Anda di halaman 1dari 2

LAPORAN AJK MAKANAN Ahli Jawatan kuasa : 1. Hasyimah bt. Abbas 2. Fahitah bt. Ismail 3. Noor Anis bt.

Abdul Wahab. Perancangan awal Agihan bidang tugas jawatan kuasa dan merancang menu bersesuaian untuk sarapan pagi dan makan tengahari. Peringkat proses perjalanan aktiviti : A. Sebelum Aktiviti 1. Menyenaraikan menu untuk makan pagi dan tengahari. 2. Menyenaraikan peralatan yang perlu dibawa dan dibeli untuk digunakan pada hari tersebut. 3. Perjumpaan dan rundingan dengan pembekal makanan- Jumlah makanan yang dipesan dan harga yang berpatutan.

B. Semasa Aktiviti 1.Memastikan jumlah makanan yang dipesan mencukupi dan datang pada masa . masa yang ditetapkan. 2. Memastikan tempat makan bersih dan selesa. 3. Menyusun atur peralatan yang akan digunakan , tempat makan supaya lebih Kondusif dan teratur.

C. Selepas aktiviti: 1. Memastikan semua peserta program,murid-murid dan penceramah jemputan Mendapat makanan dan layanan yang memuaskan. 2. Memastikan peralatan yang digunakan dicuci,dan disimpan ditempat yang betul. 3. Memastikan kebersihan tempat makan yang telah digunakan , di kemas seula seperti biasa.

4. Memastikan semua sampah dikumpulkan dalam beg plastik hitam dibuang ditempat pembuangan sampah yan berdekatan. 5. Membuat laporan keseluruhan perjalanan program bagi bahagian makanan. 6. Menghantar laporan kepada setiausaha program.

Disediakan oleh : Pn. Hasyimah bt. Abbas AJK Makanan