Anda di halaman 1dari 9

KERTAS KERJA PERTANDINGAN KUIZ KELAB PUSAT SUMBER 2013 TARIKH: 2 OKTOBER 2013

TEMPAT: DEWAN BATIN MINA SK PULAU PERHENTIAN

ANJURAN: KELAB PUSAT SUMBER SK PULAU PERHENTIAN

MENGADAKAN PERTANDINGAN KUIZ KELAB KOMPUTER SEKOLAH KEBANGSAAN PULAU PERHENTIAN.

1.0

PENDAHULUAN

Pertandingan kuiz ini adalah salah satu aktiviti kokurikulum yang dianjurkan oleh Kelab Pusta Sumber Sekolah Kebangsaan Pulau Perhentian. Penyertaan pertandingan ini adalah terbuka kepada semua ahli pelajar Tahap 2 Sekolah Kebangsaan Pulau perhentian, 2013. Aktiviti ini dilaksanakan selaras dengan kehendak Kementerian Pendidikan Malaysia yang ingin mewujudkan modal insan yang seimbang dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani melalui penyertaan dalam bidang kokurikulum. Seseorang pelajar itu wajib menyertai aktiviti kokurikulum untuk menyeimbangkan tahap sosial mereka dalam melangkah ke alam kehidupan yang lebih mencabar. Pengalaman yang ditimba melalui aktiviti ini bakal diaplikasikan oleh mereka apabila menempuhi alam era teknologi kelak.

2.0 MATLAMAT

Matlamat pertandingan kuiz ini adalah untuk melahirkan pelajar yang berpengetahuan . Ianya bertujuan untuk meningkatkan keyakinan diri serta menguji pengetahuan dan kefahaman pelajar mengenai isu-isu semasa dan sejarah Negara serat kemahiran mengira. Pelbagai soalan kuiz disusun dalam pertandingan ini agar kemahiran dan kefahaman dapat ditonjolkan dan dapat diaplikasi dalam menempuh cabaran yang mendatang.

3.0 OBJEKTIF

3.1 Meningkatkan pengetahuan di kalangan pelajar dalam bentuk riadah dan rekreasi. 3.2 Meningkatkan keberanian dan keyakinan diri semasa menyertai aktiviti yang disediakan.

3.3 Melahirkan para pelajar yang berupaya untuk mengeluarkan idea-idea yang bernas semasa mereka menyertai aktiviti dalam kumpulan. 3.4 Memupuk semangat bekerjasama antara kumpulan serta mengikis sikap mementingkan diri sendiri. 3.5 Melahirkan pelajar yang seimbang dari segi intelek, rohani, emosi dan sosial.

4.0 TARIKH DAN TEMPAT PERLAKSANAAN

4.1 Tarikh : 2 Oktober 2013 4.2 Tempat : Dewan Batin Mina SKPP

5.0 TENTATIF PROGRAM 5.1 Tentatif program adalah seperti dalam Lampiran 1

6.0 PERASMIAN

Cadangan perasmian penutup adalah Guru Besar SK Pulau Perhentian

7.0 KUMPULAN SASARAN / PENYERTAAN

7.1 Jumlah peserta : 25 orang pelajar Tahap 2 SK Pulau Perhentian (senarai nama peserta adalah seperti Lampiran 2)

9.0

PERBELANJAAN

Berikut merupakan perbelanjaan yang diperlukan untuk pertandingan ini:

Sumber Kewangan: 1. Peruntukan Ko-Kurikulum

10.0 PENUTUP

Diharapkan agar apa yang dirancang ini dapat dilaksanakan dengan lancar dan berkesan. Semoga segala ilmu dan pelajaran yang kami sampaikan di dalam aktiviti pertandingan kuiz ini akan dipraktikkan dalam kehidupan seharian mereka demi untuk melahirkan modal insan yang cemerlang, gemilang dan terbilang. Oleh itu, kerjasama daripada pihak tuan amat kami hargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

Disediakan oleh,

Disahkan oleh,

. (Puan Zurina binti Mat Abu) Guru Penasihat, Kelab Komputer, SK Mudong, Sarawak

.................................................. (Encik Zulkipli@Kipli bin Hj. Jawawi) Guru Besar, SK Mudong, Sarawak

_______________________________________________________________

LAMPIRAN 2

SENARAI NAMA PESERTA PERTANDINGAN KUIZ SK MUDONG 2010

BIL NAMA PESERTA KELAS KUMPULAN 1. Wilson Entika ak Munan Tahun 6 1 2.

David Tiong ak Gaung Tahun 5 1 3. Alexander Michael ak Katang Tahun 5 1 4. Sylvester Jalang ak Laping Tahun 6 2 5. Patricia Inya ak Dennis Tahun 5 2 6. Lawrence Lau Lee Leong Tahun 4 2 7. Elizerbert Limis ak Lajang Tahun 6 3 8. Henry Sait ak Rantai

Tahun 5 3 9. Edward ak Inggom Tahun 4 3 10. Korrennytha Sarawa ak Datu Tahun 6 4 11. Daniel ak Lagat Tahun 5 4 12. Felysia Nala ak Incham Tahun 5 4 13. Abby Racha ak Inau Tahun 6 5 14. Gloria Randu ak James Tahun 5

5 15. Beatrice Bata ak Allan Tahun 5 5 16. Norea ak Ranking Tahun 6 6 17. Madelina Pagang ak Ambrose Tahun 6 6 18. Simon Suli ak Bau Tahun 5 6

LAMPIRAN 1

TENTATIF PERTANDINGAN KUIZ KELAB KOMPUTER 2010 SEKOLAH KEBANGSAAN MUDONG

8 JULAI 2010

Aturcara Majlis

2.00 2.15 petang

: Pendaftaran kumpulan

2.15 2.30 petang

: Peserta mengambil tempat

2.45 4.45 petang

: Pertandingan kuiz dijalankan

4.45 5.30 petang Penyampaian Hadiah Refleksi pelajar

: Majlis Perasmian Penutup

5.30 petang

: Bersurai