Anda di halaman 1dari 2

ISTILAH PATUKANGAN

Amil,lebe Anjun Badaya Barangmaen Bengkong Bujangga Candoli Dalang Gending Indung beurang Kabayan Kabojengkeng Kajineman Kamasan Kulaer Kuncen Legig Lopor Malim Maranggi Masinis Merebot Nayaga Nyarawedi Oah : Tukang nuruskeun nu aya patalina jeung Agama di desa : tukang nyieun parabot tina taneuh : Awewe tukang ngigel di karaton atawa di kabupaten : Tukang jajaluk : Tukang nyunatan : tukang nyieun/ nulis carita : tukang ngajaga pabeasan di nu kariaan (biasana awewe) : Tukang ngalakonkeun carita wayang : tukang nyieun parabot tina kuningan : paraji nu sok ngurus ngajuru jeung ngurus orok : tukang dititah ka dittu da dieu : tukang ngagusur padati : 1) mandor sakitan, 2) tukang ngajaga jinem (nu dihukum) : tukang nyieun parabot tina emas atawa perak : kusir anu tumpakna dina kuda kareta pangagung : tukang ngurus kuburan : tukang ngasruk dina pamoroan : Tukang ngagondeng jeung ngereunkeun kuda : tukang nalukkeun sasatoan : tukang nyieun landean jeung sarangka keris : Tukang ngajalankeun lokomotip : tukang nakol bedug : Tukang nabeuh gamelan : tukang ngagosok permata : Jago Tukang ngagugulukeun teu ecreug

Pakacar Palatuk Paledang Palika Pamatang Pamayang Panday Paneresan Paninggaran Panyumpit Sarati

: bujang, juru laden : iber anu tumpak kuda saheulaeun pangagung : tukang nyieun parabot tina tembaga : tukang teuleum (ngala lauk) : tukang moro (nu sok ngagunakeun tumbak) : tukang ngala lauk di laut : tukang nyieun parabot tina beusi : tukang nyadap : tukang moro : Tukang nyumpit : tukang ngusir gajah

Tempat pariwisata di Jawa Barat


Amazing Water World Mekarsari (Bogor) Cibulan (Kuningan) Curug Cijalu (Subang) Curug Cimahi (Bandung) Curug Luhur (Bogor) Danau Kawah Putih ( Bandung) Desa Sitonjul (Kuningan0 Gunung Galunggung (Tasikmalaya) Gunung Patuha (Bandung) Gunung Tangkuban Perahu (Bandung) Kebun Raya Bogor (Bogor) Kebun Raya Cibodas (Cianjur) Museum Prabu Geusan Ulun (Sumedang) Observatorium Bosscha (Bandung) Pangandaran (Ciamis) Pantai Karang Hawu (Sukabumi) Pantai Pelabuhan Ratu (Sukabumi) Situ Patenggang (Bandung) Taman Wisata Mekarsari (Bogor) Telaga Remis (Kuningan) Waduk Darma (Kuningan)