Anda di halaman 1dari 9

EVIDENS BERDASARKAN BAND STANDARD PRESTASI DUNIA SENI VISUAL KSSR TAHUN 1 Bidang menggambar Sambungkan titik-titik di bawah.

EVIDENS BERDASARKAN BAND STANDARD PRESTASI DUNIA SENI VISUAL KSSR TAHUN 1 Nama : ______________________ Tahun : ________________

Padankan gambar rajah di bawah.

EVIDENS BERDASARKAN BAND STANDARD DUNIA SENI VISUAL KSSR TAHUN 1 Nama : ________________________ Tahun : _________ Warnakan dengan warna primer dan sekunder.

EVIDENS BERDASARKAN BAND STANDARD PRESTASI DUNIA SENI VISUAL KSSR TAHUN 1 Bidang membentuk dan membuat binaan Nama: _____________________ Tandakan / bagi bentuk konkrit. Tahun : ______

EVIDENS BERDASARKAN BAND STANDARD PRESTASI DUNIA SENI VISUAL KSSR TAHUN 1 Bidang mencorak - Percikan dan Renjisan Nama : ........................................................................................ Tahun : 1 ......................................... Jalinan. Lengkapkan lukisan daun di bawah.

Warna asas

GARISAN

Warna asas -terdiri dariapda warna biru,merah dan kuning. -tidak boleh dihasilkan melalui campuran warna lain. -boleh menghasilkan warna sekunder dan warna tertier. Warna sekunder -terdiri daripada warna jingga,hijau dan ungu. -terhasil daripada campuran dua warna asas. Warna tertier -terhasil daripada campuran satu warna asas dengan satu warna sekunder. Warna neutral -merupakan warna yang tidak tegolang dalam kategori warna asas,warna sekunder dan warna tertier. -terdiri daripada warna putih,hitam dan campuran kedua-dua warna.