Anda di halaman 1dari 3

Pendidikan Bestari Pemangkin Kegemilangan

SAMBUTAN HARI GURU DAN PENYAMPAIAN HADIAH 200 S!K"#$ S%%N H&A SUNDAR

2' Mei 200

R()aimi*s+ks,

Aturcara Nyanyian Negaraku

Perkara Bismillahirrahmanirrohim... Pendidikan Bestari Pemangkin Kegemilangan Assalamualaikum w.b.t Bagi memulakan majlis kita pada hari ini, hadirin sekalian diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Negaraku. Terima kasih, para hadirin dijemput duduk.

Aluan Pengacara

Sejambak kasih, sekalung budi, ang diraikan, !n. Tan "hui Te, Pengerusi #embaga Pengurusan Sekolah, ang berusaha, !n. #ing $ong #iong, %uru Besar S&$ Soon 'wa Sundar, ang dihormati, !n. #im Pi, Penolong $anan $urikulum, Pn. #ee (u ien, Penolong $anan 'al !hwal (urid, )akan-rakan guru dan seterusnya ibubapa, para waris serta (urid-murid yang disayangi sekalian. Selamat datang ke (ajlis Sambutan 'ari %uru dan penyampaian hadiah bagi penggal * tahun +,,-. Buah pauh buah bidara, Sayang selasih tidak berjumpa, Izinkan saya memulakan bicara, Moga diberkati hingga ke akhirnya. Syukur Alhamdulillah, marilah sama-sama kita panjatkan setinggitinggi kesyukuran diatas limpah dan kurniaNya , kita dapat bersamasama berkumpul di dalam dewan yang permai ini bagi meraikan sambutan 'ari %uru peringkat sekolah bagi tahun +,,- sekaligus meraikan kejayaan murid-murid sekolah ini di dalam peperiksaan yang telah berlangsung baru-baru ini. &ika hari ini seorang perdana menteri berkuasa &ika hari ini seorang raja menaiki takhta &ika hari ini seorang presiden sebuah negara &ika hari ini seorang ulama yang mulia &ika hari ini seorang peguam menang bicara &ika hari ini seorang penulis terkemuka

Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa


.emikianlah beberapa bait sajak hasil nukilan Allahyarham Datuk Dr. sman A!ang yang mengangkat martabat pro/esion keguruan. 2' Mei 200 R()aimi*s+ks, Berdasarkan tema "Pendidikan Bestari Pemangkin #egemilangan$, pada hari ini sekali lagi kita meraikan Sambutan 'ari %uru Peringkat Sekolah bagi tahun +,,-.

Pendidikan Bestari Pemangkin Kegemilangan

2' Mei 200

R()aimi*s+ks,