Anda di halaman 1dari 6

LAGU KANAK-KANAK

FARAHANAHIDAYU BINTI RAHIBIN MUNIRAH BINTI MD SOFI UNIT : PISMP PENDIDIKAN KHAS 2013

TEMA

MORAL

Rajin

LAGU LABAH-LABAH HITAM


Labah-labah hitam, Naik pokok jambu Bila hujan turun Labah cepat lari Terbit matahari, air tiada lagi Labah-labah boleh panjat sekali lagi.

INSAN BERJAYA
Bangun pagi-pagi Pada pukul 6. Mandi gosok gigi, Dan Solat subuh. Salam tangan ayah Salam tangan ibu, Cium dahi ayah Cium dahi ibu, Pergi ke sekolah berhati-hati, Cuci kelas serta ulangkaji, Rajin membaca menambah ilmu, Murid berjaya harapan. Apabila berjumpa dengan guru, Hormat , hargai dan tolong guru Dengar nasihat guru, ikuti katanya Agar menjadi insan berjaya.

Mentega Kacang Sunbear

Bangun pagi sebelum kesekolah, Sarapan dengan mentega kacang sunbear, Sunbear sedap dan berkhasiat, Dibuat dengan kacang bermutu, Ceria dan bertenaga, Sepanjang hari di mana jua, mmmm mmmm mmmm Sunbear!

SEMUT API
Awal pagi hari Si semut api. Mula bekerja untuk menyara diri . Rajin bekerja sepanjang hari. Tidak kira penat dan letih. Chorus Semut api Rajin sekali Semut api Hebat sekali Yeah 3x Hebat! Mencari rezeki di mana jua Sabar mencari rezeki Ilahi Untuk menyara keluarga sendiri. Agar hidup lebih diberkati.