Anda di halaman 1dari 3

ARHIEPISCOPIA RAMNICULUI CONSISTORIUL EPARHIAL

PROTOIERIA HOREZU PAROHIA MALDARESTI

Domnule Presedinte,
Subsemnatul,Popescu Ion,cu domiciliul in comuna Maldaresti,preot paroh la Parohia Maldaresti,in calitate de intimat-parat la termenul din 03.07.2012 pentru judecarea plangerii nr.12 din 12.06.2012 si 1321/15.05.2012 fornulez prezenta :

INTAMPINARE,
prin care solicit respingerea actiunii pe care o consider netemeinica si contrar adevarului. Sunt preot paroh la Parohia Maldaresti din anul 1992.In intreaga activitate ce am desfasurat-o in aceasta perioada m-am calauzit in misiunea mea prin respectarea si cunoasterea prevederilor statutului pentru organizarea si functionarea B.O.R. ,pe noile principii ce au vizat afirmarea libertatii de credinta si a autonomiei bisericesti,redefinirea raporturilor dintre biserica si stat,eliminarea prevederilor cu caracter restrictive de ingradire a lucrarii bisericii la domeniul liturgic ,fara acces pastorl-misionar in institutile publice si fara dreptul de a desfasura activitatii sociale. Dinamismul si complexitatea vietii si misiunii B.O.R. au impus corelarea legislatiei proprii bisericesti cu legislatia de stat in comformitate cu sfintele canoane,cu traditia ortodoxa si pastrand unitatea digmatica,liturgica si canonicain comuniune cu biserica universala . In temeiul prevederilor constitutionale,art.29,aln.3-5 si legea 489/2006,ce confera noi perspective privind libertatea religioasa pentru a uni libertatea cu responsabilitatea. -respectarea ierarhiei sinodale si autonomiei eparhiale. -relatiile bisericii cu statul. -autonomie fata de stat si cooperare cu statul pentru pastrarea si promovarea valorilor credintei ortodoxe precare si pentru binele societatii. Cu toate ca nu am pus mai presus interesul personal sau de familie,sase membrii din care sotia-preoteasa profesor de religie,patru copii de varsta de la 15 la 21 ani toti in sistemul de invatamant teologic,fiind permanent devotat slujirii stramosesti,conform marturisirii preotesti si supunere fata de chiriarhul meu,Inaltpreasfintitul Gherasim-Arhiepiscop al Ramnicului. Beneficiind de indrumare si ajutor din partea administratiei eparhiale si cancelariei eparhiale,animat de dorinta de a ajuta mai substantial

comunitatea locala am considerat sa ma implic si in viata sociala a localitatii. Dupa constructia din temelie a unei biserici noi,am reusit sa ridic impreuna cu comunitatea anexe la parohie,casa parohiala,biblioteca,clopolnita,centru social-in perspectiva oferiri unei mese calde celor neajutorati,amenajarea a unui numar de noua troite pe langa surse de apa ;ultima chiar in domeniul turistic langa Culele Maldaresti cu hramul ,,Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil-zidire, pictura in perioada 1 mai-2 iunie 2012.De asemenea in perioada 3-5 mai 2012 am realizat instalatie de caldura in biserica impreuna cu enoriasii mei.Am reusit in perioada 2002-2007 modernizare cimitir parohial si construire capela mortuara. Din anul 2004,la initiativa familiei si a Consiliului Parohial,am derulat proiecte :,,Hristos in scoala ; ,,Hristos impartasit copiilor ; ,,Alege Scoala si un concurs national de toaca ,,Cantecul care te cheama la rugaciune in fiecare an pe 9 Septembrie. In perspectiva am in vedere sa continui in a realiza si alte lucrari de binefacere pentru interesul comunitatii locale si parohiei Maldaresti. Experienta activitatii depuse,organizatoric,administrativa,patrimoniala,gospodareasca si financiar caritabila m-a determinat sa consider ca pot sa sustin direct implementarea unor activitati edilitar-sociale din a accede in sistemul administratiei publice-locale. Am gresit,recunosc ca trebuia sa raman independent,insa experienta de unul singur a independentei in lucrarea hotararilor in consiliul local m-au determinat,de moment,sa caut ajutor langa enoriasii ortodocsi inrolati intr-un partid,dar nu pentru a face politica patidului respectiv ci a celor multi enoriasi ortodocsi. Am depus demisia mea si excluderea din parid in fata chiriarhului meu. Va multumesc !