Program Peningkatan LINUS Bahasa Inggeris Tahun 1 2013 Nama program Tempoh program Sasaran Rasional : English LINUS

Corner : Jun – Oktober 2013 : 11 orang murid tahun 1 yang tidak berjaya melepasi saringan 1 : Membantu 11 orang murid yang masih belum menguasai konstrukkonstruk yang diukur. : i. ii. iii. Modul LINUS Bahasa Inggeris 2.0 Sekolah Internet :

Sumber

Objektif

: Di akhir program ini, murid-murid berupaya i. Mengenal huruf ii. Membunyikan huruf iii. Memahami perkataan iv. Membaca perkataan dan ayat mudah :

Strategi

i. Kad-kad bacaan ditampal pada papan kenyataan di antara laluan kelas Tahun 1 ke kantin. ii. Bahan bacaan disediakan oleh guru. iii. Bahan diganti setiap minggu mengikut kemahiran semasa pengajaran dan pembelajaran dan kesesuaian masa. Pembimbing Pelaksanaan : Guru-guru Bahasa Inggeris dan guru Bahasa Inggeris Tahun 1 : Mingguan

Senarai nama murid : Rujuk lampiran Sumber Kewangan Sumber tenaga Lokasi : SK Ladang Welch : Guru Bahasa Inggeris Tahun 1 : Laluan di antara Kelas Tahun 1 dan Kantin

Memahami perkataan iv.Program Peningkatan LINUS Bahasa Inggeris Tahun 1 2013 Nama program Tempoh program Sasaran Rasional : Read Me Aloud : Jun – Oktober 2013 : 11 orang murid tahun 1 yang tidak berjaya melepasi saringan 1 : Membantu 11 orang murid yang masih belum menguasai konstrukkonstruk yang diukur. : i. : Guru Bahasa Inggeris Tahun 1 : Waktu p dan p. murid-murid berupaya i. Bahan yang disediakan berdasarkan p dan p dan bersesuaian dengan kemahiran murid.0 Sekolah Internet : Objektif : Di akhir program ini. Bahan bacaan disediakan oleh guru. iii. Mengenal huruf ii. Pembimbing Pelaksanaan Senarai nama murid : Rujuk lampiran Sumber Kewangan Sumber tenaga Lokasi : SK Ladang Welch : Guru Bahasa Inggeris Tahun 1 : Kelas Tahun 1 (Waktu p dan p) . Menulis perkataan dengan betul dan tepat Strategi : i. Membaca perkataan dan ayat mudah v. iii. Bahan bacaan dan penulisan disediakan oleh guru. Membunyikan huruf iii. ii. Sumber Modul LINUS Bahasa Inggeris 2. Perkenalkan perkataan baru setiap lima minit pertama p dan p. iv. ii.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful