P. 1
SKTKO2004

SKTKO2004

|Views: 10|Likes:
Dipublikasikan oleh jamariah2
SKT
SKT

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: jamariah2 on Aug 16, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/24/2015

pdf

text

original

MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) LAMPIRAN B BORANG SKT1 SASARAN KERJA TAHUNAN ( 2004 ) NAMA : MD ZUKI BIN HASHIM

JAWATAN: PENOLONG KANAN KOKURIKULUM TUGAS UTAMA Huraikan tidak lebih 5 tugas utama 1. MENGAJAR MATA PELAJARAN PENDIDIKAN ISLAM TINGKATAN TIGA SERTA SEJARAH TINGKATAN EMPAT. 2. MENJALANKAN KOKURIKULUM. TUGAS SEBAGAI PENOLONG KANAN SEPERTI 45 % 30 % 20 % 5% NO KAD PENGENALAN: 630104025461 JABATAN: SMK TUNKU PUTERA PERATUS MASA DITUMPUKAN

3. MENJALANKAN TUGAS-TUGAS YANG DIARAHKAN.

PENTADBIRAN

4. MEWUJUDKAN HUBUNGAN BERKUALITI DENGAN PARA PELANGGAN LUAR.

SUMBER DI BAWAH KAWALAN PYD dikehendaki menyatakan secara ringkas sumber yang ada seperti peralatan, maklumat, anggota dan peruntukan kewangan di bawah kawalannya. Sebuah buku Rancangan Pengajaran Dan Pembelajaran. Sebuah bilik PK Kokurikulum. 51 buah fail kelab dan persatuan. Dua buah papan kenyataan kokurikulum. 122 orang Guru Penasihat kelab dan persatuan. 20 orang pelajar mata pelajaran Pendidikan Islam 120 pelajar mata pelajaran Sejarah 561 orang AJK persatuan dan kelab. 1945 rang ahli kelab dan persatuan.

PERHATIAN

1.5 Mengurus pendaftaran ahli baru tingkatan satu. 1. 1. SKT Kuantiti 1.1 Gerak gempur 1. 1.3 Peperiksaan penggal/ percubaan.3 Melaksanakan P&P bagi kelas yang ditetapkan. 2.4. Sentiasa kemaskini dalam Januari Setiap hari Setiap hari Jadual waktu yang disediakan. Ada dokumen soalan.5 Menyemak buku nota dan buku latihan peljajar. 2. Menjalan tugas sebagai Penolong Kanan Kokurikulum. 2. SKT bagi sesuatu tahun hendaklah ditentukan pada bulan Disember sebelum tahun penilaian atau bulan Januari tahun penilaian. Ada markah.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Senarai tugas utama dan SKT hendaklah diisi oleh PYD selepas berbincang dengan PPP. Setiap minggu 2 Kali Sekali Ada dokumen & markah.1 Mengagihkan tugas kokurikulum kepada semua guru. 20 topik 4 kali/th.1 Ujian topical 1.2 Ujian bulanan 1.1 Menyediakan Rancangan Pengajaran Tahunan. 2.2 Bengkel teknik menjawab soalan. Semakan buku pelajar dalam latihan Mingguan Berkala. 2 kali/th. 2.4 Menjalankan ujian/ penilaian. Ada dokumen laporan.6 Mengadakan aktiviti pengayaan: 1.4.4.6. 1. Mengajar mata pelajaran Pendidikan Islam tingkatan tiga serta Sejarah tingkatan empat.6.4 Mengurus Kejohanan Olahraga Sekolah. Mei dan Ogos.2 Menyediakan perancangan tahunan kegiatan kokurikulum. 2. Ogos– Okt Oktober Ada dokumen Ada dokumen Senaskha h Surat panggilan & minit Dua kali Sekali Sekali Ada dokumen Laporan mesyuarat agung Ada dokumen Januari Januari Januari & Jun Mac Januari Januari & Februari . 2.6 Mengurus Mesyuarat Agung Kelab dan PIAWAIAN Kualiti Masa Kos Senaskha h Lampiran fail khas. 1.2 Menyediakan Rancangan Pengajaran harian. menyemak jawapan calon dan menyediakan skor: 1.3 Mengurus mesyuarat Unit Kokurikulum.

3 Menyemak buku latihan pelajar.2 Menjalankan tugas semasa cuti persekolah. Menyelaras aktiviti pasukan kokurikulum akademik.13 Mengurus pasukan kokurikulum sukan sekolah. 4.8 Sekali Dua kali Rekod semakan.3 Memenuhi keperluan pelanggan. Sepanjang tahun Sepanjang tahun Berkala Rekod kehadiran Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sebelum tarikh akhir tamat Bantahan sifar.2 Menyediakan laporan dan maklumat yang diperlukan oleh pihak PPD dan JPN seperti diminta.14 Mengurus pasukan kokurikulum akademik sekolah.12 Menyediakan laporan tahunan Unit Kokurikulum. 2. 2.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Persatuan. 4. 4. 4. 2. Menjalankan tugas-tugas pentadbiran seperti yang diarahkan. April Sekali Ada dokumen Julai . 2.11 Memantau aktiviti kokurikulum persatuan akademik. Jan-Ogos Taqwim Tahunan Memantau kegiatan kokurikulum pasukan pakaian seragam.1 Mencerap proses P&P guru. 2.15 Mengurus kokurikulum lima bintang.5 Mengurus kontinjen Bola Tampar MSSD 2. 4. 2. 3. 3. Rekod pencapaian Jan-Nov. Memantau aktiviti kokurikulum sukan.1 Menghadiri mesyuarat atau taklimat di peringkat PPD dan JPN seperti diarahkan. 3.10 Memantau aktiviti kokurikulum kelab hobi.4 Mengelola pertadingan sukan permainan MSSD. 4. Mewujudkan hubungan berkualiti dengan para pelanggan. 3.9 Taqwim tahunan Taqwim tahunan Taqwim tahunan Ada dokumen Senaskha h Ada dokumen Ada dokumen Ada dokumen Lima bintang Ada dokumen Jadual bertugas 12 orang guru Ada dokumen Mac Sept – Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sepanjang tahun November Jan-Ogos Jan-Ogos Jan-Dis.7 2. 2.

MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) ke peringkat negeri.…. . ( b ) Pencapaian kerja sebenar dan ulasan ( jika ada ). ( a ) Nyatakan perubahan sasaran kerja ( jika ada ). Semua sasaran kerja hingga pertengahan tahun dapat dilaksanakan mengikut perancangan. Tarikh: ……………………… Tariikh:……………………. Tandatangan PPP:…………………………. ( 5 ) KAJIAN PERTENGAHAN TAHUN SASARAN KERTA DAN PENCAPAIAN SEBENAR. Sekali Tandatangan PYD: …………………………………. Tiada sebarang perubahan terhadap sasaran kerja...

Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Kejohanan Olahraga Tahunan MSSD. Aktiviti-aktivi kokurikulum induk seperti Kejohanan Olahraga Sekolah. Sebarang jemputan mesyuarat dan taklimat telah dihadiri tepat pada masa. Sekolah juga turut mengambil bahagian dalam kejohanan-kejohanan sukan yang dikelolakan oleh pihak luar. Pencapaian Sebenar Pengurusan Pengajaran dan Pembelajaran bagi mata pelajarn Pendidikan Islam Tingkatan 3 K6 telah dapat dilaksanakan mengikut perancangan dengan sedikit perubahan berasaskan perubahan taqwim induk kurikulum daerah dan negeri. Penyemakan buku latihan pelajar telah dilaksanakan mengikut kelas dan bilangan pelajar yang dikehendaki. 3. Pengurusan Kokurikulum. ( 6 ) PENCAPAIAN KERJA SEBENAR DALAM TAHUN PENILAIAN DAN ULASAN OLEH PYD. Pengurusan kontinjen bola tamper daerah telah dilaksanakan tanpa sebarang masalah berbangkit. Pertandingan permainan bola tamper peringkat daerah ( MSSD ) telah dapat dikelolakan dengan jayanya. 2. 4A1 dan 4E1 telah meliputi semua bab. Tarikh:………………………. Tiada sebarang perkara berbangkit mengenai hubungan dengan pihak luar. Sekolah juga telah menghantar wakil untuk menyertai semua pertandingan kokurikulum yang berteraskan akademik dan telah mencapai kejayaan yang memberangsangkan. Mesyuarat Agung kalab/persatuan telah dapat dilaksanakan sebagaimana yang dirancang. . 4. Laporan tahunan kegiatan kokurikulum kelab dan persatuan telah disediakan sebagai asas perancangan aktiviti pada sesi 2004. Tugas Khas (Pentadbiran) Hubungan Luar Tanggungjawab mencerap proses P&P guru telah dilaksanakan mengikut kesesuaian masa peribadi. Tandatangan PYD: …………………………………. SKT Pengajaran Mata Pelajaran Pendidikan Islam dan Sejarah. taqwim tahunan dan belanjawan.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Perhatian: Kajian pertengahan tahun sasaran kerja dan pencapaian sebenar hendaklah diisi oleh PYD selepas berbincang dengan PPP. ( Sama ada dari segi kuantiti. kos atau masa ) 1. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Hari Anugerah Kecemerlangan Kokurikulum Daerah Baling/Sik.. kualiti. Sebarang permintaan maklumat oleh pihak pelanggan luaran telah dapat disediakan mengikut tarikh yang diambilkira. Begitu juga dengan pengurusan P&P mata pelajaran Sejarah ti9ngkatan 4S3. Semakan buku laporan kelab dan persatuan telah dibuat sebanyak dua kali. Kesemua perancangan kokurikulum telah dapat diselesaikan dalam bulan Januari terutama aspek pengagihan tugas kepada guru. Sebarang aktiviti yang dikelolakan oleh pihak luar telah disertai mengikut kapasiti sedia ada di sekolah. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Pertandingan Pancaragam Sekolah-Sekolah Negeri Kedah.

. Tandatangan PYD:…………………………………. Tarikh:………………………. .MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Pengelola Pertandingan Majlis Tilawah Warga Pendidikan Negeri Kedah.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->