Anda di halaman 1dari 7

KOLEJ VOKASIONAL ALOR SETAR LAPORAN BIRO KECERIAAN ASPURA DAN ASPURI 2013

 TAJUK:PERTANDINGAN KECERIAAN KAMAR KETUA BIRO:MOHAMMAD MUHAIMIN BIN MOHAMMAD ZABANI PENOLONG:MOHD SYAZWAN BIN MOHD AZAN SETIAUSAHA:MUHAMAD ADIB IKMAL BIN SUKRI

rakan-rakan biro seterusnya kepada sesiapa yang terlibat bagi menjayakan laporan biro keceriaan. Kanan Hem.Puan Maria Bt Suid. .PENDAHULUAN Assalamualaikum w.Pen.b.para Warden. Demikian juga kami ingin mengambil peluang keemasan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengarah Kolej Vokasional Alor Setar.t dan salam sejahtera bersyukurnya kami kehadratilahi kerana limpah dan kurnia serta kasih sayangnya dapat juga kami siapkan laporan biro keceriaan tahun 2013.

RASIONAL Gernerasi pelajar perlu didedahkan dengan pelbagai latihan dan aktiviti riadah terutamanya kebersihan dan keceriaan kerana kebersihan dan keceriaan merupakan faktor utama kejayaan seseorang ianya juga bertujuan supaya setiap pelajar dapat menjadi pelajar yang berdisiplin dalam menjaga kebersihan dan keceriaan asrama. .

 Mengeratkan silaturrahim warga asrama.OBJEKTIF  Untuk melahirkan palajar yang ceria dan bertanggungjawab dalam kebersihan.  Untuk melatih pelajar supaya mejaga kebersihan dan keceriaan.  Memupuk budaya minat menjaga Kebersihan dan keceriaan. .  Untuk menceriakan kawasan asrama.

 Hadiah tempat kedua-RM200.pihak asrama dan para warden.00  Hadiah tempat ketiga-RM100. SUMBER KEWANGAN  Sumbangan asrama KVAS.KUMPULAN SASARAN  Pelajar tingkatan 4 dan 5 Aspura Dan Aspuri. TAHUN  2012/2013 ANJURAN  Biro keceriaan. TEMPAT  Kamar aspura dan aspuri.00 . ANGGARAN PEMBELANJAAN  Hadiah tempat pertama-lawatan ke Melaka dan Kuala Lumpur.00  Hadiah saguhati-RM50.

L A M P I R A N .