Anda di halaman 1dari 4

Cerita Hutan 1. Siapakah watak budak lelaki yang dipelihara oleh serigala di dalam Cerita Hutan? A. Baloo B.

Akela C.Kaa D. Mowgli

2. Shere Khan adalah seekor_______________ tua dan tempang kakinya. A. Ular sawa B. Harimau C. Beruang D. Monyet

3. Kumpulan serigala diketuai oleh seekor serigala jantan yang gagah dan bijaksana yang bernama_________________ A. Bagheera B. Tabaqui C. Kaa D. Akela

4. Di mana perjumpaan kumpulan serigala diadakan pada setiap sebulan sekali? A. Batu Sidang B. Batu Belah C.Gua serigala D. Hutan

5. Mowgli telah berguru dengan seekor beruang yang mengajar tentang Undang-Undang Hutan yang bernama_________________ A. Bandarlog B. Baloo C. Cil Sang Rajawali D. Buldeo

6. Mowgli telah dilarikan oleh kumpulan Bandarlog iaitu sekumpulan_____________yang jahat dan tidak mengikut Undang-Undang Hutan. A. Serigala C. Harimau

B. Monyet

D. Kerbau

7. Apakah nama seekor harimau kumbang menjadi kesukaan Mowgli kerana sering memanjakannya? A. Kaa B. Abang Kelabu C. Baloo D. Bagheera

8. Ke manakah Mowgli telah dibawa ketika dia dilarikan oleh kumpulan Bandarlog? A. Gua B. Kampung C. Kota Lama D. Batu Sidang

9. Apakah nama ular sawa yang menolong Mowgli ketika dalam kesusahan? A. Kaa B. Tabaqui C. Mang Sang Keluang D. Cil Sang Rajawali

10. Shere Khan iaitu seekor harimau yang jahat telah dibunuh oleh____________. A.Pemburu B. Akela C. Kerbau yang dijaga oleh Mowgli D. Baloo.

Skema jawapan:

1. D 2. B 3. D 4. A 5. B 6. B 7. D 8. C 9. A 10. C

**DPLI-BM Dis.2011 IPG KAMPUS PULAU PINANG**