUA GURU KE PENTAS UNTUK BACAAN IKRAR YANG AKAN DIKETUAI OLEH EN SAEII BISUNI .TERIMA KASIH DI UCAPKAN DI ATAS UCAPAN ITU TADI... ATAS UCAPAN ITU TADI..... ACARA PEMOTONGAN KEK SEKARANG KITA TELAH SAMPAI KE ACARA PEMOTONGAN KEK OLEH PN PENGETUA DAN PEN.. UCAPAN PERASMIAN OLEH PENGETUA KAIN BATIK CANTIK BERSERI DIBAWA DARI PULAU JAWA GURU MENDIDIK ILMU DIBERI KEIKHLASAN GURU MENYENTUH JIWA HADIRIN SEKALIAN MAJLIS DITERUSKAN DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID PENGETUA SMK DEMAK BARU BAGI MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN PERAYAAN HARI GURU SMK DEMAK BARU.MOHON PARA GURU BERSAMA-SAMA BAGI ..

.... KEK ITU TADI ADALAH SUMBAGAN DARI BANK RAKYAT....... KITA HENTIKAN SEKETIKA ACARA PERSEMBAHAN YANG SETERUSNYA UNTUK MEMBERI LALUAN CABUTAN BERTUAH PULA.. BUAT BEKALAN PENUH DI DADA. CABUTAN BERTUAH HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN..... SA BEGITULAH MERDUNYA ALANUN SUARA OLEH ADIK---------------------. PERSEMBAHAN TARIAN BAGI MEMERAHKAN LAGI MAJLIS KITA PADA PAGI INI. SAMA-SAMALAH KITA SAKSIKAN ..... PERSEMBAHAN MURID PPKI PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR SEKALIAN......DENGAN TAJUK LAGUNYA..........PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MENCABUT LIMA NOMBOR BERTUAH.... UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEKALIAN..... MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI PENGHARGAAN KEPADA PARA GURU DI ATAS KERJASAMA YANG DIBERIKAN....MENGIRINGI PENGETUA UNTUK ACARA PEMOTONGAN KEK......DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. YANG DIHADIAHKAN OLEH PELAJAR BUAT GURU-GURU YANG TERSAYANG... DIBACAKAN NOMBOR BERTUAH YANG PERTAMA IAITU………………………….....PERSEMBAHAN ITU TADI DI BAWAH PIMPINAN PUAN KAMARIAH KUNGGIDAN PUAN LINA MILI... ............. SEKALUNG PENGHARGAAN DIUCAPKAN...DENGAN SEGALANYA HORMATNYA MENJEMPUT PN MISIA HJ ZAIN......SEKALUNG PENGHARGAAN TERMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ISTMEWA ITU TADI..... KITA MULAKAN DENGAN SATU PERSEMBAHAN TARIAN 1 MALAYSIA DARIPADA PELAJAR PENDIDIKAN KHAS SEBAGAI TATAPAN KHUSUSNYA UNTUK GURU-GURU YANG DIRAIKAN PADA HARI INI.. PERSEMBAHAN NYAYIAN DARI WAKIL PELAJAR SETERUSNYA KITA AKA N DIHIBURKAN PULA OLEH ALUNAN SUARA DARIPADA NYAYIAN ADIK. DARI TEBU MENJADI GULA ARENA PERSEMBAHAN MENYUSUL PULA DARI PELAJAR GURUPUN ADA ILMU DIBERI KEKAL SAMPAI BILA-BILA.

..... SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN............ SEBELUM ITU MAJLIS DENGAN SUKACITANYA MENJEMPUT PENOLONGPENOLONG KANAN BAGI MENGIRINGI TUAN PENGETUA KE PENTAS BAGI .WARGA KERJA SERTA RAKAN-RAKAN PELAJAR SEKALIAN...............DIJEMPUT CIKGU .............. DIPERSILAKAN.... PENYAMPAIAN KAD UCAPAN/TANDA HATI KEPADA PENGETUA.. .....UNTUK MENYAMPAIKAN SEBUAH LAGU YANG BERTAJUK. ACARA PADA PAGI YANG BERBAHAGIA INI DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN KAD-KAD UCAPAN HARI GURU DAN TANDA HATI DARIPADA BADAN BERUNIFORM KELAB DAN PERSATUAN KEPADA INSAN YANG KITA SAYANGI LAGI KASIHI PENGETUA SMK DEMAK BARU CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID .. WARGA PENDIDIK.....PERSEMBAHAN BADAN PENGAWAS MAJLIS AKAN DISERIKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA DARIPADA BADAN PENGAWAS. TERIMA KASIH KEPADA KUMPULAN NYANYIAN PUISI ITU TADI......... DEMIKIANLAH TADI PERSEMBAHAN PERSEMBAHAN SKETSA OLEH BADAN PENGAWAS.. PERSEMBAHAN GURU MAJLIS TIDAK AKAN MERIAH JIKALAU TIDAK DISERIKAN DENGAN PERSEMBAHAN OLEH GURU................ DENGAN INI DIPERSILAKAN… TERIMA KASIH DIUCAPKAN PERSEMBAHAN LAGU PUISI HANYA INI YANG MAMPU KUBERI LAGU PUISI UNTUKMU HAYATI JASA GURU TIDAK TERPERI TIDAK JEMU MENABUR BAKTI PERSEMBAHAN SETERUSNYA PULA ADALAH NYANYIAN LAGU PUISI DARIPADA BEBERAPA ORANG PELAJAR SMK DEMAK BARU.

