Program Peningkatan LINUS Bahasa Inggeris Tahun 1 2013 Nama program Tempoh program Sasaran Rasional : English LINUS

Corner : Jun – Oktober 2013 : 11 orang murid tahun 1 yang tidak berjaya melepasi saringan 1 : Membantu 11 orang murid yang masih belum menguasai konstrukkonstruk yang diukur. : i. ii. iii. Modul LINUS Bahasa Inggeris 2.0 Sekolah Internet :

Sumber

Objektif

: Di akhir program ini, murid-murid berupaya i. Mengenal huruf ii. Membunyikan huruf iii. Memahami perkataan iv. Membaca perkataan dan ayat mudah :

Strategi

i. Kad-kad bacaan ditampal pada papan kenyataan di antara laluan kelas Tahun 1 ke kantin. ii. Bahan bacaan disediakan oleh guru. iii. Bahan diganti setiap minggu mengikut kemahiran semasa pengajaran dan pembelajaran dan kesesuaian masa. Pembimbing Pelaksanaan : Guru-guru Bahasa Inggeris dan guru Bahasa Inggeris Tahun 1 : Mingguan

Senarai nama murid : Rujuk lampiran Sumber Kewangan Sumber tenaga Lokasi : SK Ladang Welch : Guru Bahasa Inggeris Tahun 1 : Laluan di antara Kelas Tahun 1 dan Kantin

Bahan bacaan dan penulisan disediakan oleh guru. Membaca perkataan dan ayat mudah v. Pembimbing Pelaksanaan Senarai nama murid : Rujuk lampiran Sumber Kewangan Sumber tenaga Lokasi : SK Ladang Welch : Guru Bahasa Inggeris Tahun 1 : Kelas Tahun 1 (Waktu p dan p) . murid-murid berupaya i. ii. : Guru Bahasa Inggeris Tahun 1 : Waktu p dan p. Perkenalkan perkataan baru setiap lima minit pertama p dan p. iii. Sumber Modul LINUS Bahasa Inggeris 2. Membunyikan huruf iii. Mengenal huruf ii. Bahan yang disediakan berdasarkan p dan p dan bersesuaian dengan kemahiran murid. Memahami perkataan iv. iv. ii.Program Peningkatan LINUS Bahasa Inggeris Tahun 1 2013 Nama program Tempoh program Sasaran Rasional : Read Me Aloud : Jun – Oktober 2013 : 11 orang murid tahun 1 yang tidak berjaya melepasi saringan 1 : Membantu 11 orang murid yang masih belum menguasai konstrukkonstruk yang diukur. : i. iii. Bahan bacaan disediakan oleh guru. Menulis perkataan dengan betul dan tepat Strategi : i.0 Sekolah Internet : Objektif : Di akhir program ini.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful