P. 1
Bahan PPDa

Bahan PPDa

|Views: 7|Likes:
Dipublikasikan oleh Helda Ellas
PPDa
PPDa

More info:

Published by: Helda Ellas on Aug 26, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial
Harga Terdaftar: $0.99 Beli Sekarang

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
See more
See less

08/19/2014

$0.99

USD

pdf

text

original

Visi Sekolah Bebas Dadah Tahun 2012, Negara Bebas Dadah Tahun 2015

Misi
Melahirkan pelajar bebas dadah melalui pelaksanaan Program Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa) yang mantap dan berkesan dalam mempastikan sekolah bebas dari dadah.

Matlamat
Matlamat Pendidikan Pencegahan dadah di Sekolah ialah untuk memberi pengetahuan, kesedaran dan keinsafan kepada murid, guru, kakitangan pendidikan dan ibu bapa agar mereka menjauhinya dan berupaya menentang ancaman dadah dengan meletakkan sasaran “ Sekolah Bebas Dadah Tahun 2013.”

Ikrar Anti Dadah ==================================================================================== “ Bahawasanya Kami Rakyat Malaysia Berikrar Untuk Menjauhkan Diri Dari Dadah Pada Setiap Masa Dengan: Memenuhi Masa Lapang Dengan Kerja-Kerja Yang Berfaedah. Menyediakan Diri Untuk Mengisi Keperluan Wawasan. Berakhlak Mulia Dan Mengamal Cara Hidup Sihat Dan Cergas. Menjadi Rakyat Berilmu. Melibatkan Diri Dalam Aktiviti aktiviti Yang Berguna Dan Berfungsi Kepada Masyarakat. Dan. Membantu Segala Usaha Bagi Membebaskan Negara Malaysia .

Dari Ancaman Dadah.Pedih. Dadah.Kau durjana Hadirmu membawa derita Khayalan sementara cuma Imaginasi dusta di bumi nyata ....” Dadah Tika dulu kau bagai penawar Mengukir sejarah di bidang perubatan Penyelamat nyawa tika kesakitan Namun kini Martabatmu begitu hina Hadirmu bak najis semata Kau hanyalah pemusnah Generasi dunia Dadah Kau umpama racun yang mengalir Dalam pembuluh darah Bagai jarum yang ditusuk hingga ke tulang Perit..

.Membawa kesedihan Mengundang derita sengsara Dan mengusung Kematian..

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->