Anda di halaman 1dari 2

Kokerprofielen Een kokerprofiel is normaliter een cilindervormig hol voorwerp.

Mensen bedoelen over het algemeen een ronde buis, maar omdat er zoveel omschrijvingen bestaan met betrekking tot kokerprofielen ontstaat er vaak verwarring. Bij de Metaalwinkel hanteren we de benaming koker voor holle buizen of deze nu vierkant, rechthoekig of rond zijn. Het is een algemene omschrijving van de holle vormen, er wordt ook wel gesproken over kokers en pijpen. Kokers zijn in verschillende formaten en verschillende soorten metalen verkrijgbaar:

Aluminium Koker
Een Aluminium koker is er in ronde en vierkante en rechthoekige kokers / kokerprofielen / buizen, ook geanodiseerd, ook geanodiseerd zoals Asaclamp Aluminium buizen en buiskoppelingen Kokerprofielen bij de metaalwinkel zijn er in allerlei soorten metaal zoals aluminium koker, brons, messing, staal, koper en RVS.

Brons
In gegoten bussen en brons zelf smerende lagers. Overzicht en bestellen van Brons profielen: Brons bestellen Meer weten over Brons? Brons

Messing
In ronde en vierkante en rechthoekige kokerprofielen of buizen.

(Rood)Koper
In ronde buizen hard en koper ronde buis zacht op rol.

RVS
In geslepen ronde en vierkante en rechthoekige kokers of buizen of buisprofielen.

Staal
In gelast gebeitst en gelast gegalvaniseerd en gelast zwart gasbuis en verzinkt / gegalvaniseerd ronde kokers. Staal ovale kokers. Staal gelast gebeitst en gelast ongebeitst vierkante en rechthoekige kokers. Ook zijn verschillende bewerkingen mogelijk: Zagen: Zowel horizontaal als verticaal. Boren: Gaten boren om er bijv. kralen van te maken. Lassen: Vastmaken om de constructie af te ronden. Walsen: Buigen van bijvoorbeeld ronde buizen. Schuren: Ter afwerking. Aan bewerkingen zijn vaak maximale maatvoeringen verbonden. Dit verschilt per metaalsoort en vorm. De afmetingen van verschillende buizen / kokers die we in ons assortiment hebben, zijn te vinden in de online catalogus. De bewerkingsmogelijkheden zijn te vinden in onze bewerkingssite www.bewerking4metaal.nl. Metaalwinkel Catalogus voor online offerte aanvragen en online bestellingen.