Anda di halaman 1dari 1

7

Klimaks
Badri dianiayai setelah telefon bimbit ditemukan di dalam beg sekolahnya ketika Cikgu Jailani sedang mengajar. Sejak peristiwa itu, Badri disisihkan oleh rakan-rakannya. Badri dituduh mengambil kesempatan memiliki telefon yang dirampas untuk kegunaan sendiri.

5. Nadira yang pada awalnya terpedaya oleh kata-kata Shahrul, mula sedar bahawa Shahrul banyak terlibat dalam kegiatan yang menyalahi undang-undang.

Peleraian
Badri dan rakan-rakannya membawa haluan masingmasing setelah menamatkan persekolahan. Badri menjadi seorang doktor lepasan Ireland. Jamil dan Taufik menjadi rakan konsi membuka resort di Terengganu. Shahrul dan Kumar pula membuka bengkel kereta. Shahrul telah berkahwin dengan Nadira. Siew Mei menjadi doktor gigi. Badri mengharap agar dia dan rakan-rakannya mampu merenangi gelora masa depan.

4. Ayah Meng Kong, Encik Tan menghantar Meng Kong tinggal di asrama agar dia dapat memberi tumpuan terhadap pelajaran.

Perkembangan Cerita

3. Kegiatan Meng Kong yang mencuri telefon bimbit di kedai ayahnya terbongkar hasil pemasangan CCTV olh Ah Meng.

2. Jamil pula mula menjauhkan diri daripada Badri kerana dia juga terlibat dalam kegiatan menjual telefon bimbit secara haram di sekolah.

1. Ketegasan Badri tidak disenangi oleh segelintir murid yang bermasalah disiplin. Badri telah disiram ketika berada di dalam tandas.

Eksposisi 0

Badri sekolah. sahabat 1 memikul tanggungjawab 2 3 sebagai pengawas 4 5 Di sekolah, 6 Jamil merupakan 7 8 Badri. Shahrul pula pelajar yang banyak melakukan kesalahan disiplin, manakala Nadira pelajar perempuan baharu yang mendapat perhatian pelajar lelaki.