P. 1
bilik pemulihan

bilik pemulihan

|Views: 3|Likes:
Dipublikasikan oleh rozila7645

More info:

Published by: rozila7645 on Jul 24, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/09/2014

pdf

text

original

Ruang, Sudut dan Kiosk Kelas Pemulihan Khas

Lokasi : SK Penerok,Pontian, Johor.

Pelan Lakar Kelas Pemulihan sedia ada Bilik Pemulihan Khas sekolah saya masih belum mencapai piawaian seperti yang digariskan di dalam buku Garis Panduan Pelaksanaan Program Pemulihan Khas (Edisi Percubaan, 2008) yang dikeluarkan oleh Jabatan Pendidikan Khas, KPM.

Sehingga Julai 2012, hanya terdapat ruang P&P, ruang Bahasa Melayu, ruang Matematik dan ruang pengurusan. Ruang BM dan Matematik pula digabungkan untuk menjimatkan ruang di samping memudahkan saya mengemas bilik. 1

Ruang pengamatan pula masih dalam proses penambahbaikan. Ruang ini juga terdapat rak fail.rak bahan bantu mengajar dan kios matematik. Bahagian atau ruang yang terdapat disekolah adalah seperti berikut: Gambar 1 Gambar di atas adalah ruang untuk menjalankan proses Pengajaran dan Pembelajaran murid Pemulihan Khas. ia amat jarang digunakan semasa P&P. Walaupun terdapat TV dan Radio. 2 .Ruang Multimedia masih belum dibina kerana tiada kemudahan komputer.

.

Gambar 2 .

.. lasak sungguh murid-murid pemulihan ni. Baru jer buat tu.Bahan untuk BM lebih banyak berbanding Matematik Sempoi jer....Ruang P&P hampir menggunakan separuh daripada keluasan bilik berbanding ruang-ruang lain. Banyak lagi saya kena touch-up bilik ini. .Adush! Skirting meja pun dah koyak rabak.

Pandai-pandailah GPK jadi technician....hu hu .Murid tahun 4 (PROTIM) sedang membuat aktiviti mengeja berdasarkan gambar yang ditunjukkan oleh guru menggunakan LCD projector. LCD diletakkan di atas meja kerana tidak dimounting di siling semasa dinaiktaraf 4-5 tahun dulu.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->