Anda di halaman 1dari 1

SYARAT-SYARAT TEMPAHAN DAN PERATURAN RESORT

PENDAHULUAN Pendahuluan tempahan adalah pengesahan untuk pakej-pakej yang mesti disertakan dengan wang pendahuluan 50% daripada jumlah keseluruhan diwaktu membuat tempahan. Bakinya mestilah dijelaskan sebelum atau sewaktu pendaftaran dalam bentuk tunai.
TEMPAHAN MELALUI PO/LO

PENGESAHAN BAYARAN Penyata bayaran mestilah difaks ke pejabat kami ditalian 03 902 16514 untuk tujuan pengesahan dan rujukan kami. CAGARAN
Untuk setiap kumpulan, pihak resort mengenakan wang cagaran RM 300.00 semasa daftar masuk untuk kerosakan atau kehilangan barang-barang atau kemudahan-kemudahan resort. Tertakluk kepada tiada kehilangan atau kerosakan, wang cagaran akan dipulangkan apabila daftar keluar.

SYARAT ASAS TEMPAHAN


Semua tempahan tertakluk kepada kekosongan bilik dan dewan. Kewajipan pihak resort untuk menyediakan kemudahan kemudahan, penginapan dan dewan adalah atas dasar On Best Effort Basic. Jika sekiranya atas sebab sebab yang tidak boleh dielakkan, pihak resort gagal mnyediakan kemudahan kemudahan, penginapan dan dewan., pihak resort akan memberi notis sekurang kurangnya 7 hari sebelum program bermula untuk membatalkan program tersebut dengan syarat semua pendahuluan pembayaran yang telah dibuat akan dipulangkan sepenuhnya oleh pihak resort. JADUAL CHECK-IN DAN CHECK-OUT
CHECK-IN CHECK-OUT

PERATURAN PERATURAN RESORT

Sebarang makan dan minuman dari luar tidak dibenarkan sama sekali masuk ke dalam kawasan resort. Semua kendaraan tetamu boleh ditinggalkan di kawasan tempat letak kereta atas dasar Part At Your Own Risk. Sebarang kehilangan harta benda milik tetamu adalah tanggungjawab tetamu sendiri.
Kemudahan kemudahan seperti mandi sungai, jungle tracking, karaoke, flying fox dan sukaneka boleh dinikmati setelah dibuat tempahan dan kupon kupon bayaran dikeluarkan oleh kaunter bayaran.

Tempahan daripada kerajaan atau separa kerajaan boleh dibuat menggunakan LO/PO. Sementara menunggu LO/PO tersebut, pejabat kerajaan mestilah menyerahkan surat pengesahan tempahan yang mengandungi butiran-butiran aku janji dan terma-terma bayaran.
GUARANTEE LETTER / UNDERTAKING LETTER

PEMBATALAN TEMPAHAN
Pihak resort tidak akan melayan sebarang pembatalan tempahan dan pemulangan wang pendahuluan tempahan. Walau bagaimanapun, wang tersebut boleh digunakan untuk tempahan yang ditukar tarikh jadualnya.

: 02.00 PETANG : 12.00 TENGAHARI

Syarikat-syarikat yang berwibawa dan diterima oleh pihak resort boleh membuat tempahan menggunakan surat tersebut. Tempahan dikira sah dan berkuatkuasa dari tarikh penerimaan surat tersebut oleh pihak resort.

PERTUKARAN TARIKH
Sebarang pertukaran tarihk program mestilah diberitahu kepada pihak resort secara tertulis, selewat - lewatnya 3 minggu dari tarikh asal program
PERUBAHAN BAYARAN JUMLAH PESERTA ATAU

Penggunaan lebih masa bagi dewan dan bilik tertakluk kepada kekosongan dan bayaran tambahan penggunaan akan dikenakan seperti berikut : Dewan : RM 100.00/JAM Bilik : RM 30.00/JAM

BAYARAN
Semua bayaran mestialh berbentuk tunai dan bayaran berbentuk cek mestilah diterima oleh pihak resort sekurangkurangnya 7 hari waktu bekerja sebelum program bermula. Kad kredit tidak diterima.

CARA BAYARAN
Dibayar terus ke
PUBLIC BANK, TAMAN PANDAN INDAH

Jumlah peserta boleh diubah, tertakluk kepada kekosongan kemudahan bilikbilik dan dewan. Jika peserta bertambah, pihak resort akan mengenakan caj atas kelebihan peserta. Pihak resort tidak akan memulangkan wang jika ada pengurangan peserta setelah pengesahan tempahan dibuat.

PENDAFTARAN Semua tetamu diwajibkan mendaftar di kaunter pendaftaran. Semua tetamu akan diberikan kunci bilik dan dewan setelah selesai membuat baki bayaran atau menyerahkan surat pengesahtempahan beserta PO/LO dan atau guarantee letter dan wang cagaran.

Membuang sampah meratarata adalah dilarang keras dalam kawasan resort karena pihak resort ada menyediakan tong-tong sampah di tempattempat tertentu Pihak resort walaupun mengambil langkah - langkah keselamatan, tidak akan bertanggungjawab atas resiko nyawa dan kecederaan daripada kegiatan yang dijalankan melalui aktiviti flying fox, mandi sungai dan dari kawasan kolam. Syarat syarat tempahan dan peraturan resort ini adalah sebahagian daripada pengesahan yang dipersetujui diantara pihak resort dan pihak yang membuat tempahan.

No. Akaun 399 562 1206 atas NAMA AGC ECO RESORT atau bayar di pejabat pemasaran atau resort kami

Pihak yang membuat tempahan dan semua tetamu resort yang dihormati, dinasihatkan untuk membaca syarat-syarat tempahan dan peraturan-peraturan resort dan memahaminya sebelum membuat bayaran tempahan karena pihak resort tidak akan bertanggungjawab atas kegagalan pihak yang membuat tempahan untuk mengetahui segala syarat-syarat tempahan dan peraturan resort.