DENGAN SEGALA HORMATNYA DPERSILAKAN.KELAB KOPERASI 3.SEMUA GURU TELAH DICALONKAN DAN PEMILIHAN TELAH DILAKUKAN OLEH SEMUA PELAJAR DI SEMUA TINGKATAN . DIMULAKAN DENGAN WAKIL DARI 1.UNTUK MAKLUMAN .PERTAHANAN AWAM (KAFA) 8.KELAB KEUSAHAWANAN PPKI 4.KADET POLIS.TELAH DIBUKA SEJAK SEBULAN YANG LALU.PUTERI ISLAM 11.MENERIMA KAD-KAD DAN TANDA HATI DARIPADA WAKIL SETIAP KELAB DAN PERSATUAN.KADET BOMBA DAN YANG TERAKHIR 12. . * Anugerah Guru Paling Berdedikasi * Anugerah Guru Paling Berketrampilan * Anugerah Guru Paling Periang * Anugerah Guru Paling Prihatin *Anugerah Guru Paling Penyayang *Anugerah Guru Paling Popular TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PUAN PENGETUA ATAS PENYAMPAIAN ANUGERAH ITU TADI.PANDU PUTERI 10.PBSM 5. PENYAMPAIAN ANUGERAH KHAS SUMBANGAN PIBG ANUGERAH DIBERI SEKADAR SUKA HATI MENJADI SALAH SATU ACARA PERSEMBAHAN SEMUA GURU HEBAT DIHATI SUNGGUH SUSAH MEMBUAT PILIHAN MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN ANUGERAH KEPADA BEBERAPA ORANG GURU YANG TELAH BERJAYA MENAMBAT HATI PELAJARPELAJAR SMK DEMAK BARU.KELAB PENCIPTA ALAM 2.PENGAKAP 6.PERTAHANAN AWAM (KAFA) PENDIDIKAN KHAS 9.UNDI TERTINGGI TELAH TERPILIH DIANGGAP PEMENANG DIMULAKAN DENGAN * Anugerah Guru Paling Rajin.KRS 7.

Setelah mendidik kami dengan sepenuh hati.BUDI YANG DTABURKAN OLEH GURU SELAMA INI TAK TERMAMPU UNTUK DIBALAS. seterusnya memperolehi keputusan yang cemerlang MARILAH SAMA-SAMA KITA UCAPKAN “TERIMA KASIH CIKGU” KEPADA BARISAN GURU YANG KITA Guru.PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. Malah kami berharap agar para guru tidak jemu untuk mendidik kami agar menjadi insan yang berguna.. NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU PARA GURU DAN RAKAN PELAJAR YANG BUDIMAN. Guru… Mencurahkan ilmu dengan motivasi Mengajar dengan penuh dedikasi Bersabar menabur jasa dan bakti Mengisi minda yang masih kosong ini Pengorbananmu ku sanjungi Menjadi penggerak jati diri Terimalah sedikit cenderahati Sebagai tanda kenangan budi SETERUSNYA PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA GURU-GURU TINGKATAN. Menjadi insan bijak bestari. Sekuntum terima kasih kami berikan. Sebagai mengharumkan hatimu yang suci. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PELAJAR SMK DEMAK BARU ATAS TANDA INGATAN ITU TADI. SEMUA SAYANGI INI.. Kami berjanji akan belajar bersungguh-sungguh.DIJEMPUT KETUA-KETUA KELAS DISEMUA TINGKATAN MEWAKILI KELAS MASING-MASING UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAMATA ATAU TANDA HATI KEPADA GURU KELAS MASING-MASING.. UCAPAN TERIMA KASIH KAMI BUAT CIKGU.SESUNGGUHNYA. kami mengharapkan para guru akan terus dirahmati Tuhan dengan tubuh badan yang sihat. ..SEBENARNYA ADALAH TERLALU KECIL JIKA DIBANDINGKAN DENGAN PENGORBANAN YANG DILAKUKAN OLEH GURU SELAMA INI.

TERIMA KASH DAUN KELADI PANJANG UMUR KITA SAMBUT LAGI BUAT GURU KAMI SUDAHI SELAMAT HARI GURU BUATMU DIKASIHI JASA GURU TERPAHAT DIHATI SEKIAN. KEPADA SEMUA PELAJAR JAMUAN DI ADAKAN DI KELAS MASING-MASING. … sesungguhnya guru insan kedua selepas ibu bapa yang paling berjasa kepada kita dia memberitahu.WASSALAMUALAIKUM WBT… payahnya nak ucap terima kasih kan...KITA SEMAKIN HAMPIR KE PENGHUJUNG MAJLIS. PENUTUP AKHIRKATA TAMATLAH SUDAH MAJLIS KITA PADA PAGI INI. .memahamkan.. SEKALI LAGI SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA WARGA SMK DEMAK BARU KERANA DAPAT BERSAMA-SAMA DALAM SAMBUTAN HARI GURU BAGI TAHUN INI. tanpa guru siapalah kita AYUH BERSAMA KITA UCAPKAN SELAMAT HARI GURU MAJLIS MENJEMPUT SEMUA GURU DAN DIF-DIF JEMPUTAN UNTUK MENIKMATI SEDIKIT JAMUAN RINGAN DI KAWASAN LOBI.SALAM SEJAHTERA WABILLAHI TAUFIK WAHIDAYAH...mendidik dan memimpin kita untuk mencapai kejayaan dan kecemerlangan di dunia dan akhirat.SEBELUM KITA BERSURAI MARILAH SAMA-SAMA KITA BERDIRI DAN BERSAMA-SAMA MENYAYIKAN LAGU “IBU PERTIWKU” TERIMA KASIH KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN ITU TADI..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful