P. 1
SKTKO2004

SKTKO2004

|Views: 10|Likes:
Dipublikasikan oleh jamariah2
SKT
SKT

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: jamariah2 on Aug 16, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/24/2015

pdf

text

original

MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) LAMPIRAN B BORANG SKT1 SASARAN KERJA TAHUNAN ( 2004 ) NAMA : MD ZUKI BIN HASHIM

JAWATAN: PENOLONG KANAN KOKURIKULUM TUGAS UTAMA Huraikan tidak lebih 5 tugas utama 1. MENGAJAR MATA PELAJARAN PENDIDIKAN ISLAM TINGKATAN TIGA SERTA SEJARAH TINGKATAN EMPAT. 2. MENJALANKAN KOKURIKULUM. TUGAS SEBAGAI PENOLONG KANAN SEPERTI 45 % 30 % 20 % 5% NO KAD PENGENALAN: 630104025461 JABATAN: SMK TUNKU PUTERA PERATUS MASA DITUMPUKAN

3. MENJALANKAN TUGAS-TUGAS YANG DIARAHKAN.

PENTADBIRAN

4. MEWUJUDKAN HUBUNGAN BERKUALITI DENGAN PARA PELANGGAN LUAR.

SUMBER DI BAWAH KAWALAN PYD dikehendaki menyatakan secara ringkas sumber yang ada seperti peralatan, maklumat, anggota dan peruntukan kewangan di bawah kawalannya. Sebuah buku Rancangan Pengajaran Dan Pembelajaran. Sebuah bilik PK Kokurikulum. 51 buah fail kelab dan persatuan. Dua buah papan kenyataan kokurikulum. 122 orang Guru Penasihat kelab dan persatuan. 20 orang pelajar mata pelajaran Pendidikan Islam 120 pelajar mata pelajaran Sejarah 561 orang AJK persatuan dan kelab. 1945 rang ahli kelab dan persatuan.

PERHATIAN

Setiap minggu 2 Kali Sekali Ada dokumen & markah. Semakan buku pelajar dalam latihan Mingguan Berkala. Mengajar mata pelajaran Pendidikan Islam tingkatan tiga serta Sejarah tingkatan empat.4 Mengurus Kejohanan Olahraga Sekolah.4. 1.6.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Senarai tugas utama dan SKT hendaklah diisi oleh PYD selepas berbincang dengan PPP. Ogos– Okt Oktober Ada dokumen Ada dokumen Senaskha h Surat panggilan & minit Dua kali Sekali Sekali Ada dokumen Laporan mesyuarat agung Ada dokumen Januari Januari Januari & Jun Mac Januari Januari & Februari . 1. Mei dan Ogos.6 Mengurus Mesyuarat Agung Kelab dan PIAWAIAN Kualiti Masa Kos Senaskha h Lampiran fail khas.2 Ujian bulanan 1. 1. 2. menyemak jawapan calon dan menyediakan skor: 1.1 Menyediakan Rancangan Pengajaran Tahunan. Sentiasa kemaskini dalam Januari Setiap hari Setiap hari Jadual waktu yang disediakan.4 Menjalankan ujian/ penilaian. 1. SKT bagi sesuatu tahun hendaklah ditentukan pada bulan Disember sebelum tahun penilaian atau bulan Januari tahun penilaian.3 Peperiksaan penggal/ percubaan. Ada dokumen soalan.2 Menyediakan perancangan tahunan kegiatan kokurikulum. 2.4. Ada dokumen laporan.1 Gerak gempur 1. 2. 2 kali/th. 2. 2.6. 2.4. Menjalan tugas sebagai Penolong Kanan Kokurikulum.5 Mengurus pendaftaran ahli baru tingkatan satu.3 Mengurus mesyuarat Unit Kokurikulum.1 Mengagihkan tugas kokurikulum kepada semua guru. 20 topik 4 kali/th.6 Mengadakan aktiviti pengayaan: 1. Ada markah. 1.2 Bengkel teknik menjawab soalan. 1.2 Menyediakan Rancangan Pengajaran harian.5 Menyemak buku nota dan buku latihan peljajar. 2. SKT Kuantiti 1.1 Ujian topical 1.3 Melaksanakan P&P bagi kelas yang ditetapkan.

1 Menghadiri mesyuarat atau taklimat di peringkat PPD dan JPN seperti diarahkan.4 Mengelola pertadingan sukan permainan MSSD. 3.14 Mengurus pasukan kokurikulum akademik sekolah.13 Mengurus pasukan kokurikulum sukan sekolah.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Persatuan. Jan-Ogos Taqwim Tahunan Memantau kegiatan kokurikulum pasukan pakaian seragam.3 Memenuhi keperluan pelanggan. 2. April Sekali Ada dokumen Julai . 4. 3. Memantau aktiviti kokurikulum sukan.12 Menyediakan laporan tahunan Unit Kokurikulum. Menyelaras aktiviti pasukan kokurikulum akademik.7 2. 2. Rekod pencapaian Jan-Nov. 2.8 Sekali Dua kali Rekod semakan. 2. 3.10 Memantau aktiviti kokurikulum kelab hobi.5 Mengurus kontinjen Bola Tampar MSSD 2. 3.1 Mencerap proses P&P guru. 2. 4.11 Memantau aktiviti kokurikulum persatuan akademik.2 Menjalankan tugas semasa cuti persekolah. 4. 4.3 Menyemak buku latihan pelajar. Menjalankan tugas-tugas pentadbiran seperti yang diarahkan.2 Menyediakan laporan dan maklumat yang diperlukan oleh pihak PPD dan JPN seperti diminta. 4.15 Mengurus kokurikulum lima bintang.9 Taqwim tahunan Taqwim tahunan Taqwim tahunan Ada dokumen Senaskha h Ada dokumen Ada dokumen Ada dokumen Lima bintang Ada dokumen Jadual bertugas 12 orang guru Ada dokumen Mac Sept – Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sepanjang tahun November Jan-Ogos Jan-Ogos Jan-Dis. 2. 2. 4. Sepanjang tahun Sepanjang tahun Berkala Rekod kehadiran Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sebelum tarikh akhir tamat Bantahan sifar. Mewujudkan hubungan berkualiti dengan para pelanggan.

…. Tandatangan PPP:…………………………. Semua sasaran kerja hingga pertengahan tahun dapat dilaksanakan mengikut perancangan.. .MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) ke peringkat negeri. ( 5 ) KAJIAN PERTENGAHAN TAHUN SASARAN KERTA DAN PENCAPAIAN SEBENAR. ( a ) Nyatakan perubahan sasaran kerja ( jika ada ). Sekali Tandatangan PYD: …………………………………. Tiada sebarang perubahan terhadap sasaran kerja.. ( b ) Pencapaian kerja sebenar dan ulasan ( jika ada ). Tarikh: ……………………… Tariikh:…………………….

2.. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Pertandingan Pancaragam Sekolah-Sekolah Negeri Kedah. Pencapaian Sebenar Pengurusan Pengajaran dan Pembelajaran bagi mata pelajarn Pendidikan Islam Tingkatan 3 K6 telah dapat dilaksanakan mengikut perancangan dengan sedikit perubahan berasaskan perubahan taqwim induk kurikulum daerah dan negeri. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Hari Anugerah Kecemerlangan Kokurikulum Daerah Baling/Sik. Pengurusan kontinjen bola tamper daerah telah dilaksanakan tanpa sebarang masalah berbangkit. Tiada sebarang perkara berbangkit mengenai hubungan dengan pihak luar. Penyemakan buku latihan pelajar telah dilaksanakan mengikut kelas dan bilangan pelajar yang dikehendaki. 3. Sebarang jemputan mesyuarat dan taklimat telah dihadiri tepat pada masa. 4A1 dan 4E1 telah meliputi semua bab. Tarikh:………………………. kos atau masa ) 1. kualiti. ( Sama ada dari segi kuantiti. SKT Pengajaran Mata Pelajaran Pendidikan Islam dan Sejarah. Sekolah juga turut mengambil bahagian dalam kejohanan-kejohanan sukan yang dikelolakan oleh pihak luar. 4. Semakan buku laporan kelab dan persatuan telah dibuat sebanyak dua kali. Sekolah juga telah menghantar wakil untuk menyertai semua pertandingan kokurikulum yang berteraskan akademik dan telah mencapai kejayaan yang memberangsangkan. Begitu juga dengan pengurusan P&P mata pelajaran Sejarah ti9ngkatan 4S3. Sebarang permintaan maklumat oleh pihak pelanggan luaran telah dapat disediakan mengikut tarikh yang diambilkira. . Tandatangan PYD: …………………………………. ( 6 ) PENCAPAIAN KERJA SEBENAR DALAM TAHUN PENILAIAN DAN ULASAN OLEH PYD. Pengurusan Kokurikulum. Tugas Khas (Pentadbiran) Hubungan Luar Tanggungjawab mencerap proses P&P guru telah dilaksanakan mengikut kesesuaian masa peribadi. Laporan tahunan kegiatan kokurikulum kelab dan persatuan telah disediakan sebagai asas perancangan aktiviti pada sesi 2004. Sebarang aktiviti yang dikelolakan oleh pihak luar telah disertai mengikut kapasiti sedia ada di sekolah.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Perhatian: Kajian pertengahan tahun sasaran kerja dan pencapaian sebenar hendaklah diisi oleh PYD selepas berbincang dengan PPP. taqwim tahunan dan belanjawan. Aktiviti-aktivi kokurikulum induk seperti Kejohanan Olahraga Sekolah. Mesyuarat Agung kalab/persatuan telah dapat dilaksanakan sebagaimana yang dirancang. Kesemua perancangan kokurikulum telah dapat diselesaikan dalam bulan Januari terutama aspek pengagihan tugas kepada guru. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Kejohanan Olahraga Tahunan MSSD. Pertandingan permainan bola tamper peringkat daerah ( MSSD ) telah dapat dikelolakan dengan jayanya.

.. Tandatangan PYD:…………………………………. Tarikh:……………………….MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Pengelola Pertandingan Majlis Tilawah Warga Pendidikan Negeri Kedah.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->