MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) LAMPIRAN B BORANG SKT1 SASARAN KERJA TAHUNAN ( 2004 ) NAMA : MD ZUKI BIN HASHIM

JAWATAN: PENOLONG KANAN KOKURIKULUM TUGAS UTAMA Huraikan tidak lebih 5 tugas utama 1. MENGAJAR MATA PELAJARAN PENDIDIKAN ISLAM TINGKATAN TIGA SERTA SEJARAH TINGKATAN EMPAT. 2. MENJALANKAN KOKURIKULUM. TUGAS SEBAGAI PENOLONG KANAN SEPERTI 45 % 30 % 20 % 5% NO KAD PENGENALAN: 630104025461 JABATAN: SMK TUNKU PUTERA PERATUS MASA DITUMPUKAN

3. MENJALANKAN TUGAS-TUGAS YANG DIARAHKAN.

PENTADBIRAN

4. MEWUJUDKAN HUBUNGAN BERKUALITI DENGAN PARA PELANGGAN LUAR.

SUMBER DI BAWAH KAWALAN PYD dikehendaki menyatakan secara ringkas sumber yang ada seperti peralatan, maklumat, anggota dan peruntukan kewangan di bawah kawalannya. Sebuah buku Rancangan Pengajaran Dan Pembelajaran. Sebuah bilik PK Kokurikulum. 51 buah fail kelab dan persatuan. Dua buah papan kenyataan kokurikulum. 122 orang Guru Penasihat kelab dan persatuan. 20 orang pelajar mata pelajaran Pendidikan Islam 120 pelajar mata pelajaran Sejarah 561 orang AJK persatuan dan kelab. 1945 rang ahli kelab dan persatuan.

PERHATIAN

1.4 Menjalankan ujian/ penilaian. 20 topik 4 kali/th.1 Gerak gempur 1. Semakan buku pelajar dalam latihan Mingguan Berkala.5 Menyemak buku nota dan buku latihan peljajar.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Senarai tugas utama dan SKT hendaklah diisi oleh PYD selepas berbincang dengan PPP. 1. 2. Ada dokumen soalan. 1.6.3 Melaksanakan P&P bagi kelas yang ditetapkan. Setiap minggu 2 Kali Sekali Ada dokumen & markah. 1. 2.3 Peperiksaan penggal/ percubaan.5 Mengurus pendaftaran ahli baru tingkatan satu.3 Mengurus mesyuarat Unit Kokurikulum.6. Ada dokumen laporan.2 Ujian bulanan 1. Mei dan Ogos. 2.4.4.2 Bengkel teknik menjawab soalan. Ogos– Okt Oktober Ada dokumen Ada dokumen Senaskha h Surat panggilan & minit Dua kali Sekali Sekali Ada dokumen Laporan mesyuarat agung Ada dokumen Januari Januari Januari & Jun Mac Januari Januari & Februari .6 Mengurus Mesyuarat Agung Kelab dan PIAWAIAN Kualiti Masa Kos Senaskha h Lampiran fail khas.1 Mengagihkan tugas kokurikulum kepada semua guru. Mengajar mata pelajaran Pendidikan Islam tingkatan tiga serta Sejarah tingkatan empat. 2 kali/th. 2.4. Sentiasa kemaskini dalam Januari Setiap hari Setiap hari Jadual waktu yang disediakan.1 Menyediakan Rancangan Pengajaran Tahunan. menyemak jawapan calon dan menyediakan skor: 1.4 Mengurus Kejohanan Olahraga Sekolah.2 Menyediakan perancangan tahunan kegiatan kokurikulum.2 Menyediakan Rancangan Pengajaran harian. 1. 2.6 Mengadakan aktiviti pengayaan: 1. Ada markah. 2. 2. SKT Kuantiti 1.1 Ujian topical 1. Menjalan tugas sebagai Penolong Kanan Kokurikulum. SKT bagi sesuatu tahun hendaklah ditentukan pada bulan Disember sebelum tahun penilaian atau bulan Januari tahun penilaian. 1.

