Anda di halaman 1dari 4

TEKS UCAPAN MAJLIS PERASMIAN PENUTUPAN BIG FASA 4

Mengumumkan ketibaan Yang berusaha Encik Joh Hj. Wid,
______________________________________________________________diiringi
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________.
Hadirin yang dihormati, majlis dimulakan dengan nyanyian tiga buah lagu. Sabah
Tanah Airku, Kami Guru Malaysia dan Lagu Institut Pendidikan Guru. Hadirin
dipersilakan berdiri.
Untai kata dalam bicara
Doa disusun penuh syahdu
Selamat datang kepada semua,
Semoga barakah hadir selalu.
Yang Berusaha, Encik Joh Bin Hj. Wid,
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________.
Selamat datang ke Majlis Perasmian Penutup Program Bina Insan Guru Fasa 4
Program Ijazah Sarjana Muda Semester 4 (Khidmat Masyarakat).
Manis selendang bersimpang dua,
Gadis melayu sungguh berhemah,
Sepuluh jari disusun sila,
Doa dipohon penuh barakah

program ini disertai 105 orang pelajar dari PISMP Matematik. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Kapal berlabuh di Kuala Lengit Semat jerami di sungai Muar Tuan umpama bulan di langit Dapat kami menumpang sinar. Majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan saudara Agris Lanna. Hadirin yang dihormati. marilah kita mendengar ucapan daripada wakil pelajar program Bina Insan Guru Fasa 4. _______________________________. Mudah-mudahan majlis ini akan diberkati oleh Allah Subhanahu Wataala. majlis diteruskan lagi dengan mempersilakan. PISMP Pendidikan Jasmani. Tanpa melangahkan masa. Menggatal. Program Bina Insan Guru Fasa 4 telah berjaya dijalankan oleh Guru-guru pelatih semester 4 selama 3 hari 2 malam di Kampung Kebagu yang indah nian ini.Majlis mempersilakan. Kota Kinabalu Sabah untuk menyampaikan sepatah dua kata.saya dengan ini menjemput saudara Mohd Haidin Bin Rubin bagi memimpin bacaan doa. PISMP Pendidikan Cina dan PISMP Pendidikan Pemulihan. Terima kasih diucapkan kepada saudara Mohd Haidin Bin Rubin atas kesudian untuk mengetuai bacaan doa sebentar tadi. Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan dan Kebajikan Kampung Kibagu. Seperti yang kita sedia maklum. PISMP Bahasa Melayu. . Majlis merakamkan terima kasih kepada saudara atas ucapan yang telahdiberikan. Ketua Keseluruhan Peserta Program Bina Insan Guru dari PISMP Bahasa Melayu.Bagi memberkati majlis kita pada hari ini. Hadirin yang dihormati.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan_______________________________________________________ __________________untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________. Majlis dengan penuh takzim menjemput dan mempersilakan Encik Joh Bin Hj. (Simbolik penyerahan semula) ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ______________________________________ (Kalau ada cenderamata) Air laut tenang-tenangan Tanam selasih tepi perigi Cenderamata tanda kenangan Terima Kasih sekalung budi.Hadirin Hadirat. Tibalah masa yang dinanti-nantikan iaitu Ucapan Perasmian Penutupan Program Bina Insan Guru Fasa 4 PISMP Semester 4 Khidmat Masyarakat. Tuan-tuan dan Puan-puan sekalian. Wid untuk menyampaikan amanat beliau seterusnya merasmikan Majlis Penutupan Program Bina Insan Guru Fasa 4 ini. Hadirin sekalian. Majlis dengan ini mempersilakan. .

tesalah bicara sepanjang majlis ini berjalan.T dan yang buruk itu datang dari kelemahan saya sendiri. Sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah S.W.Tuan-tuan dan puan-puan yang dirahmati Allah. Dengan berakhirnya nyanyian lagu Negaraku sebentar tadi. Kalau ada jarum yang patah Banyak kain tidak berjahit Kalau ada silap dan salah Jangan jadikan kenangan pahit Sekian sahaja majlis kita pada hari ini. Saya bagi pihak majlis menyusun 10 jari memohon kemaafan andai ada terkasar bahasa. Sebelum majlis kita berakhir. Para tetamu jemputan dan hadiri sekalian dijemput untuk menikmati sedikit jamuan ringan yang telah disediakan. . maka berakhirlah majlis kita pada petang ini.B. Sekian. hadirin dipersilakan untuk berdiri bagi menghormati dan bersama-sama menyanyikan lagu Negaraku.T. Wabilahitaufik Walhidayah Wassalamu’alaikum W.