P. 1
Dongeng Basa Sunda

Dongeng Basa Sunda

|Views: 11|Likes:
Dipublikasikan oleh Ge Fitri Perdani

More info:

Published by: Ge Fitri Perdani on Dec 08, 2013
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/16/2014

pdf

text

original

Nama : Nurwita Nastiti Kelas : X IPA 5 Mapel: Basa Sunda

Dongeng Basa Sunda

JADI SAPULUH LAMBAR
Balik sakola Ocad manggih dompet di jajalaneun ka imahna. Ku Ocad dicokot. Ku lantaran Ocad mah budak jujur, eta dompet teh dianteurkeun ka nu bogana. Kebeneran deuih di jerona aya KTP. Singhoreng, eta teh dompet Pa Haji Abdul, tetanggana. Nya dompet teh dianteurkeun we ka Pa Haji Abdul. “Pa Haji, ieu dompet Pa Haji sanes?” ceuk Ocad bari mikeun dompet. “Enya, puguh Pa Haji teh leungit dompet. Ti mana kapanggihna ku Ocad?” “Itu, di handapeun tangkal cengkeh, payuneun bumi Mang Didin,” tembal Ocad. Dompet ditampanan ku Pa Haji Abdul. Dibuka, eweuh nu leungit. Duitna aya keneh, saratus rebu. “Euweuh nu leungit. Ngan naha nya, da tadina mah duit Pa Haji teh seratus rebu salambar, ayeuna bet jadi sepuluh rebuan sapuluh lembar?” ceuk Pa Haji Abdul bari kerung. “Ku abdi dilironkeun Pa Haji. Atuda kamari oge abdi mendakan dompet, dipasihkeun ka nu kagunganana, abdi teu janten kenging peresenan. Ari alesanana teh teu aya artos receh cenah,” tembal Ocad kalem (Taufik Faturorahman – Majalah Cakakak)

Jol datang gagak kadinya haritamah gagak teh buluna bodas ngeplak. goplak. Ku oray sanca katempoen gagak maling lauk.Nama : Nurwita Nastiti Kelas : X IPA 5 Mapel: Basa Sunda Dongeng Basa Sunda Gagak Jadi Hideung Kacariotakeun baheula dina hiji tempat aya oray naga keur nawu balong. Pok weh oray sanca nanya. “mahlik hideung maneh nempo sakadang gagak teu bieu liwat kadieu?” Gagak teh sorana digedekeun. Ujug-ujug corokcok weh laukna dipacokan nepi beak lauk nu baradagnamah. Barang jol oray sanca teh panglingeun. Sungutna ngegel kana tangkal huni. geuwat digenggereuhkeun. tuluy di ayun keun goplak. ngomongna oge basa Betawi. Awakna malang dina balong tea. “Engga. gagak teh bingung da diberik wae sieunen katewak. tapi gagak ngalah beuki ngahajakeun. da jadi hideung lestereng. Atuh oray ambek sebrut bae diudag gagakteh. gaaaa!” Tah kitu sasakalana manuk gagak buluna hideung jeung sorana gaaa. gebrus bae gagak teh asup ka jero pijanaan. goplak dipake nawu baloing tea. da sieunen katara. gaaaak! . Teu kungsi lila balong teh saat laukna sing kocopok loba. Gagak teh hiber kuorang diobrot. buntutna dibrlitkeun kana pancuh tambakan beulah dieu. Atuh ari muncul deui teh geus lestreng . Kabeneran aya nu keur neleum.

.Palakuna : Gagak jeung Oray Sanca . rajin.Tempat/latar : Caritana jaman baheula di hiji balong nu loba laukan . daek usaha. Oray Sanca = Getol. sok daek nyopet.Watek palakuna : Gagak = Badeur.Judulna : Gagak Jadi Hideung . usaha lamun hayang bog amah kos sakadang Oray Sanca.Nama : Nurwita Nastiti Kelas : X IPA 5 Mapel: Basa Sunda Rincian Dongeng: . te bisa digenggereuhkeun. haying ngenah doing embung gawe.Eusi/hikmah nu bisa di cokot : Ari jadi jalma teh kudu getol daekan.Bahasana : Kasar . . ulet. Ulah jiga Gagak baong.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->