TEKS KATA-KATA ALUAN PENGERUSI MAJLIS Bismillahirahmanirrahim...Assalamualaikum w.b.t….

        Yang Berhormat Dato’ Norhayati Bin Omar, Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Sembilan Merangkap ADUN Kawasan Kuala Pilah. Yang Berbahagian Mej Sazali Bin Ismail, YDP PBTM Bahagian Negeri Sembilan merangkap Naib Presiden PBTM. Yang Berbahagia Lt. Kol Nasir Bin Hadi, Naib YDP PBTM Negeri Sembilan. Yang Berbahagia Lt. Kol Ahmad Najib Bin Othman, Pegawai Memerintah 15 RAMD. Yang Berusaha Mej Samsuri Bin Udin (B) Ketua Cawangan PBTM Kuala Pilah. Yang Dihormati Mej Nik Bin Nik Man Pengarah JHEN Negeri Sembilan/Melaka. Yang dikasihi Pengerusi Tetap, Barisan Ahli Jawatankuasa PBTM Kuala Pilah, Datuk-Datuk Adat, Datuk-Datuk Ketua Kampung, Tuan Imam, seterusnya tuan dan puan sekelian.

Alhamdulillah, dengan izin Allah pada petang ini dapat kita mengadakan Mesyuarat Agong PBTM Cawangan Kuala Pilah kali yang ke-46. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada petang ini, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan Tuan Imam Basir untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Amin..amin..amin…ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. Tuan/puan yang dihormati.. kita teruskan majlis dengan menjemput Ketua Cawangan PBTM Kuala Pilah, Mej Samsuri Bin Udin untuk menyampaikan ucapan alu-aluan...dipersilakan --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Majlis merakamkan ribuan terima atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. Seterusnya majlis mempersilakan Yang Berbahagia Mej Sazali Bin Ismail, YDP PBTM Bahagian Negeri Sembilan merangkap Naib Presiden PBTM. untuk menyampaikan ucapan.....majlis dengan segala hormatnya mempersilakan…

Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Sembilan Merangkap ADUN Kawasan Kuala Pilah. berbudi pekerti manis senyuman marilah mendengar penuh perhatian ucapan perasmian yang ingin disampaikan sidang hadirin sekalian majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berhormat Dato’ Norhayati Bin Omar. Yang Bahagian Mej Sazali Bin Ismail.. Pegawai Memerintah 15 RAMD. bagi pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih. Naib YDP PBTM Negeri Sembilan. dijemput Lt. Duduk segak wajah menawan. Kol Najib Bin Othman.(senarai penerima pingat) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Terima kasih diucapkan kepada Lt.... ..     Yang Berhormat Dato’ Norhayati Bin Omar. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Demikianlah tadi ucapan perasmian Mesyuarat Agong PBTM Cawangan Kuala Pilah yang disampaikan oleh Yang Berhormat Dato’ Norhayati Bin Omar. Yang Berbahagia Lt.. Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Sembilan Merangkap ADUN Kawasan Kuala Pilah. Kol Nasir Bin Hadi.dipersilakan diminta…. Yang Berbahagia Lt. Majlis merakamkan ribuan terima kasih atas penyampaian pingat dan cenderamata sebentar tadi. majlis mempersilakan Yang Berusaha Mej Samsuri Bin Udin untuk menyampaikan cenderamata kenangan kepada….... Pegawai Memerintah 15 RAMD. Kol Ahmad Najib Bin Othman.dipersilakan dato’.Majlis merakamkan ribuan terima kasih atas ucapan sebentar tadi.. adat bertunang ada cincinnya adat mesyuarat ada pingat dan cenderamatanya bagi menyempurnakan penyampaian Pingat Jasa Malaysia (PJM). Kol Najib Bin Othman atas kesudian menyampaikan pingat itu tadi. Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Sembilan Merangkap ADUN Kawasan Kuala Pilah untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Mesyuarat Agong PBTM Cawangan Kuala Pilah kali yang ke-46. YDP PBTM Bahagian Negeri Sembilan merangkap Naib Presiden PBTM... Seterusnya sebagai tanda penghargaan dan terima kasih..

.izinkan saya menyampaikan serangkap pantun.....assalamualaikum WBT..wabillahi taufiq wal hidayah. Kalau tiada jarum yang patah harap simpan di dalam peti kalau benar madah dan tingkah harap sematkan di dalam hati segala kelemahan dan kekurangan mohon dimaafkan yang benar itu datangnya daripada Allah SWT. silap dan salah adalah kelemahan diri saya sendiri Akhir kata ..dipersilakan Dato’ dan sidang hadirin sekelian untuk ke jamuan minum petang yang telah disediakan..... dengan itu sekian terima kasih..... .sidang hadirin sekalian bagai tak terasa majlis kita telah sampai ke penghujungnya.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful