MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) LAMPIRAN B BORANG SKT1 SASARAN KERJA TAHUNAN ( 2004 ) NAMA : MD ZUKI BIN HASHIM

JAWATAN: PENOLONG KANAN KOKURIKULUM TUGAS UTAMA Huraikan tidak lebih 5 tugas utama 1. MENGAJAR MATA PELAJARAN PENDIDIKAN ISLAM TINGKATAN TIGA SERTA SEJARAH TINGKATAN EMPAT. 2. MENJALANKAN KOKURIKULUM. TUGAS SEBAGAI PENOLONG KANAN SEPERTI 45 % 30 % 20 % 5% NO KAD PENGENALAN: 630104025461 JABATAN: SMK TUNKU PUTERA PERATUS MASA DITUMPUKAN

3. MENJALANKAN TUGAS-TUGAS YANG DIARAHKAN.

PENTADBIRAN

4. MEWUJUDKAN HUBUNGAN BERKUALITI DENGAN PARA PELANGGAN LUAR.

SUMBER DI BAWAH KAWALAN PYD dikehendaki menyatakan secara ringkas sumber yang ada seperti peralatan, maklumat, anggota dan peruntukan kewangan di bawah kawalannya. Sebuah buku Rancangan Pengajaran Dan Pembelajaran. Sebuah bilik PK Kokurikulum. 51 buah fail kelab dan persatuan. Dua buah papan kenyataan kokurikulum. 122 orang Guru Penasihat kelab dan persatuan. 20 orang pelajar mata pelajaran Pendidikan Islam 120 pelajar mata pelajaran Sejarah 561 orang AJK persatuan dan kelab. 1945 rang ahli kelab dan persatuan.

PERHATIAN

4 Mengurus Kejohanan Olahraga Sekolah. Semakan buku pelajar dalam latihan Mingguan Berkala.6.2 Menyediakan perancangan tahunan kegiatan kokurikulum. 2 kali/th. Ada markah. Mengajar mata pelajaran Pendidikan Islam tingkatan tiga serta Sejarah tingkatan empat. Menjalan tugas sebagai Penolong Kanan Kokurikulum.3 Melaksanakan P&P bagi kelas yang ditetapkan. 1. 1. 2. SKT Kuantiti 1. SKT bagi sesuatu tahun hendaklah ditentukan pada bulan Disember sebelum tahun penilaian atau bulan Januari tahun penilaian. Ogos– Okt Oktober Ada dokumen Ada dokumen Senaskha h Surat panggilan & minit Dua kali Sekali Sekali Ada dokumen Laporan mesyuarat agung Ada dokumen Januari Januari Januari & Jun Mac Januari Januari & Februari .4. 1. Setiap minggu 2 Kali Sekali Ada dokumen & markah.3 Peperiksaan penggal/ percubaan.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Senarai tugas utama dan SKT hendaklah diisi oleh PYD selepas berbincang dengan PPP.2 Bengkel teknik menjawab soalan. Mei dan Ogos. 2. 1. Ada dokumen soalan.1 Menyediakan Rancangan Pengajaran Tahunan. 2. Sentiasa kemaskini dalam Januari Setiap hari Setiap hari Jadual waktu yang disediakan. 2.2 Menyediakan Rancangan Pengajaran harian.1 Mengagihkan tugas kokurikulum kepada semua guru. 20 topik 4 kali/th. 1. 2.4.2 Ujian bulanan 1.1 Gerak gempur 1.4.3 Mengurus mesyuarat Unit Kokurikulum. menyemak jawapan calon dan menyediakan skor: 1.6. 2.6 Mengadakan aktiviti pengayaan: 1.1 Ujian topical 1. Ada dokumen laporan. 2.5 Mengurus pendaftaran ahli baru tingkatan satu.6 Mengurus Mesyuarat Agung Kelab dan PIAWAIAN Kualiti Masa Kos Senaskha h Lampiran fail khas.4 Menjalankan ujian/ penilaian.5 Menyemak buku nota dan buku latihan peljajar. 1.

3.12 Menyediakan laporan tahunan Unit Kokurikulum. 4. 3. 2.14 Mengurus pasukan kokurikulum akademik sekolah. Memantau aktiviti kokurikulum sukan. 2.13 Mengurus pasukan kokurikulum sukan sekolah. Mewujudkan hubungan berkualiti dengan para pelanggan. 2.3 Memenuhi keperluan pelanggan. 4.2 Menjalankan tugas semasa cuti persekolah. Menjalankan tugas-tugas pentadbiran seperti yang diarahkan.9 Taqwim tahunan Taqwim tahunan Taqwim tahunan Ada dokumen Senaskha h Ada dokumen Ada dokumen Ada dokumen Lima bintang Ada dokumen Jadual bertugas 12 orang guru Ada dokumen Mac Sept – Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sepanjang tahun November Jan-Ogos Jan-Ogos Jan-Dis.10 Memantau aktiviti kokurikulum kelab hobi.11 Memantau aktiviti kokurikulum persatuan akademik.2 Menyediakan laporan dan maklumat yang diperlukan oleh pihak PPD dan JPN seperti diminta.3 Menyemak buku latihan pelajar.8 Sekali Dua kali Rekod semakan. 2.1 Mencerap proses P&P guru. April Sekali Ada dokumen Julai . 3. 2. 2.4 Mengelola pertadingan sukan permainan MSSD. 4. Sepanjang tahun Sepanjang tahun Berkala Rekod kehadiran Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sepanjang tahun Sebelum tarikh akhir tamat Bantahan sifar. 4. 4.7 2.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Persatuan. Menyelaras aktiviti pasukan kokurikulum akademik.5 Mengurus kontinjen Bola Tampar MSSD 2. Rekod pencapaian Jan-Nov. Jan-Ogos Taqwim Tahunan Memantau kegiatan kokurikulum pasukan pakaian seragam. 2. 3. 4.1 Menghadiri mesyuarat atau taklimat di peringkat PPD dan JPN seperti diarahkan.15 Mengurus kokurikulum lima bintang.

Tandatangan PPP:…………………………. Sekali Tandatangan PYD: ………………………………….. ( 5 ) KAJIAN PERTENGAHAN TAHUN SASARAN KERTA DAN PENCAPAIAN SEBENAR.…. . Tiada sebarang perubahan terhadap sasaran kerja. ( a ) Nyatakan perubahan sasaran kerja ( jika ada )..MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) ke peringkat negeri. Tarikh: ……………………… Tariikh:……………………. ( b ) Pencapaian kerja sebenar dan ulasan ( jika ada ). Semua sasaran kerja hingga pertengahan tahun dapat dilaksanakan mengikut perancangan.

3. Mesyuarat Agung kalab/persatuan telah dapat dilaksanakan sebagaimana yang dirancang. Penyemakan buku latihan pelajar telah dilaksanakan mengikut kelas dan bilangan pelajar yang dikehendaki. Pencapaian Sebenar Pengurusan Pengajaran dan Pembelajaran bagi mata pelajarn Pendidikan Islam Tingkatan 3 K6 telah dapat dilaksanakan mengikut perancangan dengan sedikit perubahan berasaskan perubahan taqwim induk kurikulum daerah dan negeri. 2. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Kejohanan Olahraga Tahunan MSSD. Sekolah juga telah menghantar wakil untuk menyertai semua pertandingan kokurikulum yang berteraskan akademik dan telah mencapai kejayaan yang memberangsangkan. Pertandingan permainan bola tamper peringkat daerah ( MSSD ) telah dapat dikelolakan dengan jayanya. Sekolah juga turut mengambil bahagian dalam kejohanan-kejohanan sukan yang dikelolakan oleh pihak luar. Semakan buku laporan kelab dan persatuan telah dibuat sebanyak dua kali. Sebarang aktiviti yang dikelolakan oleh pihak luar telah disertai mengikut kapasiti sedia ada di sekolah. Pengurusan kontinjen bola tamper daerah telah dilaksanakan tanpa sebarang masalah berbangkit. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Pertandingan Pancaragam Sekolah-Sekolah Negeri Kedah. Tugas Khas (Pentadbiran) Hubungan Luar Tanggungjawab mencerap proses P&P guru telah dilaksanakan mengikut kesesuaian masa peribadi. . Aktiviti-aktivi kokurikulum induk seperti Kejohanan Olahraga Sekolah. 4. Pengurusan Kokurikulum.MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Perhatian: Kajian pertengahan tahun sasaran kerja dan pencapaian sebenar hendaklah diisi oleh PYD selepas berbincang dengan PPP. Sebarang jemputan mesyuarat dan taklimat telah dihadiri tepat pada masa. Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Hadiah dan Cenderamata Hari Anugerah Kecemerlangan Kokurikulum Daerah Baling/Sik. 4A1 dan 4E1 telah meliputi semua bab. ( 6 ) PENCAPAIAN KERJA SEBENAR DALAM TAHUN PENILAIAN DAN ULASAN OLEH PYD. Tandatangan PYD: …………………………………. Laporan tahunan kegiatan kokurikulum kelab dan persatuan telah disediakan sebagai asas perancangan aktiviti pada sesi 2004.. kualiti. Kesemua perancangan kokurikulum telah dapat diselesaikan dalam bulan Januari terutama aspek pengagihan tugas kepada guru. ( Sama ada dari segi kuantiti. Tarikh:………………………. taqwim tahunan dan belanjawan. Tiada sebarang perkara berbangkit mengenai hubungan dengan pihak luar. Sebarang permintaan maklumat oleh pihak pelanggan luaran telah dapat disediakan mengikut tarikh yang diambilkira. Begitu juga dengan pengurusan P&P mata pelajaran Sejarah ti9ngkatan 4S3. SKT Pengajaran Mata Pelajaran Pendidikan Islam dan Sejarah. kos atau masa ) 1.

Tandatangan PYD:………………………………….MD ZUKI BIN HASHIM (630104025461) Melaksanakan tanggungjawab sebagai AJK Pengelola Pertandingan Majlis Tilawah Warga Pendidikan Negeri Kedah. Tarikh:………………………. ..