4.1 Mencerap proses P&P guru.2 Menjalankan tugas semasa cuti persekolah.9 Taqwim tahunan Taqwim tahunan Taqwim tahunan Ada dokumen Senaskha h Ada dokumen Ada dokumen Ada dokumen Lima bintang Ada dokumen Jadual bertugas 12 orang guru Ada dokumen Mac Sept – Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sepanjang tahun November Jan-Ogos Jan-Ogos Jan-Dis.13 Mengurus pasukan kokurikulum sukan sekolah.10 Memantau aktiviti kokurikulum kelab hobi. 2.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Persatuan. 4. 4. Sepanjang tahun Sepanjang tahun Berkala Rekod kehadiran Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sebelum tarikh akhir tamat Bantahan sifar. April Sekali Ada dokumen Julai . 3. 3. 4.2 Menyediakan laporan dan maklumat yang diperlukan oleh pihak PPD dan JPN seperti diminta.5 Mengurus kontinjen Bola Tampar MSSD 2. 2. 2. Menyelaras aktiviti pasukan kokurikulum akademik. 2. Rekod pencapaian Jan-Nov.1 Menghadiri mesyuarat atau taklimat di peringkat PPD dan JPN seperti diarahkan. 4.15 Mengurus kokurikulum lima bintang. 2. 4.14 Mengurus pasukan kokurikulum akademik sekolah.8 Sekali Dua kali Rekod semakan.12 Menyediakan laporan tahunan Unit Kokurikulum. Mewujudkan hubungan berkualiti dengan para pelanggan.7 2. Menjalankan tugas-tugas pentadbiran seperti yang diarahkan.4 Mengelola pertadingan sukan permainan MSSD. 2. 2. 3. Jan-Ogos Taqwim Tahunan Memantau kegiatan kokurikulum pasukan pakaian seragam.3 Menyemak buku latihan pelajar.3 Memenuhi keperluan pelanggan. 3.11 Memantau aktiviti kokurikulum persatuan akademik. Memantau aktiviti kokurikulum sukan.

( a ) Nyatakan perubahan sasaran kerja ( jika ada ). Sekali Tandatangan PYD: …………………………………. Tiada sebarang perubahan terhadap sasaran kerja.…. Tandatangan PPP:…………………………. Semua sasaran kerja hingga pertengahan tahun dapat dilaksanakan mengikut perancangan. ... ( 5 ) KAJIAN PERTENGAHAN TAHUN SASARAN KERTA DAN PENCAPAIAN SEBENAR. ( b ) Pencapaian kerja sebenar dan ulasan ( jika ada ).MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) ke peringkat negeri. Tarikh: ……………………… Tariikh:…………………….

Semakan buku laporan kelab dan persatuan telah dibuat sebanyak dua kali. Tugas Khas (Pentadbiran) Hubungan Luar Tanggungjawab mencerap proses P&P guru telah dilaksanakan mengikut kesesuaian masa peribadi. Penyemakan buku latihan pelajar telah dilaksanakan mengikut kelas dan bilangan pelajar yang dikehendaki. ( 6 ) PENCAPAIAN KERJA SEBENAR DALAM TAHUN PENILAIAN DAN ULASAN OLEH PYD. Tiada sebarang perkara berbangkit mengenai hubungan dengan pihak luar. Sebarang permintaan maklumat oleh pihak pelanggan luaran telah dapat disediakan mengikut tarikh yang diambilkira.. 4. Sekolah juga turut mengambil bahagian dalam kejohanan-kejohanan sukan yang dikelolakan oleh pihak luar. kos atau masa ) 1. ( Sama ada dari segi kuantiti. Pertandingan permainan bola tamper peringkat daerah ( MSSD ) telah dapat dikelolakan dengan jayanya. 3. Mesyuarat Agung kalab/persatuan telah dapat dilaksanakan sebagaimana yang dirancang. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Pertandingan Pancaragam Sekolah-Sekolah Negeri Kedah. 2. Tarikh:………………………. Aktiviti-aktivi kokurikulum induk seperti Kejohanan Olahraga Sekolah. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Hari Anugerah Kecemerlangan Kokurikulum Daerah Baling/Sik. Begitu juga dengan pengurusan P&P mata pelajaran Sejarah ti9ngkatan 4S3. Sekolah juga telah menghantar wakil untuk menyertai semua pertandingan kokurikulum yang berteraskan akademik dan telah mencapai kejayaan yang memberangsangkan. . Tandatangan PYD: …………………………………. SKT Pengajaran Mata Pelajaran Pendidikan Islam dan Sejarah. kualiti.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Perhatian: Kajian pertengahan tahun sasaran kerja dan pencapaian sebenar hendaklah diisi oleh PYD selepas berbincang dengan PPP. Kesemua perancangan kokurikulum telah dapat diselesaikan dalam bulan Januari terutama aspek pengagihan tugas kepada guru. 4A1 dan 4E1 telah meliputi semua bab. Pencapaian Sebenar Pengurusan Pengajaran dan Pembelajaran bagi mata pelajarn Pendidikan Islam Tingkatan 3 K6 telah dapat dilaksanakan mengikut perancangan dengan sedikit perubahan berasaskan perubahan taqwim induk kurikulum daerah dan negeri. Pengurusan Kokurikulum. Pengurusan kontinjen bola tamper daerah telah dilaksanakan tanpa sebarang masalah berbangkit. Laporan tahunan kegiatan kokurikulum kelab dan persatuan telah disediakan sebagai asas perancangan aktiviti pada sesi 2004. Sebarang jemputan mesyuarat dan taklimat telah dihadiri tepat pada masa. Sebarang aktiviti yang dikelolakan oleh pihak luar telah disertai mengikut kapasiti sedia ada di sekolah. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Kejohanan Olahraga Tahunan MSSD. taqwim tahunan dan belanjawan.

MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Pengelola Pertandingan Majlis Tilawah Warga Pendidikan Negeri Kedah.. . Tarikh:………………………. Tandatangan PYD:………………………………….

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful