Anda di halaman 1dari 6

1

PROGRAM MINGGU ANTI DADAH PERINGKAT SEKOLAH SK MORNI POK 2010

LAPORAN PROGRAM
1. 2. 3. 4. 5.

Tajuk Program : Program Anti Dadah dan Rokok Tema : Menjana Bangsa Berwawasan Tanpa Dadah Anjuran :Skuad Anti Dadah/AIDS/AEDES/DENGGI SK Morni Pok Tarikh Program : 8 hingga 12 Mac 2010 Objektif Program : 5.1 Mempertingkatkan pengetahuan dan kesedaran pelajar tentang bahaya dadah 5.2 Mempelbagaikan aktiviti seperti kesenian dan bahasa sebagai medium untuk menggalakkan penyertaan pelajar dalam proses pembelajaran dan pendidikan bersepadu secara langsung dan tidak langsung berhubung dengan pendidikan pencegahan dadah. 5.3 Mencungkil dan menyuburkan bakat serta potensi yang ada dikalangan pelajar ke arah perkembangan yang lebih positif dan membina serta dapat menghindari diri dari bahaya dadah Sasaran Program 6.1 Murid SK Morni Pok 6.2 Guru 6.3 Kakitangan sekolah Jemputan VIP – Tiada Perasmi Majlis 8.1 Pn Marfuah Bt Mohamad Kandungan Program Tentatif Program (Isnin) 7.15 pagi :  Pelajar berkumpul di Dataran Perhimpunan SK Morni Pok  Bacaan Perutusan daripada YB Menteri Pelajaran Malaysia Sempena Sambutan Minggu Anti Dadah Peringkat Kebangsaan oleh Tuan Guru Besar Pelancaran Minggu Anti Dadah Dan Rokok oleh Guru Besar Bacaan Ikrar Anti Dadah oleh Ketua Murid

6.

7. 8.

9.

40 pagi :Pertandingan Menulis Karangan (Khamis) 7. .15 pagi : Bacaan Ikrar  Bacaan Cuma 5 Minit “Dadah dan Kesannya Kepada Mental dan Emosi” 10.2 (Selasa) 7.40 pagi Pertandingan Melukis Poster Tahap 2 (Isnin) : Bacaan Ikrar Anti Dadah  Penyampaian Hadiah oleh Guru Besar SK Morni Pok.15pagi : Bacaan ikrar  Bacaan Cuma 5 Minit “Kenali Dadah dan Rokok” 10.15 pagi : Bacaan Ikrar Bacaan Cuma 5 Minit “ Jauhi Dadah dan Rokok” 10.40 pagi :Pertandingan Mewarna Tahap 1 (Rabu) 7.

Lampiran .3 10. Kekuatan dalaman para pelajar seperti daya juang. SUHAILA BT MOHD SAID GPK HEM SK MORNI POK SALMAH BT ISMAIL GURU BESAR SK MORNI POK 11. ketahanan dan keyakinan diri serta daya saing boleh dipupuk secara positif dan rasional melalui Program Pendidikan Pencegahan Dadah yang terancang dan bersepadu. Disahkan oleh. Program ini dilihat dapat mendedahkan pelajar terhadap bahaya dan ancaman dadah. Aktivitiaktiviti juga akan dipelbagaikan dan diharap dapat menarik minat para pelajar Disediakan oleh. Pelajar juga dapat mengembangkan bakat kesenian dalam diri mereka melalui penyertaan yang positif dalam aktiviti yang dianjurkan. Pelajar adalah golongan yang mempunyai potensi untuk dibangunkan dan dikembangkan diri mereka ke arah pembentukan anggota masyarakat yang dinamik dan progresif. Penglibatan murid diharap dapat ditingkatkan lagi pada masa-masa yang akan datang. Rumusan dan Cadangan Pelajar merupakan aset dan sumber tenaga manusia untuk masa depan negara yang perlu dibangunkan sesuai dengan kehendak dan keperluan aspirasi negara.

4 GAMBAR PROGRAM MINGGU ANTI DADAH DAN ROKOK SK MORNI POK Ucapan perasmian disempurnakan oleh Pn Marfuah Bt Mohamad. Guru Penolong Kanan Pentadbiran .

5 PERTANDINGAN MELUKIS POSTER TAHAP 2 PERTANDINGAN MEWARNA TAHAP 1 .

6 Penyampaian hadiah oleh guru besar sk morni pok en marjuki bin abdul rahim Pemenang Pertandingan Mewarna Tahap 1 Nurul Huda Bt Zaini Pemenang Pertandingan Menulis Karangan Tahun 5 Nurhasya Bt Mohamad Pemenang Pertandingan Menulis Karangan Tahun 6 Nursyaimaa Hanisah Bt Ali .